BitClout: Τι και πόσο ασφαλής είναι η τελευταία crypto μόδα

Κάθε τόσο, η κρύπτο κοινότητα καταπλήσσεται από ένα νέο έργο που κάνει την εμφάνισή του. Το BitClout είναι η τελευταία τρέλα στις crypto αγορές, που κατέλαβε με καταιγιστικό ρυθμό το ενδιαφέρον της κοινότητας. Περί τίνος πρόκειται όμως;

Εχει λίγο καιρό που φαίνεται ότι το Bitclout είναι το σημείο όπου συγκεντρώνονται όλα τα βλέμματα. Ενας νέος τύπος κοινωνικού δικτύου, σκοπός του οποίου είναι να επιτρέψει στους χρήστες να κάνουν σπέκουλα για άτομα και δημοσιεύσεις, με πραγματικά χρήματα. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο τι είναι το Bitclout και γιατί είναι τόσο δημοφιλές αυτή τη στιγμή.

Τι είναι το Bitclout Network;

Το Bitclout είναι ένα νέο αποκεντρωμένο πρωτόκολλο που φέρνει στην επιφάνεια ένα κοινωνικό δίκτυο, επιτρέποντας στους χρήστες του να κάνουν εικασίες για άτομα και δημοσιεύσεις, με πραγματικά χρήματα.

Σύμφωνα με το επίσημο whitepaper του έργου, αυτό έχει δημιουργηθεί στο δικό του προσαρμοσμένο blockchain και διαθέτει παρόμοια αρχιτεκτονική με το Bitcoin. Ωστόσο, μπορεί να υποστηρίζει μόνο δεδομένα όπως δημοσιεύσεις, παρακολούθηση προφίλ και άλλες λειτουργίες που υποστηρίζουν πράξεις εικασιών και κερδοσκοπίας.

Χωρίς να παρέχει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία πίσω από το ίδιο το προϊόν, το whitepaper συνεχίζει να εξηγεί τα πάντα σχετικά με το εγγενές κρυπτονόμισμα του BitClout και τα πράγματα που μπορούν να κάνουν οι χρήστες με αυτό.
Ωστόσο ναι, αναφέρει ότι «όπως και το Bitcoin, οποιοσδήποτε στο Διαδίκτυο μπορεί να εκτελεί έναν κόμβο BitClout που εξυπηρετεί το περιεχόμενο BitClout και κάθε κόμβος στο δίκτυο αποθηκεύει ένα πλήρες αντίγραφο όλων των δεδομένων».

Το κρυπτονόμισμα του BitClout

Το BitClout μπορεί να αγοραστεί έναντι Bitcoin και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνουμε κάθε είδους πράγματα στην πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς ενός νέου τύπου περιουσιακού στοιχείου, που ονομάζεται creator coins.

Είναι αρκετά ενδιαφέρον, ότι η τιμή για το BitClout διπλασιάζεται για κάθε εκατομμύριο πωληθέντων BitClout και αυτό είναι που υποτίθεται ότι καθιστά το νόμισμα σπάνιο (scarce ). Επίσης, έχει ως αποτέλεσμα την εξόρυξη 10 έως 19 εκατομμυρίων BitClout μακροπρόθεσμα.
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι χρήστες μπορούν να ξοδέψουν τα νομίσματα BitClout σε creator coins (νομίσματα δημιουργών) και εδώ είναι που όλα έρχονται και δένουν.

Τα Creator Coins

Κάθε προφίλ που βρίσκεται στην πλατφόρμα, έχει το δικό του creator coin ή νόμισμα του δημιουργού, το οποίο οποιοσδήποτε μπορεί να το αγοράσει και να το πουλήσει. Η τιμή κάθε νομίσματος, φυσικά, αυξάνεται αν οι άνθρωποι το αγοράζουν και το αντίστροφο. Η βασική ιδέα είναι να επιτρέψουμε στους ανθρώπους να επενδύσουν σε προφίλ που πιστεύουν ότι θα γίνουν πιο δημοφιλή και με τη μεγαλύτερη δημόσια επιρροή, δηλαδή τη «συλλογή περισσότερων επιρροών» (“collect more clout”).

Οι προγραμματιστές είχαν προεγκατεστημένα προφίλ για τους κορυφαίους 15.000 influencers από το Twitter και οι χρήστες είναι ήδη σε θέση να αγοράσουν και να πουλήσουν τα νομίσματά τους.

