Ανάλυση τιμών για την εβδομάδα από 15/03: BTC, ETH, BNB, ADA, DOT, XRP, UNI, LTC, LINK, BCH

Όπως κάθε εβδομάδα, δημοσιεύουμε σήμερα το άρθρο του αναλυτή RAKESH UPADHYAY της Cointelegraph, με τις εκτιμήσεις του για την κίνηση των τιμών δέκα από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα.
Η απόρριψη του Bitcoin στο υψηλό όλων των εποχών και η αρνητική απόκλιση στο RSI, υποδηλώνουν ότι η ανοδική δυναμική του BTC θα μπορούσε να εξασθενήσει και ως αποτέλεσμα τα altcoins να γνωρίσουν επίσης ρευστοποίηση κερδών. Ας δούμε αναλυτικά τις εκτιμήσεις για το κάθε νόμισμα.

Το 2017, το bull run του Bitcoin (BTC) είχε ως πρωταγωνιστές τους επενδυτές λιανικής, τους μακροχρόνιους πιστούς των κρυπτονομισμάτων και τις φάλαινες του Bitcoin. Ωστόσο, η παλίρροια άλλαξε φορά το 2020, καθώς οι θεσμικοί επενδυτές έγιναν ο καταλύτης για το τελευταίο crypto bull run.
Ωστόσο, τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από την JPMorgan Chase, δείχνουν ότι οι επενδυτές λιανικής επέστρεψαν με ένταση το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Οι αναλυτές της JPMorgan, χρησιμοποίησαν δεδομένα από την Square και την Paypal, για να προσδιορίσουν ότι οι επενδυτές λιανικής αγόρασαν 187.426 BTC για το πρώτο τρίμηνο του 2021, κάτι που είναι κάτι παραπάνω από την θεσμική αγορά των 172.684 BTC που σημειώθηκε κατά την ίδια περίοδο.
Αν και αυτά τα δεδομένα ενδέχεται να μην είναι απρόσβλητα, παρέχουν μια καλή επισκόπηση του υποκείμενου συναισθήματος και για τα δύο μέρη.

Η εικόνα της αγοράς – κατανομή ανά νόμισμα. Πηγή: Coin360


Πρόσφατα στοιχεία από το CoinMarketCap, έδειξαν ότι ο συνολικός όγκος συναλλαγών κρυπτονομισμάτων από τα μεγάλα κρύπτο ανταλλακτήρια της Νότιας Κορέας, κατά τη διάρκεια μιας 24ωρης περιόδου την Κυριακή, ήταν 14,6 δισεκατομμύρια δολάρια, υπερκαλύπτοντας τα 14,5 δισεκατομμύρια δολάρια που χειρίστηκε ο Σύνθετος Δείκτης Τιμών Μετοχών της Νότιας Κορέας στις 12 Μαρτίου.
Ενώ η αυξημένη συμμετοχή των επενδυτών είναι ένα θετικό σημάδι, μια ισχυρή ανοδική αγορά προσελκύει επίσης πολλά «αδύναμα χέρια» που εγκαταλείπουν τις θέσεις τους σε κάθε μικρή είδηση και γεγονός. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένη μεταβλητότητα βραχυπρόθεσμα.

Ας μελετήσουμε τα διαγράμματα των κορυφαίων 10 κρυπτονομισμάτων, για να εντοπίσουμε τα κρίσιμα επίπεδα υποστήριξης και αντίστασης που μπορεί να προσελκύσουν τους επενδυτές.

BTC/USD

Το Bitcoin έφτασε στο νέο υψηλό όλων των εποχών, στα 61.825,84 $ στις 13 Μαρτίου, αλλά αυτό το ράλι δεν προσέλκυσε περαιτέρω αγορές από τους επενδυτές. Αντίθετα, οι αυτοί κατέγραψαν κέρδη μετά το ράλι και η τιμή έχει πέσει πίσω κάτω από το επίπεδο απ’ όπου ξεκίνησε για το νέο ΑΤΗ, δηλ. στα 58.341,03 $ σήμερα.

