Οι γυναίκες στα κρύπτο

Καθώς η 8η Μαρτίου είναι η μέρα αφιερωμένη στη γυναίκα, και τα κρύπτο, παρά την καινοτομία και την ισότητα των ευκαιριών στη συμμετοχή που προσφέρουν, είναι ακόμα ένα boys club, ας δούμε τι έχουμε καταφέρει οι γυναίκες να βελτιώσουμε σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Βέβαια, μία μικρή επισήμανση, είναι χρήσιμο να γίνει: Οι γυναίκες πρέπει να υποστηριχτούν και να ενθαρρυνθούν να συμμετέχουν, από όλους τους παράγοντες του κλάδου, παραγωγούς, traders και απλούς χρήστες, διότι εκτός των άλλων, adoption χωρίς υψηλή συμμετοχή γυναικών δεν γίνεται….

Τα καλά νέα από τη Μ. Βρετανία

Μια έρευνα που διεξάχθηκε από το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Gemini, δείχνει έναν αυξανόμενο αριθμό γυναικών στο Ηνωμένο Βασίλειο που ασχολούνται με τα κρυπτονομίσματα.

  • Σύμφωνα με τη νέα έκθεση τάσεων του Gemini που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, από το 13,5% των 2.000 ερωτηθέντων που είναι τρέχοντες ή πρώην επενδυτές σε κρυπτονομίσματα, το 41,6% ήταν γυναίκες. Από το 9% που σχεδιάζει να επενδύσει, σχεδόν οι μισές, το 40% είναι γυναίκες.
  • Το ποσοστό αντιπροσωπεύει μια «σημαντική αλλαγή» από προηγούμενα ευρήματα που έδειξαν ότι οι γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο αποτελούν περίπου το 21% –22% των επενδυτών κρυπτονομισμάτων, σημειώνει η έκθεση της έρευνας του ανταλλακτηρίου.
  • Συνολικά, το 13,5% των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι είναι τρέχοντες ή πρώην επενδυτές, είναι μεγαλύτερο κατά 152% σε σχέση με την έρευνα του 2019 που διεξήγαγε η Financial Conduct Authority, μια ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου.
  • Οι άνδρες τείνουν να κατέχουν περισσότερα κρυπτονομίσματα από τις γυναίκες σε κατηγορίες άνω των 10.000 £ (65,8%) και κάτω των 500 £ (62,1%). Ωστόσο, οι γυναίκες αποτελούν το 53,4% εκείνων που κατέχουν από 1.000 έως 5.000 £.
  • «Αυτά τα νέα δεδομένα δείχνουν μια ολοένα και πιο διαφορετική βάση που εμπλέκεται με τα crypto και δείχνει πώς η αγορά είναι πιθανό να εξελιχθεί μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο Blair Halliday, επικεφαλής του Ηνωμένου Βασιλείου του Gemini.

Η έρευνα του eToro

Το eToro, με περισσότερους από 18 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες από τότε που ιδρύθηκε το 2007, είναι από τις πιο γνωστές πλατφόρμες για επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα.
Τον Δεκέμβριο του 2020, το eToro ανέφερε ότι οι γυναίκες εγγράφονται στην πλατφόρμα τους με ταχύτερα ποσοστά από τους άνδρες. Η πλατφόρμα ανέφερε αύξηση 366% στον αριθμό εγγραφών γυναικών, σε σύγκριση με αύξηση 248% στους άνδρες χρήστες.

Ωστόσο, η συμμετοχή των γυναικών χρηστών κρυπτονομισμάτων, παραμένει ακόμα σε χαμηλούς απόλυτους αριθμούς και ποσοστά. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της πλατφόρμας, ενώ το ποσοστό των γυναικών επενδυτών αυξήθηκε ελαφρά στις αρχές του 2021, ο αριθμός τους είναι απολύτως χαμηλός. Συγκεκριμένα:

  • Μόνο το 15% των traders bitcoin είναι γυναίκες, φανερώνοντας μια τεράστια ανισορροπία μεταξύ των φύλων στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων,
  • Η κατάσταση είναι παρόμοια και στο ethereum, όπου το ποσοστό των γυναικών επενδυτών αυξήθηκε ελαφρώς στο 12% από 11% που ήταν στις αρχές του 2020.

Οι συμμετέχουσες σε μια συνάντηση γυναικών που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων, που διοργανώθηκε από την Coinmotion, διατυπώθηκε η άποψη ότι «Οι γυναίκες ενδέχεται να μην επενδύουν σε κρυπτονομίσματα λόγω έλλειψης τεχνικών γνώσεων» ενώ η διευθύνων σύμβουλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Coinmotion Oy, Heidi Hurskainen, δήλωσε, σύμφωνα με την εμπειρία της στην εκπαίδευση γυναικών, ότι «οι γυναίκες συχνά θέλουν να καταλάβουν τα πάντα για ένα περιουσιακό στοιχείο πριν επενδύσουν και γι ‘αυτό είναι σημαντικό να αυξηθεί η τεχνική γνώση».

«Η τεχνολογία επιτρέπει σε περισσότερες γυναίκες να επενδύουν», δήλωσε η Heloise Greef, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, η οποία χρησιμοποιεί το eToro από το 2016. «Η επένδυση ήταν συνήθως ένα προνόμιο για ένα ελίτ κλαμπ, αλλά τώρα που πολλές από τις διαδικασίες έχουν προωθηθεί στο διαδίκτυο λόγω της πανδημίας, οποιοσδήποτε έχει ενδιαφέρον για το αντικείμενο μπορεί να συμμετάσχει.»

