CoinMetrics: 100 συναρπαστικά γεγονότα στα Crypto, τις τελευταίες 100 ημέρες

Μια επένδυση 100$ στο DOGE πριν από 100 ημέρες, τώρα αξίζει 2.742 $, ενώ η ίδια επένδυση στο BTC αξίζει 130$ σήμερα. Ο ρυθμός κατακερματισμού του Ethereum αυξήθηκε κατά 4,5 φορές του BTC φέτος.
Αυτά και άλλα, φυσιολογικά ή παράδοξα των crypto, επισημαίνει η CoinMetrics, γιορτάζοντας την έκδοση της 100ης έκθεσής της State of the Network .

Ο φορέας συλλογής δεδομένων των Crypto, η γνωστή CoinMetrics, έχει συγκεντρώσει μια λίστα με 100 πληροφορίες σχετικά με την πρόσφατη απόδοση των αγορών των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, σημειώνοντας ότι τα στοιχεία συνθέτουν μια πολύ αισιόδοξη εικόνα για το οικοσύστημα.

Αυτός ο «κατάλογος των 100», κυκλοφόρησε για να γιορτάσει το 100ο τεύχος της έκθεσης State of the Network. Στον κατάλογο διαβάζουμε ότι μια επένδυση των 100$ που πραγματοποιήθηκε στο Dogecoin πριν από 100 ημέρες, αξίζει σήμερα 2.742$, ξεπερνώντας την ίδια επένδυση των 100$ στο Bitcoin (η οποία εκτιμάται στα 135$ σήμερα), στο Ethereum (186$) και τη Uniswap (401$).

Η δράση της τιμής των BTC, ETH, UNI, και DOGE τις τελευταίες 100 ημέρες: Πηγή CoinMetrics

Συνεχίζοντας το διάβασμα, μαθαίνουμε ότι το Bitcoin έχει υλοποιήσει τον «αξιόπιστο όγκο συναλλαγών» αξίας 14,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε 100 ημέρες, όπως και το Ether με αξία 6,1 δισεκ. δολ., το XRP αξίας 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το DOGE αξίας 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και το Cardano (ADA) αξίας 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στην ίδια χρονική περίοδο.

Τι είναι ο «αξιόπιστος όγκος συναλλαγών» της Coin Metrics

Ο ψεύτικος όγκος συναλλαγών είναι ένα επίμονο πρόβλημα στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. Με την ελλιπή νομοθετική εποπτεία, μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιοριστεί εάν οι αναφερόμενοι αριθμοί του όγκου συναλλαγών είναι ακριβείς ή υπερβολικοί.
Στην Coin Metrics, όπως δηλώνει η ίδια: ακολουθήσαμε μια προσέγγιση του προβλήματος βάσει δεδομένων και είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε μια μέτρηση «αξιόπιστου όγκου» για να προσδιορίσουμε τον νόμιμο όγκο συναλλαγών.
Η μέτρηση αξιόπιστου όγκου μας είναι μια συγκέντρωση του αναφερόμενου όγκου από ανταλλακτήρια που θεωρούμε τα πιο ακριβή και αξιόπιστα. Αυτή η εκτίμηση βασίζεται στο συνδυασμό τόσο ποσοτικών όσο και ποιοτικών χαρακτηριστικών. Η παρακάτω ανάλυση περιορίζεται στις ανταλλαγές spot και τον όγκο spot. Αυτό είναι διακριτό σε σχέση με τα ανταλλακτήρια παραγώγων, όπως το BitMEX και το Deribit.
Το πλαίσιο μας για τη μέτρηση της ποιότητας αναφοράς ενός ανταλλακτηρίου, χωρίζεται σε τρεις ευρείες κατηγορίες: συσχέτιση όγκου, αναλύσεις επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα του και ποιοτικά χαρακτηριστικά. Κάθε μία από αυτές τις τρεις κατηγορίες, καταλήγει σε ένα τεστ επιτυχίας/αποτυχίας. Τα ανταλλακτήρια που περνούν το τεστ και για τα τρία μέτρα, περιλαμβάνονται στο αξιόπιστο σύνολο μετρήσεων του όγκου συναλλαγών.

