NFT: εισαγωγή και γνωριμία με την τελευταία κρύπτο-έκρηξη

Τα Non-fungible tokens (μη ανταλλάξιμα) ή σε συντομογραφία NFT, είναι η τελευταία «κρύπτο -τρέλα», με τους χρήστες να ξοδεύουν χιλιάδες ή και εκατομμύρια δολάρια για ένα από αυτά. Κάθε token είναι μοναδικό και αντιστοιχεί σε ένα έργο τέχνης ή ένα ψηφιακό αντικείμενο.
O τομέας του Tokenization (μεταφορά και έκφραση της αξίας ενός οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου σε ένα token) και των Non-Fungible Token (NFT), διογκώθηκε κατά τους τελευταίους έξι μήνες και ένας μεγάλος αριθμός καλλιτεχνών, διασημοτήτων και γενικότερα celebrities εισήλθε στο χώρο.

Παρά την τεράστια δημοσιότητα που προσελκύει ο τομέας αυτός ωστόσο, δεδομένου ότι είναι μια αρκετά νέα ιδέα για πολλούς, η ερώτηση είναι κοινή : τι είναι τα NFT crypto και ποια τα πιο σημαντικά;

Μόλις χθες, στις 5 Μαρτίου 2021, ο Jack Dorsey, ο ιδρυτής του Twitter και της Square Inc., με ένα tweet γνωστοποίησε τα σχετικά με μια νέα εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν tweets με ethereum. Η εφαρμογή ονομάζεται Valuables και επιτρέπει σε άτομα να αγοράσουν ένα ψηφιακό πιστοποιητικό ενός tweet, το οποίο υπογράφεται και επαληθεύεται από τον ίδιο τον δημιουργό του tweet. Κάνοντας την αρχή, ο ίδιος γνωστοποίησε ότι πουλάει το πρώτο του tweet, σε δημοπρασία.


Μέσα σε λίγες ώρες η δημοπρασία έφτασε τα 888.000 δολάρια, ενώ στη συνέχεια άρχισαν γι’ αυτό να σφάζονται παλληκάρια: ο ιδρυτής του Tron, Justin Sun, έδωσε προσφορά με 1 εκατομμύριο δολάρια για αυτό το tweet του Dorsey από το 2006 ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Bridge Oracle, Hakan Estavi, τον ξεπέρασε προσφέροντας 1,5 εκατ. δολάρια για το tweet και ο πόλεμος των προσφορών συνεχίζεται…

Φαίνεται όμως ότι η αυξημένη εστίαση στα NFT, έχει κάνει θαύματα για την τιμή των token που σχετίζονται με τις μεγάλες πλατφόρμες NFT. Τα εγγενή token διαφόρων πλατφορμών που επικεντρώνονται στον τομέα των NFT, γνωρίζουν στις μέρες μας τη μεγαλύτερη άνθηση, με τις τιμές τους να σημειώνουν άνοδο μεταξύ 30-70%, σύμφωνα με την πλατφόρμα δεδομένων κρυπτονομισμάτων CoinGecko. Τέτοια token είναι τα Chiliz (CHZ), Decentraland (MANA), blockchain Flow (FLOW) κ.α.

Μία επισκόπηση των έργων NFT Crypto

Ένα μη ανταλλάξιμο token (NFT) είναι ένας τύπος κρυπτογραφικού token που αντιπροσωπεύει ένα μοναδικό στοιχείο. Τα NFT είναι μοναδικά, ψηφιακά αντικείμενα, εκδόσεις σε token ψηφιακών ή υλικών στοιχείων.
Λειτουργούν ως επαληθεύσιμα αποδεικτικά στοιχεία γνησιότητας και ιδιοκτησίας μέσω ενός δικτύου blockchain.
Τα NFT δεν είναι ανταλλάξιμα μεταξύ τους και εισάγουν την έννοια της έλλειψης, και επομένως σπανιότητας, στον ψηφιακό κόσμο. Με μια πλατφόρμα που υποστηρίζει έξυπνα συμβόλαια, όπως το Ethereum, έχει καταστεί δυνατό το tokenize, δηλ. η μετατροπή και έκφραση της αξίας σε ένα token, διαφόρων στοιχείων τα συλλεκτικά αντικείμενα, τα παιχνίδια, την ψηφιακή τέχνη, τα εισιτήρια εκδηλώσεων, τα domain names ακόμη και τίτλους ιδιοκτησίας για φυσικά στοιχεία.