Η περίπτωση «κρυπτο – μαμάδες» της Ν. Κορέας

Στη Νότια Κορέα παρατηρείται μια αυξανόμενη τάση σε ένα συγκεκριμένο προφίλ επενδυτών κρυπτονομισμάτων. Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι μια νέα εποχή για τα κρυπτονομίσματα αναδύεται γενικά στη χώρα.

Οι Millennials έχουν μείνει πίσω, λέει η μελέτη

Σύμφωνα με τον Maeil Kyungjae, που παραθέτει δεδομένα από την ερευνητική εταιρεία Wiseapp, γυναίκες ηλικίας 40-49 στην ασιατική αυτή χώρα αγοράζουν ενεργά bitcoin (BTC) τις τελευταίες εβδομάδες. Τα δεδομένα συλλέχθηκαν μέσω μεγάλων εγχώριων ανταλλακτηρίων, όπως τα Upbit και Bithumb.

Η έκθεση αποκαλεί αυτή την τάση τη «δεύτερη έκρηξη» των κρυπτονομισμάτων στη Νότια Κορέα, καθώς οι γυναίκες που ερωτήθηκαν ήταν ως επί το πλείστον μητέρες. Σύμφωνα με τα στοιχεία, πάνω από το 30% των χρηστών Bithumb και Upbit ανήκουν σε αυτό το ηλικιακό εύρος, ενώ το 21% είναι άνω των 50 ετών.

Από την άλλη πλευρά, οι millennials χάνουν έδαφος στη κατοχή κρυπτονομισμάτων. Οι αριθμοί αποκάλυψαν ότι μόνο το 19% των χρηστών είναι μόλις 20-29 ετών, ενώ οι έφηβοι βρίσκονται τελευταίοι στη κατάταξη, με μόλις 1,5%.

Το όνομα «δεύτερο boom» που διατύπωσε η Wiseapp, δεν είναι κλισέ εξ αιτίας του πρόσφατου bull-run στα κρυπτονομίσματα. Στην πραγματικότητα, αυτοί οι αριθμοί είναι το αντίθετο από αυτούς που παρατηρήθηκαν μεταξύ 2017 και 2018, παρά το γεγονός ότι υπάρχει μια πανδημία σε εξέλιξη που ταλαιπωρεί και αυτή τη χώρα.

Εκείνη την εποχή, όταν η φρενίτιδα του BTC  το 2017 κατακτούσε επίσης τα πρωτοσέλιδα, τα άτομα ηλικίας 30 ετών αντιπροσώπευαν το 30,7% των χρηστών κρυπτονομισμάτων στη Νότια Κορέα. Επίσης, οι εικοσάρηδες ήταν το 24% του χάρτη κατανομής των κρύπτο χρηστών της Νότιας Κορέας.

Το τοπικό μέσο μαζικής ενημέρωσης, που ονόμασε την έκθεση «Η μαμά είναι επενδυτής BTC», παρείχε ορισμένους λόγους πίσω από αυτήν την μεταβαλλόμενη τάση στα δημογραφικά στοιχεία του κοινού των κρύπτο:

«Ο λόγος για τον οποίο η ηλικιακή ομάδα που ηγείται στις συναλλαγές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων έχει αλλάξει, είναι οι οδυνηρές εμπειρίες των εικοσάρηδων και των τριαντάρηδων που υπέστησαν μια «μεγάλη συντριβή» εκείνη την εποχή.
Οι ηλικιακές αυτές ομάδες, που άρχισαν να επενδύουν σε κρυπτονομίσματα το 2017-2018, υπέστησαν τεράστιες απώλειες λόγω των ισχυρών κυβερνητικών κανονισμών όπως το σύστημα συναλλαγών εικονικών περιουσιακών στοιχείων με δήλωση του πραγματικού ονόματος του χρήστη.»

Και η «μεγάλη συντριβή» προκάλεσε ένα κύμα των λεγόμενων «κρύπτο αυτοκτονιών» σε ολόκληρη τη χώρα. Ωστόσο, άτομα ηλικίας 30-60 ετών έχουν αυξήσει την εμπειρία τους στις επενδύσεις σε περιουσιακά στοιχεία υψηλού ρίσκου, χάρη στη συμμετοχή τους στη διαπραγμάτευση μετοχών, λέει η μελέτη. Είναι ενδιαφέρον ότι η Kim Mo, γυναίκα διευθυντής χρηματιστηριακού γραφείου, είπε στη Maeil Kyungjae έναν συγκεκριμένο λόγο για τον οποίο άρχισε να επενδύει σε κρυπτονομίσματα:

Άρχισα να επενδύω αφού είδα τον CEO της Tesla και άλλους να επενδύουν σε bitcoin. Είναι ένα μικρό ποσό αυτή τη στιγμή, αλλά θα επενδύσω περισσότερο προσέχοντας την τάση των τιμών.

Πηγές:

https://markets.businessinsider.com/currencies/news/bitcoin-ethereum-cryptocurrency-traders-overwhelmingly-male-etoro-study-show-2021-2-1030049339
https://www.coindesk.com/gemini-exchange-survey-uk-crypto-investors-women
https://news.bitcoin.com/south-korean-moms-are-taking-the-lead-in-buying-bitcoin-despite-the-coronavirus-pandemic/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστή: Ledger εδώ

METABOOK - online marketplace μεταχειρισμένων βιβλίων
https://www.facebook.com/metabookgr/
https://metabook.gr/
DNSNETWORK - Συστήματα ασφαλείας, κάμερες & συναγερμοί
Λυκούργου 248, Αθήνα
http://www.dnsnetwork.gr
https://www.facebook.com/dnsnetwork.gr/ 

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.