Bloomberg & Soros Fund: εκτιμήσεις και προβλέψεις για το Bitcoin

Με τα τα νομικά πρόσωπα που απαιτούν προστασία από τον πληθωρισμό και την υποτίμηση του δολαρίου, οι ιστορικές τάσεις θα μπορούσαν να φέρουν το ζεύγος BTC /USD στο 8πλάσιο από τις τρέχουσες τιμές, λέει το Bloomberg Intelligence.
Ενώ επίσης σήμερα κυκλοφόρησε η δήλωση της CIO της Soros Fund Management, ότι το Bitcoin δεν είναι πλέον ένα περιθωριακό στοιχείο, χάρη στην υποτίμηση του δολαρίου ΗΠΑ το προηγούμενο έτος.
Ας δούμε αναλυτικά τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις των σημαντικών αυτών παραγόντων της αγοράς, για την πορεία του BTC .

Οι εκτιμήσεις και οι προβλέψεις του Bloomberg 

Το Bitcoin ( BTC ) εξακολουθεί να δέχεται κριτική για την υπερβολική αστάθειά του, αλλά ένας αναλυτής του Bloomberg πιστεύει ότι, αντιθέτως, γίνεται μια επιλογή «χαμηλού κινδύνου» για τους επενδυτές. Σε ένα tweet , στις 25 Μαρτίου, ο Mike McGlone, ανώτερο στέλεχος στρατηγικού σχεδιασμού στον τομέα των commodity στο Bloomberg Intelligence, δήλωσε ότι η φετινή χρονιά σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή για το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα.

Η τιμή των $400,000 του BTC θα «ομοιοκαταληκτήσει» με τα ιστορικά του δεδομένα

Ο McGlone ανέβασε ένα γράφημα της μέσης τιμής BTC / USD και του Bitcoin Liquid Index, ενός δείκτη τιμών που δημιουργήθηκε ειδικά για θεσμική χρήση. «Λοιπόν, είναι στο δρόμο για να γίνει ένα παγκόσμιο ψηφιακό αποθεματικό περιουσιακό στοιχείο, ένα άλμα ωρίμανσης το 2021 μπορεί να μεταφέρει το Bitcoin σε ένα περιουσιακό στοιχείο χαμηλού κινδύνου, κατά την άποψή μας», έγραψε.

Μια πιθανή κορύφωση της τιμής φέτος, με την προηγούμενη συμπεριφορά του ως πλαίσιο, θα μπορούσε να φτάσει τα 400.000$, δείχνει το διάγραμμα. Αυτό επισκιάζει άλλες εκτιμήσεις, όπως αυτή του stock-to-flow, που προβλέπει, κατά μέσο όρο 288.000$, από τώρα έως το 2024.

Διάγραμμα δεικτών τιμών BTC / USD. Πηγή: Mike McGlone / Twitter / Bloomberg Intelligence


Ενώ ο McGlone δεν παρείχε ακριβείς λεπτομέρειες για τους παράγοντες πίσω από την άποψη αυτή του Bloomberg, η ιδέα ότι το Bitcoin μειώνει , παρά να αυξάνει τον κίνδυνο ενός χαρτοφυλακίου, είναι το σημείο συζήτησης φέτος μεταξύ των εταιρειών. Νέες αναφορές σχετικά με κατανομές ταμειακών διαθεσίμων σε BTC εμφανίζονται συχνά, με την όρεξη των επενδυτών να μην επηρεάζεται από την πορεία της τιμής.

«Η αποστολή μου αυτή τη στιγμή, είναι να διορθώσω τους ισολογισμούς του κόσμου«, δήλωσε ο Michael Saylor, Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy, ένας από τους μεγαλύτερους εταιρικούς επενδυτές σε Bitcoin, σε συνέντευξή του στο TIME αυτήν την εβδομάδα.
Ο Saylor ξεκίνησε μια τάση μεταξύ των εταιρειών το περασμένο καλοκαίρι, η οποία έχει δει περισσότερα από 52 δισεκατομμύρια δολάρια να μετατρέπονται σε BTC με βάση το κόστος την εποχή της επένδυσης, σήμερα αξίας άνω των 73 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την πηγή παρακολούθησης Bitcoin Treasuries .

Ποιο ρίσκο;

Λίγο πριν η Morgan Stanley γίνει η πρώτη μεγάλη τράπεζα που θα ανοίξει πρόσβαση σε Bitcoin funds για επενδυτές υψηλής καθαρής αξίας την επόμενη εβδομάδα, οι αρνητές του Bitcoin συνεχίζουν να εκθέτουν τα γνωστά επιχειρήματα κατά της επενδυτικής έκθεσης στο κορυφαίο κρυπτονόμισμα.

«Η Morgan Stanley που περιορίζει την πρόσβαση στο κρυπτονόμισμα στο 2,5% των ατομικών λογαριασμών υψηλής καθαρής αξίας, που έχουν πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και είναι ενεργοί για πάνω από έξι μήνες, δείχνει πως η τράπεζα συνειδητοποιεί ότι το Bitcoin είναι πολύ επικίνδυνο και θέλει να περιορίσει τη νομική ευθύνη από επενδυτές που θα χάσουν χρήματα «, ισχυρίστηκε πρόσφατα ο υπέρμαχος του χρυσού, Peter Schiff.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, παρομοίασε το Bitcoin ως «υποκατάστατο» του χρυσού, προς μεγάλη δυσαρέσκεια του Schiff, αλλά πρόσθεσε ότι δεν ενέχει κίνδυνο για το δολάριο ή για την οικονομική σταθερότητα.
Όπως ανέφερε η Cointelegraph σε ρεπορτάζ της, οι μέσες αποδόσεις για το ζεύγος BTC / USD, ξεπερνούν το 200% κάθε χρόνο από την έναρξη της ζωής του κρυπτονομίσματος.

