Επιασε κορυφή το ράλι – Τι ωθεί την τιμή του BTC;

Τι σημαίνει η ισχυρή αγοραστική πίεση στο Bitcoin για την τιμή του; Η εισροή Stablecoin και το Bitcoin Netflow είχαν, ιστορικά, σημαντικό αντίκτυπο στην τιμή του Bitcoin. Το χάσμα premium μεταξύ Binance και Coinbase, είναι ένας δείκτης που προειδοποιεί τους επενδυτές λιανικής για ισχυρή αγοραστική πίεση στο Bitcoin.

Κατά τη διάρκεια του ανοδικού ράλι του τρέχοντος κύκλου της αγοράς, υπάρχουν διάφοροι δείκτες και συνθήκες που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην τιμή του Bitcoin. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της CryptoQuant, Ki Young Ju, συνέστησε στους επενδυτές να θέτουν ειδοποιήσεις για ορισμένες συγκεκριμένες συνθήκες, που μπορεί να σηματοδοτήσουν μια αντιστροφή της τάσης βραχυπρόθεσμα.
Πρότεινε τους επενδυτές λιανικής, να ορίσουν ειδοποιήσεις για το βαθμό αναλογίας stablecoins προς BTC, στα <15 USD, για τη περίπτωση που όλες οι εισροές συναλλαγών σε stablecoins αθροιστικά σε όλα τα ανταλλακτήρια, υπερβαίνουν το 100 και, για όγκο πωλήσεων που περνάει τα 250.000.000. Οι συγκεκριμένοι όροι όταν πληρούνται, θα οδηγήσουν σύντομα ή/και άμεσα σε πτώση της τιμής .

Πηγή: Twitter

Ένας άλλος σημαντικός δείκτης της αυξανόμενης αγοραστικής πίεσης στο Bitcoin, είναι ο αριθμός των καταθέσεων stablecoin σε όλα τα ανταλλακτήρια, δείχνοντας την on-chain πίεση αγοράς, συγχρόνως με το κενό του premium στο Coinbase.
Τα Stablecoins χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά Bitcoin στα ανταλλακτήρια, ωστόσο, αυτό είναι ευρέως γνωστό. Επιπλέον, είναι ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για margin στα παράγωγα των ανταλλακτηρίων, οπότε δεν είναι απαραίτητα ένα ανοδικό σήμα για ένα ράλι τιμών, αλλά μπορεί να είναι ένα σήμα μεταβλητότητας.
Επιπλέον, ο όγκος πωλήσεων Taker Sell του Bitcoin, ο συνολικός όγκος των εντολών πώλησης που κατατίθενται από τους δικαιούχους σε διαρκή swaps σε όλα τα ανταλλακτήρια παραγώγων φέρει ενδείξεις – κλειδιά για την αναστροφή των τάσεων του κρυπτονομίσματος και τη διόρθωση της τιμής στον τρέχοντα κύκλο της αγοράς.

Συμπερασματικά, όταν τα stablecoins αρχίζουν να ρέουν ξανά στα ανταλλακτήρια, πιθανολογείται ότι το περιθωριοποιημένο κεφάλαιο μπορεί να προσπαθεί να επιστρέψει στο Bitcoin. Ο Ki Young Ju, ο διευθύνων σύμβουλος της CryptoQuant, σε ένα σημερινό του tweet έγραψε:

«Υπήρξαν πολλές συναλλαγές εισροής stablecoins σε ανταλλακτήρια με μεγάλη συχνότητα. 100-287 καταθέσεις stablecoins σε κάθε μπλοκ ETH (κάθε 15 δευτερόλεπτα). Νομίζω ότι θα δούμε βραχυπρόθεσμα περισσότερη άνοδο στις τιμές του $ BTC ή του $ ETH.»

Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, αυτό που έλειπε κατά τη διάρκεια του ράλι του Bitcoin ήταν οι εισροές stablecoin. Όταν το Bitcoin πραγματοποιεί ράλι χωρίς αισθητή αύξηση των εισροών stablecoin, αυξάνεται η πιθανότητα μιας μη βιώσιμης ανοδικής τάσης και μιας βραχυπρόθεσμης διόρθωσης.
Εάν συνεχιστεί η τάση του περιθωριοποιημένου κεφαλαίου να επιστρέψει στην αγορά κρυπτονομισμάτων, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι αυτό θα τροφοδοτήσει περαιτέρω τη δυναμική του Bitcoin, με αποτέλεσμα ένα ευρύτερο ράλι.

