Ethereum: Τι να περιμένουμε όταν η αναβάθμιση Berlin ενσωματωθεί στο δίκτυο;

Τη στιγμή της συγγραφής αυτού του άρθρου, το Ethereum πετύχαινε το τελευταίο του ATH, στα 2.487 δολάρια, πριν από λίγες ώρες. Τι ώθησε όμως την εν λόγω αύξηση της τιμής;

Σύμφωνα με πολλούς λοιπόν, το συμβάν είναι προϊόν της αισιοδοξίας σχετικά με την επερχόμενη αναβάθμιση /hard fork “Berlin” του Ethereum, προγραμματισμένη να συμβεί στο μπλοκ 12.244.000.

Ενώ η εισαγωγη της Coinbase στο χρηματιστήριο είναι ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να συνέβαλε στην ανοδική δράση της τιμής του ETH, το hard fork Berlin ήταν ένα από τα πιο αναμενόμενα γεγονότα για το δίκτυο του Ethereum.

Το Berlin ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από το Ίδρυμα Ethereum στις 8 Μαρτίου, με το Ropsten να γίνεται το πρώτο testnet που αναβαθμίστηκε στις 10 Μαρτίου, ακολουθούμενο από τα Goerli και Rinkeby.

Αυτή η αναβάθμιση, θα περιλαμβάνει τέσσερις σημαντικές αλλαγές στο δίκτυο. Το EIP-1565: ModExp Gas Cost, που θα είναι υπεύθυνο για τη μείωση της επίπονα υψηλής τιμής των τελων στο δίκτυο.

Εκτός από αυτό, άλλα EIP που έχουν εγκριθεί για το hard fork, περιλαμβάνουν τα:

  • EIP-2718: Φάκελοι συναλλαγών τύπων
  • EIP-2930: Προαιρετικές λίστες πρόσβασης.
  • EIP-2929: Αυξήσεις κόστους αερίου για κωδικούς πρόσβασης κατάστασης,

Σύμφωνα με το Ethernodes, το 74,9% των πελατών λογισμικού του Etehreum, είχαν επιτύχει κατάσταση ετοιμοτητας για το Berlin, την ώρα δημοσίευσης αυτού του άρθρου.

Όπως επισημάνθηκε, η αισιοδοξία γύρω από την εν λόγω αναβάθμιση είναι υψηλή, με τον Ian Balina, Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Token Metrics, να χαρακτηρίζει την αναβάθμιση Berlin «ενδιαφέρουσα».

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Balina, το Berlin είναι ένα σκαλοπάτι προς την αναβάθμιση του London που αναμένεται τον Ιούλιο, το οποίο πιθανολογειται ότι ίσως κάνει το Ether αποπληθωριστικό και πιο σπάνιο από το Bitcoin. Αυτό είναι ιδιαίτερως δυνατό, δεδομένου ότι το Ether θα έχει τη δυνατότητα να «καίγεται» μετά από τις συναλλαγές.

Στην πραγματικότητα, το London hard fork θα περιλαμβάνει επίσης την εφαρμογή του αμφιλεγόμενου EIP-1559. Θα στοχεύει δηλαδή στην πλήρη αναμόρφωση της δομής των τελών του δικτύου.

Τα δύο hard fork, Berlin και London, πρόκειται να προκαλέσουν σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία του Ethereum ως δικτύου, με πολλούς στην κοινότητα να ανυπομονούν για τα αποτελέσματά τους.

Αν και η τιμή είναι μία μέτρηση, αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το Ethereum στα κρύπτο ανταλλακτήρια, συνεχίζει να μειώνεται επίσης.

Με τις συναλλαγές των φαλαινών και τις ενεργές διευθύνσεις να αυξάνουν στο Ethereum καθημερινά, δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι, σύμφωνα με τη Santiment, «το ανοδικό πνεύμα για το Ethereum παραμένει απεριόριστο«

Πηγή: Namrata Shukla – 15/04/2021 – https://ambcrypto.com/ethereum-what-to-expect-when-berlin-update-hits-network/
φωτογραφία: Pixabay


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF, ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

PHARMACY 128 - Φυσικό και ηλεκτρονικό φαρμακείο
Διεύθυνση: Αγίου Δημητρίου 128, Θεσσαλονίκη
https://www.pharmacy128.gr/

MEDICAL DENT - Αισθητική Οδοντιατρική και Εμφυτεύματα
Καισαρείας 6, Αθήνα

Web: www.medicaldent.gr
Fb: www.facebook.com/MedicalDentGreece 

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.