Τα 5 πράγματα που πρέπει να προσέξουμε στο BTC αυτή την εβδομάδα

Οι ταύροι του Bitcoin έρχονται αντιμέτωποι με τα altcoin, μετά την τελευταία απόρριψη του κορυφαίου κρυπτονομίσματος στην αντίσταση των 60.000$. Το Bitcoin (BTC) ξεκίνησε μια νέα μάχη τη Δευτέρα, φτάνοντας τα 59.500$. Είναι αυτή η εβδομάδα που θα φέρει τα 60.000$;

Μετά από ένα πολλά υποσχόμενο, αλλά συγκρατημένο Σαββατοκύριακο, το ζεύγος BTC / USD επιστρέφει για άλλη μια φορά στην αντίσταση καθώς οι μεγάλες αγορές ανοίγουν ξανά. Δεδομένης της δύναμης των υποκείμενων τεχνικών και της ζήτησης των αγοραστών, οι ταύροι ενδέχεται να πανηγυρίσουν τις επόμενες ημέρες. Η αντίσταση, ωστόσο, τους κράτησε σε έλεγχο για εβδομάδες.

Ο αναλυτής της Cointelegraph, WILLIAM SUBERG, παρουσιάζει στο άρθρο που ακολουθεί, τους πέντε κατά την κρίση του παράγοντες που ενδέχεται να διαμορφώσουν τη συμπεριφορά της τιμής του Bitcoin αυτή την εβδομάδα.

Πτώση του δολαρίου λόγω της επίθεσης σε αγωγό καυσίμων

Οι μετοχές ξεκίνησαν με μία οικεία θετική νότα στην Ασία, καθώς οι traders στοιχημάτισαν στα υπάρχοντα υψηλά που συνεχίζουν ανοδικά. Ένα φρέσκο υψηλό όλων των εποχών για τον δείκτη S&P 500 την περασμένη εβδομάδα, εξασφάλισε μια έντονη διάθεση, με την πανδημία κορωναϊού να μην επηρεάζει βλαπτικά τις ιστορικές αποδόσεις σε διάφορες αγορές.

Γράφημα BTC/USD vs. S&P 500 . Πηγή: Tradingview

Η κατάσταση στα εμπορεύματα υπαγορεύτηκε από την επίθεση ransomware στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία αύξησε τις τιμές του πετρελαίου σε υψηλά επίπεδα τριών ετών, πριν ηρεμήσει η αγορά.
«Αυτή η διακοπή της διανομής ραφιναρισμένης βενζίνης και jet fuel, υπογραμμίζει την ευπάθεια στις εθνικές μας κρίσιμες υποδομές στον κυβερνοχώρο και την ανάγκη για αποτελεσματική άμυνα στην κυβερνοασφάλεια», ανέφερε σχετικά το Bloomberg.

Το δολάριο υπέφερε καθώς εκδηλώθηκε η επίθεση, με τον δείκτη του νομίσματος δολαρίου ΗΠΑ (DXY) να προβαίνει ξαφνικά σε μια κίνηση που αύξησε το Bitcoin πέρα από τα 58.000$. Τη Δευτέρα, με τον αγωγό να είναι ακόμα κλειστός, ήταν εμφανής μόνο μια μικρή ανάκαμψη, επιτρέποντας τη δυνατότητα για περαιτέρω κέρδη με βάση το DXY για BTC / USD.
Όπως αναφέρει συχνά η Cointelegraph, τα DXY και Bitcoin τείνουν να κινούνται αντιστρόφως, αλλά αυτή η σχέση έχει γίνει πιο απρόβλεπτη φέτος.

Γράφημα του U.S. dollar (DXY) κηροπήγιο μίας ημέρας. Πηγή: Tradingview

Επανάκαμψη ισχύος με ρεκόρ στο hash rate

Όλα τα συστήματα ευνοϊκά για το Bitcoin – τουλάχιστον όσον αφορά τις βασικές αρχές του δικτύου. Μετά την ξαφνική πτώση του ποσοστού κατακερματισμού τον περασμένο μήνα, που συνδέεται με τους κρυπτωρύχους που πλημμύρισαν στην Κίνα, η ισχύς του δικτύου και οι σχετικές επιδόσεις των τιμών έχουν ανακάμψει σταθερά.

Η διαδικασία ήταν ήδη εμφανής την περασμένη εβδομάδα, με τους σχολιαστές να σημειώνουν ότι ο αρνητικός αντίκτυπος του γεγονότος στη Κίνα, ήταν σχεδόν παρελθόν για το Bitcoin. Τώρα, ωστόσο, οι προβλέψεις αντικατοπτρίζουν ένα πρωτοφανές ενδιαφέρον και ανταγωνισμό μεταξύ των κρυπτωρύχων, καθώς και μια σταθερή δέσμευση για το μέλλον του δικτύου.

