Τα 5 πράγματα που πρέπει να προσέξουμε στο BTC αυτή την εβδομάδα

Οι εισροές στα ανταλλακτήρια αυξάνονται καθώς το BTC / USD, σήμερα, έπεσε κάτω από τις 58.000$. Τι να περιμένουμε στη συνέχεια; Το Bitcoin (BTC) ξεκινά μια νέα εβδομάδα σε υψηλό επίπεδο τιμής, κοντά στο ρεκόρ του. Μπορεί όμως να διατηρήσει τα κέρδη του για πολύ;

Μετά από ένα ζωηρό σαββατοκύριακο, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα βλέπει μικτά αποτελέσματα πριν το άνοιγμα της Wall Street τη Δευτέρα. Ο αρθρογράφος της Cointelegraph, WILLIAM SUBERG, εξετάζει πέντε παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την πορεία του ζεύγους BTC / USD τις επόμενες ημέρες.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της Κίνας υστερεί των μετοχών

Από μακροοικονομική σκοπιά, είναι μια μικτή εικόνα για τις αγορές στο ξεκίνημα της εβδομάδας, χωρίς σαφές αφήγημα που να υπαγορεύει τη κατεύθυνση και το ενδεχόμενο αποτέλεσμα, εάν υπάρχει, για τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου. Ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων προβληματίζουν τις αγορές futures των ΗΠΑ, στην άλλη πλευρά του κόσμου, η Ασία θα μπορούσε μόλις να χαρακτηριστεί καλύτερη καθώς η Κίνα αναφέρει σχεδόν αδιανόητη ανάπτυξη για τους πρώτους μήνες του 2021.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, τα δεδομένα φαίνονται πολύ πιο τακτοποιημένα χάρη στη σύγκριση τους με την ίδια περίοδο πέρυσι, όταν η Κίνα βρισκόταν σε lockdown λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.
Τόσο η βιομηχανική παραγωγή όσο και οι λιανικές πωλήσεις, ξεπέρασαν τους στόχους του 32%, σημειώνοντας άνοδο κατά 35% και 33,8%, αντίστοιχα.

Ωστόσο, οι ανησυχίες σχετικά με τη ρευστότητα που αφορούν την κεντρική τράπεζα της Κίνας (PBoC), διατήρησαν το συνολικό κλίμα σε ελεγχόμενο επίπεδο. «Από τις αρχές του τρέχοντος έτους, η PBOC έχει στραγγίξει πάνω από 600 δισεκατομμύρια yuan καθαρά από την αγορά, προκειμένου να περιορίσει τις φούσκες περιουσιακών στοιχείων», δήλωσε ο Xing Zhaopeng, οικονομολόγος στο Australia & New Zealand Banking Group, στο Bloomberg.

Τα νέα stimulus checks στις ΗΠΑ

Για τους επενδυτές λιανικής των ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, η βραχυπρόθεσμη στόχευσή τους κυριαρχείται μόνο από ένα μακροοικονομικό ζήτημα: τις επιταγές τόνωσης (της οικονομίας).
Με την έγκριση του νομοθετικού Σώματος, 1.400$ άμεσα πληρωτέα, βρίσκονται ήδη στο ταχυδρομείο ως μέρος του σχεδίου τόνωσης του προέδρου Joe Biden, ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που ήδη αποκαλείται «διαφήμιση για το Bitcoin».

Η κίνηση προσθέτει στο κολοσσιαίο βουνό χρέους των ΗΠΑ, ήδη πάνω από 28 τρισεκατομμύρια δολάρια ακόμη και πριν από την έγκρισή του, και σηματοδοτεί την τελική επιστροφή στον πληθωρισμό, ακόμη και αν η ίδια η Fed επιμένει ότι ο κίνδυνος ενός τέτοιου σεναρίου παραμένει χαμηλός.

Fed, γράφημα του ισολογισμού. Πηγή: Federal Reserve


Αυτήν τη στιγμή, ωστόσο, οι υποστηρικτές του Bitcoin ανησυχούν μόνο για το πόσα από τις καινούργιες επιταγές τόνωσης σε fiat, θα βρουν το δρόμο τους προς το οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων.
Εκατομμύρια άνθρωποι έγιναν πολύ ευτυχισμένοι από την απόφαση της κυβέρνησης να διανείμει 1,9 τρισεκατομμύρια δολάρια. «Ποιος δεν θα ήταν ευχαριστημένος με τα δωρεάν χρήματα», όπως είπε και ο Robert Kiyosaki, συγγραφέας του δημοφιλούς βιβλίου, Rich Dad Poor Dad, προσθέτοντας:

“Το πρόβλημα με τα δωρεάν χρήματα είναι ότι κάνουν τους φτωχούς και τη μεσαία τάξη φτωχότερες. Αγοράστε περισσότερο χρυσό, ασήμι και Bitcoin.”