Το χαρακτηριστικό τους χαρακτηριστικό είναι η Fungibility και αφορά στην ιδιοκτησία ενός περιουσιακού στοιχείου του οποίου οι μεμονωμένες μονάδες είναι εναλλάξιμες και ουσιαστικά αδιακρίτως μεταξύ τους. Για παράδειγμα, όλα τα νομίσματα fiat είναι ανταλλάξιμα. Για να λειτουργήσει ως μέσο ανταλλαγής, κάθε μεμονωμένη μονάδα πρέπει να είναι εναλλάξιμη με οποιαδήποτε άλλη ισοδύναμη μεμονωμένη μονάδα.
Ωστόσο, η ισότιμη ανταλλαγή ενός ανταλλάξιμου περιουσιακού στοιχείου δεν σημαίνει απαραίτητα ανταλλαγή δύο πανομοιότυπων μονάδων. Εφόσον η συναλλαγή συμβαίνει μεταξύ μέσων του ίδιου είδους που έχουν την ίδια λειτουργικότητα, μπορεί να θεωρηθεί ως ισότιμη ανταλλαγή. Για παράδειγμα, ένα χαρτονόμισμα των πέντε ευρώ μπορεί να ανταλλαχθεί με πέντε κέρματα του ενός ευρώ. που όλα μαζί έχουν την ίδια ισχύ. Σε αυτό το παράδειγμα, το νόμισμα του ευρώ είναι το ανταλλάξιμο περιουσιακό στοιχείο, ενώ το χαρτονόμισμα των πέντε ευρώ, αντιπροσωπεύει απλώς την υποκείμενη αξία τους.

Σε γενικές γραμμές, τα περισσότερα κρυπτονομίσματα θεωρούνται ανταλλάξιμα περιουσιακά στοιχεία. Για παράδειγμα, μπορούμε να θεωρήσουμε το Bitcoin ανταλλάξιμο επειδή κάθε μονάδα BTC είναι ισοδύναμη με οποιαδήποτε άλλη μονάδα, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν την ίδια ποιότητα και λειτουργικότητα. Επομένως, δεν έχει σημασία σε ποιο μπλοκ εκδόθηκαν τα νομίσματα (εξόρυξη), όλες οι μονάδες Bitcoin αποτελούν μέρος της ίδιας blockchain και έχουν την ίδια λειτουργικότητα. Λάβετε υπόψη ότι εάν κάποιος κάνει fork στη blockchain και δημιουργήσει ένα νέο Bitcoin, αυτά τα νομίσματα δεν θα θεωρηθούν πρωτότυπα, καθώς θα αποτελούν μέρος ενός άλλου δικτύου.

Επειδή δεν είναι ευέλικτα (δεν είναι εναλλάξιμα και είναι μοναδικά), αυτά τα tokens χρησιμοποιούνται για την αγορά και την απόδειξη της ιδιοκτησίας των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, με αποκεντρωμένο και ασφαλή τρόπο χρησιμοποιώντας τη blockchain. Έχουν χρησιμοποιηθεί με επιτυχία από διασημότητες, Influencers, ψηφιακούς καλλιτέχνες και προγραμματιστές παιχνιδιών ως εργαλείο για τη δημιουργία εσόδων από τα ψηφιακά τους στοιχεία και την παρακολούθηση των θαυμαστών.
Τα κρύπτο NFT έργα, όπως το Enjin και το Rarible, συμβάλλουν στην αναγνώριση αυτών των ψηφιακών στοιχείων και λειτουργούν ως αγορά NFT όπου μπορείτε να αγοράσετε ή να πουλήσετε αυτά τα ψηφιακά στοιχεία.