Ωστόσο, αυτά τα προφίλ, όσα δεν διεκδικήθηκαν από τα φυσικά πρόσωπα στα οποία αναφέρονται, είναι «δεσμευμένα» και επισημαίνονται με ένα σύμβολο ρολογιού δίπλα στα ονόματά τους.Στην παραπάνω εικόνα, μπορούμε να δούμε ότι τα προφίλ των Elon Musk, Katy Perry, CZ Binance και ούτω καθεξής, δεν έχουν ακόμη διεκδικηθεί ενώ τα προφίλ των Chamath Palihapitiya και Justin Sun έχουν ήδη διεκδικηθεί.
Μπορούμε επίσης να δούμε ότι η τιμή για αυτά τα επιλεγμένα νομίσματα δημιουργών έχει ήδη ανεβεί στα ύψη. Για παράδειγμα, τη στιγμή της συγγραφής αυτού του άρθρου, το νόμισμα δημιουργού του Musk έχει πιάσει μία τιμή περίπου στα 68.000 $.

Η προσφορά των Creator Coin

Σύμφωνα με το whitepaper , τα creator coins (νομίσματα των δημιουργώ) έχουν σχεδιαστεί για να είναι λιγοστά «γενικά με λιγότερα από 100 έως 1.500 νομίσματα για κάθε προφίλ». Ο τύπος για τον προσδιορισμό της τιμής ενός νομίσματος δημιουργού, έχει ως εξής:


Μια διαφημιστική καταιγίδα στο Twitter

Ένα από τα πιο έξυπνα πράγματα του BitClout, είναι ο τρόπος με τον οποίο έστησαν τη στρατηγική μάρκετινγκ του έργου. Βασικά, για να μπορεί κάποιος να διεκδικήσει το προφίλ του, πρέπει να κάνει tweet για αυτό. Αυτός είναι ο λόγος που τελευταία βλέπουμε μερικά μεγάλα ονόματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων, όπως τον Crypto Cobain, να κάνει tweet τα εξής:


Με αυτόν τον τρόπο, «αποκτούν πλήρη πρόσβαση στον λογαριασμό, καθώς και ένα ποσοστό των creator coin που σχετίζονται με το προφίλ τους». Φυσικά, μόνο ο κάτοχος του λογαριασμού Twitter που σχετίζεται με ένα δεσμευμένο προφίλ, μπορεί να το διεκδικήσει.

Κάθε προφίλ επιτρέπει στον δημιουργό του να διατηρεί στην κατοχή του ένα ποσοστό των νομισμάτων που δημιουργούνται ως «fonder reward/ γλυκιά ανταμοιβή».
Έτσι, για παράδειγμα, εάν κάποιος ορίσει το ποσοστό ανταμοιβής του στο 10% και κάποιος αγοράσει 100 BitClout αυτού του νομίσματος, θα χρησιμοποιηθούν 10 BitClout για την αγορά του νομίσματος και αυτό το ποσό θα πηγαίνει στο πορτοφόλι του δημιουργού.

Ωστόσο:

“Είναι σημαντικό ότι η επιβράβευση του ιδρυτή, καταβάλλεται μόνο σε «καθαρές αγορές» του νομίσματος του. Έτσι, αν κάποιος αγόραζε 100 BitClout του νομίσματος, πουλούσε και έπειτα αγόραζε ξανά, ο δημιουργός θα είχε στο τέλος μόνο 10 BitClout του νομίσματος. Έτσι, ο δημιουργός μπορεί να κατέχει το 10% της συνολικής προσφοράς, απλά με τον ορισμό της επιβράβευσης του δημιουργού στο 10%, ενώ παράλληλα ευθυγραμμίζεται με την αύξηση των καθαρών αγορών του νομίσματος του επ’ αόριστον – Διαβάζουμε στο whitepaper.»


Αυτό δημιουργεί μια πολύ ισχυρή καμπάνια μάρκετινγκ, όπου οι ιδιοκτήτες μεγάλων λογαριασμών Twitter διαδίδουν την πλατφόρμα κάνοντας tweet σχετικά με αυτήν, για να διεκδικήσουν τα προφίλ τους. Δημιουργεί μια αλυσιδωτή αντίδραση, γι’ αυτό και βλέπουμε αυτήν τη στιγμή μια τεράστια διαφημιστική εκστρατεία γύρω από το έργο.

