Έρευνα Mastercard: το 40% σκοπεύει να χρησιμοποιήσει crypto για πληρωμές τον επόμενο χρόνο

Μια έρευνα από τον γίγαντα των πιστωτικών καρτών Mastercard, αποκάλυψε ότι τέσσερα στα δέκα άτομα σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν κρυπτονομίσματα για πληρωμές εντός του επόμενου έτους. Με τους Millennials να έρχονται πρώτοι, αφού το 77% από αυτούς δηλώνει ότι θέλει να μάθει περισσότερα για τα crypto.

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στις 4 Μαΐου με τίτλο «Η όρεξη των καταναλωτών για τις ψηφιακές πληρωμές απογειώνεται», διενεργήθηκε σε δημοσκόπηση περισσότερων από 15.500 ατόμων, σε 18 χώρες.

Η μεθοδολογία της έρευνας

  • Διαδικτυακές συνεντεύξεις 15.569 καταναλωτών, σε 18 χώρες, σε τέσσερις περιοχές παγκοσμίως
  • 1.000+ ερωτηθέντες ανά χώρα στην Αυστραλία, την Ινδία, την Ταϊλάνδη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Βραζιλία, το Μεξικό, τα ΗΑΕ, την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία, τη Νιγηρία, την Κένυα και τη Νότια Αφρική
  • 500+ ερωτηθέντες ανά χώρα στην Αργεντινή, τη Χιλή, την Κολομβία, το Περού και τη Δομινικανή Δημοκρατία
  • Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 26 Φεβρουαρίου έως 10 Μαρτίου 2021
  • Δείγμα: αντιπροσωπευτικό σε επίπεδο χώραας
  • Αναγνώσιμα μεγέθη δείγματος: Γένος, Ηλικία, βιοτικό επίπεδο/ πλούτος, σχέση με τραπεζικό σύστημα

Τα ευρήματα

Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι millennials ασχολούνται ιδιαίτερα με τα κρυπτονομίσματα, με πάνω από τα δύο τρίτα εξ αυτών ή περίπου το 67%, να συμφωνούν ότι είναι πιο ανοιχτοί στη χρήση κρυπτονομισμάτων από ό, τι πριν από ένα χρόνο.
Επιπλέον, αποκαλύπτεται ότι το 77% των millennials ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για τα κρυπτονομίσματα, ενώ το 75% συμφωνεί ότι θα χρησιμοποιούσε ψηφιακά στοιχεία αν τα καταλάβαινε καλύτερα.

Ως Millennials ταξινομούνται από το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ, τα άτομα που γεννήθηκαν μεταξύ 1982 και 2000, πράγμα που σημαίνει ότι το εύρος ηλικιών τους το 2021 είναι μεταξύ 21 και 39 ετών.

Η κίνηση για την επέκταση της πρόσβασης σε κρυπτονομίσματα, έχει ήδη ξεκινήσει στα μέσα Φεβρουαρίου, όταν η Mastercard ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει τις πληρωμές ψηφιακών στοιχείων για σχεδόν ένα δισεκατομμύριο χρήστες που θα τα χρησιμοποιήσουν σε περισσότερους από 30 εκατομμύρια εμπόρους.

Το ποσοστό 40% για τη γενική χρήση κρυπτονομισμάτων, καλύπτει όλες τις ηλικίες που ρωτήθηκαν, με ερωτηθέντες από τη Βόρεια Αμερική, τη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία του Ειρηνικού.

Η Mastercard δήλωσε ότι, ενώ το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τα «άστατα κρυπτονομίσματα» όπως το Bitcoin είναι υψηλό, απαιτείται ακόμη εργασία για να διασφαλιστεί η επιλογή, η προστασία και η συμμόρφωση με τους κανονισμούς.

Η πανδημία έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σκέφτονται σχετικά με τις ψηφιακές πληρωμές, συνέχισε, προσθέτοντας ότι τα ευρήματα δείχνουν ότι το 93% των ανθρώπων, θα εξετάσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει τουλάχιστον έναν αναπτυσσόμενο τρόπο πληρωμής, όπως κρυπτονομίσματα, βιομετρικά στοιχεία, ανέπαφο ή κωδικό QR, στο επόμενο έτος.

Ο Craig Vosburg, Διευθυντής Προϊόντων της MasterCard, δήλωσε ότι η εταιρεία πρέπει να ενεργοποιήσει όλες τις μεθόδους πληρωμής, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων:

“Καθώς κοιτάζουμε μπροστά, πρέπει να συνεχίσουμε να ενεργοποιήσουμε όλες τις επιλογές, τόσο στα καταστήματα όσο και στο διαδίκτυο, να διαμορφώσουμε τον εμπορικό ιστό και να κάνουμε την ψηφιακή οικονομία να λειτουργεί για όλους”

Στις 3 Μαΐου, η Cointelegraph ανέφερε ότι ο γίγαντας των πληρωμών είχε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης για νεοσύστατες εταιρείες Fintech, ενσωματώνοντας εταιρείες πληρωμών που βασίζονται σε blockchain.

Πηγή: MARTIN YOUNG – 05/05/2021 -https://cointelegraph.com/news/40-intend-to-use-crypto-for-payments-in-the-next-year-mastercard-survey


Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF, ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

ΙΚΤΕΟ ΕΚΗΒΟΛΟΣ ΑΕ
Ιδιωτικό κέντρο τεχνικού ελέγχου οχημάτων
Αγ. Γεώργιος Ιστιαίας, Εύβοια  
https://www.ikteo-istiaias.gr 
LENNON   ECO - GASTROBAR
Coffe/bar - restaurant. Multi Cuisine
Βούρβαχη Δ. 8, Πάτρα
https://www.facebook.com/LennonEcoGastrobar/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.