ΕΡΕΥΝΑ: 9% των εφήβων στις ΗΠΑ κάνουν συναλλαγές με crypto

Σύμφωνα με την 41η έρευνα της επενδυτικής τράπεζας Piper Sandler, το 9%, σχεδόν ένας στους δέκα Αμερικανούς εφήβους, δηλώνουν ότι πραγματοποίησαν συναλλαγές η/και εμπόριο με κρυπτονομίσματα. Ορισμένοι ειδικοί εξέφρασαν την ανησυχία τους για τους νέους που διαπραγματεύονται «περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου» όπως τα crypto.

Η 41η στη σειρά έκδοση της εξαμηνιαίας έρευνας της Piper Sandler “Taking Stock With Teens”, πραγματοποίησε δημοσκόπηση σε 7.000 εφήβους, πράγμα που σημαίνει ότι περίπου 630 από αυτούς που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι είχαν διαπραγματευτεί σε κρυπτονομίσματα.

Στοιχεία της έρευνας:

  • Δείγμα: 7.000 έφηβοι
  • Ηλικία: 16,1 ετών Μ.Ο.
  • Φύλο: 51% άνδρες, 47% γυναίκες, 2% αδιευκρίνιστο
  • Περιοχή: 47 Πολιτείες των ΗΠΑ
  • Οικογενειακό εισόδημα: 76.750 δολ. (Μ.Ο.)
  • Απασχόληση: 33% σε θέση εργασίας μερικής απασχόλησης
  • Σχέση με τα κρύπτο: 9% δηλώνουν ότι έκαναν συναλλαγές ή διαπραγματεύονται κρυπτονομίσματα, εκ των οποίων, το 81% είναι άντρες.
πηγή: Piper Sandler

Ωστόσο, η έρευνα δεν συγκέντρωσε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το ποια κρυπτονομίσματα αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης ή εάν οι ερωτηθέντες αποθήκευαν τα κρυπτονομίσματα τους ή αν είναι ενεργοί στις αγοραπωλησίες σε τακτική βάση.
Τα ευρήματα εγείρουν ερωτήματα, σχετικά με το κατά πόσον οι έφηβοι θα έπρεπε να έχουν πρόσβαση σε ευμετάβλητα κρυπτονομίσματα και ποιες είναι οι υποχρεώσεις των ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων σχετικά με αυτό.

Θα έπρεπε οι έφηβοι να επενδύουν σε κρυπτονομίσματα;

Ο Curtis Ting, διευθύνων σύμβουλος για την Ευρώπη του Kraken, δήλωσε στο Decrypt ότι το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων «παίρνει πολύ σοβαρά τον ρόλο του ως διαμεσολαβητής μιας ασφαλούς αγοράς κρυπτονομισμάτων», προσθέτοντας ότι όλοι οι πελάτες πρέπει να είναι ηλικίας τουλάχιστον 18 ετών, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους.

Το Kraken δεν είναι το μοναδικό ανταλλακτήριο που υποστηρίζει αυτή την άποψη. Τα περισσότερα ανταλλακτήρια, συμπεριλαμβανομένων των Binance, Coinbase  και Gemini, απαιτούν οι χρήστες να είναι τουλάχιστον 18 ετών για να είναι επιλέξιμοι για άνοιγμα λογαριασμού.
Όμως, παρ’ όλα αυτά οι έφηβοι μπορούν, τουλάχιστον θεωρητικά, να έχουν πρόσβαση στα crypto.

«Νομίζω ότι είναι πολύ πιθανό, αυτοί οι έφηβοι να είχαν την αρχική τους έκθεση στα κρυπτονομίσματα, ως δώρο από τους γονείς τους», δήλωσε ο Ingo Fiedler, συνιδρυτής του Blockchain Research Lab, στο Decrypt.
Πρόσθεσε ότι άλλοι λόγοι θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν «τα airdrops, την εργασία για crypto, έσοδα από ανταμοιβές προωθητικών ενεργειών, προγράμματα bug bounty ή άλλες πηγές εσόδων με ανταμοιβή σε crypto «. Οποια και αν είναι η διαδρομή που έχουν ακολουθήσει αυτοί οι έφηβοι στα crypto, είναι θεωρητικά δυνατό για οποιονδήποτε, να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά, παρά τους περιορισμούς ηλικίας.
(Σημ.τ.Μ.: θα μπορούσαμε να προσθέσουμε εδώ, βασιζόμενοι στη πληροφόρησή μας για τους έφηβους πελάτες των κρύπτο στην Ελλάδα, τα Bitcoin ATM, τα οποία λειτουργούν κατά κανόνα σε χώρους χωρίς ιδιαίτερη επίβλεψη. Αλλά, και στην περίπτωση της επίβλεψης, δεν υπάρχουν κανόνες που να απαγορεύουν τη πρόσβαση του οποιουδήποτε στο μηχάνημα. Αρκεί να έχει χρήματα..).

