Η Ripple αποκτά δικαίωμα πρόσβασης σε έγγραφα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC)

Οι δικηγόροι της Ripple θα είναι σε θέση να λαμβάνουν γνώση των εσωτερικών συζητήσεων της SEC για τα κρύπτο και τις αναφορές που γίνονται για το XRP. Στην Ripple Labs έχει παραχωρηθεί το δικαίωμα πρόσβασης σε έγγραφα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Η.Π.Α. (SEC) «που εκφράζουν την ερμηνεία ή τις απόψεις του οργανισμού» σχετικά με το θέμα των crypto περιουσιακών στοιχείων.

Σύμφωνα με το Law360, η δικαστής των ΗΠΑ, Sarah Netburn, δέχθηκε την πρόταση των κατηγορουμένων «σε μεγάλο βαθμό», καθορίζοντας ότι τα πρακτικά της SEC ή τα σημειώματα σχετικά με τα κρυπτονομίσματα, πρέπει να θεωρούνται ικανά προς διερεύνηση.
Η Netburn ισχυρίστηκε ότι δεν χρειάζεται να δημιουργηθούν επικοινωνίες μέσω email μεταξύ του προσωπικού των διαδίκων. (Σ.τ.Μ. δεν χρειάζεται δηλαδή ο κατηγορούμενος να ζητά πρόσβαση, αλλά, μπορεί να την διαθέτει για κάθε συζήτηση σχετική με κρύπτο).
Η Netburn επίσης επίτρεψε τόσο στη SEC όσο και στη Ripple να εγείρουν διαφωνίες σχετικά με την απόφαση.

Τον Δεκέμβριο, η SEC υπέβαλε αγωγή που ισχυρίζεται ότι η Ripple Labs, ο διευθύνων σύμβουλός της Brad Garlinghouse και ο πρόεδρος Christian Larsen, συγκέντρωσαν 1,38 δισεκατομμύρια δολάρια, μέσω μιας δημόσιας προσφοράς στοιχείων security χωρίς άδεια, τον Αύγουστο του 2013.

Η Ripple αμφισβήτησε την αγωγή της SEC, ισχυριζόμενη ότι το XRP είναι παρόμοιο με το Bitcoin ή το Ethereum – και τα δύο έχουν χαρακτηριστεί ως εμπορεύματα από την SEC – ενώ επιπλέον ασκεί κριτική για τα οκτώ χρόνια που χρειάστηκε η SEC για να υποβάλει την καταγγελία της εναντίον της Ripple.

Το Law360 αναφέρει ότι, ο σύμβουλος του Garlinghouse, Matthew Solomon, πιστεύει ότι μπορεί να είναι «το τέλος του παιχνιδιού» για τη μήνυση της SEC, εάν βρουν αποδείξεις ότι η ρυθμιστική αρχή θεώρησε το XRP παρόμοιο με το BTC ή το Ether, σημειώνοντας ότι η ρυθμιστική δικαιοδοσία της SEC δεν υπερβαίνει τα χρεόγραφα ( securities).

Με την SEC να έχει χρειαστεί οκτώ χρόνια για να υποβάλει την καταγγελία της εναντίον της Ripple, οι δικηγόροι της εταιρείας πιστεύουν επίσης ότι μπορούν να υπονομεύσουν τους ισχυρισμούς της SEC, εάν είναι σε θέση να προσκομίσουν τεκμηρίωση που να δείχνουν αντιφατικούς προσδιορισμούς, ως προς την ταξινόμηση του XRP από τη ρυθμιστική αρχή. «Χρειαζόμαστε αυτήν την ανακάλυψη για να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας», δήλωσε ο Solomon.

Ωστόσο, ο σύμβουλος της SEC, Dugan Bliss, επέκρινε τους κατηγορούμενους για την προσπάθειά τους να θέσουν «σε δίκη την επιτροπή» εξετάζοντας τις εσωτερικές της συζητήσεις, αντί να υπερασπιστούν τις φερόμενες παράνομες ενέργειές τους, δηλώνοντας: «Οι ενέργειες του αντιδίκου είναι αυτές που πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο στη περίπτωση αυτή»

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, η δικαστής Netburn επισήμανε το σημαντικό δημόσιο ενδιαφέρον κατά την ακρόαση, με περισσότερα από 500 άτομα να καλούν μέσω ενός δημόσιου τηλεφωνικού αριθμού για να αποκτήσουν πρόσβαση την ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης.
Η δικαστής έκανε παρατήρηση επίσης σε ένα άτομο για αναμετάδοση ηχητικού από την ακρόαση, κατά παράβαση των κανονισμών ακροαματικής διαδικασίας της Νέας Υόρκης. «Όποιος υιοθετεί αυτήν τη συμπεριφορά μπορεί να υπόκειται σε ποινικές κυρώσεις», δήλωσε ο δικαστής.

Εξω από τη δικαστική αίθουσα

Στις 6 Απριλίου, ο δικηγόρος Jeremy Hogan , ο οποίος παρακολουθεί την υπόθεση με ενδιαφέρον, έφερε στη δημοσιότητα στο Twitter, μια εντολή παύσης και διακοπής του 2016 με στόχο έναν τότε σύμβουλο της Ripple Labs, που χαρακτήρισε την εταιρεία ως «εταιρεία ψηφιακού νομίσματος».
Η SEC πρέπει τώρα να εξηγήσει στο Δικαστήριο, πώς ένα «ψηφιακό νόμισμα» μετατράπηκε σε «ψηφιακό χρεόγραφο«, πρόσθεσε ο Hogan.

Εν τω μεταξύ, το XRP βιώνει μία πραγματική αναγέννηση αυτόν τον Απρίλιο. Η τιμή του token, παρά την καταγγελία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν 100% από τις αρχές του Απριλίου, κατακτώντας και το ορόσημο του 1 δολαρίου.
Το XRP σημείωσε άνοδο περίπου 20% τις τελευταίες 24 ώρες και σήμερα τις πρωινές ώρες διαπραγματευόταν περίπου στα 1,08$.

Πηγή: SAMUEL HAIG – 07/04/2021 – https://cointelegraph.com/news/ripple-wins-access-to-sec-discussions-on-defining-crypto-assets-as-securities


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:


Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF, ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

PHARMACY 128 - Φυσικό και ηλεκτρονικό φαρμακείο
Διεύθυνση: Αγίου Δημητρίου 128, Θεσσαλονίκη
https://www.pharmacy128.gr/

SPATHARAKIS Aluminium Systems - Κουφώματα Αλουμινίου Europa
Νάξου 23, Πειραιάς
http://www.spatharakis.gr/
https://www.alumarket.gr/
https://www.facebook.com/afoispatharaki/
https://twitter.com/spatharakis

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.