O «προφήτης» Hoskinson, για το χειρότερο σενάριο των κρύπτο αγορών

Το ρολόι της νομοθεσίας για τα κρύπτο στις Η.Π.Α. άρχισε να χτυπάει, και ενώ ο χώρος των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων επιδιώκει να αντικαταστήσει τον παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό κλάδο, μαστίζεται από μια σειρά προκλήσεων. Οι ηγέτες του κλάδου το έχουν ρίξει στο lobbying προσπαθώντας να διαμορφώσουν κάποια κανονιστική σαφήνεια.

Μιλώντας σ’ αυτό το πνεύμα πρόσφατα, ο Charles Hoskinson, συνιδρυτής της IOHK, ισχυρίστηκε μετ’ επιτάσεως:

«Εμείς ως εταιρεία, θα κάνουμε τα πάντα για να επικοινωνήσουμε με τους ρυθμιστές και να ασκήσουμε πιέσεις κατά των <κακών> κανονισμών.»


Επισημαίνοντας το χειρότερο σενάριο, που είχε πιθανότητες να μετατραπεί σε πραγματικότητα, είπε:

«Θα ήταν η εξέλιξη ενός συστήματος, όπου όλα είναι συγκεντρωτικά και ένα ρυθμιζόμενο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα πρέπει να ελέγχει τα χρήματά σας και την αυτονομία σας. Αυτό θα είχε ένα από τα πιο βλαπτικά και καταστροφικά τρομερά αποτελέσματα για τον κλάδο μας και υπάρχει μια πιθανότητα να συμβεί

Ο Charles Gasparino της Fox Business, σε πρόσφατο tweet επεσήμανε, ότι τα στελέχη της Wall Street που βρίσκονται κοντά στη διοίκηση Biden, ανέφεραν ότι ο αναπληρωτής γραμματέας Wally Adeyemo, θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο, σε οποιουσδήποτε κανονισμούς πιέζει η υπουργός Yellen να εφαρμοστούν.

Η νομοθεσία στις ΗΠΑ δεν έρχεται χωρίς να προκληθεί. Η «κακή συμπεριφορά», με τη μορφή χειραγώγησης της αγοράς, τα ασταθή ανταλλακτήρια και οι εσωτερικές προσφορές, είναι διαδεδομένα στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων εδώ και πολύ καιρό. Ρίχνοντας φως στο θέμα αυτό, ο Hoskinson είπε:

«Η νομοθεσία όταν έρθει, στην πρώτη της αίσθηση, δεν θα είναι πολύ ευνοϊκή και θα ασκήσουμε δημόσια πιέσεις εναντίον των κανονισμών που είναι αντίθετοι στην καινοτομία και στον κλάδο στο σύνολό του».

Τα περιουσιακά στοιχεία σήμερα, δημιουργούνται με τεχνητά υψηλές τιμές. Με τους νέους κανονισμούς, θα μπορούσαν να θεωρηθούν κάτω από διαφορετικό πρίσμα. Ο Hoskinson είπε ότι το καλύτερο που θα μπορούσαν να κάνουν, είναι α χτίσουν μια καλύτερη εργαλειοθήκη για συμμόρφωση και να συνεχίσουν να ασκούν πιέσεις για την ανάπτυξη του κλάδου.
Δήλωσε πεπεισμένος, ότι ακόμη και αν επιβαλλόταν κάποιος αντιπαραγωγικός κανονισμός, το κρυπτοσύστημα είναι ήδη αρκετά μεγάλο για να συνεχίσει να λειτουργεί. Πρόσθεσε δε:

«Νομίζω ότι θα βρούμε έναν τρόπο να βγούμε από αυτό, όπως κάνουμε πάντα. Το μόνο πράγμα που πιστεύω ότι θα έκανε μία κακή νομοθεσία, είναι να βλάψει τη χώρα μου και να βλάψει την οικονομία μας και όχι να βλάψει τα κρυπτονομίσματα μακροπρόθεσμα.»

Η βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων, χτίστηκε από κάποιον που φοβόταν την κυβέρνηση και τους κανονισμούς της. Υπογραμμίζοντας το ίδιο θέμα, πρόσθεσε:

«Όταν οι κανονισμοί γίνονται καθεστώς, το κατεστημένο αρέσκεται, επειδή ξέρει ήδη πώς να συμμορφωθεί και εμποδίζει τις νεοσύστατες επιχειρήσεις να εισέλθουν στο χώρο του. Έτσι, δημιουργεί ένα ρυθμιστικό εμπόδιο και οι διάφοροι επαγγελματίες της αγοράς το αγαπούν αυτό, επειδή μπορούν να κερδίσουν εκατομμύρια δολάρια, βοηθώντας τις (νεοσύστατες) επιχειρήσεις να παραμείνουν και να συμμορφωθούν με αυτούς τους κανονισμούς.»

Ο Hoskinson κατέληξε επιβεβαιώνοντας ότι οι νέοι κανονισμοί θα είναι κάτι «μεγάλο προς συζήτηση» και ότι ολόκληρος ο κλάδος θα πρέπει να συμμετέχει σε αυτό. Συγκεκριμένα είπε:

«Πιστεύω ότι οι κανονισμοί έρχονται. Η πεποίθησή μου είναι ότι θα έρθουν φέτος. Δεν νομίζω ότι κανένας κανονισμός των ΗΠΑ, θα σκοτώσει τελικά τα κρυπτονομίσματα. Είναι εδώ για να μείνουν και τελικά θα είναι επιτυχημένα.»

Πηγή: Lavina Daryanani – 23/04/2021 – https://ambcrypto.com/cardanos-charles-hoskinson-highlights-the-worst-case-scenario-for-markets/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF, ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

MEDICAL DENT - Αισθητική Οδοντιατρική και Εμφυτεύματα
Καισαρείας 6, Αθήνα
Web: www.medicaldent.gr
Fb: www.facebook.com/MedicalDentGreece 
INNOVIEW - Hosting - Domain Names - SSL - BULK SMS - NEWSLETTER
Ιερά Οδός 294, Αιγάλεω
https://www.innoview.gr
https://www.facebook.com/innoview.gr
https://twitter.com/innoviewgr 

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.