Το Bitcoin δεν αποτελεί πλέον περιθωριακό περιουσιακό στοιχείο, λόγω της υποτίμησης του δολαρίου ΗΠΑ, λέει διευθυντικό στέλεχος του Soros Fund

Η επικεφαλής της διαχείρισης πληροφοριών του Soros Fund, Dawn Fitzpatrick, δήλωσε ότι το Bitcoin ( BTC ) μπορεί κάποτε να θεωρούνταν ένα περιουσιακό στοιχείο περιθωριακό, αλλά ο πληθωρισμός του δολαρίου ΗΠΑ, το έχει αλλάξει αυτό.
Μιλώντας στο Bloomberg , η Fitzpatrick είπε ότι η εταιρεία της – ένα ταμείο διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που δημιουργήθηκε από τον παγκόσμιο επενδυτή George Soros – έχει αρχίσει πρόσφατα να ενδιαφέρεται για το Bitcoin.

«Πιστεύουμε ότι ολόκληρη η υποδομή γύρω από τα crypto, είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα και κάναμε κάποιες επενδύσεις σε αυτήν την υποδομή, η οποία πιστεύουμε ότι βρίσκεται σε σημείο καμπής«, δήλωσε η Fitzpatrick.
Αυτό το σημείο καμπής, έρχεται ως αποτέλεσμα του πληθωρισμού του fiat χρήματος, ο οποίος έχει βλέπει την προσφορά χρήματος σε δολάρια ΗΠΑ, να αυξάνεται, μόνο κατά το τελευταίο έτος, κατά 25%. Συγκεκριμένα η Fitzpatrick είπε:

“Νομίζω ότι όταν πρόκειται για τα crypto γενικά, βρισκόμαστε σε μια πολύ σημαντική στιγμή στο χρόνο, για το γεγονός ότι κάτι σαν το Bitcoin θα μπορούσε να παραμείνει ένα περιθωριακό στοιχείο, αλλά για το γεγονός ότι, τους τελευταίους 12 μήνες, έχουμε δει την προσφορά χρήματος στις ΗΠΑ να αυξάνεται κατά 25%”


Το Soros Fund πραγματοποίησε δύο επενδύσεις σε έργα βασισμένα σε κρύπτο, μόνο αυτόν τον μήνα. Η πρώτη ήταν μέρος ενός γύρου χρηματοδότησης ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων που πραγματοποίησε η NYDIG, ενώ η δεύτερη ήταν μια επένδυση στην κρύπτο λογιστική εταιρεία Lukka, η οποία συγκέντρωσε 53 εκατομμύρια δολάρια στις 25 Μαρτίου.

Η πίστη του fund στο Bitcoin και τις σχετικές τεχνολογίες του, φαίνεται να ταιριάζουν εξίσου με τη δυσαρέσκειά του για περισσότερο fiat πληθωρισμό, για τον οποίο η Fitzpatrick λέει ότι υπάρχει πραγματικός φόβος:

“Υπάρχει λοιπόν ένας πραγματικός φόβος για την υποτίμηση των νομισμάτων fiat. Και όσον αφορά το Bitcoin, δεν το θεωρώ νόμισμα, το θεωρώ εμπόρευμα. Αλλά είναι ένα αγαθό που είναι εύκολα αξιοποιήσιμο, εύκολα μεταβιβάσιμο.”


Η Fitzpatrick αναφέρθηκε εν συντομία στα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών, ιδιαίτερα της Κίνας, η οποία λέει ότι κινείται στρατηγικά για να η πρώτη που θα μετακινηθεί στην τεχνολογία CBDC. Ωστόσο, ακόμη και αν η Κίνα είναι η πρώτη που κυκλοφόρησε ένα ψηφιακό νόμισμα της Κεντρικής της Τράπεζας, η Fitzpatrick δεν πιστεύει ότι η επίδρασή της στο Bitcoin θα ήταν αποσταθεροποιητική μακροπρόθεσμα.

«Θέλουν να χρησιμοποιηθεί (ενν. το CBDC της Κίνας) σε όλο τον κόσμο και είναι μια πιθανή απειλή για το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα», δήλωσε η Fitzpatrick, προσθέτοντας, «Νομίζω ότι είναι μία πραγματική απειλή, αλλά νομίζω ότι θα είναι προσωρινή. Δεν νομίζω ότι θα πετύχει τη μόνιμη αποσταθεροποίηση του Bitcoin.»

Πηγές:

https://cointelegraph.com/news/bitcoin-can-reach-400k-in-2021-as-risk-off-reserve-asset-bloomberg
https://cointelegraph.com/news/bitcoin-no-longer-a-fringe-asset-due-to-us-dollar-debasement-says-soros-fund-exec


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστή: Ledger εδώ

ΣΠΙΤΙΚΟ - Παραδοσιακά προϊόντα ζύμης,  χειροποίητες πίτες 
Ιωαννίνων 13, Θεσσαλονίκη
Τηλ.   231 085 0003
https://www.facebook.com/pita.thessaloniki/ 

TATIANA STYLING STUDIO – Ανδρικό, γυναικείο & παιδικό κομμωτήριο. Μανικιούρ, πεντικιούρ, αποτρίχωση
Μουσών 71 & Πλούτωνος, Παλαιό Φάληρο
https://www.facebook.com/TatianaStylingStudio/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.