Οι Crypto αγορές κινούνται πλευρικά μετά από επικό ξεπούλημα στη Wall Street

Το Bitcoin και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα κρύπτο, διατηρήθηκαν σταθερά μετά τη σύντομη συμπίεση της Παρασκευής, αλλά οι επενδυτές της Wall Street συγκλονίστηκαν από ένα ξαφνικό ξεπούλημα μετοχών. Τα Crypto διαπραγματεύτηκαν πλαγίως, μετά από μια έντονη εμπορική δραστηριότητα το Σάββατο.

Ένα ακόμα σαββατοκύριακο, μια ακόμα ενδιαφέρουσα βόλτα για τους επενδυτές. Ενώ πολλοί ήλπιζαν να επιστρέψει το Bitcoin και η ευρύτερη αγορά των κρύπτο στα ρεκόρ αυτό το σαββατοκύριακο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Η παγκόσμια κεφαλαιοποίηση της αγοράς ξεπέρασε με συνέπεια τα 1,8 τρισεκατομμύρια δολάρια πριν από το Σάββατο. Όμως, οι αγορές τείνουν προς τα κάτω, φτάνοντας τα χαμηλότερα επίπεδα εβδομαδιαίως, στα 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Τα πράγματα έχουν ανακάμψει κάπως στο ξεκίνημα αρχές της Δευτέρας, με τις τιμές να διαπραγματεύονται πλαγίως, στο εύρος των 1,7 έως 1,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Παγκόσμια κεφαλαιοποίηση της αγοράς . Εικόνα: CoinMarketCap

Το Σάββατο το Bitcoin  συμπεριφέρθηκε όπως αναμενόταν. Αφού έληξαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αξίας 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων την Παρασκευή, οδηγώντας σε μια μικρή συμπίεση, η τιμή του Bitcoin έφτασε από τα χαμηλά των 51.000 δολαρίων μέχρι τα 56.000 $, καθώς αυτοί οι πωλητές αναγκάστηκαν να αγοράσουν Bitcoin για να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες.

Τη στιγμή της σύνταξης (του άρθρου), το Bitcoin έχει μειωθεί κατά ένα μικρό ποσοστό στην 24ωρη απόδοσή του, χάνοντας 1,5% ως αποτέλεσμα της απότομης αύξησης της αγοράς peters.
Η τιμή του Ethereum ακολούθησε μια παρόμοια πορεία – όπως συμβαίνει συχνά – μειούμενη κατά 1,27%, και το Binance Coin διατηρήθηκε στην θέση 3, παρά την πτώση της τιμής του κατά 1%.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση – έργα αξίας 10έως 40 δισεκατομμυρίων $ – οι απώλειες ήταν μικρότερες. Τα  CardanoPolkadotRipple και Uniswap, έχασαν όλα λιγότερο από 1%, ενώ τα Theta Token και Litecoin  σημείωσαν ισχυρά κέρδη 6,9% και 4,2% αντίστοιχα.
Ενώ οι τιμές είναι το ψωμί και το βούτυρο του Market Watch, αναζητούμε πάντα ευρύτερα σήματα εντός και γύρω από τον κλάδο των κρυπτονομισμάτων. Μια ιδέα που διέγειρε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον μας, ήταν η δραστηριότητα M&A. Παραδείγματος χάρη, το tweet του Bloomberg :

Bloomberg Crypto@crypto : Η δραστηριότητα των συναλλαγών στον τομέα των #cryptocurrency συσσωρεύτηκε το 2020 και είναι πιθανό να συνεχίσει να σκαρφαλώνει φέτος, σύμφωνα με αναφορές του https://trib.al/8jDNPxo . Περισσότερα στο @crypto: https://trib.al/zO3Ow2v

Σύμφωνα με το Bloomberg, η δραστηριότητα συγχώνευσης και εξαγοράς στα crypto έφτασε στα υψηλά όλων των εποχών πέρυσι και πρόκειται να συνεχιστεί ξανά φέτος.