BTC/USDT ημερήσιο γράφημα. Πηγή: TradingView


Ωστόσο, ένα μικρό θετικό σημάδι είναι ότι η ανοδική πορεία εξακολουθεί να προσπαθεί να υπερασπιστεί τον εκθετικό κινούμενο μέσο όρο των 20 ημερών (53.231 $). Εάν η τιμή ανακάμψει από το EMA των 20 ημερών, η άνοδος θα πραγματοποιήσει προσπάθεια για τιμή πάνω από 61.825,84 $.
Εάν καταφέρει να το κάνει αυτό, θα μπορούσε να ξεκινήσει το επόμενο σκέλος της ανοδικής τάσης, με στόχο στα 72.112 $. Ενώ οι αυξανόμενοι κινούμενοι μέσοι όροι ευνοούν την ανοδική τάση, η αρνητική απόκλιση στον σχετικό δείκτη ισχύος (RSI), υποδηλώνει ότι η ανοδική ορμή έχει εξασθενίσει.
Η καθοδική τάση ίσως επικρατήσει εάν το ζεύγος BTC/USD πέσει και διατηρηθεί κάτω από το EMA των 20 ημερών. Η επόμενη υποστήριξη για ενδεχόμενη καθοδική πορεία είναι ο απλός κινητός μέσος όρος των 50 ημερών (46.504 $) και έπειτα το κρίσιμο χαμηλό στα 43.006.77$.

ETH/USD

Η απότομη άνοδος του Ether (ETH) στις 13 Μαρτίου, δεν μπόρεσε να διατηρήσει τη δυναμική της και να επανεξετάσει το υψηλό όλων των εποχών στα 2.040,77 $. Αυτό θα μπορούσε να έχει προσελκύσει τις ρευστοποιήσεις κερδών από τους επενδυτές, που είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση του EMA 20 ημερών (1.729 $).

ETH/USDT ημερήσιο γράφημα. Πηγή: TradingView

Εάν η καθοδική τάση ενισχυθεί από αυτή τη συγκυρία και βυθίσει την τιμή κάτω από τους κινητούς μέσους όρους, η πίεση πώλησης θα μπορούσε να ενταθεί. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση στα 1.455 $ και στη συνέχεια στην κρίσιμη υποστήριξη των 1.289 $.
Το 20ήμερο EMA ισοπεδώνει και το RSI, έχει πέσει κάτω από το 53, δείχνοντας μια ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης. Αυτή η ουδέτερη προς αρνητική προβολή θα αναιρεθεί, εάν το ζεύγος ETH / USD ανακάμψει από τους κινούμενους μέσους όρους και αυξηθεί πάνω από το υψηλό όλων των εποχών.
Αυτό θα μπορούσε να ξεκινήσει το επόμενο σκέλος της ανοδικής τάσης, που μπορεί να φτάσει τα 2.614 $.

BNB/USD

Binance Coin (BNB) could not sustain above the $309.50 overhead resistance on March 11. This could have attracted profit-booking from traders, which has resulted in a pullback to the 20-day EMA ($245) today.

BNB/USDT ημερήσιο γράφημα. Πηγή: TradingView


Οι «ταύροι» (ανοδική τάση) προσπαθούν επί του παρόντος να υπερασπιστούν το 20ήμερο EMA. Μια ισχυρή ανάκαμψη από αυτήν την υποστήριξη, θα υποδηλώνει επιθετική αγορά στην πτώση (buying on dips). Η άνοδος θα προσπαθήσει να επανέλθει με στόχο πάνω από τα $309,50.
Εάν επιτευχθεί αυτό ο στόχος, τότε είναι δυνατή η δοκιμή του υψηλού χρόνου όλων των εποχών. Μια έξοδος από αυτή την αντίσταση, θα μπορούσε να ξεκινήσει το επόμενο σκέλος της ανοδικής τάσης, που θα μπορούσε να φτάσει τα 410$.
Εναλλακτικά, εάν το ζεύγος BNB / USD σπάσει κάτω από το EMA των 20 ημερών, οι βραχυπρόθεσμοι επενδυτές μπορεί να ρευστοποιήσουν τα κέρδη και αυτό θα μπορούσε να μειώσει την τιμή στα 189$.

ADA/USD

Το Cardano (ADA) διαπραγματεύεται εντός του εύρους 1,03 -1,23$ τις τελευταίες ημέρες. Το altcoin έπεσε κάτω από το εύρος αυτό στις 13 Μαρτίου, αλλά έκανε μια ισχυρή επιστροφή την ίδια μέρα. Σήμερα, η τιμή έπεσε και πάλι κάτω από την υποστήριξη του εύρους.

