BTC – κινήσεις φαλαινών: η μέτρηση που έφερε την κορυφή το 2017, τώρα δίνει σήμα κινδύνου

Ενώ η ζήτηση για Bitcoin παραμένει υψηλή, η τρέχουσα συμπεριφορά εκταμίευσης των κερδών υποδηλώνει ότι η αγορά μπορεί να βρίσκεται στα πρόθυρα να γίνει πτωτική. Μετά από εβδομάδες ξεπουλήματος του Bitcoin (BTC), οι μεγάλοι Bitcoin holders ή αλλιώς φάλαινες, επέστρεψαν τελικά σε αγοραστικές κινήσεις.

Η αγοραστική τους δραστηριότητα όχι μόνο κορυφώθηκε όταν η τιμή της BTC ξέσπασε από το ανοδικό τρίγωνο των δύο μηνών σε νέα υψηλά όλων των εποχών, αλλά επίσης παρέμεινε άθικτη από την πτώση των τιμών, στις 18 Απριλίου.

Οι φάλαινες επέστρεψαν για να συσσωρεύσουν Bitcoin

Η δραστηριότητα συνεχούς αγοράς από τις φάλαινες, έρχεται σε μια στιγμή που ο αριθμός των διευθύνσεων που κατέχουν περισσότερα από 1.000 Bitcoin έφτασε στη γραμμή υποστήριξης των τεσσάρων μηνών.

Bitcoin: αριθμός των διευθύνσεων που κατέχουν περισσότερα από 1.000 Bitcoin. Πηγή: Glassnode

Αυτό πιθανότατα δεν είναι τυχαίο, καθώς η ανάκαμψη πραγματοποιείται σε μια εποχή που η κερδοφορία στην αγορά είναι επίσης κοντά στη γραμμή υποστήριξής της.

Η τρέχουσα συμπεριφορά αποκόμισης κερδών ακολουθεί μια τάση επτά μηνών

Το επίπεδο στο οποίο λαμβάνει χώρα η είσπραξη της κερδοφορίας, μπορεί να προκύψει από τον προσαρμοσμένο λόγο κέρδους εξόδου (aSOPR), ο οποίος μετρά τη σχέση μεταξύ της τιμής που πωλήθηκε και της τιμής αγοράς που καταβλήθηκε για ένα νόμισμα, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι προσωρινές κινήσεις των νομισμάτων (κινήσεις μέσα σε λιγότερο από μία ώρα ).
Με άλλα λόγια, ο δείκτης aSOPR μετρά πόσο κέρδος αποκομίζουν οι holders (σε U.S. dollars) τη στιγμή που πούλησαν τα νομίσματά τους.

Από τον Σεπτέμβριο του 2020, η εκταμίευση της κερδοφορίας έχει συνεχώς θετική υποστήριξη σε υψηλότερα επίπεδα. Αυτό υποδηλώνει ότι όποτε έχει πραγματοποιηθεί ξεπούλημα τους τελευταίους επτά μήνες, οι πωλητές ήταν άνετοι να μην πωλούν σε υψηλότερο επίπεδο κέρδους κάθε φορά, σε σύγκριση με τις προηγούμενες φορές που πραγματοποιήθηκε ξεπούλημα. Ωστόσο, αυτή η τάση μπορεί τελικά να φτάνει στο τέλος της.

Bitcoin: προσαρμοσμένο SOPR (aSOPR) στον κινητό μέσο όρο των 10 ημερών. Πηγή: Glassnode

Η δραστηριότητα είσπραξης των κερδών, δείχνει ότι η αγορά βρίσκεται σε κρίσιμη στιγμή

Αν επικεντρωθούμε και κοιτάξουμε τη συμπεριφορά είσπραξης κερδοφορίας, σε όλες τις προηγούμενες bull markets, καθίσταται προφανές ότι αυτό δεν είναι μόνο μια εφάπαξ ή μία βραχυπρόθεσμη τάση, αλλά μάλλον ένα πιο μακροπρόθεσμο μοτίβο στις bull markets του Bitcoin.

Αυτές οι γραμμές υποστήριξης, τείνουν να ισχύουν για 3 έως 18 μήνες. Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει ότι ένα σπάσιμο της δεύτερης γραμμής στήριξης σε κάθε bull market, επιβεβαίωνε πάντα ιστορικά, ότι επήλθε η κορύφωση της bull market.

