Έρευνα: οι Ευρωπαϊκοί Κανονισμοί θα μπορούσαν να καταπνίξουν την καινοτομία των Crypto και της Defi

H ομάδα εταιρειών blockchain INATBA, κυκλοφόρησε μια έκθεση υποστηρίζοντας ότι, οι προτεινόμενοι κανονισμοί MiCA της Ε.Ε. θα μπορούσαν να βλάψουν τον κλάδο των κρυπτονομισμάτων. Μια έρευνα που διεξάχθηκε από την INATBA, δείχνει ότι οι προτεινόμενοι ευρωπαϊκοί κανονισμοί θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την καινοτομία στον χώρο και κυρίως, οι ερωτηθέντες υπόδειξαν, τον κλάδο της DeFi ως αυτόν που κινδυνεύει περισσότερο.

Η καινοτομία των Crypto σε τομείς όπως η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi), θα μπορούσε να υπονομευθεί από τους προτεινόμενους ευρωπαϊκούς κανονισμούς σχετικά με τα κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με τη νέα έρευνα.
Η έκθεση της International Association for Trusted Blockchain Applications (INATBA), διερευνά την πρόταση κανονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις αγορές κρυπτο, κατηγορώντας την για καταστολή της καινοτομίας που δημιουργεί ο κλάδος των κρύπτο.

Η πρόταση MiCA στοχεύει στον εξορθολογισμό της τεχνολογίας κατανεμημένων καθολικών και της ρύθμισης των εικονικών περιουσιακών στοιχείων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προστατεύοντας ταυτόχρονα τους χρήστες και τους επενδυτές.

Η MiCA και η DeFi

Ο αντίκτυπος των προτεινόμενων κανονισμών στη DeFi συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη κριτική από τους 44 ερωτηθέντες της έρευνας. Όταν ρωτήθηκαν εάν η MiCA διευκολύνει επαρκώς την ανάδειξη της DeFi, το 49% των ερωτηθέντων εξέφρασαν έντονη διαφωνία, έναντι του 23% που συμφώνησαν.

Η έκθεση της INATBA ισχυρίζεται ότι – επειδή ο προτεινόμενος κανονισμός υιοθετεί μια προοπτική ελέγχου εκ μέρους μίας κεντρικής οντότητας σε πράγματα όπως οι υποχρεώσεις – μπορεί να προκαλέσει τριβή με τα αμιγώς αποκεντρωμένα πρωτόκολλα.
«Η DeFi, όντας αποκεντρωμένη και συχνά υλοποιούμενη μέσω αυτόματων μηχανισμών, όπως οι έξυπνες συμβάσεις, καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό των φορέων ή προσώπων που υπάρχουν πίσω από το κάθε πρωτόκολλο, και μεταξύ αυτών, εκείνων που επιφορτίζονται με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις έτσι όπως τα περιγράφει ο σχεδιασμός της MiCA».

Αλλα ευρήματα

Η έκθεση σημειώνει περαιτέρω ότι τα καθεστώτα αποκάλυψης και συμμόρφωσης που ισχύουν στον κανονισμό – τον οποίο περιέγραψε ως «εκτεταμένο» – παρέχουν ένα δυσανάλογο πλεονέκτημα στις κατεστημένες εταιρείες. Συνολικά, το 70% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι οι επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων που θα λειτουργούν υπό τη MiCA, θα έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των επιχειρήσεων που λειτουργούν υπό άλλα νομικά καθεστώτα, όπως οι πολλές επιλογές διαβατηρίων της ΕΕ.

Ωστόσο, η έκθεση δείχνει επίσης ότι οι εταιρείες blockchain διατηρούν κάποια εμπιστοσύνη στους προτεινόμενους κανονισμούς της MiCA.