Αλλα ευρήματα της έκθεσης

Όταν εξετάζουμε τις πρόσφατα ενεργές διευθύνσεις, οι βετεράνοι των δικτύων φαίνεται να είναι οι πιο δημοφιλείς. Με σχεδόν 611.000 ενεργές καθημερινές διευθύνσεις το Ethereum τις τελευταίες 100 ημέρες και 1,12 εκατομμύρια ενεργά πορτοφόλια το Bitcoin.
Το Bitcoin σημείωσε ένα νέο ρεκόρ καθημερινής δραστηριότητας, στις 14 Απριλίου, με 1,36 εκατομμύρια πορτοφόλια να αλληλοεπιδρούν με το δίκτυο.

Τις τελευταίες 100 ημέρες, συνολικά 1,4 εκατομμύρια διευθύνσεις έχουν δεσμευτεί στα κορυφαία πρωτόκολλα DeFi (Uniswap, Aave, Compound, MakerDAO και Synthetix), ενώ το δίκτυο Litecoin έχει φιλοξενήσει 24,4 εκατομμύρια ενεργά πορτοφόλια.

Οι χρήστες πληρώνουν για να αποκτήσουν πρόσβαση στο Ethereum mainnet με επιταχυνόμενο ρυθμό, με 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια να έχουν καταγραφεί από τις αρχές του 2021 ως καταβληθέντα τέλη, από τα συνολικά τέλη των 3,17 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχουν δημιουργηθεί από το Ethereum σε όλη του τη ζωή.
Αντιθέτως, το Bitcoin έχει δημιουργήσει περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε τέλη συναλλαγών, κατά τη διάρκεια ζωής του δικτύου.

Ο μέσος όρος για τα τέλη συναλλαγής στο Bitcoin ήταν 20,68$ τις τελευταίες 100 ημέρες, ενώ οι συναλλαγές στο Ethereum ήταν κατά μέσο όρο 16,68$ κατά την ίδια περίοδο. Το μέσο μέγεθος συναλλαγής στο Bitcoin ήταν 30.000$, σχεδόν διπλάσιο από τα 15.660$ του Ethereum, από την αρχή του 2021.

Παρά την επικείμενη μετάβαση του Ethereum στο Proof-of-Stake, το ποσοστό κατακερματισμού του Ethereum αυξήθηκε κατά 4,5 φορές επί του ποσοστού του Bitcoin από την αρχή του έτους, με το Ethereum να αυξάνεται κατά 89%, ενώ η ισχύς κατακερματισμού του Bitcoin έχει αυξηθεί κατά 20%.

Η έκθεση επισημαίνει επίσης την αυξανόμενη δημοτικότητα των stablecoins, με την ποσότητα του Tether στο Ethereum να αυξάνεται από τα 13,5 δισεκατομμύρια στα 24,4 δισεκατομμύρια φέτος.
Ωστόσο, αυτό ξεπεράστηκε από την ποσότητα του USDT στο TRON, το οποίο αυξήθηκε από τα 6,8 δισεκατομμύρια στα 26 δισεκατομμύρια.
Το USDC επεκτάθηκε κατά 234%, από τα 4,1 δισεκατομμύρια στα 13,7 δισεκατομμύρια και το κυκλοφορούν DAI αυξήθηκε κατά 192%, από τα 1,2 δισεκατομμύρια στα 3,5 δισεκατομμύρια, από την αρχή του έτους.
Όπως χαρακτηριστικά σχολιάζεται στην έκθεση: «Χρειάστηκαν περίπου 2,5 χρόνια για να αυξηθεί η ποσότητα των stablecoin από το 1B στα 10B. Χρειάστηκε λιγότερο από ένα χρόνο, για να αυξηθεί από τα 10B σε πάνω από 75B»

Συνεχίζει δε η CoinMetrics, προσθέτοντας: «Η συνολική προσφορά stablecoin, έχει αποκτήσει τον ρυθμό για να περάσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από το τέλος του 2021.»

Δείτε όλα τα ευρήματα του καταλόγου εδώ

Πηγές:
https://coinmetrics.substack.com/p/coin-metrics-state-of-the-network-6e0
SAMUEL HAIG – 28/04/2021 – https://cointelegraph.com/news/one-hundred-fascinating-facts-about-crypto-s-last-100-days


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF, ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

CUT & STYLE – Κομμωτήριο, περιποίηση μαλλιών
Παπάφη 5, Θεσσαλονίκη
https://www.facebook.com/CUT-STYLE-%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%AC%CF%86%CE%B7-1613700915516016/

ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ / ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ
Βιοτεχνία αγωγών & Εξαρτημάτων αερισμού
18ο ΧΛΜ Ε.Ο Θεσσαλονίκης – Σερρών
Τηλ. 6977 578 149 / 6977 348 153


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.