Mastercard: αλλάζει γνώμη και εισέρχεται τώρα στην αρένα της Βlockchain

Μετά τη Visa, τώρα πλέον και η Mastercard μπαίνει επιτέλους στον τομέα της blockchain, αφού πείσθηκε πλήρως και αναθεώρησε τη μέχρι πρόσφατα αρνητική στάση της. Η απόφασή της έγινε γνωστή μέσα από την ανακοίνωση της σύναψης επίσημης συνεργασίας με την ConsenSys, μία συνεργασία που έχει ως σκοπό «να ενισχύσει το μέλλον του εμπορίου».

Η ConsenSys είναι μια κορυφαία εταιρεία πληροφορικής που αναπτύσσει το δικό της λογισμικό blockchain, η οποία ιδρύθηκε από τον Joseph Lubin, πρώην COO του Ethereum Switzerland, με έδρα στη Νέα Υόρκη και γραφεία στην Ουάσιγκτον και το Σαν Φρανσίσκο.
Παρέχει εργαλεία και υπηρεσίες για την υποστήριξη του οικοσυστήματος Ethereum, βοηθώντας τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν δίκτυα επόμενης γενιάς για πιο ισχυρές χρηματοοικονομικές υποδομές και τεχνολογίες.
Συγκεκριμένα, έχει δημιουργήσει το ConsenSys Quorum, ένα πρωτόκολλο ανοιχτού κώδικα, που επιτρέπει στις εταιρείες να αξιοποιούν το Ethereum για τις εφαρμογές που αναπτύσσουν σε blockchain.

Η στρατηγική πολλαπλών blockchain της Mastercard

Η Mastercard αποφάσισε να συνεργαστεί με την ConsenSys ως μέρος της «στρατηγικής πολλαπλών blockchain» της, χρησιμοποιώντας το ConsenSys Quorum. Η εταιρεία αναφέρει ότι δεν έχει προς το παρόν σχέδια για να υποστηρίξει το ETH, το εγγενές κρυπτονόμισμα του Ethereum, αλλά μόνο για να αξιοποιήσει την τεχνολογία αυτής της υποδομής δικτύου, χρησιμοποιώντας το Quorum, για να δημιουργήσει τη δική της υποδομή.

Αν και δεν αποκάλυψε τι σκοπεύουν να αναπτύξουν, είναι εύλογο να φανταστεί κανείς ότι θα μπορούσε να έχει σχέση με το δικό τους κύκλωμα πληρωμών, ίσως δημιουργώντας έξυπνα συμβόλαια ή εκδίδοντας stablecoin. Στο πλαίσιο αυτό, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Mastercard στον τομέα Digital Asset and Blockchain Products & Partnerships, ο Raj Dhamodharan, δήλωσε:

«Η επιταχυνόμενη μετατόπιση των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε blockchain, συνεχίζει να αναδιαμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις, οι κυβερνήσεις και οι άνθρωποι συναλλάσσονται σε όλο τον κόσμο σε πραγματικό χρόνο. Η επένδυσή μας στη ConsenSys, θα μας επιτρέψει να παρακολουθήσουμε γρήγορα την καινοτομία blockchain και να υποστηρίξουμε έναν αυξανόμενο αριθμό πελατών που αναπτύσσουν ενεργά εφαρμογές στο Enterprise Ethereum και αξιοποιούν τεχνολογίες και κοινότητες ανοιχτού κώδικα «.

Ο Joseph Lubin πρόσθεσε: 

«Τα προϊόντα ConsenSys είναι τα κύρια σημεία πρόσβασης στο Ethereum, για προγραμματιστές, επιχειρήσεις και καταναλωτές. Η ψηφιακή σπανιότητα, η διαφάνεια και ο αυτοματοποιημένος χρηματοοικονομικός διακανονισμός με τη χρήση των διαλειτουργικών προτύπων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων του Ethereum, συμβάλλουν στην επιτάχυνση της χρηματοοικονομικής καινοτομίας σε μια ποικιλία κλάδων, οι οποίοι κυμαίνονται από τα NFT έως τα ψηφιακά νομίσματα των Κεντρικών Τραπεζών. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την ομάδα ψηφιακών στοιχείων και blockchain της Mastercard, για να ηγηθούμε της σύγκλισης των παραδοσιακών και των βασισμένων σε blockchain χρηματοοικονομικών τεχνολογιών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προσπάθειες της Visa σε αυτόν τον τομέα, φαίνεται να βρίσκονται ήδη σε πολύ πιο προχωρημένο στάδιο.

Πηγή: Marco Cavicchioli – 14/04/2021 – https://en.cryptonomist.ch/2021/04/14/mastercard-entering-blockchain-arena/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF, ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

HOSTCHEFS - Web Hosting & Design Services
Μπορέλ 8, Βόλος
https://hostchefs.eu/
https://www.facebook.com/HostChefs
https://twitter.com/HostChefs 
ΣΠΙΤΙΚΟ - Παραδοσιακά προϊόντα ζύμης,  χειροποίητες πίτες 
Ιωαννίνων 13, Θεσσαλονίκη
Τηλ.   231 085 0003
https://www.facebook.com/pita.thessaloniki/ 

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.