«Εκ του σχεδιασμού τους, τα αποκεντρωμένα κρυπτονομίσματα μπορούν εύκολα να γίνουν προσβάσιμα από οποιονδήποτε στο Διαδίκτυο», δήλωσε ο Nishant Sharma, ιδρυτής της BlocksBridge, στο Decrypt. Πρόσθεσε ότι «Πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά για να παράγουμε πληροφορίες εύκολα διαθέσιμες για όλους, συμπεριλαμβανομένων των εφήβων, σχετικά με τους κινδύνους από την επένδυση σε κρυπτονομίσματα ή σε οτιδήποτε στο Διαδίκτυο».

Ο Sharma δεν είναι το μόνο άτομο που ανησυχεί για την πρόσβαση των εφήβων στα κρυπτονομίσματα, τουλάχιστον χωρίς τις κατάλληλες προφυλάξεις. «Κατά την άποψή μας, υπάρχει πραγματική ανησυχία με τους νεαρούς εφήβους που διαπραγματεύονται με περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου», δήλωσε ο Jason Deane, αναλυτής Bitcoin της Quantum Economics. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι έφηβοι πρέπει να είναι κλειδωμένοι για πάντα μακριά από τα κρυπτονομίσματα.
«Ενώ πιστεύουμε ότι το όριο ηλικίας των 18 ετών πρέπει να διατηρηθεί, ή ακόμη και να αυξηθεί, προσθέτουμε δύο προϋποθέσεις», συνέχισε ο Deane. Υποστήριξε για την προσθήκη συστάσεων ασφαλείας για νέους εφήβους σε ελεγχόμενους γονικούς λογαριασμούς crypto, αυστηρά όρια χρηματοδότησης και απαίτηση γονικής συναίνεσης για κάθε ενέργεια.

«Οι νεότεροι έφηβοι θα μπορούσαν να αποδέχονται δωρεές σε crypto περιουσιακά στοιχεία ή να τους επιτραπεί να επενδύσουν σε αυτά μακροπρόθεσμα, με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν και άλλα παραδοσιακά χρηματοοικονομικά μέσα, όπως το Junior ISA ή τα Premium Bonds», πρόσθεσε ο Deane.

Οι κίνδυνοι είναι πολύ πραγματικοί, καθώς η πρόσβαση σε χρηματοοικονομικά προϊόντα καθίσταται ολοένα και πιο ευρεία μέσω πλατφορμών όπως οι εφαρμογές διαπραγμάτευσης για μετοχές και crypto.
Το 2020, ένας 20χρονος πελάτης του Robinhood, έθεσε τέρμα στη ζωή του, αφού πίστεψε κατά λάθος ότι είχε δημιουργήσει τεράστιο χρέος. παρόλο που δεν διαπραγματευόταν κρυπτονομίσματα. Τέτοια γεγονότα επισημαίνουν τους κινδύνους για τους νέους από την πρόσβαση σε ασταθή περιουσιακά στοιχεία όπως τα crypto.

Επομένως, τι θα μπορούσε να γίνει μελλοντικά; Σύμφωνα με τον Sharma, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά στον οικονομικό αλφαβητισμό – συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων – από νεαρή ηλικία.
«Πιστεύω ότι τέτοιες πληροφορίες θα πρέπει να αποτελούν μέρος των προγραμμάτων εκπαίδευσης μέσω των social media που αναπτύσσουν σχολεία και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, για να δώσουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους να αναγνωρίζουν τις ψευδείς ειδήσεις στο Διαδίκτυο», είπε.

Πηγή: Scott Chipolina – 08/04/2021- https://decrypt.co/65863/survey-9-of-us-teens-say-they-have-traded-in-crypto


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF, ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

ΦΡΟΝΤΙΔΑ – Ορθοπεδικά, ιατρικά εξαρτήματα & υποδήματα
Παυσιλύπου 14, Θεσσαλονίκη
https://www.facebook.com/frontidathessaloniki/

ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ – Βιβλιοπωλείο, σχολικά είδη & εκτυπώσεις
Ιωαννίνων 22, Θεσσαλονίκη
https://www.facebook.com/giorgakis.book/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.