Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μελετά να εκδώσει ομόλογα με τεχνολογία blockchain

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΤΕπ προσέλαβε τράπεζες όπως η Goldman Sachs και η Societe Generale, για να εξερευνήσουν ένα ψηφιακό ομόλογο, εγγεγραμμένο και διακανονισμένο μέσω blockchain.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ένα διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που ανήκει στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με πληροφορίες διερευνά την τεχνολογία blockchain για την έκδοση ψηφιακών ομολόγων.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, σήμερα Τρίτη, η ΕΤΕπ προσέλαβε μεγάλες παγκόσμιες τράπεζες όπως η Goldman Sachs, η Banco Santander και η Societe Generale για να εξετάσουν μια πιθανή συμφωνία που αφορά ένα ομόλογο σε ευρώ που θα εκδοθεί σε blockchain.

Αναφερόμενος σε ένα άτομο που είναι εξοικειωμένο με το θέμα, το Bloomberg δηλώνει ότι η ΕΤΕπ σχεδιάζει να αναπτύξει τεχνολογία blockchain για την καταχώριση και τον διακανονισμό ψηφιακών ομολόγων.
Οι συναντήσεις των επενδυτών για την εναρκτήρια πώληση θα ξεκινήσουν κατά πληροφορίες στις 15 Απριλίου και θα συνεχιστούν για αρκετές εβδομάδες. Ωστόσο, η ΕΤΕπ δεν απάντησε, μέχρι στιγμής στο αίτημα για σχολιασμό της είδησης που της απεύθυνε η Cointelegraph.

Η Blockchain, η βασική τεχνολογία των κρυπτονομισμάτων όπως το Bitcoin ( BTC ) και το Ether ( ETH ), εφαρμόζεται όλο και περισσότερο στην αγορά ομολόγων τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με την HSBC, η blockchain παρουσιάζει ευκαιρίες εξοικονόμησης κόστους «πάνω από 10 φορές» για την αγορά ομολόγων, μειώνοντας την ανάγκη για μεσάζοντες και επιτρέποντας την έκδοση μικρότερων έργων.

Ως επενδυτικός βραχίονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ΕΤΕπ ήταν συχνά στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας στις αγορές κεφαλαίων χρέους της Ευρώπης. Το 2007, η ΕΤΕπ εξέδωσε το πρώτο πράσινο ομόλογο στον κόσμο, με την ονομασία Climate Awareness Bond.

Τα νέα συμπίπτουν με την προετοιμασία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αποφασίσει εάν θα αρχίσει να εξερευνά τη δυνατότητα έκδοσης ενός ψηφιακού ευρώ. Στα τέλη Μαρτίου, η Πρόεδρος της ΕΚΤ, Christine Lagarde, ανακοίνωσε ότι η πρωτοβουλία για το ψηφιακό ευρώ θα διαρκέσει τουλάχιστον τέσσερα χρόνια, εάν η τράπεζα αποφασίσει να προχωρήσει σε πιλοτική εφαρμογή.

Πηγή: HELEN PARTZ – 13/04/2021 – https://cointelegraph.com/news/european-investment-bank-reportedly-to-issue-bonds-with-blockchain-tech


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF, ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

Ο ΜΥΛΟΣ – Πρατήριο άρτου
Βασιλέως Γεωργίου 41, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 231 083 0560

GRANDMA VASILIKI – Κυκλαδίτικος ξενώνας
Χώρα της Ιου
https://grandma-vasiliki.business.site/
https://www.facebook.com/GrandmaVasiliki/
https://www.instagram.com/grandmavasiliki/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.