Stock token σε Binance & FTX : εκρηκτικός όγκος από τη πρώτη μέρα

Η κυκλοφορία του Tesla token στο ανταλλακτήριο της Binance αποδείχθηκε επιτυχημένη. Την πρώτη ημέρα, καταγράφηκε ήδη όγκος συναλλαγών περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στις 12/04, το ανταλλακτήριο του Changpeng Zhao, ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση ενός νέου προϊόντος: των stock token, δηλαδή των token χρηματιστηριακών μετοχών. Πρόκειται για token που αντιπροσωπεύουν (μέρος της αξίας) των μετοχών εισηγμένων εταιρειών. Η πρώτη που εισάχθηκε στον κατάλογο του ανταλλακτηρίου, ήταν η TSLA σε ένα ζεύγος με το BUSD, το stablecoin της Binance .

Το TSLA token αντικατοπτρίζει την αξία της μετοχής της TSLA που είναι εισηγμένη στο Nasdaq, με το ίδιο όνομα. Το TSLA token, δεδομένου ότι ακολουθεί τις επιδόσεις του χρηματιστηρίου, ακολουθεί επίσης και το χρονοδιάγραμμά του.
Ωστόσο, σε αντίθεση με την αγορά των πραγματικών μετοχών, το TSLA token δεν παρέχει στον κάτοχό του κανένα δικαίωμα ψήφου στην εταιρεία Tesla, ωστόσο, όπως αναφέρεται στον οδηγό της Binance, δικαιούται τα μερίσματα και τα οικονομικά οφέλη των υποκείμενων μετοχών.

Εν πάσει περιπτώσει, σε λιγότερο από 24 ώρες, διαπραγματεύτηκαν 14.000 token της μετοχής έναντι αξίας 9,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: Twitter

Έτσι, χάρη σε αυτό το κόλπο, το χρηματιστήριο εισέρχεται στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance στο tweet του:

“Χάρη στον Elon Musk που έφερε τα κρυπτονομίσματα στην Tesla, έτσι θα φέρουμε κι εμείς τη Tesla στα crypto”.

Το Tesla είναι το πρώτο token μετοχών στη Binance

Η Tesla, ή μάλλον το token TSLA, αντιπροσωπεύει πιθανώς ένα πείραμα που η Binance θέλει να επαναλάβει και να επεκτείνει. Στην πραγματικότητα, σε αρκετές αναρτήσεις του ανταλλακτηρίου, οι χρήστες ρωτήθηκαν ποιες άλλες μετοχές θα ήθελαν να δουν στο κατάλογο των stock token.

Όλες οι ενδείξεις είναι ότι και άλλα ανταλλακτήρια σύντομα να ενταχθούν στο TSLA. Πράγματι, όπως εξήγησε το ανταλλακτήριο στο μήνυμα έναρξης της δραστηριότητας αυτής, ο σκοπός αυτών των Binance Stock Tokens είναι να επιτρέψει τη μεγαλύτερη πρόσβαση στις μετοχές των χρηματοοικονομικών αγορών. Δεν είναι τυχαίο ότι το Binance επιτρέπει την αγορά κλασμάτων των tokens  και, προς το παρόν, δεν χρεώνει τέλη συναλλαγών.

Επιπλέον, τα token διακανονίζονται σε μετρητά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν εξαργυρώνονται στην υποκείμενη μετοχή αλλά σε BUSD, το stablecoin της Binance. Η Binance εξηγεί σχετικά στον πληροφοριακό οδηγό που έχει εκδώσει για τη δραστηριότητα:

«Τα tokens μετοχών είναι ιδανικά για τους χρήστες της Binance που μπορεί να θέλουν να διαφοροποιήσουν το επενδυτικό τους χαρτοφυλάκιο, πέραν των κρυπτονομισμάτων, στις παραδοσιακές χρηματοοικονομικές αγορές. Οι χρήστες που δεν μπορούν να αποκτήσουν λογαριασμό σε χρηματιστηριακό γραφείο ή βρίσκουν τη διαδικασία πολύ δυσκίνητη, μπορούν να εμπορεύονται μετοχές για να αποκτήσουν έκθεση στις παραδοσιακές αγορές μετοχών.
Επιπλέον, τα token μετοχών παρέχουν ευελιξία και βελτιώνουν την πρόσβαση στην αγορά, στους χρήστες εκείνους που δεν μπορούν να αγοράσουν ακέραιες μονάδες των μετοχών που επιθυμούν»