Στην πραγματικότητα, τα χρήματα φτάνουν στα πορτοφόλια των Αμερικανών από τις 14 Μαρτίου, αλλά οι τελευταίες αναφορές δείχνουν ότι πολλοί θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη για την είσπραξή τους.
Πέρυσι, με το Bitcoin στο κλάσμα της τρέχουσας τιμής και τη δημοσιότητα πάνω του να είναι πολύ χαμηλότερη, η εκτίναξη της αγοράς στο Coinbase ήταν ίση ακριβώς με το ποσό της πρώτης επιταγής τόνωσης. Αυτή τη φορά, οι συνθήκες είναι πολύ πιο ευνοϊκές, για μια ξαφνική εισροή επενδύσεων από τον τομέα λιανικής.

Σε αντίθεση με το 2020, σημειώνει ο αναλυτής Lyn Alden, η συγκυρία του τρίτου γύρου πληρωμών, μπορεί να κάνει τους παραλήπτες να αισθάνονται πιο τολμηροί και να τους επιτρέψει να επιλέξουν σε εναλλακτικές αγορές.
«Ο τρίτος γύρος των επιταγών τόνωσης, θα έλθει όταν η αύξηση των εσόδων των δικαιούχων από τον δεύτερο γύρο επιταγών θα εξακολουθεί να λειτουργεί θετικά για τα προσωπικά εισοδήματα» ανέφερε ο Alden το Σάββατο σε ένα tweet.

“Αντίθετα, ο δεύτερος γύρος των επιταγών δεν είχε έρθει προτού τα χρήματα από τον πρώτο γύρο επιταγών και τα επιδόματα ανεργίας να εξαντληθούν.» ”


Η πίεση των φαλαινών χτυπά τα ανταλλακτήρια

Εν τω μεταξύ στο Bitcoin, η Δευτέρα αποδεικνύεται ήδη μια δύσκολη μέρα για τους επενδυτές. Αφού έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα των 61.700 δολαρίων το σαββατοκύριακο, το Bitcoin απέτυχε να διατηρήσει την ανοδική του δυναμική, πέφτοντας κάτω από το όριο των 60.000 δολαρίων κατά τη διάρκεια των συναλλαγών.

BTC/USD, γράφημα ωριαίου κεριού (Bitstamp). Πηγή: Tradingview


Τη στιγμή της συγγραφής αυτού του άρθρου, οι απώλειες δεν είχαν ολοκληρωθεί ακόμη, καθώς το BTC / USD έφτασε στα 58.000$, έχοντας υποχωρήσει κάτω από το προηγούμενο υψηλό όλων των εποχών των 58.300 δολαρίων που σημείωσε τον περασμένο μήνα.
Μια ματιά στα δεδομένα του βιβλίου παραγγελιών του ανταλλακτηρίου Binance, δείχνει ότι η υποστήριξη παρατάσσεται στα 57.000$, αλλά αν σπάσει αυτό, το επίπεδο υποστήριξης θα πλησιάσει τα 50.000$ θεωρητικά.

Binance, επίπεδα αγορών – πωλήσεων της 15ης Μαρτίου 2021. Πηγή: Material Indicators

Ο λόγος για την επιταχυνόμενη πτώση, θα μπορούσε να είναι μια οικεία πηγή. Όπως αποκάλυψε η υπηρεσία on-chain αναλυτικών στοιχείων, η CryptoQuant, κατά τη διάρκεια της ημέρας τα αποθέματα των ανταλλακτηρίων αυξήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα του μήνα, ακολουθώντας μια τάση, η οποία μόλις την Κυριακή συνέχισε να βλέπει τους traders να αποσύρουν τα BTC τους σε ψυχρά πορτοφόλια.
Εάν η όρεξη για πώληση επιστρέψει έστω και για λίγο , η πίεση προς τα κάτω θα είναι μια φυσική συνέπεια. Σύμφωνα με τα δεδομένα, το Gemini φαίνεται να έχει δεχθεί μια σημαντική εισροή, που μάλλον σηματοδοτεί ότι ένας επαγγελματίας έμπορος, πιθανώς μια φάλαινα, είναι έτοιμος να εκποιήσει μέρος ή το σύνολο των διαθεσίμων του.

Το ισοζύγιο Bitcoin των ανταλλακτηρίων vs. γράφημα BTC/USD. Πηγή: CryptoQuant/ Tradingview


«Αυτή η κατάθεση ύψους 18k$ BTC, είναι νόμιμη καθώς ήταν μια συναλλαγή μεταξύ πορτοφολιών κατάθεσης χρηστών και θερμού πορτοφολιού του Gemini», σχολίασε ο CEO της CryptoQuant, Ki Young Ju, και συμβούλεψε:

“Όλες οι εισροές σε όλα τα ανταλλακτήρια, σε μέσο όρο, ανέβηκαν στα ύψη, λόγω αυτής της κατάθεσης. Μην κάνετε υψηλή μόχλευση εάν διατηρείτε σε μακροχρόνια θέση.”


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Cointelegraph, μια τέτοια πρακτική δεν είναι καθόλου ασυνήθιστη, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τα ποσά που εμπλέκονται, μπορεί να λειτουργήσει εκφοβιστικά για το συναίσθημα που επικρατεί στην αγορά. Μία πώληση εκ μέρους των φαλαινών ήταν εκείνη που επίσης συνέπεσε με την τελευταία σημαντική διόρθωση του Bitcoin, κατά -20% από τα υψηλά όλων των εποχών, μετά το ρεκόρ των 58.300 δολαρίων του Φεβρουαρίου.

