ETH, LINK, LTC: τι να περιμένουμε;

Υπάρχει κάποιος παράγοντας στο Ethereum που παίζει θεμελιώδη ρόλο για τη συμπεριφορά του στο ράλι του 2021. Τους τελευταίους μήνες, ποσότητες Ethereum αποσύρονται συνεχώς από τα ανταλλακτήρια. Οι εκροές ήταν σημαντικές από το 2020, και η αγορά θεώρησε ότι η κατάσταση αυτή είναι εξαιρετικά ανοδική.

Αν και έχει θετικά χαρακτηριστικά, η πραγματική σοβαρότητα της κατάστασης δεν έχει ερμηνευτεί σωστά. Το Ethereum που απομακρύνεται από τα ανταλλακτήρια, μπορεί να διαδραματίσει θεμελιώδη ρόλο το 2021 και τα άλλα tokens θα μπορούσαν σε μεγάλο βαθμό να επωφεληθούν από αυτό. Για ποιό λόγο όμως;

Τι συνέβη στο bull run του 2017;

Σχεδόν άπαντες στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, είναι εξοικειωμένοι με το bull run του 2017. Το Bitcoin έσπασε ένα αδιανόητο ανώτατο όριο τιμής, στα 20.000$ και το ακολούθησε δεόντως η υπόλοιπη αγορά.
Το Ethereum έκανε κάτι ανάλογο, έφτασε στα 1400$ το 2017. Τώρα, πολλοί θεωρούν ότι το ράλι του 2017 ήταν φούσκα, αλλά και ορισμένα θεμελιώδη στοιχεία έκαναν την εμφάνισή τους τότε.
Αντανακλώντας την τρέχουσα κίνηση της αγοράς, μεταξύ της κορυφής του Μαρτίου 2017 και του Ιανουαρίου 2018, περίπου 9,8 εκατομμύρια Ethereum είχαν πετάξει μακριά από τα ανταλλακτήρια, εκτιμάται ότι τότε υπερβαίναν το 40% των αποθεματικών των ανταλλακτηρίων. Αφού η τιμή του Ethereum άρχισε να μειώνεται το 2018, οι εισροές στα ανταλλακτήρια άρχισαν να αυξάνονται.

Πηγή: CryptoQuant

Στον παρόντα χρόνο, από τον Αύγουστο του 2020 έως τον Απρίλιο του 2021, σχεδόν 7 εκατομμύρια ETH έχουν αποσυρθεί, ποσότητα που πλησιάζει τη μείωση του αποθεματικού των ανταλλακτηρίων κατά 30%.
Όσον αφορά το bull-run, η αξία του Ethereum αυξήθηκε σταδιακά τους τελευταίους 4 μήνες, αλλά μπορεί να υπάρχει περιθώριο για περισσότερη άνοδο.

Κινδυνεύει το Ethereum και τώρα να βιώσει τη συντριβή του 2017;

Ενώ μια λογική ανησυχία σχετικά με τις εκροές στα ανταλλακτήρια εκφράστηκε και το 2017, η κύρια διαφορά έγκειται στο πού πηγαίνουν αυτά τα ETH το 2021. Το 2017, το εξερχόμενο Ethereum κατά πάσα πιθανότητα, μεταφέρθηκε σε ψυχρά πορτοφόλια από τα ανταλλακτήρια.

Πηγή: defipulse

Σήμερα, η ρευστότητα του Ethereum μειώνεται επειδή κλειδώνεται στα πρωτόκολλα DeFi. Σύμφωνα με το defipulse, 11 εκατομμύρια ETH είναι σήμερα κλειδωμένα.
Επιπλέον, το Ether staking δεν υπήρχε ως επιλογή το 2017, ενώ σήμερα, 3,8 εκατομμύρια ETH, αξίας 8,47 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχουν κατατεθεί μέχρι τώρα στα staking συμβόλαια του ETH2.

