Διχασμένοι οι ειδικοί στις προβλέψεις της τιμής του BTC: θα πάει ψηλά ή πολύ ψηλά;

Από τους ακραιφνείς υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων έως τους πρώην σκεπτικιστές, οι ειδικοί του χώρου ξεπερνούν τον εαυτό τους και διατυπώνουν προβλέψεις ολοένα και υψηλότερες για την κατεύθυνση της τιμής του Bitcoin.
Θα κάνουμε στη συνέχεια μία επισκόπηση αυτών των εκτιμήσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό, είτε σε εμπεριστατωμένα άρθρα και αναλύσεις είτε μέσω λακωνικών tweets, με σκοπό να βοηθήσουμε να γίνει η DYOR (κάντε τη δική σας έρευνα).

Παρά την τρέχουσα μάχη μεταξύ «ταύρων και αρκούδων» (ανοδική και καθοδική τάση) του Bitcoin στην περιοχή των 50.000 δολαρίων – με μια οπισθοδρόμηση κατά 8,7% τις τελευταίες 24 ώρες – μια σειρά από αναλυτές και σχολιαστές έχουν βγάλει τις κρυστάλλινες σφαίρες τους για να προβλέψουν ένα λαμπρό μέλλον για την τιμή του Bitcoin.

Στις 4 Μαρτίου, το ανώτερο στέλεχος των στρατηγικού σχεδιασμού του Bloomberg Intelligence, ο Mike McGlone, επισήμανε ιστορικά στοιχεία που υποδηλώνουν ότι το Bitcoin βρίσκεται στο δρόμο για τις 100.000 $.

Η συλλογιστική του McGlone περιστρέφεται γύρω από την αυξανόμενη έκπτωση για μετοχές στο Grayscale Bitcoin Trust, που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την κατάρρευση της Μαύρης Πέμπτης του περασμένου έτους. Η έκπτωση αφορά την περίπτωση που οι μετοχές στο Grayscale Bitcoin Trust διαπραγματεύονται λιγότερο από την αξία του υποκείμενου Bitcoin (συνήθως διαπραγματεύονται με ασφάλιστρο). Εξετάζοντας τα ιστορικά δεδομένα, είπε ότι:

Η έκπτωση #Bitcoin Trust της Grayscale ίσως σηματοδοτεί την πορεία προς τις 100.000$. Οι διαφορές τιμών στο τέλος Φεβρουαρίου του Bitcoin στα νομίμως λειτουργούντα ανταλλακτήρια των ΗΠΑ, αντιπροσωπεύουν ένα σταθερό θεμέλιο τιμών, εάν η ιστορία είναι οδηγός, και αποτελούν απόδειξη του πόσο στα σπάργανα βρίσκεται το κρυπτονόμισμα. κρυπτογράφηση. pic.twitter.com/qj6hfTvH8K— Mike McGlone, March 4, 2021

Ο χρήστης του Twitter «Lee Hendricks» δεν φάνηκε να έχει πεισθεί, αντιπροτείνοντας ότι ο καταλύτης για την έκπτωση του Grayscale θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα πιέσεων από τα επερχόμενα ETF και άλλα funds κρυπτονομισμάτων. (Αν και αυτό είναι αναμφισβήτητα αισιόδοξο σενάριο.)

Το ανώτερο στέλεχος του Bloomberg δεν είναι ο μόνος εμπειρογνώμονας με υψηλές προσδοκίες για το BTC, με τον influencer και YouTuber Lark Davis να δηλώνει στις 4 Μαρτίου ότι «μόλις περάσαμε το πρώτο μεγάλο κύμα τιμών», περιμένουμε δύο ακόμη μεγαλύτερα κύματα να έρθουν.

Αυτό το bitcoin bull run δεν έχει ξεκινήσει ακόμη! Μόλις τώρα περάσαμε το πρώτο μεγάλο κύμα τιμών. Ετοιμαστείτε για το κύμα Νο 2. pic.twitter.com/kRzAqlB2E8— Lark Davis (@TheCryptoLark) March 4, 2021

Στις 2 Μαρτίου, ο τεχνικός αναλυτής Kaleo δημοσίευσε ένα γράφημα που προβλέπει ότι το BTC θα φτάσει τα 100.000 $ κοντά στις αρχές Απριλίου του τρέχοντος έτους.

