Έκθεση Kraken: προβλέψεις με βάση το ιστορικό BTC και ETH

Τη μηνιαία έκθεση του Kraken, την μεταφέρουμε τακτικά στο blog. Από την πρόσφατη έκδοσή της, παρουσιάζουμε σήμερα το σημείο που αφορά τα δύο κορυφαία κρυπτονομίσματα.
Η έκθεση εξετάζει τόσο το αισιόδοξο όσο και το απαισιόδοξο σενάριο, με βάση την ιστορική διαδρομή και τη συμπεριφορά της τιμής των δύο νομισμάτων, σε προηγούμενους κύκλους της αγοράς. «Το Bitcoin θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 90.000$ και το ETH να φτάσει στα 15.000$, αλλά η ιστορία προειδοποιεί για πιθανή, διψήφιας τάξης,  οπισθοδρόμηση» επισημαίνει η έκθεση. Ας δούμε αναλυτικά το σκεπτικό για τα δύο σενάρια.

Το Bitcoin και το Ethereum έχουν εισέλθει στο δεύτερο, πλέον ανοδικό, μήνα τους και θα μπορούσαν να συνεχίσουν τις αντίστοιχες διαδρομές τους με νέα υψηλά μέχρι το τέλος του, διαβάζουμε στη μηνιαία έκθεση του Kraken.
Ωστόσο, η έκθεση  περιγράφει και μία μια πιθανή πτώση των τιμών, κατά 10.000$ μάλιστα για το κορυφαίο κρυπτονόμισμα, εάν η ιστορία πρόκειται να επαναληφθεί, πριν αυτό αρχίσει ξανά την ανοδική του πορεία.

BTC και ETH: το αισιόδοξο σενάριο

Συνολικά, ο Μάρτιος ήταν ένας θετικός μήνας για την αγορά κρυπτονομισμάτων, με τα δύο μεγαλύτερα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, δηλαδή το BTC και το ETH, να καταγράφουν νέα ρεκόρ. Στην μηνιαία έκθεσή του για την ανάπτυξη του κλάδου, το Kraken αναφέρει ότι το Bitcoin τελικά κέρδισε αύξηση κατά 30% και έκλεισε τον έκτο συνεχόμενο μήνα του με ανοδική πορεία.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη μηνιαία ακολουθία κερδών του νομίσματος, από το 2013, όταν είχε επτά back-to-back μήνες αύξησης της τιμής, μεταξύ Νοεμβρίου 2012 και Μαΐου 2013. Η ιστορία δείχνει ότι το BTC θα μπορούσε να συμπλεύσει με αυτό το ρεκόρ μετά τον Απρίλιο, ο οποίος είναι, κατά μέσο όρο, ο δεύτερος καλύτερος σε απόδοση μήνας,  με μέση αύξηση 51% από το 2010 μέχρι το 2020.
Με το bitcoin να εισέρχεται στον νέο μήνα περίπου στα 59.000$, μια αύξηση κατά 50% θα το πάει κάπου κοντά στις $90.000.

Όσον  αφορά το  Εther, το Kraken δείχνει ακόμη πιο αισιόδοξο. Η έκθεση αναφέρει  ότι η τιμή του νομίσματος  βρίσκεται σήμερα μεταξύ δύο μεγάλων πυλώνων: τα 1.462$ και τα  2.695$ και επισημαίνει τον τελευταίο ως το επόμενο «μεγάλο τεστ αντίστασης».

Επιπλέον, η έρευνα εκτίμησε την πιθανή αιχμή του ETH κατά τη διάρκεια αυτού του κύκλου της αγοράς με βάση τις καμπύλες λογαριθμικής παλινδρόμησης. Εάν το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα  θα δράσει αντίστοιχα με την προηγούμενη πορεία του, η τιμή του  θα μπορούσε να αυξηθεί κατά περίπου 700% από το επίπεδο που είχε στο τέλος του Μαρτίου και να φτάσει τα 15.238$.
Σε περίπτωση που μια τέτοια ανοδική προβολή υλοποιηθεί, η κεφαλαιοποίηση του ETH θα συντρίψει την τρέχουσα του BTC, πάνω από τα 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια.

BTC και ETH: σενάρια οπισθοχώρησης

Αν και το Kraken είναι γενικά αισιόδοξο για το μέλλον της αγοράς κρυπτονομισμάτων, στην έκθεσή του προειδοποιεί για μερικά σενάρια οπισθοδρόμησης, πριν καταλήξει σε οποιαδήποτε από τις αισιόδοξες προβλέψεις.