Η ιστορία των NFT

Παρόλο που τα κρυπτονομίσματα δημιουργήθηκαν το 2008, τα NFTs είδαν το φως στα τέλη του 2012 με τη μορφή των colored coins/ έγχρωμων νομισμάτων (αν και πολλοί από τους παλαιούς αγνούς οπαδούς των NFT δεν συμφωνούν ότι τα έγχρωμα νομίσματα ήταν η πρώτη μορφή κρυπτο NFT). Τα colored coins είναι μικρά μέρη του Bitcoin, τα οποία μπορεί να είναι τόσο μικρά όσο ένα Satoshi.
Ωστόσο, καθώς το Bitcoin δεν αναπτύχθηκε για να ενεργοποιήσει τα NFT, τα colored coins λειτούργησαν καλύτερα σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ πιο εύκολο να χρησιμοποιήσετε μια τυπική βάση δεδομένων για αυτόν τον σκοπό. Ωστόσο, έτσι πυροδοτήθηκε η ιδέα των NFTs, και τελικά, το 2014, δημιουργήθηκε μια πλατφόρμα με την ονομασία Counterparty.

Το Counterparty λειτούργησε πάνω στην πλατφόρμα του Bitcoin, αλλά καθώς αυτή ήταν μια οικονομική πλατφόρμα P2P, κατανεμημένη και ανοιχτού κώδικα, δεν επέτρεψε τη δημιουργία περιουσιακών στοιχείων κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ετών. Ουσιαστικά , δεδομένου ότι δημιουργήθηκε πάνω στο δίκτυο blockchain του Bitcoin, αυτό δεν ήταν πραγματικά ένα μη Fungible token.

Τα NFT, στην (σχεδόν) σημερινή μορφή τους, ξεκίνησαν το 2017, με τη μορφή των Cryptopunks. Τα Cryptopunks ήταν το πνευματικό τέκνο των John Watkinson και Matt Hall, οι οποίοι δημιούργησαν 10.000 μοναδικούς χαρακτήρες και τους έδωσαν δωρεάν σε 10.000 κατόχους πορτοφολιών Ethereum.
Από τότε, αυτοί οι χαρακτήρες πωλούνται σε μια δευτερεύουσα αγορά – όπως ο χαρακτήρας apeπου πωλήθηκε για 2 εκατομμύρια δολάρια σε Ether. Ωστόσο, το ERC 721 (Ο τύπος των Ethereum tokens που επιτρέπει τη μη μεταβλητότητα) δεν είχε εφευρεθεί ακόμα, και ως εκ τούτου, αυτά είναι ένα υβρίδιο μεταξύ της τρέχουσας μορφής NFT και των κανονικών crypto tokens. 

Με την εφεύρεση των προτύπων ERC 721, τα Cryptokitties έφεραν τα NFT στο προσκήνιο. Στα Cryptokitties οι χρήστες μπορούσαν να αγοράσουν, να πουλήσουν, να υιοθετήσουν και να μεγαλώσουν εικονικές γάτες στο δίκτυο Ethereum. Ακολούθησαν σύντομα άλλα παρόμοια παιχνίδια και διάφορα στούντιο, με γνωστά πρόσωπα όπως η Lindsey Lohan, ο Logan Paul, μεταξύ άλλων, σύντομα άρχισαν να καταφεύγουν σε NFT για να πουλήσουν μοναδικά ψηφιακά εμπορεύματα.

Το 2021, η αγορά NFT δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις πρόσφατες τάσεις στην NFT Crypto Market.