Η κρίση ρευστότητας σε ένα ή περισσότερα ανταλλακτήρια, δημιουργεί πρακτικά αύξηση, η οποία είναι δραστικά εμφανής σε σύγκριση με το ράλι του 2017. Υπάρχει ένα πρόσθετο όφελος από την εκδήλωση του θεσμικού ενδιαφέροντος καθώς και της αυξανόμενης ζήτησης, και με την εξάντληση της προσφοράς ρευστού στα ανταλλακτήρια, η ζήτηση θα εκραγεί μόνο όταν η λιανική αγορά εισέλθει στην αγορά του ράλι.

Πως θα είναι για τα Altcoins; Win-Win;

Τον Μάρτιο, δημοσιεύσαμε ένα άρθρο που ανάλυε μια μακροπρόθεσμη τάση που εκτυλίσσεται στο γράφημα ETH/BTC, που ονομάζεται διάγραμμα συσσώρευσης Livermore.

Το ζεύγος ETH/BTC στο Trading View

Κατά την 1η εβδομάδα του Μαρτίου, απεικονίστηκε η φάση 7 του κύκλου συσσώρευσης και τις τελευταίες εβδομάδες, ξεκίνησε η τελική κίνηση προς τη φάση 8. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το ζεύγος ETH / BTC είναι ικανό να ξεπεράσει τον κύλινδρο, το ETH / BTC θα ανεβεί στα διαγράμματα με ιλιγγιώδη ταχύτητα.
Η ροή κεφαλαίων στο Ethereum θα είναι τεράστια και θα αρχίσει να ρέει και στην αγορά των altcoin.

Βάσιμες προσδοκίες για τα Chainlink και Litecoin

Με το Bitcoin να πέφτει κοντά στην περιοχή των 52.000 δολαρίων τη προηγούμενη την Κυριακή, πολλά από τα altcoin της αγοράς συγκλονίστηκαν με την αυξανόμενη πίεση πώλησης με αποτέλεσμα σημαντικές απώλειες σε ολόκληρη την αγορά των altcoin. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα ήταν πάντα αναμενόμενο, εξ αιτίας της υψηλής συσχέτισης που μοιράζονται τα altcoins με τον ηγέτη της αγοράς κρυπτονομισμάτων, το Bitcoin.

Ωστόσο, αυτό που ήταν εκπληκτικό, ήταν το πώς ορισμένα νομίσματα αντέδρασαν στη διόρθωση των τιμών και μπόρεσαν να ανακάμψουν, αναιρώντας πολλές από τις απώλειες που υπέστησαν μια ημέρα πριν.

Το Chainlink  είναι μια τέτοια περίπτωση.
Το 11ο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα όχι μόνο περιόρισε τις απώλειές του χθες χάρη στο ισχυρό επίπεδο υποστήριξής του, περίπου στα 38$, αλλά κατάφερε επίσης να παρουσιάσει εντυπωσιακά κέρδη σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Τις τελευταίες 24 ώρες, το LINK κατάφερε να δει αύξηση της τιμής πάνω από 15%. Παρόμοιες συνθήκες αγοράς παίζουν επίσης στην αγορά του Litecoin, επιτρέποντας στην τιμή να γνωρίσει μια σημαντική αύξηση 5% τις τελευταίες 24 ώρες.

Στην περίπτωση του LINK, τα ισχυρά θεμελιώδη στοιχεία φαίνεται να υποστηρίζουν την τιμή, μειώνοντας τις πιθανότητες επερχόμενης διόρθωσης της. Ωστόσο, σύμφωνα με τα δεδομένα που παρέχονται από το Cryptowatch, το LINK εξακολουθεί να έχει θετική συσχέτιση με το BTC στα 0,79, καθιστώντας τη συμπεριφορά της τιμής του BTC, κλειδί για τις προσδοκίες επί της τιμής του LINK.

Είναι ενδιαφέρον ότι η συσχέτιση του LINK με το BTC, εξακολουθεί να είναι χαμηλότερη από πολλά άλλα κορυφαία altcoins, όπως το XRP και το ETH, και αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει εν μέρει γιατί το LINK μπόρεσε να ανακτήσει τις απώλειές του σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Πηγή: Glassnode

Ωστόσο, αυτός δεν είναι μόνο ο λόγος για τον οποίο το LINK μπόρεσε να αποδώσει αρκετά καλά, ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς. Το νόμισμα έχει επίσης επιδείξει ισχυρές βασικές αρχές και αυτό θα μπορούσε να είναι ένας ουσιώδης λόγος για την αιτία που η αγορά που διατηρεί την τιμή.