Η πλειοψηφία του 64% των ερωτηθέντων, πιστεύει ότι η MiCA θα μετριάσει την πιθανή απάτη και την κατάχρηση στις συναλλαγές στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Μόνο το 10% των ερωτηθέντων διαφώνησαν σε αυτό.
Επιπλέον, το 64% των ερωτηθέντων, πιστεύουν ότι ο προτεινόμενος κανονισμός θα αντιμετωπίσει με επιτυχία προβλήματα που προκύπτουν με διακρατικές επιχειρήσεις blockchain εντός της ΕΕ.

Άλλοι τομείς του δυνητικού αντίκτυπου της MiCA είναι ακόμη προς συζήτηση: Για παράδειγμα, οι ερωτηθέντες ήταν διχασμένοι εάν ο προτεινόμενος κανονισμός εστιάζει δυσανάλογα στα stablecoin. Ενώ το 46% συμφώνησε ότι το κάνει, το 45% ούτε συμφώνησε ούτε διαφώνησε.

Τα ευρήματα της έκθεσης βασίστηκαν σε μια έρευνα που συγκέντρωσε 44 επαρκώς ολοκληρωμένες απαντήσεις. Η ίδια η έρευνα περιλάμβανε 35 ερωτήσεις, με επίκεντρο το προφίλ των ερωτηθέντων, την ευαισθητοποίηση τους σχετικά με τη νομοθεσία, ερωτήσεις σχετικά με την ίδια την πρόταση MiCA και δηλώσεις σχετικά με τον αντίκτυπο της MiCA στο οικοσύστημα blockchain.

Ο τόπος εγκατάστασης των επιχειρήσεων/ προσώπων που απάντησαν στην έρευνα: Anguilla : 1, Βέλγιο:2, Κύπρος:2, Γερμανία:1, Ελλάδα: 1, Μάλτα:1, Ολλανδία: 2, Πορτογαλία:2, Ισπανία:2, United Arab Emirates:1, Ην. Βασίλειο:1, Η.Π.Α.:1, Ουρουγουάη:1.
Το ηλικιακό προφίλ των ερωτηθέντων καλύπτει διάφορες ηλικιακές ομάδες: το 56% κυμαίνονται μεταξύ 25 και 34 ετών, το 33% μεταξύ 35 και 44 ετών, και το υπόλοιπο 11% είναι μεγαλύτεροι από 44 ετών.

Από τους 44 ερωτηθέντες, το 80% ήταν ήδη ενεργοί στο κλάδο των κρυπτονομισμάτων. Η πλειονότητα αυτών χαρακτηρίστηκε ως πολύ μικρές επιχειρήσεις ή νεοσύστατες επιχειρήσεις (start ups).
Συνολικά, το 49% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι, εάν θεσπιστεί, η MiCA δεν θα ρυθμίσει τις δραστηριότητές τους. Το 20% είπε ότι θα το κάνει, ενώ το 31% δεν ήταν σίγουρο αν θα έχει αντίκτυπο στη λειτουργία της επιχείρησής τους η εφαρμογή του κανονισμού όπως περιγράφεται στο παρόν στάδιο της επεξεργασίας του.

Εκτός από την έρευνα, η INATBA οργάνωσε δύο συναντήσεις με συμμετοχή ενδιαφερομένων του κλάδου, το Δεκέμβριο του 2020.

πηγή:  Scott Chipolina – 10/03/2021 – https://decrypt.co/60841/european-regulations-could-stifle-crypto-innovation-and-defi-survey


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστή: Ledger εδώ

INNOVIEW - Hosting - Domain Names - SSL - BULK SMS - NEWSLETTER
Ιερά Οδός 294, Αιγάλεω
https://www.innoview.gr
https://www.facebook.com/innoview.gr
https://twitter.com/innoviewgr 

WESTCITY

Ενημερωτικό site & επαγγελματικός οδηγός για τη περιοχή της δυτικής Αχαΐας, πανελλήνια νέα & άρθρα για καλύτερη ποιότητα ζωής.
Αγίου Ιωάννου 96, Δήμος Δύμης

https://westcity.gr/
https://www.facebook.com/westcity.gr/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.