Δημοσκόπηση ΗΠΑ: αξίζει το ρίσκο να καταθέσεις το stimulus check στο Bitcoin

Ο επόμενος γύρος των δικαιούχων των επιταγών ενίσχυσης που διανέμει η Κυβέρνηση στις ΗΠΑ, των γνωστών πλέον stimulus check, θα δώσει προτεραιότητα στην κάλυψη των βασικών αναγκών, αλλά ένα αρκετά μεγάλο μέρος των δικαιούχων εξακολουθεί να προτίθεται είτε να αποταμιεύσει είτε να επενδύσει το χρηματικό ποσό που θα λάβει, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Οι περισσότεροι Αμερικανοί που αναμένουν να λάβουν τον επόμενο γύρο των επιταγών ενίσχυσης, θα χρησιμοποιήσουν τα χρήματα για να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης και να εξοφλήσουν χρέη, αλλά ορισμένοι εξακολουθούν να είναι πρόθυμοι να επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin ( BTC ), αποκαλύπτει μια νέα δημοσκόπηση.

Μια έρευνα που διενήργησε ο Harris Poll για λογαριασμό της Yahoo Finance, έδειξε ότι το 15% των ατόμων που έλαβαν τους δύο τελευταίους γύρους των επιταγών ενίσχυσης, κατευθύναν μερικά ή/και όλα τα χρήματα προς επενδύσεις.
Από αυτόν τον πληθυσμό, περίπου οι μισοί επένδυσαν σε κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin και το Ether ( ETH ) συγκεκριμένα.

Η τάση αναμένεται να συνεχιστεί με τον καινούργιο γύρο των επιταγών που αναμένεται να αρχίσουν να παραλαμβάνονται από τους δικαιούχους στα τέλη Μαρτίου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης:
– Ο αριθμός των παραληπτών που σκοπεύουν να επενδύσουν μέρος των επιταγών τους αυξάνεται στο 17% αυτή τη φορά,
– ενώ ο συνολικός αριθμός αγοραστών κρυπτονομισμάτων παραμένει αρκετά σταθερός, στο 41% των υποψήφιων επενδυτών

Η πληρωμή βασικών αναγκών όπως το ενοίκιο, τα είδη παντοπωλείου και η ιατρική περίθαλψη ήταν η πρωταρχική μέριμνα για τους ερωτηθέντες της δημοσκόπησης, αφού το 62% όσων ρωτήθηκαν απάντησε ότι χρειαζόταν τα χρήματα για να καλύψει το κόστος των βασικών αναγκών.

Ένα αρκετά μεγάλο τμήμα ήταν σε θέση να εξοικονομήσει μερικά από τα χρήματα που έλαβε από τον πρώτο γύρο των επιταγών ενίσχυσης (36%) και από τον τον δεύτερο γύρο (33%), και οι τελευταίες απαντήσεις δείχνουν ότι ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί στο 40% όταν αποδοθεί ο τρίτος γύρος.

Η προθυμία να πειραματιστεί οικονομικά με τα κεφάλαια ενίσχυσης για την κρίση του COVID-19, συναντάται πιο εύκολα στα νοικοκυριά υψηλού εισοδήματος. Μεταξύ των ερωτηθέντων από νοικοκυριά που κερδίζουν περισσότερα από 100.000$ ετησίως, το 10% επένδυσε σε κρυπτονομίσματα χρησιμοποιώντας την πρώτη επιταγή και το 13% με τη δεύτερη.
Αυτό το ποσοστό αναμένεται να αυξηθεί στο 14% αυτή τη φορά. Συγκριτικά, μόλις το 3% των νοικοκυριών με εισοδήματα μικρότερα από 50.000$ ετησίως, ήταν σε θέση ή πρόθυμοι να επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 1.052 ενήλικες στις ΗΠΑ σε διαδικτυακό περιβάλλον, το οποίο φυσικά παρακάμπτει τα δεδομένα. Μια άλλη πρόσφατη έρευνα, από πολύ μικρότερο μέγεθος δείγματος, έδειξε ότι περίπου το 10% των 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων που εκδόθηκαν σε δικαιούχους του επόμενου γύρου επιταγών ενίσχυσης, θα μπορούσαν να εισέλθουν στο Bitcoin.