ADA/USDT ημερήσιο γράφημα. Πηγή: TradingView


Ενώ οι «ταύροι» υπερασπίζονται την υποστήριξη των 1,03 δολαρίων τις τελευταίες τρεις ημέρες, η καθοδική τάση δεν επέτρεψε στην τιμή να ανέβει και να διατηρηθεί πάνω από το EMA των 20 ημερών (1,08 $).
Αυτό υποδηλώνει ότι η καθοδική τάση προσπαθεί να επιστρέψει. Εάν το ζεύγος ADA / USD κλείσει κάτω από το εύρος 1,03 -1,23$, θα ενισχύσει τις προοπτικές μιας βαθύτερης διόρθωσης στο SMA 50 ημερών (0,87 $).
Εάν αυτή η υποστήριξη σπάσει επίσης, η πτώση θα μπορούσε να επεκταθεί στα 0,80 $ και μετά στα 0,70 $ Αντίθετα με αυτήν την υπόθεση, εάν η τιμή ανεβεί και ξεπεράσει το όριο του EMA 20 ημερών, τότε το ζεύγος θα μπορούσε να πραγματοποιήσει ράλι με στόχο τα 1,23 $.

DOT/USD

Παρόλο που η ανοδική τάση υπερασπίστηκε με επιτυχία το EMA των 20 ημερών (34,79 $) τις τελευταίες ημέρες, δεν μπόρεσε να ωθήσει το Polkadot (DOT) πάνω από την ζώνη αντίστασης των 37,50 έως 40 $. Αυτό υποδηλώνει ότι η ζήτηση στεγνώνει σε υψηλότερα επίπεδα.

DOT/USDT ημερήσιο γράφημα. Πηγή: TradingView


Το EMA 20 ημερών και το RSI κάτω από το 53, υποδηλώνουν ότι η άνοδος ενδέχεται να κρατηθεί. Εάν η τιμή διατηρηθεί κάτω από το EMA των 20 ημερών, η πώληση θα μπορούσε να ενταθεί, καθώς οι βραχυπρόθεσμοι επενδυτές ενδέχεται να πάνε βιαστικά σε έξοδο.
Αυτό θα μπορούσε να τραβήξει το ζεύγος DOT /USD στο SMA των 50 ημερών (28,73 $). Αυτή η προβολή καθοδικής τάσης θα ακυρωθεί εάν η τιμή ανέλθει από το τρέχον επίπεδο και ξεπεράσει τη ζώνη αντίστασης της περιοχής από $40 έως 42,50$. Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να ξεκινήσει το επόμενο σκέλος της ανοδικής τάσης, που μπορεί να φτάσει τα 52,50 $.

XRP/USD

Το XRP  επιχείρησε να ανέβει πάνω από το EMA των 20 ημερών (0,45 $) στις 13 Μαρτίου, αλλά απέτυχε, γεγονός που δείχνει ότι η καθοδική τάση προσπαθεί να επικρατήσει. Εάν οι πωλητές μειώσουν την τιμή κάτω από τα 0,42 $, το altcoin θα μπορούσε να μειωθεί έως και τα 0,35 $.

XRP/USDT ημερήσιο γράφημα. Πηγή: TradingView

Το EMA των 20 ημερών υποχωρεί οριακά και το RSI διαπραγματεύεται στην αρνητική περιοχή, γεγονός που υποδηλώνει ένα μικρό πλεονέκτημα για την καθοδική τάση. Αυτή η καθοδική άποψη θα αναιρεθεί εάν η αντίρροπη ανοδική τάση μπορέσει να ωθήσει την τιμή πάνω από την αντίσταση των 0,50 $.
Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να προσελκύσει αγοραστές, που μπορούν στη συνέχεια να προσπαθήσουν να ωθήσουν το ζεύγος XRP / USD στα 0,65 $.

UNI/USD

Το Uniswap (UNI) μειώθηκε και πάλι από την υπερυψωμένη ζώνη αντίστασης των 33 $ -34,92$ στις 14 Μαρτίου, το οποίο δείχνει ότι η καθοδική τάση επικρατεί σε υψηλότερα επίπεδα. Η άνοδος θα προσπαθήσει τώρα να υπερασπιστεί το EMA των 20 ημερών ($ 28,70).

UNI/USDT ημερήσιο γράφημα. Πηγή: TradingView

Μια ισχυρή ανάκαμψη από το EMA των 20 ημερών θα δείξει ότι το συναίσθημα παραμένει ανοδικό και οι επενδυτές αγοράζουν στην πτώσεις. Εάν το ζεύγος LINK / USD σπάσει πάνω από την ζώνη αντίστασης, θα μπορούσε να ξεκινήσει το επόμενο σκέλος της ανοδικής τάσης.
Ωστόσο, η αρνητική απόκλιση στο RSI, υποδηλώνει ότι η ανοδική δυναμική μπορεί να εξασθενεί. Εάν η καθοδική τάση διατηρήσει την τιμή κάτω από το EMA των 20 ημερών, είναι δυνατή μια βαθύτερη διόρθωση στο SMA των 50 ημερών (23,40 $).