Είναι το BitClout μία απάτη;

Το BitClout Pulse είναι μια υπηρεσία που δεν σχετίζεται επίσημα με το δίκτυο BitClout. Ωστόσο, αντλεί δεδομένα από το δημόσιο blockchain του BitClout και προσφέρει έναν πίνακα, όπου οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν την απόδοση των διαφόρων προφίλ της πλατφόρμας. Τον BitClout block explorer μπορείτε να τον δείτε εδώ.

Μέχρι στιγμής, το έργο είναι πολύ καινούργιο και είναι αντικειμενικά αδύνατο να προσδιοριστεί εάν είναι απάτη ή όχι. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα «καμπανάκια κινδύνου» σχετικά με αυτό, που έχουν σημανθεί από πολλά εξέχοντα μέλη της κοινότητας των κρυπτονομισμάτων.

Πρώτα απ’ όλα, πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι το έργο υποστηρίζεται από δημιουργούς που έχουν κάνει pre-mine (εξόρυξη πριν τη δημόσια εμφάνιση) σε νομίσματα BitClout πριν το έργο βγει στη δημόσια αγορά και ήδη αποκομίζουν τεράστια κέρδη. Το ίδιο ισχύει και για τα νομίσματα δημιουργών, σύμφωνα με πολλούς.

Σχολιάζοντας, σε ένα λεπτομερές νήμα, που εξηγεί τα σκαμπανεβάσματα της πλατφόρμας, ο C0in Alchemist, είπε:

“… Oι VC και οι φίλοι τους, το αγόραζαν για πάνω από μια εβδομάδα, πίσω από έναν κλειδωμένο ιστότοπο και τώρα σας επιτρέπουν να το αγοράσετε από αυτούς, σε τιμή 100 φορές πάνω από την τιμή ανοίγματος. Δεν υπερβάλλω, ελέγξτε τα on – chain δεδομένα”

Δήλωσε επίσης λεπτομερώς ότι «αυτοί και οι φίλοι τους, προ-εξόρυξαν όλα τα νομίσματα δημιουργών που πιστεύουν ότι είναι πολύτιμα, έτσι μπορείτε να έχετε τη χαρά να πληρώνετε πολύ υψηλότερη τιμή και για αυτά επίσης«.
Συζητώντας ορισμένες παρατυπίες με το ίδιο το δίκτυο, ένας από τους πιο δημοφιλείς λογαριασμούς στο κρύπτο Twitter, ο loomdart, επεσήμανε τα εξής:

Εκτός από όλα τα παραπάνω, η σελίδα CryptoPotato κάνοντας ρεπορτάζ σχετικά με το θέμα, αναφέρθηκε σε μια καταχώρηση στο Billboard, στις 14 Μαρτίου, ότι το BitClout πουλούσε NFT διασημοτήτων χωρίς τη συγκατάθεσή τους.
Σε κάθε περίπτωση, εναπόκειται τελικά στον χρήστη να καθορίσει εάν το BitClout είναι κάτι που αξίζει να βάλει τα χρήματά του. Η απαραίτητη έρευνα πριν από κάθε απόφαση, είναι απολύτως επιτακτική. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα προειδοποιητικά σήματα γύρω από το έργο που το καθιστούν μάλλον μία κίνηση με πολύ ρίσκο.

πηγή: George Georgiev -18/03/2021 – https://cryptopotato.com/what-is-bitclout/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστή: Ledger εδώ

ΜΑΡΜΑΡΑ ΝΙΚΟΛΑΚΗ – Εταιρεία γρανιτών και μαρμάρου.
Κατασκευή & τοποθέτηση κάθε φυσικού και χαλαζιακού πετρώματος
Αγίου Ορους 14, Μαρούσι – Αθήνα
https://www.marmara.gr/
https://www.facebook.com/Marmara.Nikolaki/
https://twitter.com/NikolakiMarble
https://www.instagram.com/hellenicmarbles/

WOD STREET 47 – Γυμναστήριο, Κέντρο σωματικής ευεξίας
Τζαβέλλα 47, Εύοσμος, Θεσσαλονίκη
e-mail wodst47@gmail.com
https://www.facebook.com/WOD.Street.47/wod_st47


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.