Εξηγεί λοιπόν ότι, η υποστήριξη της bull market του BTC συνίσταται από δύο εβδομαδιαίους κινούμενους μέσους όρους: το 20W EMA* και το 21W SMA*. Στους προηγούμενους κύκλους, το κρυπτονόμισμα είχε δοκιμαστεί και στα δύο πριν αυξηθεί υψηλότερα, αλλά δεν έχει ακόμη κάνει το ίδιο κατά τη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου.

Από τη θετική πλευρά, και οι δύο γραμμές αυξάνονται κατά μέσο όρο με 1.822 $ και 1.681 $, αντίστοιχα, από την αρχή του έτους. Ωστόσο, ο τρέχων ρυθμός δείχνει ότι «μια πιθανή διόρθωση της ανοδικής πορείας, θα επιφέρει μείωση από –29% και –36%, σε σχεδόν –17% και–25%.». Αν το εκφράσουμε αυτό σε δολάρια, το Kraken εκτιμά ότι το BTC θα μπορούσε να διολισθήσει αρκετά χαμηλά, στη περιοχή των $44,165 ή των $48,702

Η τιμή του Bitcoin με το 20W EMA και το 21W SMA. Πηγή: Kraken

Στην περίπτωση του ETH, η καθοδική τάση θα μπορούσε να ωθήσει το κρυπτονόμισμα σε σχεδόν τριψήφια περιοχή τιμών, εάν διασπάσει τη βάση της προαναφερθείσας ζώνης αντίστασης, στα 1.462 $.
Με άλλα λόγια, το ETH πρέπει να παραμείνει πάνω από αυτό το επίπεδο, για να συνεχίσει να ανεβαίνει. Διαφορετικά, κινδυνεύει να πέσει περισσότερο από 50%.

Σ.τ.μ.: Οι κινούμενοι μέσοι όροι απεικονίζουν τη μέση τιμή ενός χρηματοοικονομικού μέσου, για μια καθορισμένη χρονική περίοδο. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τύποι κινητών μέσων όρων. Συνήθως διαφέρουν ως προς τον τρόπο με τον οποίο σταθμίζονται ή έχουν σημασία τα διαφορετικά σημεία δεδομένων.
20W EMA : Εκθετικός κινητός μέσος όρος 20 εβδομάδων.
Ένας εκθετικός κινούμενος μέσος όρος (EMA) είναι πολύ παρόμοιος με (και είναι ένας τύπος) ενός σταθμισμένου κινούμενου μέσου όρου. Η κύρια διαφορά με το EMA είναι ότι τα παλιά σημεία δεδομένων δεν αφήνουν ποτέ τον μέσο όρο. Για να διευκρινιστεί, τα παλιά σημεία δεδομένων διατηρούν έναν πολλαπλασιαστή (αν και μειώνονται σχεδόν στο μηδέν), ακόμα και αν βρίσκονται εκτός του μήκους της επιλεγμένης σειράς δεδομένων.
21W SMA : Απλός κινητός μέσος όρος (SMA)
Ενας απλός κινητός μέσος όρος (SMA) είναι ένας μη σταθμισμένος κινητός μέσος Αυτό σημαίνει ότι κάθε περίοδος στο σύνολο δεδομένων έχει ίση σημασία και σταθμίζεται εξίσου. Καθώς τελειώνει κάθε περίοδος, το παλαιότερο σημείο δεδομένων μειώνεται και το νεότερο προστίθεται στην αρχή. Λάβετε υπόψη ότι από όλους τους κινούμενους μέσους όρους, η τιμή υστερεί στο SMA περισσότερο.

Πηγή: Jordan Lyanchev -10/04/2021-  https://cryptopotato.com/bitcoin-price-to-90000-ethereum-to-15000-if-history-repeats-kraken-report/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF, ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ
Βιοτεχνία αγωγών & Εξαρτημάτων αερισμού
18ο ΧΛΜ Ε.Ο Θεσσαλονίκης – Σερρών
Τηλ. 6977 578 149 / 6977 348 153

DOCTOR TECH – Υποστήριξη και επισκευές PC, Laptops, iphones, smartphones, ipad, tablets
Πρασακάκη 58, Πυλαία – Θεσσαλονίκη
https://www.doctor-tech.gr/
https://www.facebook.com/doctortech


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.