LTC/USD

Το σπάσιμο του Litecoin (LTC) πάνω από τα $205,18 στις 12 Μαρτίου, διατήρησε τη δυναμική του στις 13 Μαρτίου, αλλά δεν μπόρεσε να επανεξετάσει το 246,96 $. Το altcoin μειώθηκε κάτω από τα $230, κάτι που δείχνει ότι οι επενδυτές εξέρχονται από τις θέσεις τους όταν πραγματοποιείται ράλι.

LTC/USDT ημερήσιο γράφημα. Πηγή TradingView

Οι «αρκούδες» προσπαθούν να μειώσουν την τιμή κάτω από το EMA των 20 ημερών (197 $), ενώ οι «ταύροι» προσπαθούν να το υπερασπιστούν. Το EMA των 20 ημερών και το RSI άνω των 52, υποδηλώνουν ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης. Αυτή η ισορροπία θα γείρει υπέρ της ανοδικής τάσης εάν προωθηθεί η τιμή πάνω από τα 246,96 $.

LINK/USD

Το Chainlink (LINK) έχει σπάσει κάτω από τους κινούμενους μέσους όρους και την γραμμή τάσης του ανερχόμενου τριγώνου, γεγονός που ακυρώνει το ανοδικό σκηνικό. Οι επενδυτές που είχαν αγοράσει πριν από το ξέσπασμα της τιμής, ενδέχεται να καλύψουν τις θέσεις τους και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πτώση στα 24 $.

LINK/USDT ημερήσιο γράφημα. Πηγή: TradingView

Οι επίπεδα κινούμενοι μέσοι όροι και το RSI κάτω από το κέντρο, δείχνουν επίσης μια πιθανή δράση με περιορισμένο εύρος στο εγγύς μέλλον, με αρνητική προοπτική. Η τάση θα ευνοήσει τη κάθοδο αν διατηρήσει την τιμή κάτω των 24 $.
Αυτή η πτωτική προβολή θα ακυρωθεί εάν η τιμή αυξηθεί από τα τρέχοντα επίπεδα και μάλιστα πάνω από τα 32 $. Μια τέτοια κίνηση θα υποδηλώνει ότι το τρέχον διάλειμμα κάτω από τους κινητούς μέσους όρους, ήταν μια καθοδική παγίδα.

BCH/USD

Το Bitcoin Cash (BCH) σημείωσε άνοδο πάνω από την αντίσταση των 560 $ στις 13 Μαρτίου, αλλά η άνοδος δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει αυτό το ξέσπασμα. Η τιμή γύρισε πίσω γρήγορα στις 14 Μαρτίου και μάλιστα από το επίπεδο του ξεσπάσματος, στα 560 $.

BCH/USD ημερήσιο γράφημα. Πηγή: TradingView


Η απότομη αντιστροφή θα μπορούσε να παγιδεύσει τους επιθετικούς επενδυτές που περίμεναν το ζεύγος BCH / USD να πραγματοποιήσει ράλι στα 631,71 $ και έπειτα στα 745 $. Εάν η τιμή διατηρηθεί κάτω από το SMA των 50 ημερών (528 $), αυξάνει την πιθανότητα πτώσης στα 480 $ και έπειτα στα 440 $.
Οι επίπεδα κινούμενοι μέσοι όροι και το RSI ακριβώς κάτω από το κέντρο, υποδηλώνουν μια ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης. Οι «ταύροι» θα κερδίσουν το πάνω χέρι εάν μπορέσουν να προωθήσουν την τιμή πάνω από τα $ 609 και οι «αρκούδες» θα έχουν πλεονέκτημα εάν η τιμή σπάσει κάτω από τα 440 $.

πηγή: RAKESH UPADHYAY – 16/03/2021 – https://cointelegraph.com/news/price-analysis-3-15-btc-eth-bnb-ada-dot-xrp-uni-ltc-link-bch


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστή: Ledger εδώ

PHARMACY 128 - Φυσικό και ηλεκτρονικό φαρμακείο
Διεύθυνση: Αγίου Δημητρίου 128, Θεσσαλονίκη
https://www.pharmacy128.gr/

SPATHARAKIS Aluminium Systems - Κουφώματα Αλουμινίου Europa
Νάξου 23, Πειραιάς
http://www.spatharakis.gr/   -  https://www.alumarket.gr/
https://www.facebook.com/afoispatharaki/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.