Federal Reserve Bank: η DeFi μπορεί να οδηγήσει σε παραδειγματική αλλαγή

Το Ethereum εξαπέλυσε ένα κύμα οικονομικής καινοτομίας. Ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα του Σεντ Λούις, ερευνά την επέκταση της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης και τον ρόλο του Ethereum σε αυτήν.

Η έρευνα, που συγγράφηκε από τον Δρ. Fabian Schär και δημοσιεύθηκε στις 2 Μαΐου, έκανε μια βαθιά βουτιά στον κόσμο της DeFi, υπονοώντας ότι εάν αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες και οι κίνδυνοι για την ασφάλεια, μπορεί να οδηγήσει σε τεράστιες αλλαγές στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

«Η DeFi χρησιμοποιεί έξυπνα συμβόλαια για τη δημιουργία πρωτοκόλλων, που αναπαράγουν υπάρχουσες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες με πιο ανοιχτό, διαλειτουργικό και διαφανή τρόπο«, έγραψε ο Δρ Fabian Schär, χαιρετίζοντας επίσης την αποτελεσματικότητα, την προσβασιμότητα και τη μέθοδο σύστασής τους.

“Η DeFi μπορεί να οδηγήσει σε παραδειγματική αλλαγή τον χρηματοπιστωτικό κλάδο και ενδεχομένως να συμβάλει σε μια πιο ισχυρή, ανοιχτή και διαφανή χρηματοοικονομική υποδομή”

Η ανάπτυξη της DeFi τον τελευταίο χρόνο υπήρξε μνημειώδης, με αύξηση 700% στη συνολική αξία που είναι κλειδωμένη σε ολόκληρο το οικοσύστημα. Κατά τη στιγμή της συγγραφής (αυτού του άρθρου) ο αριθμός αυτός φτάνει στο υψηλό όλων των εποχών, αυτό των περίπου 134 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε όλες τις διαφορετικές blockchain, σύμφωνα με το DefiLlama.

Ο Δρ Schär εξήγησε ότι η ραχοκοκαλιά ολόκληρου του οικοσυστήματος DeFi είναι οι έξυπνες συμβάσεις, η πλειονότητα των οποίων λειτουργεί στο Ethereum. Η αναφορά παραθέτει έναν αριθμό δημοφιλών tokens που σχετίζονται με τη DeFi, αλλά επισημαίνει ότι η συντριπτική πλειονότητα των tokens εκδίδονται στο δίκτυο Ethereum.

Το ETH χρησιμοποιείται επίσης ως εξασφάλιση για μεγάλο αριθμό πρωτοκόλλων DeFi και 10,5 εκατομμύρια ETH, ή αλλιώς το 9% του συνόλου των νομισμάτων σε κυκλοφορία, είναι κλειδωμένο σε έργα αποκεντρωμένης χρηματοδότησης, σύμφωνα με το Defipulse.

Ο Schär, καθηγητής Τεχνολογίας Κατανεμημένων Καθολικών στο Πανεπιστήμιο της Βασιλείας της Ελβετίας, δήλωσε ότι το Ethereum έχει εξαπολύσει ένα κύμα καινοτομίας, βασισμένο στην τεχνολογία blockchain.
Πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη ψηφιακών στοιχείων όπως το ETH και η δυναμική της DeFi, σημαίνει ότι ο τομέας προορίζεται για μεγαλύτερα πράγματα:

“Η θεαματική αύξηση αυτών των στοιχείων, μαζί με ορισμένα πραγματικά καινοτόμα πρωτόκολλα, υποδηλώνει ότι η DeFi μπορεί να γίνει οικεία σε ένα πολύ ευρύτερο πλαίσιο και έχει προκαλέσει ενδιαφέρον μεταξύ των πολιτικών, των ερευνητών και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων”

Σύμφωνα με την έκθεση ConsenSys Q1 DeFi , ο αριθμός των διευθύνσεων Ethereum που αλληλοεπιδρούν με πρωτόκολλα DeFi είναι στο υψηλό όλων των εποχών, αυτό των 1,75 εκατομμυρίων, μετά από τη δεκαπλάσια αύξηση του από τις αρχές του 2020.

Η έρευνα προσθέτει ως παράγοντα και την ανοδική πορεία του Ethereum, που το έχει φέρει να ξεπερνά σε απόδοση το Bitcoin φέτος και να το προωθεί στο υψηλό όλων των εποχών, πάνω από τα 3.500 $ στις 4 Μαΐου.

Πηγή: MARTIN YOUNG – 05/05/2021 – https://cointelegraph.com/news/defi-may-lead-to-a-paradigm-shift-says-federal-reserve-bank-paper


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF, ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

HOSTCHEFS 
Web Hosting & Design Services
Μπορέλ 8, Βόλος
https://hostchefs.eu/
https://www.facebook.com/HostChefs
https://twitter.com/HostChefs 
ΣΠΙΤΙΚΟ
Παραδοσιακά προϊόντα ζύμης,  χειροποίητες πίτες 
Ιωαννίνων 13, Θεσσαλονίκη
Τηλ.   231 085 0003
https://www.facebook.com/pita.thessaloniki/ 

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.