Γιατί το Bitcoin μπορεί να είναι η «νομισματική βάση» του μέλλοντος

Η απόδοση του Bitcoin τα τελευταία χρόνια έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον από διάφορα τμήματα των μέσων μαζικής ενημέρωσης και επίσης από μεγάλα ιδρύματα (ενν. νομικά πρόσωπα όπως εταιρείες, κληροδοτήματα, ταμεία, funds κλπ).
Η Deutsche Bank δημοσίευσε μια έκθεση (παρουσιάσαμε το θέμα με σχετικό άρθρο στο blog) στην οποία αναφέρει ότι: «Το Bitcoin είναι πολύ σημαντικό για να το αγνοήσουμε, επισημαίνοντας ότι, είναι τώρα το τρίτο μεγαλύτερο νόμισμα όσον αφορά τη συνολική αξία που κυκλοφορεί.«


Σε ένα πρόσφατο podcast, ο Matthew Mežinskis, δημιουργός του προγράμματος Crypto Voices Global Monetary Base, συμμετείχε στην εκπομπή για να συζητήσει πώς συσσωρεύτηκε το Bitcoin έναντι των κρατικών νομισμάτων. Στα γρήγορα οριοθέτησε τον παραλληλισμό μεταξύ του χρυσού, του Bitcoin και των νομισμάτων fiat, προσθέτοντας:

“Ο χρυσός και το ασήμι είναι βασικά χρήματα του παρελθόντος. Το κρατικό fiat, είναι το βασικό χρήμα σήμερα. Περιλαμβάνει τόσο τα φυσικά μετρητά όσο και ένα ψηφιακό στοιχείο των μετρητών. Το Bitcoin μπορεί να είναι το βασικό χρήμα του μέλλοντος.”


Επισήμανε την λανθασμένη σύγκριση μεταξύ Bitcoin και άλλων νομισματικών βασικών χρημάτων. Όλοι όσοι που θέλουν να αποτιμήσουν το Bitcoin, πάντοτε πηγαίνουν στη «στενή» ή στην «ευρεία» προμήθεια χρήματος (M1 / M2 / M3). Αυτό είναι λάθος. Ο λόγος είναι ότι αυτές οι προμήθειες χρήματος αντιπροσωπεύουν «αξιώσεις» επί της βασικής προσφοράς χρήματος.

Αυτή η συγκεκριμένη αναλογία απεικονίζει μια σημαντική ιδέα, την οποία οι άνθρωποι τείνουν να ξεχνούν. Το σημερινό βασικό χρήμα Fiat, είναι ένας συνδυασμός τόσο των φυσικών παραστατικών (χαρτονομισμάτων & νομισμάτων) όσο και των ψηφιακών (τραπεζικά αποθέματα στην κεντρική τράπεζα) και σκεφτείτε το ψηφιακό μέρος ως τον «λογαριασμό» που διατηρεί κάθε τράπεζα στην Κεντρική της Τράπεζα. Συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι,

“ Ένα άλλο λάθος που γίνεται συχνά κατά τη σύγκριση του bitcoin με τον αναλογικό νομισματικό κόσμο, είναι να κοιτάζουμε σε ένα απλό γράφημα, όπως το US M1 ή το Eurozone M2. Εκτός του ότι είναι πάλι λανθασμένη η σύγκριση M1/M2 /M3, αυτή η μέθοδος είναι ανεπαρκής, επειδή το Bitcoin είναι παγκόσμιο νόμισμα και αυτά… δεν είναι,”

Πρόσθεσε επιπλέον για την προαναφερθείσα σύγκριση: Δεν μπορούμε απλώς να βλέπουμε τις βασικές προμήθειες χρημάτων ενός ή δύο κρατών για να μετρήσουμε οποιουδήποτε είδους βάθος αγοράς. Το δείγμα πρέπει να είναι παγκόσμιο.

Source : Crypto_Voices

Το Bitcoin περιορίζεται από το πρωτόκολλο του σε τελική προμήθεια 21 εκατομμύριων έως το 2141 και κάθε μέρα φαίνεται πιο πιθανό ότι το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ως το βασικό χρήμα του μέλλοντος: μια βαθιά, ισορροπημένη & συμφωνημένη τελεσίδικα προσφορά χρήματος.

Πηγή: Shubham Pandey – 11/04/2021 -https://ambcrypto.com/why-bitcoin-may-be-the-base-money-of-the-future/
φωτογραφία: Pixabay


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF, ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

ΦΡΟΝΤΙΔΑ – Ορθοπεδικά, ιατρικά εξαρτήματα & υποδήματα
Παυσιλύπου 14, Θεσσαλονίκη
https://www.facebook.com/frontidathessaloniki/

ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ – Βιβλιοπωλείο, σχολικά είδη & εκτυπώσεις
Ιωαννίνων 22, Θεσσαλονίκη
https://www.facebook.com/giorgakis.book/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.