Έκρηξη στα NFT τα επόμενα 2 χρόνια, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας

Ετοιμαστείτε, αν νομίζετε ότι επήλθε κορεσμός από όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο των μη ανταλλάξιμων token (NFT), καθώς οι, εκ των έσω γνώστες του χώρου, στο Blockdown 4.0, όπως λένε σ’ αυτή τη συνέντευξη, μία «έκρηξη» ανάπτυξης έρχεται μέσα στα επόμενα δύο χρόνια στις δραστηριότητες του κλάδου.

Τα σχόλια έγιναν στο πάνελ του συνεδρίου – που βρίσκεται σε ροή στο Cryptonews.com – με την ονομασία «NFTs and the Metaverse: η πιο φιλόδοξη τάση στα crypto;«.
Ένας από τους μετέχοντες στο πάνελ, ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής του The Sandbox, Sebastien Borget, οίκτιρε το γεγονός ότι τα brands που έχουν επιδιώξει να αποκομίσουν κέρδη από την τάση των NFT απλώς «ρωτούν πώς να πουλήσουν NFT», ενώ απαιτείται «μια πιο μακροπρόθεσμη στρατηγική.»

Έκρινε, στη συνέχεια, ότι η τρέχουσα ώθηση των NFT ήταν «απλώς το ξύσιμο της επιφάνειας» και ότι η ανάδυση των «παιχνιδιών και των NFT που θα φοριούνται» καθώς και άλλων χρήσεων για την τεχνολογία, θα παρέχει τα καύσιμα για μια «έκρηξη» στα επόμενα δύο χρόνια.
Μετά από αυτό, τα θέματα που σχετίζονται με τη διακυβέρνηση θα «έλθουν στο προσκήνιο» καθώς οι συμμετέχοντες προσπάθησαν να διερευνήσουν το ερώτημα: «Πώς θα λειτουργούν τα πλήρως αποκεντρωμένα οικοσυστήματα;»

Αλλά, τα καλά νέα για εκείνους που είναι ήδη κορεσμένοι από τα NFT, είναι ότι οι γνώστες της αγοράς πιστεύουν πως όλη αυτή η δραστηριότητα, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Ο Borget έκρινε ότι, καθώς το οικοσύστημα μεγαλώνει, έτσι μεγαλώνει και η ανάγκη για δημιουργούς περιεχομένου, καθώς και για επιμελητές, που θα μπορούν να «βοηθήσουν και να καθοδηγήσουν τους ανθρώπους, μέσα στους εικονικούς κόσμους», καθώς οι «ψηφιακές ταυτότητες» γίνονται πιο σημαντικές από τις «φυσικές ταυτότητες».

Η Pplpleasr, μια 3D καλλιτέχνης που κέρδισε τα πρωτοσέλιδα τον περασμένο μήνα, μετά από ένα NFT της για το διαφημιστικό βίντεο της Uniswap, που συγκέντρωσε 525.000 δολάρια ΗΠΑ σε μια διαδικτυακή πώληση, ισχυρίστηκε ότι «πολλοί άνθρωποι» βλέπουν προς το παρόν τα NFT ως εύκολο κέρδος. Όμως, πρόσθεσε, αυτό «δεν θα συμβαίνει αργότερα» καθώς δεν αντιπροσωπεύει το «σωστό είδος νοοτροπίας».
«Είναι πιο σημαντικό να δημιουργήσουμε πρώτα αξία», είπε, «με τους δημιουργούς στη συνέχεια, να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν το πλαίσιο γύρω από αυτήν την αξία για τον τομέα των NFT».

Ο Jamie Burke, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής του metaverse accelerator, Outer Ventures, ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία του φέτος «συνεργάστηκε με 100 νεοσύστατες επιχειρήσεις, εκ των οποίων περίπου οι μισές σχετίζονται με τα NFT».
Έκρινε ότι στο μέλλον, τα NFT όπως και η τεχνολογία επαυξημένης (AR) και εικονικής πραγματικότητας, θα συμβάλλουν ώστε «το φυσικό και το εικονικό να αποκτήσουν δυσδιάκριτα όρια μεταξύ τους».

Επί του παρόντος, είπε, η κατοχή NFT μπορεί να επιτρέψει μόνο στους ιδιοκτήτες να έχουν τη δυνατότητα να «καλωδιώνονται στις σελίδες τους στο OpenSea», αλλά «καθώς τα NFTs θα γίνονται όλο και πιο κοινωνικά και θα ασκούν μεγαλύτερη επιρροή, η αξία τους θα γίνει πιο εμφανής.»
Πρόσθεσε δε ότι ο τομέας της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) σημείωσε κέρδη καθώς «η DeFi δεν έχει τόσο ενδιαφέρον τώρα», αλλά με ένα ανοιχτό metaverse που «ξεκλειδώνει» τον πλούτο των νέων, «που είναι κυρίως ψηφιακός και όχι φυσικός» θα μπορούσε να «τροφοδοτηθεί η DeFi και να δημιουργηθεί ένας υπερ-κύκλος (ενν. της αγοράς)». Συγκεκριμένα, ο Burke δήλωσε:

«Τα NFT είναι το χάπι εισόδου στα crypto, και την αυτο-[κυριαρχία]. Τα NFT θα είναι η πύλη για την mainstream ενσωμάτωση του Web 3.0 στην κοινωνία […] και θα είναι 100 φορές μεγαλύτερη ευκαιρία απ’ όσο είναι σήμερα τα crypto.«

Η Cathy Hackl, μια φουτουριστική συγγραφέας, έκρινε ότι τα NFT «υπολείπονται σε επίπεδο εμπειρίας», αλλά αντιπροσώπευαν το «endgame για το metaverse». Τα NFTs, πρόσθεσε σύντομα «θα έχουν ένα επίπεδο πραγματικότητας» και θα είναι ορατά μέσω των γυαλιών AR και της τεχνολογίας που συνδέεται με τα smartphone. Η Χάκλ αποφάνθηκε χαρακτηριστικά:

“Η νέα Coco Chanel, θα είναι ένα 10χρονο που σήμερα σχεδιάζει κοστούμια και φιγούρες στο Roblox*.”

* Roblox : Το Roblox επιτρέπει στους χρήστες να σχεδιάζουν τα δικά τους παιχνίδια και να παίζουν μια μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών που δημιουργούνται από άλλους χρήστες. Η πλατφόρμα, που αναπαριστά έναν εικονικό κόσμο, φιλοξενεί παιχνίδια κοινωνικής δικτύωσης, που κατασκευάζονται από εικονικά μπλοκ τύπου Lego.

Πηγή: Tim Alper– 15/04/2021 – https://cryptonews.com/news/nft-explosion-coming-over-next-2-years-will-create-jobs-say-9936.htm
Φωτογραφία: το καλλιτέχνημα σε NFT της μουσικού Grimes


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF, ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

FEEL YOUR HOME – Εταιρεία χονδρικού και λιανικού εμπορίου ειδών σπιτιού
Αναξαγόρα 63, Ταύρος, Αθήνα
https://feelyourhome.gr/
https://www.facebook.com/feelyouhome/
https://twitter.com/feelyourhome_gr

DELTA STROM – Στρώματα ύπνου, χειροποίητα, υβριδικά νέας τεχνολογίας.
Σπάρτης 97, Καλλιθέα, Αττική
https://deltastrom.com/
https://www.facebook.com/deltastrom.gr/
https://twitter.com/deltastrom


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.