Είναι μια συνέχεια στο διάγραμμα ανάλυσης «Bitcoin Halving Reward Era Price» του ιδίου, πριν από δύο χρόνια, με πρόβλεψη ότι η τιμή θα φτάσει τα 200.000 $ περίπου στα μέσα του 2021. Πριν από δύο εβδομάδες, έκανε ένα tweet ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι:

“Είναι μακράν η πιο ακριβής, μακροπρόθεσμη πρόβλεψη γραφήματος που έχω δει ποτέ για το Bitcoin … το $ BTC θα φτάσει τα 200.000 $ + σε αυτόν τον κύκλο.”

Ένας άλλος αναλυτής γνωστός με το όνομα MasterChangz στο Twitter, είπε στους 10.000 followers του ότι πιστεύει πως το Bitcoin θα φτάσει τα $200.000 ακόμη και νωρίτερα από τα μέσα του 2021, πιθανώς στις αρχές Απριλίου. Η επόμενη άνοδος, είπε, θα φτάσει τις 77.000 $ τις επόμενες δύο εβδομάδες.

«Εντάξει, αυτό το fractal του bull run γίνεται παράξενα πιο ακριβές μέρα με τη μέρα. … 77.000 $ στην επόμενη στάση. #BTC pic.twitter.com/JJS4Huu6ri— (@MasterChangz) March 4, 2021

Άλλες προβλέψεις είναι ακόμη πιο τολμηρές, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Kraken, Jesse Powell, να δηλώνει ότι το κρυπτονόμισμα θα μπορούσε να φτάσει το 1 εκατομμύριο δολάρια ή ακόμη και το «άπειρο» σε τηλεοπτική συνέντευξη στο Bloomberg στις 4 Μαρτίου, προσθέτοντας ότι τελικά θα γίνει το παγκόσμιο νόμισμα.

«Μπορούμε μόνο να κάνουμε υποθέσεις, αλλά όταν το μετράτε σε δολάρια, πρέπει να σκεφτείτε ότι πρόκειται να φτάσει στο άπειρο», είπε. «Οι αληθινοί πιστοί θα σας πουν ότι πηγαίνει μέχρι το φεγγάρι, στον Άρη και τελικά, θα είναι το παγκόσμιο νόμισμα.»

Ο επικεφαλής ανάπτυξης του Kraken, ο Dan Held, επανέλαβε αυτήν την πρόβλεψη στις 5 Μαρτίου, υποστηρίζοντας στο Twitter ότι :

“Το Bitcoin είναι πιθανότερο να πάει στο $1,000,000 παρά στο $0.”


Ακόμη σκεπτικιστές του παρελθόντος, μετατρέπουν τη στάση τους και προσεγγίζουν τα κρυπτονομίσματα, με τον CEO της εταιρείας επενδύσεων Sanders Morris Harris, George Ball, που παραδέχτηκε στην Yahoo Finance, στις 4 Μαρτίου, ότι πιστεύει πως τα κρυπτονομίσματα είναι πλέον «ελκυστικά» ως «ένα μικρό μέρος» οποιουδήποτε χαρτοφυλακίου.

Παρά αυτό το κύμα αισιοδοξίας, η ιστορία δείχνει επίσης ότι ο Μάρτιος θα μπορούσε να είναι ένας αιματηρός μήνας, με την τιμή του Bitcoin να πέφτει κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα, στα έξι από τα τελευταία εννέα χρόνια, κατά μέσο όρο 5,8%.

πηγή: Twitter


Η πιο πρόσφατη από αυτές τις πτώσεις, σημειώθηκε πέρυσι τη Μαύρη Πέμπτη, όταν η τιμή έπεσε κατά 50%. Ωστόσο, το δεύτερο μεγαλύτερο μηνιαίο «κερί» στην ιστορία του BTC συνέβη τον Μάρτιο του 2013, όταν η τιμή αυξήθηκε κατά 179%.

πηγή: JOSHUA MAPPERSON – 05/03/2021 – https://cointelegraph.com/news/experts-divided-on-btc-predictions-bullish-or-super-bullish


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστή: Ledger εδώ

PHARMACY 128 - Φυσικό και ηλεκτρονικό φαρμακείο
Διεύθυνση: Αγίου Δημητρίου 128, Θεσσαλονίκη
https://www.pharmacy128.gr/
FITNESS TEMPO - Γυμναστήριο, κέντρο σωματικής ευεξίας
Πύλης 36, Τρίκαλα
https://www.facebook.com/fitnesstempo/ 

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.