Το BTC ανεβαίνει επίπεδο βασικής αντίστασης στην πορεία προς το «πεπρωμένο» των 70Κ$

Το BTC, με μία νυχτερινή έφοδο προς τα πάνω, κατέλαβε το τοπικό υψηλό των 54.500$ και αναπτέρωσε τις ελπίδες ότι τα επίπεδα υποστήριξης θα επικεντρωθούν πλέον στα 50.000$. Το Bitcoin (BTC) αντιμετώπισε βασική αντίσταση στην περιοχή των 52.000 δολαρίων τη νύχτα της 9ης Μαρτίου, για να φτάσει με ένα άλμα 6% σε νέο υψηλό όλων των εποχών.
Ας δούμε πως εκτιμούν αυτή τη συμπεριφορά οι αναλυτές της αγοράς και τι εικάζουν για το «πεπρωμένο» της τιμής του κορυφαίου κρυπτονομίσματος.

Η τιμή του BTC χτυπάει το υψηλό 2 εβδομάδων.

Τα στοιχεία της Cointelegraph Markets και της Tradingview  έδειξαν ότι το ζεύγος BTC / USD έφτασε στο τοπικό υψηλό των 54.500 δολαρίων την Τρίτη (βλ. πίνακα).

BTC/USD γράφημα κεριού μίας ώρας (Bitstamp). Πηγή: Tradingview

Η τελευταία προσπάθεια να ξεφύγει από την οδό της πλάγιας κίνησης στη διαπραγμάτευση του και να σταθεροποιηθεί , εν μέσω μεγάλης μεταβλητότητας, σε μία περιοχή γύρω στα 53.500$, που ωστόσο είναι πάνω από την κρίσιμη αντίσταση, ήταν σε εξέλιξη όλη τη χθεσινή μέρα.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της Cointelegraph, οι αναλυτές έβλεπαν τα 52.000 δολάρια ως τη γραμμή άμυνας που θα εξασφαλίσει, αν κρατηθεί, το επόμενο bull run του Bitcoin. Ενώ το Σαββατοκύριακο μαw έδωσε μία υγιή ανοδική πορεία, το Bitcoin έπρεπε να ενισχύσει ακόμη και τα 50.000$ ως ισχυρή υποστήριξη, εν όψει της έναρξης της διαπραγμάτευσης της καινούργιας εβδομάδας.

Πίσω από τα 24ωρα κέρδη, που ξεπερνούν το 8%, ωστόσο, η εικόνα την Τρίτη βελτιώθηκε γρήγορα, μετά από στοιχεία που έδειξαν ότι τα 47.000 δολάρια είχαν γίνει εμφανώς το πεδίο ισχυρής υποστήριξης.

«Το Bitcoin ανέβηκε πάνω από τα 54 χιλιάδες δολάρια με τη βοήθεια αυξανόμενων ενδείξεων θεσμικού ενδιαφέροντος για το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα», σχολιάζει ο αναλυτής της έγκυρης γερμανικής εφημερίδας Die Welt, ο Holger Zschaepitz, συνοψίζοντας στους οπαδούς στο Twitter:

“Το θεσμικό συμφέρον θέτει το τελευταίο bull run σε διαφορετικό πλαίσιο από το αντίστοιχο του 2017 που οφειλόταν στους αγοραστές λιανικής, σύμφωνα με τη Goldman. Μεγάλο μέρος της θεσμικής ζήτησης, οφείλεται σε φόβους σχετικά με την (γενικότερη) υποτίμηση των διαφόρων περιουσιακών στοιχείων. ”


Ο Zschaepitz αναφέρθηκε σε ευρήματα της Goldman Sachs, τα οποία μεταξύ άλλων αποκάλυψαν επίσης ότι το 40% των πελατών της, έχουν ήδη έκθεση σε κρυπτονομίσματα.

«Το πεπρωμένο περιμένει το Bitcoin στις $70.000» , σύμφωνα με άλλο αναλυτή

Η εικόνα από τη πλευρά των θεσμικών επενδυτών, έγινε ακόμα πιο αισιόδοξη τη Δευτέρα, αφού ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Νορβηγίας, ξεκίνησε μια εταιρεία spin-off που επικεντρώνεται στο Bitcoin χρησιμοποιώντας το BTC ως το μοναδικό αποθεματικό της.
«Το Bitcoin μπορεί να επαληθευτεί, να διαιρεθεί, να συναρμολογηθεί ξανά, να αποθηκευτεί και να μεταφερθεί σχεδόν χωρίς κόστος. Είναι το τέλειο σπάνιο ψηφιακό πλεονέκτημα, εκ κατασκευής», έγραψε ο Kjell Inge Røkke σε μια ευρέως διαθέσιμη επιστολή προς τους μετόχους της εταιρείας του.

“Το μόνο που απαιτείται για να διατηρηθεί το δίκτυο σε λειτουργία, είναι η κατανομή φθηνότερης ηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο. Η ηλεκτρική ενέργεια ασφαλίζει το δίκτυο. Δεν χρειάζονται αξιόπιστοι μεσάζοντες ή ένοπλοι φρουροί. Αυτό το αποκαλώ πρόοδο.”


Παράλληλα, οι hodlers παρακολουθούσαν ένα ανοδικό σκηνικό να διαμορφώνεται στον καθημερινό δείκτη σύγκλισης / απόκλισης (MACD) του Bitcoin, ο οποίος τη Δευτέρα είχε ως στόχο να επαναλάβει τη συμπεριφορά που είχε οδηγήσει στην πορεία προς το ρεκόρ των 58.300 $ του Φεβρουαρίου.

BTC/USD ημερήσιο γράφημα κεριού (Bitstamp) με επίπεδα Fibonacci. Πηγή: filbfilb


«Το πεπρωμένο περιμένει», προσθέτει ο αναλυτής της Cointelegraph Markets, filbfilb, σε μια ενημέρωση προς τους συνδρομητές του καναλιού του στο Telegram, επισημαίνοντας μια περιοχή στόχο στις 70.000$ ή/ και υψηλότερα χρησιμοποιώντας τα επίπεδα Fibonacci.

πηγή: WILLIAM SUBERG – 09/03/2021 – https://cointelegraph.com/news/bitcoin-price-cracks-major-resistance-as-analyst-eyes-70k-destiny


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστή: Ledger εδώ

TICTAC - Ανάκτηση δεδομένων  (Data Recovery) 
Βουλιαγμένης 112 Α & Τύχης 2, Ελληνικό
https://tictac.gr/ 
https://www.facebook.com/tictac.anaktisi.dedomenon.data.recovery/

ΜΑΡΜΑΡΑ ΝΙΚΟΛΑΚΗ – Εταιρεία γρανιτών και μαρμάρου. Κατασκευή & τοποθέτηση κάθε φυσικού και χαλαζιακού πετρώματος
Αγίου Ορους 14, Μαρούσι – Αθήνα
https://www.marmara.gr/
https://www.facebook.com/Marmara.Nikolaki/
https://twitter.com/NikolakiMarble
https://www.instagram.com/hellenicmarbles/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.