Τα 5 νομίσματα για παρακολούθηση αυτή την εβδομάδα: BTC, ETH, BNB, DOT, EOS

Η αύξηση των τιμών των ETH, BNB, DOT και EOS δείχνει ότι τα altcoins έχουν αυξήσει τη κεφαλαιοποίηση τους, βασιζόμενα στη διαπραγμάτευση του Bitcoin στη περιοχή κάτω από το επίπεδο των 60.000$.

Ιστορικά, οι τάσεις λειτουργούν ως δείκτης για τους traders ώστε να εκτιμήσουν τις δυνατότητες για το μέλλον. Ο Απρίλιος ήταν, κατά τη διάρκεια των ετών της ύπαρξής του, ένας ανοδικός μήνας για το Bitcoin (BTC), με τους οκτώ από τους δέκα Απρίληδες που έζησε να είναι ανοδικοί και μόνο δύο αρνητικών αποδόσεων.

Ο Danny Scott, Διευθύνων Σύμβουλος του ανταλλακτηρίου CoinCorner, είπε ότι το Bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τα 83.000 δολάρια, αν ακολουθήσει το μοτίβο της μέσης απόδοσης κατά 51% του Απριλίου, όπως είχε τα τελευταία 10 χρόνια.

Αυτό θα μπορούσε να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι κρυπτωρύχοι έχουν αρχίσει να κρατούν τις θέσεις τους αντί να πουλάνε στα τρέχοντα επίπεδα. Ο Lex Moskoviski, ο CIO της Moskoviski Capital, τόνισε πρόσφατα ότι οι κρυπτωρύχοι είχαν συσσωρεύσει 4.380 Bitcoin στις 2 Απριλίου και 4.494 Bitcoin στις 3 Απριλίου.

H εικόνα της Crypto αγοράς. Πηγή:Coin360

Ενώ το Bitcoin παραμένει ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης, ένα θετικό είναι ότι ορισμένες mainstream εταιρείες έχουν αρχίσει να διερευνούν ευκαιρίες σε διάφορους τομείς του τομέα των κρυπτονομισμάτων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Shopify, Tobi Lutke, δήλωσε ότι η εταιρεία του διερευνά τρόπους ενσωμάτωσης της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης. Στις 3 Απριλίου, ο Lutke έγραψε μια ερώτηση στην κοινότητα DeFi, ζητώντας ιδέες σχετικά με τον ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει η εταιρεία του στο χώρο.
Εάν προκύψει κάτι συγκεκριμένο, θα μπορούσε να δώσει μεγάλη ώθηση σε ολόκληρο το οικοσύστημα των κρύπτο.

Ας μελετήσουμε τα διαγράμματα των κορυφαίων 5 κρυπτονομισμάτων που ενδέχεται να ξεπεράσουν σε απόδοση τα άλλα μεγάλα κρυπτονομίσματα στο άμεσο μέλλον.

BTC/USDT

Η επαναλαμβανόμενη αποτυχία του Bitcoin να ξεπεράσει το επίπεδο των 60.000 δολαρίων τις τελευταίες ημέρες, θα μπορούσε να έχει προκαλέσει τη ρευστοποίηση κερδών από βραχυπρόθεσμους traders.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την πτώση της τιμής στον εκθετικό κινούμενο μέσο όρο των 20 ημερών (56.518$) σήμερα το πρωί.

BTC/USDT ημερήσιο γράφημα. Πηγή: TradingView

Η μετριοπαθής κλίση των κινητών μέσων όρων και η αποτυχία του δείκτη σχετικής αντοχής (RSI) να ανέβει πάνω από την κατηφορική γραμμή, δείχνει ότι η καθοδική τάση είναι επιθετικά ισχυρή, στη ζώνη αντίστασης των 60.000$ έως τα 61.825,84$.

Εάν η ανοδική τάση μπορέσει να ωθήσει την τιμή πάνω από αυτήν τη ζώνη, θα μπορούσε να ενισχύσει την ορμή, βοηθώντας το ζεύγος BTC/USDT προς τον αντικειμενικό στόχο των 69.540$αρχικά και στη συνέχεια προς τα 79.566$.

