Στοιχεία για την απεξάρτηση της εξόρυξης BTC από την Κίνα

Οι ΗΠΑ αυξάνουν σιγά σιγά το μερίδιό τους στη hashrate του Bitcoin. Αν και η πλειοψηφία της εξόρυξης Bitcoin εξακολουθεί να βρίσκεται στην Κίνα, υπάρχουν ενδείξεις ότι σημαντικό μέρος της αρχίζει να μετατοπίζεται εκτός των Κινεζικών συνόρων.

Ο Chun Wang, ο συνιδρυτής μιας από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις εξόρυξης Bitcoin, της F2Pool, ανέφερε ότι η Κίνα αντιπροσώπευε λιγότερο από το 50% του ποσοστού κατακερματισμού κατά τον Απρίλιο του 2020.
Ο Wung σημείωσε ότι ήταν η πρώτη φορά που η μονάδα εξόρυξης, είδε τους Κινέζους κρυπτωρύχους να αντιπροσωπεύουν μια μειονότητα στη hash rate, στα οκτώ χρόνια λειτουργίας της. «Η μετατόπιση είναι πραγματική», είπε.

πηγή: Twitter

Ο Wang επανάφερε τα δεδομένα που δημοσιεύθηκαν στις 22 Απριλίου από τον Barry Silbert της Digital Currency Group, τα οποία αποκάλυψαν ότι η μονάδα εξόρυξης Bitcoin με έδρα τις ΗΠΑ, η Foundry, είχε ανέβει στην κατάταξη και τοποθετήθηκε μεταξύ των 5 κορυφαίων μονάδων παγκοσμίως τον Απρίλιο, ορίζοντας ένα μερίδιο της τάξης του 7,6% του hashrate.

«Το hashrate του Bitcoin μετατοπίζεται γρήγορα από την Κίνα στη Βόρεια Αμερική», ισχυρίστηκε ο Silbert. Η κορυφαία μονάδα εξόρυξης παραμένει η AntPool, η οποία λειτουργείται από τον κινεζικό κατασκευαστή εξοπλισμού εξόρυξης, τη Bitmain, με μερίδιο 18,6% επί του συνολικού hashrate.

Το Πανεπιστήμιο του Cambridge  υπολόγισε ότι η κυριαρχία της Κίνας στις μονάδες εξόρυξης, ήταν περίπου 65% τον Απρίλιο του 2020. Μελετώντας αυτά τα στοιχεία τον Ιανουάριο του 2021, η έκδοση για την εξόρυξη του BTC, η Miner Daily, υπολόγισε ότι το μερίδιο της Κίνας είχε μειωθεί στο 55% της ισχύος κατακερματισμού του BTC μέχρι τις αρχές του τρέχοντος έτους, με τις ΗΠΑ να αντιπροσωπεύουν το 11%.

Στις 30 Απριλίου, η Cointelegraph ανέφερε ότι οι δραστηριότητες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων της Κίνας ενδέχεται να υπαχθούν σε αυστηρότερους κανονισμούς στο μέλλον, πράγμα που θα μπορούσε να τροφοδοτήσει περαιτέρω την έξοδο hashrate από τη χώρα.
Η Κίνα διερεύνησε επίσης πρόσφατα τη χρήση ενέργειας εκ μέρους των κρυπτωρύχων υπό το πρίσμα των δεσμεύσεών της για τις εκπομπές άνθρακα.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, αναφέρθηκε ότι οι αρχές της κινεζικής αυτόνομης περιοχής της εσωτερικής Μογγολίας, πρότειναν το κλείσιμο όλων των τοπικών εγκαταστάσεων εξόρυξης, για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στην περιοχή. Η περιοχή αντιπροσωπεύει έως και το 8% του παγκόσμιου κατακερματισμού.

Σε ένα άρθρο, στις 5 Μαΐου, ο οικοδεσπότης του Bitcoin podcast, Marty Bent, δήλωσε ότι τα ευρήματα του F2Pool αποτελούν επιβεβαίωση μιας τάσης στον κόσμο της εξόρυξης για την παραγωγή hashrate με μεγαλύτερη γεωγραφική διασπορά.
Πρόσθεσε δε, ότι αυτό θα βοηθούσε στη διάλυση ορισμένων από τις FUD (FUD σημαίνει: φόβος, αβεβαιότητα & αμφιβολία) διαδόσεις τύπου «Η Κίνα ελέγχει την εξόρυξη» που αναφέρονται στη δυνατότητα της κεντρικής κυβέρνησης της Κίνας να επιτεθεί στο δίκτυο.

“Είναι υπέροχο να λαμβάνουμε ορισμένα δεδομένα που προέρχονται από κινεζικές μονάδες εξόρυξης, που αποδεικνύουν ότι το ποσοστό της συνολικής παραγωγής hashrate μειώνεται εντός της Κινεζικής επικράτειας”


Το FUD που περιβάλλει την κατανάλωση ενέργειας του Bitcoin και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις εξ αιτίας αυτού, μπορεί επίσης να μειωθεί καθώς οι περισσότερες δραστηριότητες εξόρυξης στρέφονται στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ειδικά στις ΗΠΑ που ισχύουν αυστηρότεροι κανονισμοί.

Σύμφωνα με μια έκθεση του Nasdaq στις 4 Μαΐου, το Τέξας έχει γίνει η Μέκκα των εκμεταλλεύσεων εξόρυξης Bitcoin, λόγω του χαμηλού κόστους της ενέργειας και του γεγονότος ότι η πλειοψηφία της χρησιμοποιούμενης ενέργειας προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, όπως η αιολική και η ηλιακή.

Πηγή: MARTIN YOUNG – 06/05/2021 – https://cointelegraph.com/news/signs-the-bitcoin-hashrate-is-starting-to-move-away-from-china


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα
στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF, ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live
και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

FITNESS TEMPO - Γυμναστήριο, κέντρο σωματικής ευεξίας
Πύλης 36, Τρίκαλα
https://www.facebook.com/fitnesstempo/ 
METABOOK - online marketplace μεταχειρισμένων βιβλίων
https://www.facebook.com/metabookgr/
https://metabook.gr/
https://metabook.gr/support?fbclid=IwAR1fVw0o3jI_iImO5pYI3kDVBQpk_8-MPXbG39Cle95naSxLQ3tsyhMqdEA 

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.