Νομίσματα ρέουν προς τα δυνατά χέρια

Σε αντίθεση με σήμερα, τα δεδομένα δείχνουν ότι το Σαββατοκύριακο είδε μεγάλες ποσότητες Bitcoin να αφαιρούνται από την αγορά. Σύμφωνα με την εταιρεία παρακολούθησης της δραστηριότητας των κρυπτονομισμάτων, τη Glassnode, η Κυριακή συγκεκριμένα προκάλεσε μια μεγάλη μεταστροφή μακριά από την προσφορά ρευστότητας, καθώς τα υψηλά όλων των εποχών απέτυχαν να αποδυναμώσουν τον ενθουσιασμό μεταξύ των επενδυτών.
Προηγουμένως, η Glassnode σημείωσε ότι οι αγοραστές έχουν, ιστορικά, την τάση να διατηρούν μακροπρόθεσμες θέσεις και να μην πωλούν ως αποτέλεσμα προσωρινών φαινομένων της αγοράς, όπως π.χ. το Bitcoin που κατακτά ένα νέο ΑΤΗ.

Η αλλαγή της προσφοράς ρευστότητας του vs. γράφημα του ζεύγους BTC/USD. Πηγή: Glassnode


Η μεγαλύτερη εικόνα δείχνει επίσης ότι παρά την αύξηση των υπολοίπων του BTC στα ανταλλακτήρια που συνέβη σήμερα, το διαθέσιμο Bitcoin είναι ακόμα σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο από ό,τι ήταν πριν από μισό χρόνο. Τα αποθεματικά της Coinbase, για παράδειγμα, μειώθηκαν κατά σχεδόν 20% από τον Δεκέμβριο του 2020 και μόνο.

Το γράφημα του ισοζυγίου της Coinbase σε BTC. Πηγή: Glassnode


Ο γεμάτος εμπόδια δρόμος προς το «πεπρωμένο» των $70,000

Τα ευρήματα και τα συμπεράσματα των αναλυτών του , συμπεριλαμβανομένου του συνεργάτη της Cointelegraph filbfilb*, υποστηρίζουν τον ισχυρισμό τους στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, ότι οι διαφορές των επιτοκίων χρηματοδότησης μεταξύ των ανταλλακτηρίων, αφαίρεσαν δυναμική από τη συνολική αφήγηση μιας μεγαλύτερης κίνησης που επρόκειτο σύντομα να χτυπήσει την αγορά BTC.

* είχαμε παρουσιάσει το σχετικό άρθρο του αναλυτή, στις 10/03/2021, στο blog

Γράφημα του βαθμού χρηματοδότησης του Bitcoin. Πηγή: Bybt


«Δεδομένου ότι το μακροοικονομικό πλαίσιο είναι τόσο αισιόδοξο για το BTC αυτή τη στιγμή, κατά τη γνώμη μας, αξίζει να είμαστε υπομονετικοί και να μην ρευστοποιούμε σε μικρά χρονικά διαστήματα, όταν είναι πιθανό να γίνουν μεγαλύτερες κινήσεις», έγραψαν οι αναλυτές σε μια ενημέρωση.

Ο ίδιος ο Filbfilb στοχεύει σε τοπική τιμή άνω των 70.000$ ή /και περισσότερο, περιγράφοντάς το ως «πεπρωμένο» του Bitcoin, αλλά προειδοποιεί ότι ο δρόμος προς αυτόν τον στόχο, θα έρθει με πολύ μεγαλύτερη αναταραχή από εκείνη που γνώρισε το Bitcoin όταν έσπασε τα 50.000$.
Σε σχόλια στο κανάλι του στο Telegram, ανέφερε τον αντίκτυπο της αγοράς Bitcoin από την Tesla ως παράδειγμα μίας ξεκάθαρα ανοδικής πορείας, που μπορεί να μην επαναληφθεί αυτή τη φορά. «Απλά σημειώστε κάπου, ότι αμφιβάλλω πως αυτό θα ξεσπάσει όπως έγινε με το κερί του Εlon .. πιθανότατα θα είναι πολύ πιο ακατάστατος ο δρόμος αυτή τη φορά», έγραψε.

πηγή: WILLIAM SUBERG – 15/03/2021- https://cointelegraph.com/news/60k-meets-whale-sellers-5-things-to-watch-in-bitcoin-this-week


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστή: Ledger εδώ

ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ – Βιβλιοπωλείο, σχολικά είδη & εκτυπώσεις
Ιωαννίνων 22 – Θεσσαλονίκη
https://www.facebook.com/giorgakis.book/

MOTH AND ROSE TATTOO – Τατουάζ & piercing
Θεοφράστου 4, Περιστέρι – Αττική
http://mothandrosetattoo.com/index.html
https://www.facebook.com/mothandrosetattoo/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.