Υπήρξε επίσης μια έντονη δραστηριότητα γύρω από τις αυξήσεις κεφαλαίου στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Μόνο τον Μάρτιο, η NFT Startup OpenSea συγκέντρωσε 23 εκατομμύρια δολάρια, η κρύπτο τράπεζα Avanti , 37 εκατομμύρια δολάρια, η Fireblocks 133 εκατομμύρια δολάρια και, φυσικά, η αύξηση κεφαλαίου της σειράς D της BlockFi, ύψους 350 εκατομμυρίων δολαρίων.
Αυτά τα ανοδικά σήματα δείχνουν ότι ένα οικοσύστημα γίνεται όλο και πιο ισχυρό καθώς τα κεφάλαια εισέρχονται για να υποστηρίξουν εταιρείες που προσθέτουν χρησιμότητα στα crypto.

Οι αγορές στην κόψη του μαχαιριού, μετά από ξεπούλημα μετοχών αξίας $30 δισ. την Παρασκευή 

Ενώ τα crypto ήταν, θα τολμήσουμε να πούμε, λίγο προβλέψιμα το Σαββατοκύριακο, οι επενδυτές σε μετοχές των ΗΠΑ πέρασαν το Σάββατο και την Κυριακή μέσα στην απορία για το τι συνέβη αργά την Παρασκευή.

Μετοχές αξίας άνω των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ξεπουλήθηκαν, σε μια ξαφνική πώληση, που φέρεται να προήλθε από το γραφείο του δισεκατομμυριούχου Bill Hwang. Οι εκκαθαρίσεις επέφεραν πτώση των τιμών των μετοχών Viacom και Discovery κατά 27%.
Δισεκατομμύρια σε αξία αγοράς σε άλλες εταιρείες εξαφανίστηκαν καθώς οι πωλήσεις συνεχίστηκαν, εκπλήσσοντας τους συμμετέχοντες στην αγορά, που χαρακτήρισαν το μέγεθος και την ταχύτητα αυτών των πωλήσεων των μετοχών ως «άνευ προηγουμένου«.

Η Archegos, όπως είναι το όνομα του οικογενειακού γραφείου του Hwang, φαίνεται να υποφέρει από μεγάλες απώλειες, οι οποίες οδηγούν σε απότομες εκκαθαρίσεις. Αυτό άφησε τους επενδυτές να περιμένουν με κομμένη την ανάσα για το άνοιγμα των αμερικανικών αγορών σήμερα.

Στην Ασία, οι κινεζικές τεχνολογικές μετοχές υποχώρησαν σημαντικά, καθώς παγιδεύτηκαν στη μαζική πώληση του Hwang. Ο ιαπωνικός γίγαντας Nomura, βυθίστηκε επίσης ως μέρος της εξόδου της Archegos. Ως εκ τούτου, αναμένεται να υπάρχει μεταβλητότητα στις αγορές αυτήν την εβδομάδα, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης να είναι χαμηλά στις ΗΠΑ τη στιγμή της συγγραφής (αυτού του άρθρου).

πηγή: By Matt Hussey – 29/03/2021 – https://decrypt.co/63165/crypto-markets-move-sideways-after-epic-wall-street-sell-off


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστή: Ledger εδώ

NORTHWIND - Data Recovery - Ανάκτηση δεδομένων
Νίκης 30, πλ. Συντάγματος, 2ος όροφος,   Αθήνα 
Γεωργ. Παπανδρέου 45 & Λασκαράτου,  (πρώην Ανθέων), Θεσσαλονίκη
https://www.northwind.gr/gr/    
https://www.facebook.com/northwind.data.recovery/ 
https://twitter.com/northwindgr  

BRAINWIRE – Κατασκευή και ανάπτυξη ιστοσελίδων & eshop καταστημάτων
Ειρήνης 9, Μυρσίνη Ηλείας
https://brainwire.gr/
https://www.facebook.com/Brainwire.gr/
https://twitter.com/Brainwire_gr/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.