Η BANK OF AMERICA ΘΕΩΡΕΙ ΤΗ DEFI «ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ BITCOIN»

«Το Bitcoin είναι το πιο πολυσυζητημένο κρυπτονόμισμα, αλλά το blockchain του Ethereum έχει περισσότερα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της ευελιξίας της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) από το blockchain του Bitcoin», σύμφωνα με την Bank of America.

Στην έκθεσή του, με τίτλο «Τα μικρά, βρώμικα μυστικά του Bitcoin», που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, ο δεύτερος μεγαλύτερος δανειστής των ΗΠΑ, έχει πολλά να πει για το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, όπως το ότι δεν υπάρχει «κανένας καλός λόγος να κατέχει κάποιος Bitcoin, εκτός κι αν δείτε τις τιμές να ανεβαίνουν» και του προσάπτει «υπερβολική κατανάλωση ενέργειας».

Η τράπεζα αποκαλεί επίσης τα ψηφιακά νομίσματα της κεντρικών τραπεζών «kryptonite for crypto», αλλά δηλώνει ενθουσιασμένη από την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση, η οποία μάλιστα αναφέρει ότι είναι «δυνητικά πιο ενοχλητική από το Bitcoin.» Η Bank of America βλέπει τη DeFi ως μια ριζική αλλαγή στις κυρίαρχες κεφαλαιαγορές, αλλά θεωρεί ότι στα 35 δισεκατομμύρια δολάρια που βρίσκεται τώρα, έχει πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει, σε σύγκριση με την κύρια χρηματοδότηση.

«Η DeFi αναφέρεται στην ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή των αυτοματοποιημένων πλατφορμών συναλλαγών και δανεισμού που βασίζονται σε blockchain και ενδέχεται τελικά να αποτελέσουν πρόκληση για τράπεζες, εταιρείες της Wall Street και ασφαλιστικές εταιρείες. Αλλά όχι τώρα», υποστηρίζει η τράπεζα.

«Η δημιουργία πιστώσεων είναι ένας από τους βασικούς κινητήρες της σύγχρονης χρηματοδότησης. Μέχρι στιγμής, η DeFi δεν κάνει κάτι τέτοιο»

Η άποψη της Τράπεζας της Αμερικής είναι πολύ διαφορετική από την πρόβλεψη του περασμένου μήνα από την JPMorgan Chase, τη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, ότι η ταχεία πρόοδος στα ψηφιακά νομίσματα θα μπορούσε να αποτελέσει υπαρξιακή απειλή για τις παραδοσιακές χρηματοοικονομικές εταιρείες.

Ο παράγοντας κλειδί στη DeFi είναι ότι με την τεχνολογία του κατανεμημένου καθολικού (DLT), πολλές από τις λειτουργίες, οι οποίες είναι ξεχωριστές στο εμπόριο fiat, διεξάγονται σε αλυσίδα», σημείωσε στην έκθεσή της, η Bank of America. Ωστόσο, επεσήμανε και θέματα σχετικά με την επεκτασιμότητα, δηλώνοντας: «Το Ethereum μπορεί να είναι πιο επεκτάσιμο από το Bitcoin, αλλά αντιμετωπίζει επίσης περιορισμούς όσον αφορά την ταχύτητα, το μέγεθος μπλοκ, την τιμή του ether και ούτω καθεξής».

«H DeFi, ωστόσο, δείχνει τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία DLT στον τομέα της χρηματοδότησης. Πιστεύουμε ότι καλύτερο θα ήταν – για να μην μεσολαβεί η DeFi- η γενική χρηματοδότηση να εκμεταλλευτεί αυτές τις δυνατότητες».

Πηγή: https://www.coindesk.com/bank-of-america-defi-potentially-more-disruptive-than-bitcoin


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστήLedger εδώ

LORD UNDERWEAR – Men, women, children underwear https://www.lord.gr

POINTER – Hosting Experts – Domain Names https://www.pointer.gr/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.