Η τελευταία μόδα στα NFT Crypto

Το α’ εξάμηνο του 2020, ήταν κάπως στάσιμο για τις αγορές NFT, αλλά η πανδημία και η αύξηση της δημοτικότητας των κρυπτονομισμάτων έφεραν επίσης την άνθηση των NFT. Διάσημοι όπως ο Elon Musk και ο Mark Cuban, μπόρεσαν να πουλήσουν NFT tweets.
Τον Δεκέμβριο του 2020, ο Beeple, ένας ψηφιακός καλλιτέχνης, πούλησε τη συλλογή NFT που ονομάζεται «Everydays», για 3,5 εκατομμύρια δολάρια. Αυτή ήταν η πιο πολύτιμη συλλογή NFT που πωλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2020.

Ο δημοφιλής YouTuber, Logan Paul, κυκλοφόρησε μοναδικά ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα για το ποσό των 5 εκατομμυρίων δολαρίων, τον Φεβρουάριο του 2021, ενώ η καναδή μουσικός Grimes (σύντροφος Elon Musk) πούλησε περίπου 6 εκατομμύρια δολάρια σε NFTs, φέτος στις 28 Φεβρουαρίου.
Το NFT Crypto είναι το πιο «καυτό» πράγμα στον χώρο των κρύπτο αυτή τη στιγμή και είναι σίγουρα το μέλλον των πωλήσεων διαφόρων ειδών άυλων και υλικών εμπορευμάτων.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε 10 από τα πιο «καυτά» έργα NFT!

1. FLOW

Το Flow NFT δεν είναι μόνο ένα γρήγορο και φιλικό για προγραμματιστές blockchain, αλλά είναι επίσης κατασκευασμένο για να είναι το θεμέλιο για μια νέα γενιά παιχνιδιών, εφαρμογών και ψηφιακών στοιχείων. Το Flow είναι ένα blockchain layer-1 που αναπτύχθηκε αρχικά από μια ομάδα που διαθέτει μια μακρά και εντυπωσιακή εμπειρία σε εφαρμογές καταναλωτικών blockchain – από τα CryptoKitties και το Dapper Wallet έως το NBA Top Shot.

FLOW PROTOCOL PRICE24H RANGE:ATH:PLATFORM
$ 0.026003$ 0.026003 — $ 0.026003$ 2.28 (-99%)Ethereum
MARKET CAPCIRCULATING SUPPLY24H VOLUMERELEASE DATE 
$ 205,159#16807.89M (75%)$ 0#n/a

Που το αγοράζουμε: το FLOW μπορεί να αγοραστεί στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων όπως τα Kraken και Gate.

2. ENJIN

Η Enjin είναι μια εταιρεία που προσφέρει ένα οικοσύστημα ολοκληρωμένων ψηφιακών προϊόντων, καθιστώντας εύκολο για όλους να ανταλλάσσουν και να δημιουργούν έσοδα από προϊόντα τυχερών παιχνιδιών. Αυτό επιτρέπει στους προγραμματιστές παιχνιδιών, να αναγνωρίζουν τα στοιχεία εντός του παιχνιδιού στο Ethereum, το οποίο υποστηρίζεται από το Enjin coin, το token ERC 20 της Enjin.
Έχει ανώτατη κεφαλαιοποίηση αγοράς σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, την υψηλότερη όλων των NFTs από τις 3 Μαρτίου 2021. Το Enjin coin είναι ένα από τα φθηνότερα νομίσματα που πιστεύεται γενικώς από τους αναλυτές, ότι έχει υψηλές δυνατότητες ανάπτυξης το 2021.

Στοιχεία του νομίσματος: 

ENJIN COIN PRICE24H RANGE:ATH:PLATFORM
$ 0.917458$ 0.755096 — $ 0.961495$ 0.961495 Ethereum
MARKET CAPCIRCULATING SUPPLY24H VOLUMERELEASE DATE 
$ 765.45M834.31M (83%)$ 803.25MNov 2, 2017

Που το αγοράζουμε: το Enjin Coin μπορεί να αγοραστεί στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων όπως τα  BinanceBithumbUniswapBalancer κλπ.