Σύμφωνα με στοιχεία από τον πόρο παρακολούθησης των on-chain δεδομένων Blockchain, ο ρυθμός κατακερματισμού είναι τώρα σε νέα υψηλά όλων των εποχών, με τον μέσο όρο των επτά ημερών να κυμαίνεται από 131 exhash ανά δευτερόλεπτο (EH/s) στις 25 Απριλίου στα 177 EH/s σήμερα, Δευτέρα.

Bitcoin γράφημα 7 ημερών του μέσου όρου του hash rate . Πηγή: Blockchain

Η δυσκολία, η οποία προσαρμόζεται αυτόματα προς τα κάτω για να ληφθεί υπόψη η μείωση των κρυπτωρύχων, υπόκειται επίσης σε μια σημαντική αύξηση από μόνη της, όταν προσαρμόζεται ξανά σε περίπου δύο ημέρες. Στο 13,5%, η προβλεπόμενη αύξηση δυσκολίας είναι η μεγαλύτερη από τον Ιούνιο του περασμένου έτους.
Εάν το παλιό ρητό που λέει «η τιμή του νομίσματος ακολουθεί την τιμή κατακερματισμού», αποδειχθεί ότι είναι τόσο αληθινό σήμερα όσο και στο παρελθόν, οι επενδυτές του Bitcoin θα μπορούσαν να αισθανθούν τα οφέλη στην τιμή τις επόμενες εβδομάδες.

Η τιμή του BTC στα πρόθυρα της κατάληψης των $60,000

Σχετικά με τα οφέλη που θα δει η τιμή, οι traders αυτήν την εβδομάδα αναζητούν ένα «εφαλτήριο» στην τιμή spot του BTC, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ξέσπασμα ανοδικό.
Μετά την αναρρίχηση και την αναστροφή, αλλά γενικά με την καθιέρωση υψηλότερων υψηλών και υψηλότερων χαμηλών τις τελευταίες ημέρες, το Bitcoin είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει μια πιο δεσμευτική δήλωση.

Σήμερα, Δευτέρα, ο δημοφιλής trader Crypto Ed είπε ότι ένα χαμηλότερο επίπεδο από τα τρέχοντα επίπεδα, κοντά στα 59.000$, θα έπρεπε να τελειώσει περίπου 800$ χαμηλότερα, πριν από μια αναζωπύρωση που θα βγάλει απ’ το κάδρο την κεντρική ζώνη αντίστασης των 60.000$.
«Το πλάνο του BTC για σήμερα: Μικρότερη διόρθωση μετά από 5 πόδια ανοδικά. Αναζητούμε για αναπήδηση και συνέχεια έως τα 62k και τα 68k μετά από αυτό. Πιθανή περιοχή αναπήδησης (πράσινο πλαίσιο) = 58100-58200», σχολίασε στο Twitter παράλληλα με την επισύναψη ενός γραφήματος με την προβολή αυτής της πρόβλεψης.

BTC/USD γράφημα του ωριαίου κεριού (Bitstamp). Πηγή: Tradingview

Η μάχη για την τελική αντίσταση κοντά στο υψηλό όλων των εποχών, αυτό των 64.500 δολαρίων, μαίνεται για αρκετές εβδομάδες, με κάθε προσπάθεια να ξεπεραστούν οι πωλητές να καταλήγει σε μια πτώση της τιμής, εξ αιτίας διαφόρων δυνάμεων.
Μια ματιά στη δομή του βιβλίου παραγγελιών στο Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο παγκοσμίως σε όγκο συναλλαγών, έδειξε ότι η ζώνη των 60.000 δολαρίων εξακολουθούσε να διατηρείται τη Δευτέρα, υποστηριζόμενη από αυξημένους τοίχους πωλήσεων κάτω από τα υψηλά.

Η υποστήριξη των αγοραστών, αντίθετα, ήταν γεγονός μόνο στο επίπεδο των 50.000$, παρέχοντας ένα ευρύ πιθανό εύρος συναλλαγών σε περίπτωση πτώσης του BTC/USD.

BTC/USD σύνθεση του βιβλίου παραγγελιών (Binance). Πηγή: Material Indicators

Το Ethereum εκτοξεύεται πέρα από τις $4,000

Ενώ το Bitcoin ίσως χρειαστεί να περιμένει την απόλυτη ώθηση για να ξεπεράσει το ΑΤΗ του, στα altcoins έχει ήδη πάρει φωτιά το τοπίο αυτή την εβδομάδα.