Bitcoin: προσαρμοσμένο SOPR (aSOPR) στον κινητό μέσο όρο των 10 ημερών. Πηγή: Glassnode

Όχι μόνο το aSOPR πλησιάζει το σπάσιμο της επτάμηνης υποστήριξης, αλλά υπάρχει επίσης μια σημαντική διαφορά στο τελευταίο μοτίβο αυτής της μέτρησης, που θα μπορούσε να προκαλέσει ανησυχία.
Συνήθως, οι βραχυπρόθεσμες κορυφές του aSOPR, έρχονται σε υψηλότερα επίπεδα κάθε φορά, καθώς η τιμή αυξάνεται περαιτέρω και η αυξανόμενη εμπιστοσύνη οδηγεί τους ανθρώπους να κρατούν τα νομίσματα για υψηλότερα κέρδη μετά από κάθε ξεπούλημα.

Ωστόσο, στο πιο πρόσφατο μοτίβο, τα κέρδη έχουν εισπραχθεί νωρίτερα, σε κάθε κύμα ξεπουλήματος τους τελευταίους τρεις μήνες (δείτε το κόκκινο βέλος). Ένα μοτίβο που είναι συνήθως συνηθισμένο μετά την κορύφωση της bull market .

Οι βραχυπρόθεσμοι πωλητές βρίσκονται στη θέση του οδηγού

Το τελευταίο μοτίβο θα μπορούσε να εξηγηθεί από μια βραδύτερη αύξηση των τιμών τους τελευταίους μήνες και από έναν μεγαλύτερο αριθμό βραχυπρόθεσμων κατόχων που εκταμιεύουν τα κέρδη τους. Αυτή η υπόθεση, επιβεβαιώνεται εξετάζοντας τα κύματα HODL, τα οποία απεικονίζουν για πόσο καιρό διατηρείται το Bitcoin στα πορτοφόλια.

Όσο πιο κόκκινο το χρώμα, τόσο μικρότερη είναι η περίοδος κράτησης. Γίνεται ορατό ότι είναι βραχυπρόθεσμοι κάτοχοι, που έχουν στην κατοχή τους Bitcoin για μία εβδομάδα έως τρεις μήνες, που πωλούν κυρίως στην αγορά τώρα τελευταία.

Bitcoin: κύματα HODL. Πηγή: Glassnode

Όταν εξετάζεται τη συμπεριφορά είσπραξης κερδοφορίας μόνο των βραχυπρόθεσμων κατόχων, θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει ότι αυτή η ομάδα των traders μπορεί σχεδόν να αποτελεί τους πωλητές.
Η τελευταία πτώση κάτω από την τιμή του 1, δείχνει ότι οι βραχυπρόθεσμοι κάτοχοι έχουν αρχίσει ακόμη και να εκταμιεύουν με ζημία. Σε μια ανοδική πορεία της αγοράς, είναι συνήθως το σημείο όπου αναμένεται μία βύθιση στην τιμή, καθώς η δραστηριότητα πώλησης τείνει να μειώνεται σημαντικά.

Bitcoin: SOPR βραχυπρόθεσμων holder (24ωρος κινητός μέσος όρος). Πηγή: Glassnode

Ωστόσο, δεδομένου ότι οι κορυφώσεις στις bull market δεν σχηματίζονται από την έλλειψη πωλητών αλλά από την έλλειψη αγοραστών, είναι πολύ σημαντικό να εξετάσουμε επίσης την τάση από τη πλευρά της τρέχουσας ζήτησης.

Η τρέχουσα on-chain δραστηριότητα όγκου, υποδηλώνει ότι η τάση στις εισροές κεφαλαίου παραμένει ανέπαφη. Ένας μεγάλος αριθμός νομισμάτων, εξακολουθεί να αλλάζει χέρια, γεγονός που υποδηλώνει ότι η αγοραστική δραστηριότητα συνεχίζεται.
Η πραγματοποιηθείσα τιμή, η οποία εκφράζει αυτήν την αγοραστική δραστηριότητα, αποτιμώντας όλο το Bitcoin με βάση το πότε κυκλοφόρησε σε καθημερινή βάση, δίνει μια καλή ιδέα για το πόσα κεφάλαια έχουν μετακινηθεί μέσα και έξω από το Bitcoin.

Bitcoin: πραγματοποιημένη τιμή. Πηγή: Glassnode

Μια απότομη καμπύλη δείχνει υψηλούς on-chain όγκους συναλλαγών. Εάν ακολουθείται από μια σταθερή τάση, συνήθως δείχνει την αρχή της καθοδικής τάσης στην αγορά, καθώς δεν υπάρχουν αρκετοί αγοραστές που εισέρχονται στην αγορά που να είναι πρόθυμοι να πληρώσουν πλέον υψηλότερες τιμές.
Εφόσον αυτή η απότομη καμπύλη δεν ισοπεδώνεται, δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για τον μειωμένο αριθμό αγοραστών.

