Νέα της Κορέας: Αυτοί φύγανε, πάνε αλλού..

Καθώς διανύουμε τη μελαγχολική περίοδο της καθίζησης στην αγορά των κρύπτο, το μυαλό μας έχει γεμίσει από τις αναλύσεις και τα διαγράμματα των ειδικών, που ανεβοκατεβάζουν το Bitcoin σαν φερμουάρ, από τα 20.000 στα 300.000.
Επειδή τα μπαρ είναι ακόμα κλειστά για να πάμε να πνίξουμε τον πόνο μας, ας δούμε κάποια νέα απ’ τη μακρινή Κορέα, που περιγράφουν το success story (που έχουμε όλοι στο μυαλό μας), ορισμένων Κορεατών με τα κρύπτο…

Η κρυπτο-σφαίρα της Νότιας Κορέας διέρχεται ένα ασταθές περιβάλλον όσον αφορά τις κινήσεις της Κυβέρνησης σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων, ενόσω οι τιμές του bitcoin και των altcoins διαγράφουν επίσης άγριες κινήσεις. Εν μέσω αυτού του σκηνικού, η μεσαία τάξη της χώρας, δεν εμποδίστηκε να επωφεληθεί από την αγορά κρυπτονομισμάτων, ακόμη και με απίστευτα επιτυχημένες ιστορίες.

Επενδύοντας τις οικονομίες μιας ζωής στα Crypto

Σύμφωνα με ένα ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο JTBC, υπάλληλοι από μεγάλες εταιρείες, όπως η Shinhan Card, η Samsung και η LG Electronics, ισχυρίστηκαν ότι συγκέντρωσαν αρκετά κέρδη ώστε να παραιτηθούν από τη δουλειά τους.

Οι μαρτυρίες των ανθρώπων που εμφανίζονται στο βίντεο του ρεπορτάζ, δείχνουν ότι τα άτομα αυτά κατάφεραν να συλλέξουν κρυπτονομίσματα αξίας εκατομμυρίων δολαρίων.
Ένας από αυτούς, πρώην εργαζόμενος της Shinhan Card, δήλωσε στο JTBC ότι κατάφερε να κερδίσει σχεδόν 3 δισεκατομμύρια won (= 2,7 εκατομμύρια δολάρια), αλλά διευκρίνισε ότι έκανε μια κίνηση υψηλού κινδύνου, για πετύχει αυτά τα εκπληκτικά κέρδη.

Πράγματι, ο εν λόγω μάρτυρας, επένδυσε τις αποταμιεύσεις της ζωής του συν κεφάλαια από μερικά δάνεια σε συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, και αφού κέρδισε το ποσό που τον μετέτρεψε σε εκατομμυριούχο, εγκατέλειψε τον ρόλο του στη Shinhan Card, τον περασμένο μήνα. Είναι ενδιαφέρον ότι έγινε Youtuber πλήρους απασχόλησης, για να παρουσιάσει την επιτυχία του στις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα.

Πρώην υπάλληλος της Samsung κέρδισε περίπου $36M

Αλλά υπάρχει και πολύ πιο επιτυχημένη ιστορία στο ρεπορτάζ. Ένας άλλος πρώην εργαζόμενος, που έδωσε συνέντευξη στο κανάλι JTBC, ο οποίος ήταν μέλος του προσωπικού της Samsung, ισχυρίστηκε ότι έχει κερδίσει περίπου 40 δισεκατομμυρίων won (=36 εκατομμύρια δολάρια), αφού επένδυσε μόλις 50 εκατομμύρια won (=44.670 $) σε κρυπτονομίσματα
Σημειώστε ότι κανένας από τους παραπάνω ερωτηθέντες, δεν αποκάλυψε σε ποια κρυπτονομίσματα επένδυσε τα χρήματά του.

Ωστόσο, στο ρεπορτάζ υπάρχουν και συνεντεύξεις με διαφορετικό σκεπτικό, όπως αυτή μιας εργαζόμενης από την οικονομική περιοχή του Yeoido – που δεν αποκάλυψε το όνομα της εταιρείας στην οποία εργάζεται – η οποία δίστασε να επενδύσει σε bitcoin (BTC), όπως πολλοί άνθρωποι (και συνάδερφοί της) επενδύουν στα κρύπτο, διότι όπως είπε στο JTBC, «αγχώνεται» από τέτοιου είδους επενδύσεις.

Το Bitcoin.com News ανέφερε πρόσφατα ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων της Νότιας Κορέας συνεχίζει να αναπτύσσεται σε γενικές γραμμές, καθώς μια μελέτη αποκάλυψε ότι οι εγχώριοι επενδυτές κρυπτονομισμάτων, πραγματοποίησαν συναλλαγές περίπου 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων την ημέρα κατά την περίοδο από 1 Ιανουαρίου έως 25 Φεβρουαρίου 2021.

Αλλά και κατάσχεση Crypto για φορολογικές οφειλές στη Ν. Κορέα

Η κυβέρνηση της Σεούλ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχει κατασχέσει κρυπτονομίσματα από εκατοντάδες άτομα, που έχουν καθυστερήσει τις φορολογικές πληρωμές τους, ανέφερε το Κορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. (..οι μπαταχτσήδες της Νότιας Κορέας που θα έλεγαν και τα δικά μας κανάλια..)

Τα κρυπτονομίσματα που ανήκουν σε 1.566 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των επικεφαλής μεγάλων εταιρειών, έχουν εντοπιστεί από το τμήμα είσπραξης φόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε τρία ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων.
Μέχρι στιγμής, η φορολογική αρχή έχει κατασχέσει τα νομίσματα από 676 άτομα, που οφείλουν 28,4 δισεκατομμύρια won (περίπου 25,47 εκατομμύρια δολάρια) σε καθυστερημένους φόρους. Σύντομα θα ακολουθήσει η κατάσχεση σε κρύπτο στοιχεία άλλων 890 ατόμων.

Από την κατάσχεση των κρυπτονομισμάτων, 118 φορολογούμενοι έχουν αποπληρώσει 1,26 δισεκατομμύρια won, δήλωσε εκπρόσωπος των Αρχών, προσθέτοντας: Μας ζητείται συνεχώς από τους παραβάτες φορολογούμενους, να μην πωλήσουμε τα κρυπτονομίσματά τους εφ’ όσον θα πληρώσουν τους φόρους τους.

Σύμφωνα με τη φορολογική Αρχή, το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα μεταξύ των παραβατών φορολογουμένων είναι το bitcoin (19%), ακολουθούμενο από τα Dragonvein και XRP, και τα δύο στο 16%. Το επόμενο πιο δημοφιλές crypto είναι το ethereum (10%) και μετά το stellar (9%).

Πηγή:
24/04/2021- https://news.bitcoin.com/former-employees-from-major-south-korean-firms-quit-their-jobs-after-pocketing-millions-in-crypto-profits/
24/04/2021- https://news.bitcoin.com/tax-authority-seizes-cryptocurrencies-worth-25-million-hundreds-crypto-investors-south-korea/
Φωτογραφία: Skalex.io


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF, ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

ERGOBYTE - Oλοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής
Αριστοτέλους 21, Θεσσαλονίκη
www.ergobyte.gr 
https://www.facebook.com/ergobyte/
https://twitter.com/ergobyte 
VAPER STORE - Ηλεκτρονικά τσιγάρα, υγρά αναπλήρωσης, ατμοποιητές
Στρατώνος 22β, Αρτα
http://www.vaperstore.gr
https://www.facebook.com/Vaperstoregr-294421544620745/ 
https://www.instagram.com/vaperstore.gr/ 

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.