Από την άλλη πλευρά, εάν η ανοδική τάση αποτύχει και πάλι να ξεπεράσει το εμπόδιο στα 60.000$, τότε αυξάνεται η πιθανότητα μετάβασης κάτω από το EMA των 20 ημερών.
Το ζεύγος θα μπορούσε στη συνέχεια να επανεξετάσει τον απλό κινούμενο μέσο όρο των 50 ημερών (53.771 $). Αυτή είναι μια σημαντική υποστήριξη που πρέπει να προσέξετε, επειδή μία πτώση κάτω από αυτό, θα υποδηλώνει μια πιθανή αλλαγή στη βραχυπρόθεσμη τάση.

BTC/USDT γράφημα 4 ωρών. Πηγή: TradingView


Το παραπάνω γράφημα 4 ωρών, δείχνει τη διαμόρφωση ενός πιθανού μοτίβου ανεστραμμένου «κεφαλιού και ώμων» που θα ολοκληρωθεί σε ξεμπλοκάρισμα και θα κλείσει πάνω από τα 60.000 $.
Αυτή η ανοδική ρύθμιση έχει ως μοτίβο στόχο τα 69.540$. Ωστόσο, το 20-EMA έχει αρχίσει να μειώνεται, δείχνοντας ότι η καθοδική τάση προσπαθεί να υπερισχύσει.
Εάν η τιμή μειωθεί κάτω από το 20-EMA, το ζεύγος θα μπορούσε να επεκτείνει την πτώση του στα 54.700$. Ένα ξέσπασμα κάτω από αυτό το επίπεδο, θα μπορούσε να ανοίξει τις πόρτες για πτώση στα 50.460,02$.

ETH/USDT

Η δράση στο Ether ( ETH ) κατάκτησε την άνοδο στις 2 Απριλίου και η τιμή πέτυχε το νέο υψηλό όλων των εποχών, στα 2.144,59$. Ωστόσο, η άνοδος αυτή δεν μπόρεσε να διατηρήσει τα υψηλότερα επίπεδα καθώς η τιμή έπεσε ξανά κάτω από το επίπεδο ξεμπλοκαρίσματος, στα 2.040,77 $.

ETH/USDT ημερήσιο γράφημα. Πηγή: TradingView

Οι «ταύροι» προσπαθούν επί του παρόντος να ωθήσουν την τιμή πάνω από τα 2.040,77 $ στα 2.144.59 $ έναντι της υπερκείμενης ζώνης αντίστασης. Εάν το πετύχουν, το ζεύγος ETH / USDT θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την ορμή και να ξεκινήσει το ταξίδι του για τα 2.618,14 $.

Το ανερχόμενο EMA των 20 ημερών (1.849 $) και το RSI στη θετική ζώνη, δείχνουν ότι οι «ταύροι» έχουν το πάνω χέρι. Ωστόσο, εάν η τιμή μειωθεί κάτω από το EMA των 20 ημερών, θα είναι δείγμα ότι η ανοδική ορμή έχει εξασθενίσει.
Ένα ξέσπασμα κάτω από το SMA των 50 ημερών (1.751 $), θα μπορούσε να διατηρήσει το ζεύγος στο όριο μεταξύ 1.289 $ και 2.040.77 $.

ETH/USDT γράφημα 4 ωρών. Πηγή: TradingView

Το παραπάνω γράφημα 4 ωρών δείχνει ότι η υποχώρηση του ζεύγους έχει βρει υποστήριξη στο EMA των 20 ημερών, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ανοδική τάση είναι ανέπαφη.
Ωστόσο, η καθοδική τάση είναι απίθανο να εγκαταλείψει εύκολα. Θα προσπαθήσει και πάλι να σταματήσει το τρέχον ράλι στη ζώνη υπερκείμενης αντίστασης από τα 2.093,45 $ έως τα 2.144,59 $.
Εάν αυτό επιτευχθεί, το ζεύγος μπορεί και πάλι να πέσει στο στο EMA των 20 ημερών. Ένα ξέσπασμα κάτω από αυτήν την υποστήριξη, θα είναι η πρώτη ένδειξη ότι η προσφορά υπερβαίνει τη ζήτηση.
Αντίθετα, εάν η ανοδική τάση μπορέσει να διατηρήσει την ανάκαμψη και να εκτοξεύσει την τιμή πάνω από τη ζώνη αντίστασης, τότε η ανοδική τάση μπορεί να συνεχιστεί.

BNB/USDT

Το Binance Coin (BNB) έφτασε στο νέο υψηλό όλων των εποχών στις 2 Απριλίου, αλλά οι «ταύροι» δεν μπόρεσαν να το διατηρήσουν και η τιμή έπεσε πίσω, κάτω από τα 348,69 $.