Αν και αυτά τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η κορυφή της ανοδικής αγοράς πιθανότατα δεν ήρθε ακόμη, δεν υπάρχει επίσης σαφής επιβεβαίωση ότι οι πωλητές δεν έχουν τελειώσει με τη συμπεριφορά ξεπουλήματος ακόμα.
Ένα σπάσιμο της γραμμής υποστήριξης του κινητού μέσου όρου 10 ημερών του aSOPR, θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί τις επόμενες ημέρες. Αυτό μπορεί να σηματοδοτήσει μια αλλαγή τάσης στη συμπεριφορά των πωλητών από ανοδική σε καθοδική. Επομένως, ένα αρνητικό βραχυπρόθεσμο έως μεσοπρόθεσμο σενάριο, θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψη εάν συμβεί αυτό.

Τα επίπεδα υποστήριξης στη περίπτωση του καθοδικού σεναρίου

Υπάρχουν δύο μεγάλα επίπεδα υποστήριξης στην τιμή που πρέπει να προσέξετε:
Το πρώτο είναι περίπου στα 51.325 $, το οποίο θα μπορούσε να είναι ένα επίπεδο υποστήριξης εκεί όπου οι φάλαινες απέκτησαν πρόσφατα υψηλό όγκο Bitcoin.
Το δεύτερο επίπεδο υποστήριξης στην τιμή, είναι η τιμή της αναλογίας τιμής προς συναλλαγές (NVT) του δικτύου, η οποία είναι επί του παρόντος στα 47.679$ και είναι ένα σημαντικό επίπεδο στήριξης τιμών στις Bitcoin bull markets.

Εάν η τιμή της αγοράς, πέσει σημαντικά κάτω από την τιμή NVT, χωρίς γρήγορη ανάκαμψη μέσα σε λίγες ημέρες, θα χρειαζόταν μια λεπτομερής ανάλυση για τη πλευρά της ζήτησης, για να κριθεί εάν η ανοδική δομή της αγοράς έχει σπάσει.

Η αγορά σε κρίσιμο επίπεδο, με ισχυρή υποστήριξη μεταξύ 47.000 και 51.000$

Η πλευρά της προσφοράς, υποδηλώνει ότι οι πωλητές βρίσκονται επί του παρόντος στη θέση του οδηγού, ακόμη και πουλώντας Bitcoin με απώλεια τις τελευταίες ημέρες.
Ωστόσο, η δραστηριότητα πώλησής τους αναμένεται να μειωθεί σημαντικά τις επόμενες ημέρες, εάν η τρέχουσα συμπεριφορά παραμείνει σύμφωνη με τα προηγούμενα ξεπουλήματα κατά τη διάρκεια bull market.

Εάν αυτό δεν συμβεί, η κατάρρευση της επτάμηνης γραμμής υποστήριξης aSOPR είναι πιθανή και θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια αλλαγή τάσης, από την ανοδική στην καθοδική και στο ξεπούλημα. Θα πρέπει να αναμένεται περαιτέρω κάθοδος, με την επόμενη σημαντική υποστήριξη να κυμαίνεται από τα 47.000 έως τα 51.000$.

Από την πλευρά της ζήτησης, η ροή κεφαλαίου εξακολουθεί να φαίνεται υγιής. Αρκετός όγκος εξακολουθεί να είναι πρόθυμος να πληρώσει τις τρέχουσες τιμές, ενώ οι φάλαινες έχουν αυξήσει ξανά τις αγορές τους.
Η τρέχουσα δράση της τιμής εξακολουθεί να είναι πάνω από την τιμή NVT, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι τρέχουσες διακυμάνσεις εξακολουθούν να βρίσκονται εντός της αναμενόμενης ανοδικής περιοχής.

Ωστόσο, η πλευρά της ζήτησης θα πρέπει να παρακολουθείται στενά για πιθανή μείωση του on-chain όγκου τις επόμενες ημέρες, εάν η τιμή πλησιάζει την τιμή NTV (δηλ. τα 47.679$ )

πηγή: CHRIS VOEHR -22/04/2021- https://cointelegraph.com/news/bitcoin-whale-watching-this-metric-that-called-the-2018-top-is-now-flashing-red


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF, ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

TICTAC - Ανάκτηση δεδομένων  (Data Recovery) 
Βουλιαγμένης 112 Α & Τύχης 2, Ελληνικό
https://tictac.gr/ 
https://www.facebook.com/tictac.anaktisi.dedomenon.data.recovery/
EXTRA VAGANT - The only hair saloon espresso bar in town 
Ελ. Βενιζέλου 141, Νέα Ερυθραία
https://www.facebook.com/ExtraVagantCoiffure/ 


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.