Τα Stock token ήδη αναπτύσσονται

Η FTX, μια μεγάλη πλατφόρμα συναλλαγών παραγώγων κρυπτονομισμάτων, προχώρησε σε μια παρόμοια ανακοίνωση σήμερα, δηλώνοντας ότι η πλατφόρμα έχει ήδη συμπεριλάβει προς εμπορία το token COIN για τη μετοχή της Coinbase.
«Το COIN είναι ένα συμβόλαιο πριν από το IPO. Παρακολουθεί την κεφαλαιοποίηση αγοράς της Coinbase, διαιρούμενο δια 261.300.000. Τα υπόλοιπα CBSE θα μετατραπούν σε ισοδύναμο ποσό των token της Coinbase Fractional Stock, στο τέλος της πρώτης δημόσιας ημέρας συναλλαγών της Coinbase «, δήλωσε η FTX στη σελίδα της για την αγορά του ζεύγους COIN / USD.
«Σε περίπτωση που η Coinbase δεν καταχωρηθεί δημόσια έως την 1η Ιουνίου 2022, τα υπόλοιπα COIN θα μετατραπούν σε μετρητά έναντι 30,62$ το κάθε ένα, σύμφωνα με την αποτίμηση των 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων», σημείωσε η FTX. Σήμερα, πρώτη ουσιαστικά μέρα διαπραγμάτευσης, η τιμή του COIN token κυμαίνεται γύρω στα 580$ στο FTX.

Σύμφωνα επίσης με την ανακοίνωση, σήμερα Τετάρτη, η Binance θα συμπεριλάβει από σήμερα το COIN token των μετοχών της Coinbase, επιτρέποντας στους χρήστες του να εμπορεύονται κλασματικά μερίδια των μετοχών της Coinbase στον ιστότοπο της Binance. Το νέο COIN token των μετοχών, θα διαπραγματευτεί έναντι του Binance USD (BUSD), του stablecoin της Binance, που συνδέεται με το δολάριο των ΗΠΑ και εκδίδεται από την Paxos Trust Company.

Η Binance είπε ότι τα token των μετοχών της Coinbase είναι ψηφιακά token μηδενικής προμήθειας, που υποστηρίζονται πλήρως από ένα χαρτοφυλάκιο αποθετηρίου υποκείμενων τίτλων που αντιπροσωπεύεται μέσω των token. Το ανταλλακτήριο δήλωσε ότι οι κάτοχοι COIN token πληρούν τις προϋποθέσεις για απολαβές από την οικονομική απόδοση των υποκείμενων μετοχών, συμπεριλαμβανομένων πιθανών μερισμάτων.
Η διαπραγμάτευση μετοχών στο Binance θα ακολουθήσει τις παραδοσιακές ώρες λειτουργίας του Χρηματιστηρίου και δεν είναι διαθέσιμη για κατοίκους στην ηπειρωτική Κίνα, την Τουρκία και άλλα κράτη που υπόκεινται σε περιορισμούς.

Πηγές:
Eleonora Spagnolo – 13/04/ 2021 – https://en.cryptonomist.ch/2021/04/13/tesla-token-on-binance-explosive-volumes-already/
HELEN PARTZ – 14/04/2021 – https://cointelegraph.com/news/binance-and-ftx-list-coinbase-stock-tokens-ahead-of-exchange-s-nasdaq-debut


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF, ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

LENNON   ECO - GASTROBAR
Coffe/bar - restaurant. Multi Cuisine
Βούρβαχη Δ 8, Πάτρα
https://www.facebook.com/LennonEcoGastrobar/ 
E64.GR - Κατασκευή ιστοσελίδων
Ιωάννη Ντέκα 7, Θεσσαλονίκη
https://e64.gr/
https://www.facebook.com/e64gr/  

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.