Τα Bitcoin futures χτυπούν νέο ΑΤΗ καθώς οι traders συρρέουν στα παράγωγα

Οι traders σπεύδουν να κερδοφορήσουν/ κερδοσκοπήσουν με το Bitcoin στις αγορές παραγώγων, με το ανοιχτό ενδιαφέρον για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης BTC, να πλησιάζει για πρώτη φορά τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Με το BTC να οδεύει πάλι προς νέο υψηλό όλων των εποχών, ένας μεγάλος όγκος χρημάτων ρέει στις αγορές των παραγώγων Bitcoin.

Σύμφωνα με τον μελετητή δεδομένων κρυπτονομισμάτων, τη Glassnode, τα εκκρεμή συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης προχώρησαν σε νέα υψηλά όλων των εποχών στις 11 Μαρτίου, με το ανοιχτό ενδιαφέρον στα ανταλλακτήρια να προσεγγίζουν τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια.
Τα Options έχουν επίσης αυξηθεί, σε νέο όγκο ρεκόρ το 2021, με την Derebit να φιλοξενεί τακτικά καθημερινές συναλλαγές αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Χαρακτηριστικό είναι το tweet της Glassnode:
glassnode@glassnode
: Περισσότερο κεφάλαιο ρέει στις αγορές παραγώγων, καθώς το ποσό των εκκρεμών συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης #Bitcoin φτάνει σε νέο ATH. Το ανοιχτό ενδιαφέρον σε μεγάλα ανταλλακτήρια, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα πρόθυρα των $ 20B.


Σύμφωνα με το CoinMarketCap, που ανήκει στην Binance, τα τρία μεγαλύτερα μη αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια παραγώγων – τα Binance, Huobi Global και ByBit – αντιπροσωπεύουν περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια, σε συνδυασμένες συναλλαγές καθημερινά.
Μόνο το Binance εξυπηρετεί 57 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα επόμενα δέκα σε κατάταξη ανταλλακτήρια, εξυπηρέτησαν συνολικά περισσότερα από 65 δισεκατομμύρια δολάρια συναλλαγών, τις τελευταίες 24 ώρες.

Ωστόσο, παρά τους αυξανόμενους όγκους, ορισμένα αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια παραγώγων φαίνεται να αγωνίζονται για να προσελκύσουν κεφάλαια αντίστοιχα με τη δυναμική των μη αποκεντρωμένων ομολόγων τους.
Η αύξηση των fees του Ethereum φαίνεται να επιβραδύνει την ανάπτυξη αποκεντρωμένων ανταλλακτηρίων, με τις περίπλοκες έξυπνες εκτελέσεις συμβάσεων που απαιτούνται για την αλληλεπίδραση με ορισμένα πρωτόκολλα που βασίζονται στο Ethereum, με αποτέλεσμα οι τιμές του gas να ξεπερνούν τα 1.000$ σε ορισμένες περιπτώσεις συναλλαγών.

Παρομοίως, τα τέλη ρεκόρ φαίνεται επίσης να έχουν αποτρέψει τους traders από τα αποκεντρωμένα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Ethereum, με τον ημερήσιο όγκο του dYdX να πέφτει από δεκάδες δισεκατομμύρια τον Ιανουάριο, σε περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια την περασμένη εβδομάδα.

Ημερήσιος όγκος στο dYdX. Πηγή:  Nomics


Πρόσφατα ζητήματα ρευστότητας στο δημοφιλές πρωτόκολλο διαπραγμάτευσης επιλογών στην αλυσίδα Hegic, επηρεάζουν επίσης τις αποκεντρωμένες αγορές option του Etherum.
Στις 11 Μαρτίου, ο ιδρυτής της Ribbon Finance, Julian Koh, ανακοίνωσε ότι το προϊόν «Strangle» του πρωτοκόλλου, είχε απενεργοποιηθεί προσωρινά λόγω του ότι δεν υπήρχε ρευστότητα στα Hegic pools.
Ο Koh σημείωσε επίσης διαταραχές στη ροή της τιμής της Ribbon, που προκύπτουν από συνεχιζόμενες αναβαθμίσεις στο πρωτόκολλο Opyn DeFi.
Στο Discord, ο ιδρυτής της Ribbon σημείωσε ότι η ομάδα εργάζεται επί του παρόντος για να ενσωματωθεί με το πρωτόκολλο επιλογών DeFi options , Charm Finance» ως μια νέα πηγή ρευστότητας για την επίλυση του προβλήματος αυτού»

πηγή: SAMUEL HAIG – 12/03/2021 – https://cointelegraph.com/news/bitcoin-futures-open-interest-hits-new-ath-as-traders-flock-to-derivatives


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστή: Ledger εδώ

HERSONISSOS PHARMACY -  Χατζηδάκη Κ. & Χατζάκης Μ.
Φυσικό και ηλεκτρονικό κατάστημα ιατρικών ειδών & προϊόντων ομορφιάς
Ελ. Βενιζέλου 127, Χερσόνησος, Κρήτη
http://hersonissospharmacy.com/gr/ 
https://www.facebook.com/HersonissosPharmacy/ 

DELTA STROM – Στρώματα ύπνου, χειροποίητα, υβριδικά νέας τεχνολογίας.
Σπάρτης 97, Καλλιθέα – Αττική
https://deltastrom.com/
https://www.facebook.com/deltastrom.gr/
https://twitter.com/deltastrom


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.