3. MANA 

Το Decentraland (MANA) είναι μια πλατφόρμα VR που λειτουργεί στο Ethereum, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να «δημιουργούν, να βιώνουν και να δημιουργούν έσοδα από περιεχόμενο και εφαρμογές». Οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν οικόπεδα που μπορούν να επισκεφθούν, να χτίσουν και να δημιουργήσουν έσοδα όπως θέλουν.
Από τον Ιανουάριο του 2021, η Aetheria, μια περιοχή με θέμα το Cyberpunk με την ονομασία Aetheria είναι η μεγαλύτερη περιοχή, η οποία περιλαμβάνει 8.008 LAND (κάθε LAND ισοδυναμεί με 100 τετραγωνικά μέτρα). Το έργο ξεκίνησε με ένα επιτυχημένο ICO 24 εκατομμυρίων δολαρίων, με την εικονική γη να ανοίγει τις πόρτες της τον Φεβρουάριο του 2020.
Το Decentraland χρησιμοποιεί ένα token ERC-20 (MANA) και ένα token ERC-721 (LAND). Το MANA πρέπει να καεί για να αποκτηθούν token LAND, όπου κάθε LAND ισοδυναμεί με 100 τετραγωνικά μέτρα στο Metaverse – τη γη εικονικής πραγματικότητας.

DECENTRALAND PRICE24H RANGE:ATH:PLATFORM
$ 0.299361$ 0.255179 — $ 0.315827$ 0.368905 (Ethereum
MARKET CAPCIRCULATING SUPPLY24H VOLUMERELEASE DATE 
$ 471.35M1.57B $ 151.27MSep 18, 2017

Που το αγοράζουμε: το MANA Coin μπορεί να αγοραστεί στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων όπως τα Binance, OKEx, Coinbase pro, etc.

4. Axie Infinity

Το Axie Infinity είναι ένα παιχνίδι διαπραγμάτευσης και μάχης, το οποίο ανήκει και διαχειρίζεται εν μέρει από τους παίκτες και λειτουργεί σε blockchain. Το Axie Infinity εμπνεύστηκε από το Pokémon, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να συλλέγουν, να αναπαράγουν, να μάχονται και να εμπορεύονται πλάσματα μάχης που ονομάζονται Axies.
Αυτοί οι Axies μπορούν να λάβουν διαφορετικές μορφές, με περισσότερα από 500 μέρη σώματος για προσαρμογές, με διαφορετικούς ρυθμούς σπανιότητας και πτώσης. Τα Axies μπορούν να αναπαραχθούν, για να παράγουν περισσότερα Axies (το μέγιστο όριο ορίζεται σε 7), το οποίο στη συνέχεια μπορεί να πωληθεί στην αγορά Axie. Το Axie Infinity χρησιμοποιεί το διακριτικό Axie Infinite Shards (AXS), ERC-20, για να συμμετέχει στις ψηφοφορίες διακυβέρνησης.

AXIE INFINITY PRICE24H RANGE:ATH:PLATFORM
$ 1.87$ 1.61-$1.94$ 2.35Ethereum
MARKET CAPCIRCULATING SUPPLY24H VOLUMERELEASE DATE 
$ 112.61M59.99M$40.70MNov 4, 2020

Που το αγοράζουμε: το AXS μπορεί να αγοραστεί μόνο από το Binance.