Συγκριμένα, η έρευνα που δημοσιεύτηκε από την Mizuho Securities, εκτιμά ότι το 10% των περίπου 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων που δόθηκαν απευθείας σε κατοίκους των ΗΠΑ, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αγορά Bitcoin (BTC) και μετοχών.
Η θυγατρική της Mizuho Financial Group, ερεύνησε 235 άτομα με οικογενειακό εισόδημα κάτω από 150.000$. Έως και το 40% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα επενδύσουν τις πληρωμές ενίσχυσης σε BTC και μετοχές, ενώ το 61% δηλώνει ότι θα επιλέξει Bitcoin έναντι μετοχών.

Ο Μπάιντεν υπέγραψε το πακέτο ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, γνωστό ως Αμερικανικό Σχέδιο Διάσωσης, στις 11 Μαρτίου. Περιλαμβάνει πληρωμές 1.400$ για άτομα που κερδίζουν λιγότερα από 80.000$ ετήσια, με τα εξαρτώμενα άτομα του κάθε νοικοκυριού να δικαιούνται χωριστή ενίσχυση π.χ. μια οικογένεια των τριών μελών θα μπορούσε να λάβει 4.200$. Πολλοί Αμερικανοί έχουν ήδη αναφέρει ότι λαμβάνουν τα χρήματα μέσω άμεσης κατάθεσης στο τραπεζικό τους λογαριασμό, ενώ άλλοι περιμένουν ταχυδρομικές επιταγές.

Αυτή είναι η τρίτη άμεση πληρωμή που βοηθά οικονομικά όσους επηρεάζονται από την ανασφάλεια εισοδήματος κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19. Οι νομοθέτες παρείχαν σε πολλούς Αμερικανούς 1.200$ άμεσες πληρωμές τον Απρίλιο του 2020, καθώς και 600$ σε επιταγές τον Ιανουάριο του 2021.
Οι χρήστες κρυπτονομισμάτων που επένδυσαν τα 1.200$ στο Bitcoin πέρυσι, μπορεί να έχουν πραγματοποιήσει κέρδη έως και 10.000$, μετά την άνοδο του κορυφαίου κρυπτονομίσματος σε τιμές που ξεπέρασαν και τα 60.000 $ το 2021.

Πάντως, στα δικά μας, αν κάποιος εργαζόμενος που έλαβε πέρυσι τον Απρίλιο την επιταγή για την ενίσχυσή του επειδή τέθηκε σε καθεστώς αναστολής εργασίας, αποφάσιζε να επενδύσει 500,00 ευρώ από την πρώτη πληρωμή σε Bitcoin, σήμερα θα είχε περίπου 3.600 ευρώ. Αξίζει τον κόπο, αρκεί να έχεις την άνεση να το κάνεις (Not financial advise, βεβαίως!)

πηγές:
GREG THOMSON – 18/03/2021 – https://cointelegraph.com/news/bitcoin-worth-the-risk-for-stimulus-check-recipients-despite-pressing-needs-poll
TURNER WRIGHT – 15/03/2021 -https://cointelegraph.com/news/survey-says-americans-could-spend-up-to-40b-from-stimulus-on-bitcoin


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστή: Ledger εδώ

LORD UNDERWEAR
Ανδρικά, γυναικεία και παιδικά εσώρουχα
Εδρα:: 3ο χλμ Κατερίνη - Ν. Κεραμίδι
https://www.lord.gr
ΙΚΤΕΟ ΕΚΗΒΟΛΟΣ ΑΕ
Ιδιωτικό κέντρο τεχνικού ελέγχου οχημάτων
Αγ. Γεώργιος Ιστιαίας, Εύβοια  
https://www.ikteo-istiaias.gr 

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.