Πόσοι άνθρωποι θα έχουν έκθεση στο Bitcoin μέχρι το 2025;

Καθώς το Bitcoin  ανέβηκε πρόσφατα σε νέο ATH, πολλοί εκφράζουν απόψεις σχετικά με το πόσο υψηλά θα μπορούσε να φτάσει η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο. Το Bitcoin δεν είναι απλώς ένα ψηφιακό νόμισμα.
Στην πραγματικότητα, πολλοί υποστηρίζουν ότι, το Bitcoin μπορεί να αναδιαμορφώσει την παγκόσμια οικονομία, μέσω μιας ουσιαστικής ανανέωσης στο υπάρχον νομισματικό σύστημα.

Ο Willy Woo είναι ένας από τους υποστηρικτές αυτής της άποψης. Ο γνωστός αναλυτής των κρύπτο, εμφανίστηκε πρόσφατα στο Unchained podcast, όπου είπε: «Όλοι είμαστε μάρτυρες της γέννησης ενός νέου νομισματικού συστήματος», προσθέτοντας:

«…Αυτή η καταστροφή των νομισμάτων fiat καθώς το Bitcoin αρχίζει να απορροφά έδαφος ως νομισματική βάση. Νομίζω ότι αυτό που βλέπουμε εδώ, είναι η γέννηση μιας νέας νομισματικής βάσης, η οποία δεν εδράζεται πλέον στα νομίσματα fiat, βασίζεται σε συναινετική συμφωνία για την αξία της και ότι είναι μια αξία που μπορεί να αποθηκευτεί στο διαδίκτυο και να μετακινηθεί ψηφιακά, χωρίς σύνορα, μέσα σε δευτερόλεπτα.»

Σύμφωνα με την άποψη του Woo, «Είναι [το Bitcoin] ένα νέο νομισματικό πρότυπο της εποχής του Διαδικτύου. Και πρόκειται να ανταποκριθεί στις ανάγκες του κόσμου, σε αυτήν την ψηφιακή εποχή.»

Ο Peter Brandt επίσης αποσπάστηκε την ίδια άποψη, όπως φαίνεται από το tweet του σχετικά με την υποτίμηση της αγοραστικής δύναμης του Δολαρίου των ΗΠΑ (βλ. παρακάτω γράφημα)

Γράφημα: η πτώση της αγοραστικής δύναμης του αστικού πληθυσμού των ΗΠΑ τα τελευταία 20 χρόνια

Ο Woo συνέχισε λέγοντας ότι από τη δημιουργία του Bitcoin, η υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων από το κοινό συνέχισε να αυξάνεται, καθώς είμαστε «μόλις λίγο πάνω από το 2% του πληθυσμού παγκοσμίως, που έχει έκθεση στο Bitcoin… οι περισσότεροι άνθρωποι το κρατούν για να αποκτήσουν έκθεση.»

Αυτή η τάση εξελίσσεται επί 11 χρόνια, χωρίς διακοπή, διπλασιαζόμενη κάθε 12 μήνες. Με βάση τους υπολογισμούς του, «αυτό μας βάζει (κάθε έτος διαδοχικά) στο 4%, μετά στο 8% και ούτω καθεξής».
Επιπλέον, υποστήριξε ότι «επί του παρόντος βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για το 1 δισεκατομμύριο άτομα που θα έχουν έκθεση στο Bitcoin, ως κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Έτσι, έως το 2025, το ένα όγδοο του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει έκθεση σε αυτήν τη νομισματική βάση.«

Τα τελευταία χρόνια, πολλοί υποστηρικτές (ενν. του BTC), συμπεριλαμβανομένων μεγάλων νομικών προσώπων, συμμετείχαν στην κούρσα για να υιοθετήσουν το Bitcoin ως «εναλλακτικό πλεονέκτημα«, κάτι που υπογράμμισε απλά τα διαπιστευτήρια του κρυπτονομίσματος.
Η συνέντευξη του Woo, ρίχνει επίσης φως στην «πιο συχνή ερώτηση» σχετικά με το Bitcoin. Τι είδους αστάθεια θα βλέπουμε σε πέντε χρόνια από τώρα, σε δέκα χρόνια από τώρα;

Ο Willy Woo απάντησε γρήγορα σε αυτή την ερώτηση, ως εξής:

«… .. ακολουθώντας μια τυπική τάση, μια μείωση (της αστάθειας) κατά 80%. Με την τιμή του Bitcoin στα 300.000$ συν 80% υποχώρηση,, μας φέρνει πίσω στο εύρος του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων (ενν. κεφαλαιοποίηση). Και μπορώ να δω τώρα ότι η κατάκτηση τιμών από το Bitcoin είναι πολύ πολύ ισχυρή σε αυτήν τη ζώνη, περίπου στο 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. «

Στην πραγματικότητα, ο Woo ήταν θετικός για την υπαναχώρηση της μεταβλητότητας σε σύγκριση με τα ράλι των τελευταίων bull market, λέγοντας:

«Νομίζω, στην πραγματικότητα, ξέρετε, όπως πρόκειται να αρχίσουμε να πέφτουμε σε ένα χαμηλότερο εύρος μεταβλητότητας σταδιακά, δεν έχω μαζί μου τα διαγράμματα, αλλά νομίζω ότι θα εκπλήξει πολλούς ανθρώπους για το πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει η μεταβλητότητα. Και πέρα από ένα ορισμένο μέγεθος, η μεταβλητότητα της κεφαλαιακής βάσης μειώνεται στο μηδέν, επειδή γίνεται (ενν. το Bitcoin ) η νέα νομισματική βάση.

Πηγή: Shubham Pandey – 15/04/2021 – https://ambcrypto.com/how-many-people-will-have-exposure-to-bitcoin-by-2025/
φωτογραφία: Pixabay


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF, ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

MOTH AND ROSE TATTOO – Τατουάζ & piercing
Θεοφράστου 4, Περιστέρι, Αττική
http://mothandrosetattoo.com/index.html
https://www.facebook.com/mothandrosetattoo/

MACWAY – Κατασκευή ιστοσελίδων, τεχνική υποστήριξη για υπολογιστές Macintosh
Σμύρνης 4, Αγιος Δημήτριος, Αττική
https://macway.gr/
https://www.facebook.com/macway.gr/
https://twitter.com/macway
https://www.instagram.com/macway.gr/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.