Bitcoin και crypto αγορές ολισθαίνουν καθώς ενισχύεται η αξία του USD

Η επιταχυνόμενη ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, βοηθά την αύξηση της αξίας του δολαρίου γεγονός που φαίνεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις τιμές των κρυπτονομισμάτων.
Τα κρυπτονομίσματα μεγάλης κεφαλαιοποίησης, όπως το Bitcoin και το Ethereum, σημείωσαν σημαντικές απώλειες. Η ρευστότητα του Ethereum και η δραστηριότητα των φαλαινών έφτασαν στο χαμηλό έτους. Η βελτίωση του δολαρίου ΗΠΑ βοηθά την οικονομία των ΗΠΑ αλλά είναι εμπόδιο στην ελκυστικότητα του Bitcoin.

Τα Crypto γνώρισαν μια δεύτερη μέρα απωλειών, μετά από ένα σαββατοκύριακο που σχεδόν έσπαζαν ρεκόρ. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς είναι χαμηλότερη κατά 3,4%, σύμφωνα με την Nomics, και κυμαίνεται γύρω στα 1,75 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Τα crypto μεγάλης κεφαλαιοποίησης ήταν υπεύθυνα για τις περισσότερες απώλειες. Το Bitcoin  έχει μειωθεί κατά 4,5% τη στιγμή της συγγραφής αυτού του άρθρου, προσπαθώντας να παραμείνει πάνω από τα 54.000 $.

Το Ethereum  συμπεριφέρθηκε ελαφρώς χειρότερα, μειούμενο περισσότερο από 5%. Αυτό πιθανότατα θα έχει να κάνει με το ποσό Eth που διατηρείται σε μη αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια, που φτάνει στο χαμηλότερο επίπεδο των 19 μηνών, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης Glassnode.

Δεν είναι μόνο αυτό. Ο αριθμός των διευθύνσεων που κατέχουν περισσότερα από 100+ νομίσματα, είναι επίσης στα χαμηλότερα επίπεδα των 19 μηνών. Διαπιστώνεται επίσης ένα στέγνωμα της ρευστότητας και στις αγορές WBTC και DAI, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι χρήστες, είτε ετοιμάζονται να αγοράσουν στον πυθμένα της πτώσης, είτε εξέρχονται από αυτόν τον κύκλο μεταβλητότητας, εστιάζοντας σε μακροπρόθεσμα κέρδη.

Bloqport@Bloqport: το ποσό $ETH που διατηρείται σε μη αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια, που φτάνει στο χαμηλότερο επίπεδο των 19 μηνών.

Αλλά πιο κάτω στον πίνακα κατάταξης ανά κεφαλαιοποίηση, το Ripple, ενθουσιασμένο από τις ειδήσεις για την άρση διαπραγμάτευσής του σε διάφορα ανταλλακτήρια, αυξήθηκε περισσότερο από 10% μέσα στη νύχτα.
Το Uniswap, επίσης, αυξάνεται κατά 5% και το Theta Token, το αστέρι του Market Watch προσθέτει ακόμη 12% στην τιμή του token, καθώς εισέρχεται στα 10 πρώτα κρυπτονομίσματα για πρώτη φορά.

Ποιος είναι ο λόγος για όλα αυτά; Φαίνεται ότι η βελτιωμένη ισχύς του δολαρίου έχει αρνητικό αντίκτυπο στα κρυπτονομίσματα. Η επιταχυνόμενη ανάκαμψη των ΗΠΑ, καθιστά το USD ένα ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές, αφού κερδίζει έναντι της GBP, του ευρώ και του ιαπωνικού γεν.
Υπάρχει επίσης μια ξαφνική εισροή αγορών σε δολάρια μετά την πτώση της τουρκικής λίρας κατά 15% χθες.

Κέρδη του δολαρίου. εικόνα: MarketMilk


Ιστορικά, το Bitcoin  σημειώνει άνοδο απέναντι σε ένα αδύναμο δολάριο, όπως συνέβη πέρυσι. Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΕΕ, ΗΠΑ και Κίνας, φαίνεται επίσης να επηρεάζει το κλίμα των επενδυτών.
Αυτό το αφήγημα, είναι πιθανό να δημιουργήσει ολοένα και πιο δύσκολες συνθήκες για να αναπτυχθεί το Bitcoin, καθώς η κατάστασή του ως εναλλακτικού περιουσιακού στοιχείου ανάπτυξης, αντικαθίσταται από το «χρήση μόνο αν δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να αυξάνεται».

Στην Wall Street, οι εταιρείες τεχνολογίας μεγάλης κεφαλαιοποίησης, σημείωσαν ισχυρά κέρδη χάρη στην υποχώρηση του βαθμού αύξησης των Treasury Yield. Η Apple σημείωσε άνοδο 2,8%, η Microsoft 2,4% και η Tesla 2,2%.

Το πήγαινε-έλα μεταξύ των μετοχών ανάπτυξης και των μετοχών αξίας συνέχισε να μεταστρέφεται χθες. Ενώ οι μετοχές τεχνολογίας κέρδισαν, οι αεροπορικές εταιρείες και οι ταξιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες είχαν δει δυναμικά κέρδη τις τελευταίες εβδομάδες με τη διαβεβαίωση ότι ο κόσμος επανήλθε στο φυσιολογικό, έκαναν μια βουτιά χθες, καθώς ο COVID αρνείται να φύγει.

Με την Ευρώπη να αντιμετωπίζει ένα ακόμη κύμα COVID, η επιστροφή στην ομαλότητα μοιάζει να αναβάλλεται για μερικούς ακόμα μήνες. Θα είναι αυτό καλό για τα crypto;
Θα εξαρτηθεί εάν το Bitcoin μπορεί να συνεχίσει να αποδεικνύει το αναπτυξιακό δυναμικό του σε επενδυτές που διαθέτουν «γερό στομάχι» για να αντέξουν τις συνεχείς διακυμάνσεις των τιμών της αγοράς των crypto και να εκτιμούν ότι αυτό αξίζει τον κόπο.

πηγή: Matt Hussey – 23/03/2021 – https://decrypt.co/62503/bitcoin-and-crypto-markets-slide-as-us-dollar-value-climbs


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστή: Ledger εδώ

KERNEL IT SOLUTIONS - Information Technology Solutions and Services
Αεροδρομίου 22, Σύρος
http://www.kernelit.gr
https://www.facebook.com/kernelitsolutions/
Snif.gr - Μηχανή αναζήτησης προϊόντων και σύγκρισης τιμών
15124 Μαρούσι - Αθήνα
http://www.snif.gr
https://www.facebook.com/snifgr/
https://twitter.com/snifgr
https://www.instagram.com/snifgr/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.