Η κυριαρχία στη αγορά κρυπτονομισμάτων. Πηγή: CoinMarketCap

Με επικεφαλής το Ethereum (ETH), η Δευτέρα επέστρεψε στην άνοδο για την πλειονότητα των κρυπτονομισμάτων μεγάλης κεφαλαιοποίησης μετά από μικτή απόδοση το Σαββατοκύριακο. Το ζεύγος ETH / USD, μάλλον χωρίς έκπληξη, ξεπέρασε τα 4.000 δολάρια νωρίς το πρωί της ημέρας, χωρίς να δείχνει σημάδια επιβράδυνσης καθώς έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών και επιβεβαίωσε τις προβλέψεις των traders για επίθεση στα 5.000 $.

Τα μεγαλύτερα κέρδη του Ethereum ήταν ξεκάθαρα πέρα από την απλή αύξηση της τιμής. Σύμφωνα με τα δεδομένα από τον πόρο ανάλυσης CoinMarketCap, το συνολικό μερίδιο του Ethereum στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων, ανέρχεται πλέον στο 19,1%.
Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων έφτασε τα 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια τη Δευτέρα, ενώ το μερίδιο του Bitcoin έπεσε, πλησιάζοντας όλο και πιο κοντά στο 40%.

Χαρακτηριστικό είναι το tweet του Holger Zschaepitz (@Schuldensuehner) :

«Η αξία της Crypto αγοράς φτάνει τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς το #Ether σημειώνει το υψηλότερο ρεκόρ >4k $. Η τιμή του Bitcoin είναι σήμερα ~59k$ με την κυριαρχία του να φτάνει το 44%, τη χαμηλότερη από το 2018, ενώ η κυριαρχία του Ethereum είναι στο ρεκόρ του 18%.»


Με το ζεύγος ETH/USD να βλέπει αύξηση 31% σε μια εβδομάδα, άλλα altcoins άρχισαν να αντιγράφουν την επιτυχία του. Το Cardano (ADA) σημείωσε σημαντικά κέρδη, ενώ τα Litecoin (LTC) και Bitcoin Cash (BCH) έφτασαν και τα δύο σε εβδομαδιαίες αποδόσεις της τάξης σχεδόν του 50%.
Τα υψηλές πτήσεις των Dogecoin (DOGE) και Ethereum Classic (ETC) ηρέμησαν, αφού έφτασαν στα υψηλότερα επίπεδα της τιμής τους την περασμένη εβδομάδα.

Τα «δυνατά χέρια» αυξάνουν τις θέσεις τους.

Η διαφυγή από το βραχυπρόθεσμο αφήγημα, για μια στιγμή δημιουργεί μια οικεία αίσθηση ότι όλα είναι καλά στο Bitcoin. Ενώ τα altcoins αυξάνονται μέσα σε μια τρέλα συναλλαγών, μια αργή αλλά σταθερή μεταφορά του πλούτου του Bitcoin από τα αδύναμα χέρια στα ισχυρά συνεχίζεται, λέει ο δημοφιλής trader και αναλυτής, ο Willy Woo, ο οποίος παρακολουθεί στενά τις στατιστικές επιδόσεις των κρυπτονομισμάτων και ειδικότερα του Bitcoin.

Αναλύοντας τα δεδομένα στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ο Woo τόνισε ότι η φετινή περίοδος των ταύρων είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες, επειδή οι κερδοσκοπικές παρτίδες δεν διαρκούν πολύ και οι έμπειροι hodlers αγοράζουν σε υψηλότερες τιμές από ποτέ.
«Αυτός ο κύκλος είναι διαφορετικός. Οι κινήσεις των νομισμάτων στους ισχυρούς κατόχους, είναι άνευ προηγουμένου», συνοψίζει παραθέτοντας συγχρόνως τα on-chain δεδομένα από τον πόρο παρακολούθησης Glassnode.

Όπως ανέφερε η Cointelegraph, αυτή η τάση χαρακτηρίζει διάφορες φάσεις του 2021, όσον αφορά την τιμή του BTC.

Πηγή: WILLIAM SUBERG – 10/05/2021 – https://cointelegraph.com/news/record-fundamentals-meet-4k-ethereum-5-things-to-watch-in-bitcoin-this-week


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς
που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF,
ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live
και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

ΜΑΡΜΑΡΑ ΝΙΚΟΛΑΚΗ
Εταιρεία γρανιτών και μαρμάρου. Κατασκευή & τοποθέτηση κάθε φυσικού και χαλαζιακού πετρώματος
Αγίου Ορους 14, Μαρούσι, Αθήνα
https://www.marmara.gr/
https://www.facebook.com/Marmara.Nikolaki/
https://twitter.com/NikolakiMarble
https://www.instagram.com/hellenicmarbles/

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ
Γωγώ Κώτσινα – Σώτου. Ιδιωτικός βρεφονηπιακός σταθμός & νηπιαγωγείο
Αγίου Κωνσταντίνου 130, Τρίπολη
http://www.to-xamogelo.gr/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.