Ερευνητές της Messari για BSC: πιθανώς ελεγχόμενοι validators – χαμηλή αποκέντρωση

Παρά το γεγονός ότι οι υποστηρικτές της Binance γιορτάζουν την κορυφαία απόδοση του Binance Coin (BNB) για το πρώτο τρίμηνο του 2021, αυξάνονται οι ανησυχίες σχετικά με τη συγκέντρωση του οικοσυστήματος Binance.
Με τους 11 validators (επικυρωτές) του Binance Chain να επιλέγουν χειροκίνητα τους validators του Binance Smart Chain καθημερινά, οι αναλυτές της Messari προειδοποιούν για τις πτωχές ιδιότητες αποκέντρωσης του πρωτοκόλλου.

Στις 12 Απριλίου, ο ερευνητής της Messari, Ryan Watkins, στόχευσε τα σχόλιά του στον συγκεντρωτισμό των validators του Binance Smart Chain , δηλώνοντας: Σε κάθε κύκλο οι άνθρωποι παρασύρονται από την τελευταία μη αποκεντρωμένη λύση σε όλα τα προβλήματα της blockchain.

“Σε κάθε κύκλο, οι influencers φουσκώνουν αυτά τα αφηγήματα, ώστε να μπορούν να ξεφορτώσουν σε αφελείς επενδυτές λιανικής, όταν τελειώσει ο κύκλος”


Η BSC χρησιμοποιεί τη συναίνεση του Proof of Staked Authority (PoSA), με τους 21 ενεργούς validators της να επιλέγονται καθημερινά από την Binance Chain, ένα δίκτυο που διέπεται από μόλις 11 validators . Οι validators της BSC κάνουν stake στο BNB.

«Είναι δύσκολο να μην υποθέσουμε ότι κάθε επικυρωτής της Binance Chain είναι, κατά κάποιον τρόπο, συνδεδεμένος ή εξαρτώμενος από το Binance», εικάζει ο Wilson Withiam του Messari, προσθέτοντας: «Ο καθένας με τη σειρά του παράγει μπλοκ σε μια φαινομενικά προκαθορισμένη σειρά. Δεν φαίνεται να υπάρχει κανένας σταθμισμένος μηχανισμός για να προσδιοριστεί ποιος παράγει το επόμενο μπλοκ.

Συγκεκριμένα, ο αναλυτής αναφέρει στο σχετικό tweet:

Wilson Withiam@WilsonWithiam:
Κάποιοι μπορεί να αγνοήσουν την επιρροή που έχει το Binance Chain στο σύνολο των επικυρωτών του Binance Smart Chain.
Το BSC διαθέτει 21 ενεργούς επικυρωτές, καθιστώντας το, το λιγότερο αποκεντρωμένο δίκτυο από τις περισσότερες πλατφόρμες.
Αυτή η ομάδα των επικυρωτών, καθορίζεται καθημερινά από την Binance Chain, ένα δίκτυο διαχειριζόμενο μόνο από 11 επικυρωτές. (παραθέτει διευκρινιστικά το παρακάτω γράφημα)


Ο Watkins προσπάθησε να εντοπίσει τις εδραιωμένες παρανοήσεις σχετικά με την απόδοση της BSC, υποστηρίζοντας ότι τα πλεονεκτήματα της ταχύτητας σε σχέση με το δίκτυο Ethereum, είναι προϊόν της «μαγείας του συγκεντρωτισμού» και όχι της «τεχνολογικής καινοτομίας».

«Το BSC είναι ένα fork του Ethereum με κεντρικά διαχειριζόμενη ομάδα validator. Αυτό είναι. Τίποτα περισσότερο» πρόσθεσε. «Εάν πραγματικά πιστεύετε ότι η BSC έχει επιτύχει την υπεροχή στις έξυπνες συμβάσεις και θα καταστεί το παγκόσμιο πεδίο σύναψης και διεκπεραίωσης αυτών των συμβάσεων, είστε σε πλάνη».
Συνέχιζε δε: «Η δράση τιμής, θα κάνει τους ανθρώπους να πιστεύουν οτιδήποτε. Δεν με νοιάζει πόσο ψηλά πάει το BNB ή το CAKE, δεν θα αλλάξει το γεγονός ότι εξακολουθούν να είναι αντίγραφα. Είναι άλλο πράγμα να βλέπουμε αυτά τα περιουσιακά στοιχεία ως έναν τρόπο για να κερδίσουμε χρήματα και άλλο πράγμα να τα βλέπουμε ως καινοτομίες που ωθούν μπροστά αυτόν τον κλάδο.

Ωστόσο, ο χρήστης του Twitter «earoshthime» αντέκρουσε τον ισχυρισμό του Watkins και άλλων ότι η BSC λίγο διαφέρει από τους αναπτυγμένους στο Ethereum κλώνους των έργων Defi, περιγράφοντας την αντιγραφή ως εγγενές στοιχείο και σύμφυτη με την τεχνολογική καινοτομία.
«Όσον αφορά την εφεύρεση και την καινοτομία, η αντιγραφή είναι ένα ενυπάρχον χαρακτηριστικό τους και όχι ένα σφάλμα. Η αντιγραφή είναι ένα σημάδι ότι κάτι που αξίζει να εξερευνηθεί, μπορεί να χρειάζεται μόνο μια διαφοροποίηση σε ένα χαρακτήρα, για να είναι καλύτερο» είπε.

Ο επίσης χρήστης του Twitter Mkt92z, απάντησε, υπερασπιζόμενος την BSC, περιγράφοντας τα πρόσφατα υψηλά τέλη του Ethereum και τα προβλήματα με την κλιμάκωση, που οδηγούν τους χρήστες να αναζητήσουν εναλλακτικά πρωτόκολλα: «Το Etherium πρέπει να βιαστεί και να λύσει το πρόβλημα της κλιμάκωσης που προκαλεί γελοία υψηλά τέλη. Αυτά τα τέλη παίρνουν πάρα πολλά από τις τσέπες των ανθρώπων. Κάποια στιγμή οι άνθρωποι νοιάζονται περισσότερο για τα χρήματά τους από τη Defi».

Η έκθεση απόδοσης της Messari στις 9 Απριλίου, για το πρώτο τρίμηνο του 2021, διαπίστωσε ότι το BNB ήταν το καλύτερο σε απόδοση κρυπτονόμισμα της πρώτης σε κεφαλαιοποίηση δεκάδας, κερδίζοντας 709% από την αρχή του έτους. Η κεφαλαιοποίηση του BNB είναι τώρα μεγαλύτερη από αυτή των μεγάλων τραπεζών UBS και Banco Santander .

Πηγή: BRIAN QUARMBY – 12/04/2021 – https://cointelegraph.com/news/messari-researchers-slam-binance-smart-chain-over-centralized-validators


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF, ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

MEDICAL DENT - Αισθητική Οδοντιατρική και Εμφυτεύματα
Καισαρείας 6,  Αθήνα
Web: www.medicaldent.gr
Fb: www.facebook.com/MedicalDentGreece 
Linkedin: gr.linkedin.com/pub/dr-alexandros-kimionis-dds-msc/65/980/5
INNOVIEW - Hosting - Domain Names - SSL - BULK SMS - NEWSLETTER
Ιερά Οδός 294, Αιγάλεω
https://www.innoview.gr
https://www.facebook.com/innoview.gr
https://twitter.com/innoviewgr 

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.