5. Terra Virtua Kolect

Το Terra Virtua Kolect είναι μια κρύπτο- αγορά NFT που υποστηρίζει ένα επιμελημένο, πολλαπλών πλατφορμών (PC, Mobile, AR / VR κ.λπ.) οικοσύστημα για δημιουργούς και συλλέκτες NFT. Συνεργαζόμενη με mainstream ψηφιακά μέσα πολυμέσων, όπως η Legendary Entertainment και η Paramount Pictures, η TVK συγκέντρωσε περίπου 2,6 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις token.
Αυτό το έργο NFT επιτρέπει την προβολή του ψηφιακού στοιχείου στο διαδίκτυο, μέσω της εφαρμογής για κινητά και μπορεί επίσης να προβληθεί σε ένα περιβάλλον 3D χρησιμοποιώντας το Augmented Reality.

AXIE INFINITY PRICE24H RANGE:ATH:PLATFORM
$ 1.87$ 1.61-$1.94$ 2.35Ethereum
MARKET CAPCIRCULATING SUPPLY24H VOLUMERELEASE DATE 
$ 112.61M59.99M$40.70MNov 4, 2020

Που το αγοράζουμε: το TVK μπορεί να αγοραστεί στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων όπως  Binance, Uniswap, Bitmax, 1inch, etc.

6. Origin Protocol

Το Origin Protocol είναι μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα αγορών, που συνήθως αναφέρεται ως DShop στον κόσμο των κρύπτο NFT. Το DShop επιτρέπει την αγορά NFTs, όπως φαίνεται στην πρόσφατη πώληση του NFT από τον παγκοσμίου φήμης μουσικό 3LAU, όπου 33 μοναδικά NFT πωλήθηκαν για ένα επιβλητικό 11.684.101 $, στις 26 Φεβρουαρίου 2021.
Αυτή η δημοπρασία προοριζόταν για το πρώτο tokenized άλμπουμ μουσικής και όπως παρατήρησε ο 3LAU, «είναι μόνο η αρχή για τους μουσικούς να καταλάβουν την τεράστια αξία που δημιουργούν στον κόσμο».

ORIGIN PROTOCOL PRICE24H RANGE:ATH:PLATFORM
$ 0.432748$ 0.357147-$0.436431$ 0.834563Ethereum
MARKET CAPCIRCULATING SUPPLY24H VOLUMERELEASE DATE 
$104.85 M242.82M$56.16MN/A

Που το αγοράζουμε: το OGN διατίθεται προς αγορά στα  Binance, Huobi, Uniswap, κλπ.

7. Chromia

Η Chromia, η πλατφόρμα blockchain που επέτρεψε στους χρήστες να δημιουργούν εύκολα dApps, ξεκίνησε το Chromia Studios τον Αύγουστο του 2019, σε συνεργασία με το Workinman Interactive. Με σχέδια να ξεπεράσουν τα NFT, η Chromia στοχεύει να υποστηρίξει τα MMOGs (Massively Multiplayer Online Games) για να λειτουργούν πλήρως σε blockchain.
Ωστόσο, η πρώτη τους κυκλοφορία ήταν ένα παιχνίδι εξόρυξης με οικονομικά στοιχεία και στοιχεία ιδιοκτησίας περιουσιακών στοιχείων, τα οποία μπορούν να παιχτούν σε διαφορετικές πλατφόρμες, που ονομάζονται Mines of Dalarmia.

CHROMIA PRICE24H RANGE:ATH:PLATFORM
$ 0.060779$0.053011-$0.61940$.113426Ethereum
MARKET CAPCIRCULATING SUPPLY24H VOLUMERELEASE DATE 
N/AN/A$16.21MN/A

Η αγορά του CHR μπορεί να γίνει από τα ανταλλακτήρια όπως : Binance, Huobi Global, Upbit, Bithumb, Binance JEX, κλπ.