BNB/USDT ημερήσιο γράφημα. Πηγή: TradingView

Ωστόσο, οι «ταύροι» δεν επέτρεψαν να σπάσει η τιμή κάτω από την υποστήριξη των 315$. Αυτό είναι ένα θετικό σημάδι, καθώς δείχνει ότι οι ταύροι συσσωρεύουν σε κάθε μικρή πτώση και δεν περιμένουν μια βαθύτερη διόρθωση για αγορά.

Εάν οι «ταύροι» μπορούν να ωθήσουν την τιμή πάνω από το υψηλό όλων των εποχών στα 356,98$, το ζεύγος BNB / USDT θα μπορούσε να ξεκινήσει το επόμενο σκέλος της ανοδικής τάσης, που μπορεί να φτάσει τα $400 και έπειτα τα 430$.
Οι αυξανόμενοι κινούμενοι μέσοι όροι και το RSI κοντά στην υπεραγορασμένη περιοχή, υποδηλώνουν ότι το μονοπάτι της ελάχιστης αντίστασης είναι ανοδικό.

Αντίθετα, εάν η τιμή μειωθεί από το τρέχον επίπεδο ή η γενική αντίσταση και πέσει κάτω από τα 315$, θα υποδηλώνει ότι η ανοδική ορμή εξασθενεί.

BNB/USDT γράφημα 4 ωρών. Πηγή: TradingView

Το παραπάνω γράφημα των 4 ωρών, δείχνει ότι η καθοδική τάση υπερασπίζεται επιθετικά τη γενική αντίσταση ζώνης μεταξύ των 348,69 $ και 356,98 $.
Είχε μάλιστα τραβήξει την τιμή κάτω από το EMA των 20 ημερών, αλλά δεν μπόρεσε να σπάσει την υποστήριξη των $315. Η ανοδική τάση θα επιχειρήσει να κάνει τώρα μια ακόμη προσπάθεια να αυξήσει την τιμή πάνω από $356,98 και αν πετύχει, το ζεύγος θα μπορούσε να αυξήσει τη δυναμική του.
Από την άλλη πλευρά, ακόμη και αν η τιμή μειωθεί από την υπερκείμενη ζώνη αντίστασης αλλά παραμείνει πάνω από τα 315$, θα δείξει ισχύ.
Η καθοδική τάση θα μπορούσε να κερδίσει έδαφος στο άμεσο μέλλον, εάν η τιμή σπάσει και διατηρηθεί κάτω από τα 315 $.

DOT/USDT

Το Polkadot ( DOT ) ξεπέρασε τη γραμμή πτωτικής τάσης στις 2 Απριλίου και έκανε ένα νέο υψηλό όλων των εποχών στα 46,80 $ στις 3 Απριλίου.
Ωστόσο, τα υψηλότερα επίπεδα προκάλεσαν τις ρευστοποιήσεις κερδών, όπως φαίνεται από το μακρύ φυτίλι στο κηροπήγιο της ημέρας.

DOT/USDT ημερήσιο γράφημα. Πηγή TradingView


Η κάθοδος δεν κατάφερε να επικρατήσει καθώς οι «ταύροι» αγόρασαν σε χαμηλότερα επίπεδα και ώθησαν την τιμή πίσω από τα 42,28 $ που σημειώθηκαν σήμερα νωρίς το πρωί.
Το EMA των 20 ημερών (36,57$) εμφανίστηκε ανοδικό και το RSI έχει ανέβει στη ζώνη υπεραγοράς, δείχνοντας ότι οι «ταύροι» έχουν τον έλεγχο.
Εάν η τιμή αυξηθεί πάνω από τα $46,80, το ζεύγος DOT / USDT θα μπορούσε να συνεχίσει την ανοδική πορεία και να συσσωρευτεί στον αντικειμενικό στόχο των 53,50 $.
Αυτή η θετική προβολή θα ακυρωθεί εάν η τιμή μειωθεί και πέσει κάτω από τους κινητούς μέσους όρους.

DOT/USDT γράφημα 4 ωρών. Πηγή: TradingView

Οι κινούμενοι μέσοι όροι είναι ανοδικοί και το RSI βρίσκεται στη θετική ζώνη, υποδηλώνοντας ότι η βραχυπρόθεσμη τάση είναι ανοδική.
Η ισχυρή ανάκαμψη από το EMA των 20 ημερών, δείχνει ότι οι «ταύροι» αγοράζουν επιθετικά στις πτώσεις. Αυτό αυξάνει την πιθανότητα διάσπασης προς τα πάνω του ορίου των 46,80$.
Ωστόσο, εάν η τιμή μειωθεί από τα τρέχοντα επίπεδα και περάσει κάτω από το EMA των 20 ημερών (36,57$), θα υποδηλώνει ότι η προσφορά υπερβαίνει τη ζήτηση. Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να μειώσει την τιμή στο SMA των 50 ημερών.