Φτάσαμε στο αποκορύφωμα του ράλι της τιμής του Bitcoin;

Η προσφορά των βραχυπρόθεσμων κατόχων Bitcoin, ιστορικά, αυξανόταν στις προηγούμενες bull markets και λειτουργούσε ως σημαντικό ενισχυτικό της τάσης.
Αυτό το μοτίβο έχει επαναληφθεί και στον τρέχοντα κύκλο της αγοράς και μπορεί να μην έχουμε φτάσει ακόμη στην κορυφή. Καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου της αγοράς, αρκετές φορές οι influencers στο Crypto Twitter λαμβάνουν ενδείξεις λάβει αναφορά από το μοντέλο S2F ή S2Fx του Plan B.
Ωστόσο, η τρέχουσα δράση της τιμής δεν είναι σε θέση να φτάσει τα 100000$ μέχρι το τέλος Απριλίου 2021, τουλάχιστον φαίνεται να βασίζεται κάτι τέτοιο στο διάγραμμα της τιμής.

Πηγή: CoinGecko

Το διάγραμμα της τιμής και η on-chain ανάλυση ήταν ουδέτερα για το μεγαλύτερο μέρος των τελευταίων δύο εβδομάδων. Παρά τις πολλές βουτιές, η τιμή έχει ανακάμψει, αλλά η ανάκαμψη ήταν σε μεγάλο βαθμό εντός των ορίων που έχουν ήδη εμφανιστεί στον τρέχοντα κύκλο της αγοράς.
Τα δεδομένα από τις συναλλαγές futures της OKEx, δείχνουν ότι οι επενδυτές λιανικής είναι προσεκτικοί μετά την τελευταία πτώση και δεν εισέρχονται σε υψηλή μόχλευση, παρά την επίτευξη νέων ΑΤΗ από το BTC.

Πηγή: Twitter

Επιπλέον, με βάση το τελευταίο podcast του Stephan Livera, από τα 18,6 εκατομμύρια Bitcoin που έχουν εξορυχθεί, το 80% κατέχονται από HODLers ή γενικά οντότητες που δεν ρευστοποιούν, αφήνοντας μόνο 4,2 εκατομμύρια σε κυκλοφορία.
Αυτός ο αριθμός συρρικνώνεται μόνο με βάση τα δεδομένα του OKEx. Όταν το κορυφαίο κρυπτονόμισμα εξακολουθεί να διαπραγματεύεται σε τιμή άνω των 59.000$, δεν βρίσκεται στο αποκορύφωμά του. Για να αυξηθεί η τιμή στην κορυφή του τρέχοντος ράλι τιμών, η ενεργή προσφορά μειώνεται και οι HODLers που το κρατούν για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν να το πουλήσουν, έχουν συσσωρεύσει ακόμα περισσότερα Bitcoin στην πρόσφατη πτώση.

Πηγή: Twitter

Για να εξετάσουμε εάν αυτή είναι η κορυφή του ράλι τιμών του Bitcoin, περισσότεροι θεσμικοί και επενδυτές λιανικής έχουν στραφεί προς το ασφάλιστρο τιμών GBTC. Το ασφάλιστρο τιμής GBTC έγινε αρνητικό από την τελευταία διόρθωση της τιμής και από τότε δεν έχει γίνει θετικό.
Με βάση αυτές τις μετρήσεις και την τρέχουσα συμπεριφορά της τιμής, είμαστε μακριά από την κορυφή του τρέχοντος ράλι.
Αυτές οι μετρήσεις υποδηλώνουν ότι η κορυφή μπορεί να μην είναι η ίδια με αυτή που δίνει το μοντέλο S2F ή S2Fx στον τρέχοντα κύκλο αγοράς, ωστόσο, θέτουν μια διόρθωση στην τιμή πάνω από το επίπεδο των $59.000.
Μετρήσεις όπως η εισροή στα ανταλλακτήρια και η ενεργή προσφορά, σηματοδοτούν ανάκαμψη και επίτευξη τιμών πάνω από τα 59000$, μέχρι το επίπεδο των 67000$.

Πηγές:
https://ambcrypto.com/have-we-arrived-at-the-peak-of-bitcoins-price-rally/
https://ambcrypto.com/what-strong-buying-pressure-on-bitcoin-means-for-its-price/
https://cointelegraph.com/news/bitcoin-price-dips-below-60k-but-here-s-why-a-bigger-rally-may-be-brewing
Φωτογραφία: Daniel Sessler/ unsplash


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστή: Ledger εδώ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΟΣ – Ιατρός, Καρδιολόγος
Δασκαλογιάννη 1 Α, Σητεία – Κρήτη
Τηλ. 28430 28750 – Κιν. 694 201 4936
e-mail nikosbernardos@yahoo.gr

ΦΡΟΝΤΙΔΑ – Ορθοπεδικά, ιατρικά εξαρτήματα & υποδήματα
Παυσιλύπου 14, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 231 402 6072
e-mail frontidashop@gmail.com
https://www.facebook.com/frontidathessaloniki/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.