8. Rarible

Το Rarible είναι μία αγορά NFT που χρησιμοποιεί το εγγενές token RARI, για να είναι μια πλατφόρμα επικεντρωμένη στους δημιουργούς. Κάθε χρήστης μπορεί εύκολα να δημιουργήσει κρυπτο NFT για μοναδικά ψηφιακά αντικείμενα, μαζί με μια πλήρως λειτουργική αγορά crypto NFT. Χρησιμοποιούν ένα μέρος των εσόδων για να επιδοτήσουν την πρώτη συναλλαγή νομισματοκοπείου – όπου δημιουργείται το NFT, για να τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη της πλατφόρμας.

RARIBLE PRICE24H RANGE:ATH:PLATFORM
$22.31$14.94-$23.25$28.88Ethereum
MARKET CAPCIRCULATING SUPPLY24H VOLUMERELEASE DATE 
$ 19.08M855,330$65.45MN/A

Που το αγοράζουμε: το RARI μπορεί να αγοραστεί στα ανταλλακτήρια Uniswap, Mooniswap, Balancer, κλπ

9. WAX

Με το όνομα King of NFTs, το Worldwide Asset eXchange (WAX) πρόκειται να συνεργαστεί με την CAPCOM και θα παρέχει ERC-721 και ERC-1155 (Multi-tokens, υποστηρίζοντας τύπους fungible και non-fungable token). Δημοφιλείς μάρκες όπως οι deadmau5, Atari, William Shatner, Capcom και Topps μεταξύ άλλων έχουν χρησιμοποιήσει το WAX για να ξεκινήσουν τις πωλήσεις των δικών τους cryptoNFT.

WAX PRICE24H RANGE:ATH:PLATFORM
$ 0.089564$0.076454-$0.92373$0.216260WAX
MARKET CAPCIRCULATING SUPPLY24H VOLUMERELEASE DATE 
$ 136.69M1.53B$6.51MJun 30, 2019

Που το αγοράζουμε: το WAXP μπορεί να αγοραστεί στα ανταλλακτήρια Huobi Global, Upbit, Bithumb, HitBTC, KuCoin, κ.α..

10. The Sandbox

Το Sandbox είναι μια άλλη πλατφόρμα βασισμένη σε blockchain, που επιτρέπει στους δημιουργούς να παράγουν έσοδα από έναν συγκεκριμένο τύπο ψηφιακών στοιχείων, που ονομάζονται στοιχεία VOXEL στο blockchain. Μαζί με την αγορά NFT, το Sandbox προσφέρει επίσης τη δυνατότητα δημιουργίας στοιχείων και παιχνιδιών VOXEL, χρησιμοποιώντας το λογισμικό VoxEdit και το Game Maker.
Το utility token SAND χρησιμοποιείται ως βάση συναλλαγών και θα υπάρξουν μόνο 3 δισεκατομμύρια sand.

SAND PRICE24H RANGE:ATH:PLATFORM
$0.275649$0.231124-$0.287029$0.367553Ethereum
MARKET CAPCIRCULATING SUPPLY24H VOLUMERELEASE DATE 
$185.69M675.27M$178.49MAug 13, 2020

Το SAND μπορεί να αγοραστεί στα ανταλλακτήρια Binance, Huobi Global, CoinTiger, Upbit κ.α.

Επειδή όμως, εκτός από το χρήμα υπάρχει και η τέχνη, απολαύστε αυτό το μαγικό NFT!

Πηγές:

https://decrypt.co/60200/native-tokens-of-nft-projects-are-shooting-up-in-value
John Mahttps://academy.binance.com/en/glossary/non-fungible-token-nft
https:/ /itsblockchain.com/ top-10-nft-crypto-projects-you-should-know/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστή: Ledger εδώ

MEDICAL DENT - Αισθητική Οδοντιατρική και Εμφυτεύματα
Καισαρείας 6, 11527, Αθήνα
Web:www.medicaldent.gr
Fb:www.facebook.com/MedicalDentGreece 
ERGOBYTE - Oλοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής
Αριστοτέλους 21, Θεσσαλονίκη
www.ergobyte.gr 
https://www.facebook.com/ergobyte/
https://twitter.com/ergobyte 

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.