EOS/USDT

Το EOS  διάσπασε προς τα πάνω την γενική αντίσταση των 5,60 δολαρίων την 1η Απριλίου και έκλεισε στα 6,25$ στις 2 Απριλίου. Αυτό ήταν το υψηλότερο κλείσιμο από τις 29 Ιουνίου 2019. Αυτό δείχνει ότι το altcoin δημιουργεί και πάλι ενδιαφέρον μεταξύ των επενδυτών.

EOS/USDT ημερήσιο γράφημα. Πηγή: TradingView

Η καθοδική τάση έθεσε την τιμή κάτω από το επίπεδο ξεμπλοκαρίσματος των 5,60 $ στις 3 Απριλίου, αλλά το θετικό σημάδι είναι ότι οι «ταύροι» δεν έχουν επιτρέψει την κυριαρχία της καθοδικής τάσης και η τιμή πήγε ξανά πάνω από 5,60$.
Εάν οι αγοραστές μπορούν να διατηρήσουν την τιμή πάνω από 5,60$ για τρεις ημέρες, θα διαφανεί η έναρξη μιας νέας ανοδικής τάσης.
Το ζεύγος EOS / USDT είναι πιθανό να επιταχυνθεί μετά την άνοδο της τιμής πάνω από τα 6,50$. Εάν μπορέσει να το κάνει αυτό, θα μπορούσε να κερδίσει το επίπεδο των 7,64 $ και έπειτα εκείνο των8,69$.
Το 20ήμερο EMA (4,68 $) έχει αρχίσει να εμφανίζεται ανοδικό και το RSI βρίσκεται στο θετικό έδαφος, δείχνοντας ότι οι «ταύροι» έχουν το πάνω χέρι.

EOS/USDT γράφημα 4 ωρών. Πηγή: TradingView

Το παραπάνω γράφημα των 4 ωρών, δείχνει ότι η καθοδική τάση προσπάθησε να επικρατήσει όταν τράβηξε την τιμή κάτω από το EMA των 20 ημερών, στα 5,40$.
Ωστόσο, οι αγοραστές δεν τα παράτησαν και υπερασπίστηκαν με επιτυχία το επίπεδο των 5,20$. Αυτό δείχνει ότι οι «ταύροι» αγοράζουν στις πτώσεις. Το 2 EMA των 20 ημερών έχει αρχίσει να εμφανίζεται ανοδικό και το RSI βρίσκεται στη θετική ζώνη, συνιστώντας πλεονέκτημα για την ανοδική τάση.
Εάν διατηρηθεί η τιμή πάνω από 5,60$, αυξάνεται η πιθανότητα διάσπασης του επιπέδου των 6,48 $.
Αντίθετα με αυτήν την υπόθεση, εάν η τιμή μειωθεί κάτω από τα 5,20 $, θα είναι σημάδι ότι το ξέσπασμα πάνω από τα 5,60$ ήταν μια παγίδα για τους αισιόδοξους αγοραστές.

Πηγή: RAKESH UPADHYAY – 05/04/2021 – https://cointelegraph.com/news/top-5-cryptocurrencies-to-watch-this-week-btc-eth-bnb-dot-eos


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Πορτοφόλια  – συσκευές υψηλής τεχνολογίας,  που παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για τα κρυπτονομίσματα..
Υποστήριξη  σε 25 νομίσματα και περισσότερα από 1250 ERC20 tokens. Συμβατά με περισσότερα από 50 πορτοφόλια άλλων κατασκευαστών.
Γνωρίστε  τα μοντέλα Ledger Wallets και προμηθευτείτε αυτό που θα επιλέξετε, με ασφάλεια, κατ’ ευθείαν από τον κατασκευαστή: Ledger εδώ

METABOOK  - online marketplace μεταχειρισμένων βιβλίων
https://www.facebook.com/metabookgr/
https://metabook.gr/

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΟΣ – Ιατρός, Καρδιολόγος
Δασκαλογιάννη 1 Α, Σητεία, Κρήτη
Τηλ. 28430 28750 – Κιν. 694 201 4936
e-mail nikosbernardos@yahoo.gr


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.