Από την αρχή του μήνα, το LINK σημείωσε σταθερή ανάπτυξη, όσον αφορά τις νέες διευθύνσεις στο δίκτυο. Σύμφωνα με το Glassnode, οι νέες διευθύνσεις του LINK έφτασαν στο υψηλό ενός μηνός των 258.655, συνεισφέροντας στη σταθερή ανάπτυξη και δραστηριότητα στο δίκτυο του LINK. Αυτό είναι ένα πολλά υποσχόμενο σημάδι για το νόμισμα μακροπρόθεσμα.

Πηγή: Glassnode

Βραχυπρόθεσμα, υπήρξαν αξιοσημείωτες εξελίξεις. Ενώ η συνολική αγορά altcoin γνώρισε αυξημένη τάση για κάθοδο, η αντίθετη τάση συνέβη στην περίπτωση του LINK.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς, υπήρξε μια έξοδος από τα πορτοφόλια ανταλλακτηρίων προς, κατά πάσα πιθανότητα, ψυχρή αποθήκευση. Αυτό αποτελεί ένα βασικό σημάδι ισχυρής στήριξης για το νόμισμα και την τιμή του.
Ο αριθμός των αναλήψεων από τα ανταλλακτήρια (MA 7 ημερών) έφτασε στο υψηλό μηνός στα 55.637, σε συνδυασμό με τον όγκο εκροών από τα ανταλλακτήρια που καταγράφει ένα υψηλό μηνός στα 89.098,793 LINK.

Η αγορά του litecoin

Πηγή: Glassnode

Από την άλλη πλευρά, στην αγορά LTC , μια άλλη τάση ήταν ορατή. Ενώ το νόμισμα κατάφερε να μειώσει τις απώλειές του και να διατηρήσει το εύρος της τιμής του στη περιοχή των 270$, τα δεδομένα της Glassnode έδειξαν ότι η μέτρηση του CDD έχει φτάσει στο υψηλό των 2 ετών.
Μια υψηλή αξία, σε όρους Coin Days Destroyed, δείχνει ότι τα παλαιότερα νομίσματα ξοδεύονται τώρα από τους μακροπρόθεσμους επενδυτές για να πραγματοποιήσουν κέρδη. Αυτό είναι το κλειδί για την κατανόηση του επενδυτικού συναισθήματος, που μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις στην αγορά.

Ενώ τα LINK και LTC δεν είναι απαραίτητα ο κανόνας, όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο η αγορά altcoin αντιδρά σε μια διόρθωση τιμών που προκαλείται από το BTC, οι τελευταίες ημέρες έχουν κάνει φανερό πόσα από τα altcoin της αγοράς έχουν διατηρήσει τη δική τους τροχιά.

Αν και αυτό που βιώνει η αγορά μπορεί να είναι πολύ νωρίς για να ανακηρυχθεί «alt rally», η προηγούμενη μέρα έδειξε ότι ορισμένα altcoins έχουν την ικανότητα να επιστρέφουν γρηγορότερα από το αναμενόμενο

Πηγές:
Biraajmaan Tamuly – 20/04/2021 -https://ambcrypto.com/this-ethereum-factor-plays-a-fundamental-role-in-2021-rally/
Jude Lopez – 20/04/2021 – https://ambcrypto.com/heres-what-to-expect-from-chainlink-and-litecoin/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF, ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live και ένα πορτοφόλι Nano S. Δείτε την προσφορά εδώ

FITNESS TEMPO - Γυμναστήριο, κέντρο σωματικής ευεξίας
Πύλης 36, Τρίκαλα
https://www.facebook.com/fitnesstempo/ 
METABOOK - online marketplace μεταχειρισμένων βιβλίων
https://www.facebook.com/metabookgr/
https://metabook.gr/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.