Αλήθεια 46 εκατ. Αμερικανοί κατέχουν Crypto;

Το Newsweek δημοσίευσε ένα άρθρο που ισχυρίζεται ότι 46 εκατομμύρια Αμερικανοί κατέχουν Bitcoin, αλλά από πού προέρχονται τα στοιχεία; Τα Crypto μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν συζητήσεις αφότου το Newsweek δημοσίευσε στις 11 Μαΐου το άρθρο με τίτλο «46 εκατομμύρια Αμερικανοί κατέχουν τώρα Bitcoin, καθώς τα Crypto γίνονται Mainstream«.

Ο εντυπωσιακός αυτός αριθμός αναδημοσιεύτηκε ξανά και ξανά, από διάσημους Bitcoiners, συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου της MicroStrategy, Michael Saylor, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Ο χρηματοοικονομικός κλάδος υιοθετεί τα κρύπτο, ενσωματώνοντας το Bitcoin στα ασφαλιστικά, τραπεζικά και επενδυτικά προϊόντα του. Το Newsweek λέει ότι 46 εκατομμύρια Αμερικανοί κατέχουν πλέον Bitcoin.»

Ο συνιδρυτής της Coin Metrics, Nic Carter, δήλωσε ότι ο τεράστιος αριθμός Bitcoiners αντιπροσωπεύει «μια ισχυρή εκλογική περιφέρεια που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Τα πολιτικά οφέλη από τον εναγκαλισμό του Bitcoin είναι τεράστια.»

Ο Dan Held, ο υπεύθυνος ανάπτυξης στο Kraken, ήταν ένας ακόμα από εκείνους που έσπευσαν να πανηγυρίσουν τα νέα γι’ αυτό το επίτευγμα, με ένα tweet:

“46 εκατομμύρια Αμερικανοί κατέχουν Bitcoin. Το 22% όλων των ενηλίκων. Είναι γεγονός.”


Ωστόσο, στο r/bitcoin subreddit, η γενική αντίδραση χαρακτηρίστηκε περισσότερο από δυσπιστία, με ορισμένους Redditors να το αποκαλούν «χοντρή υπερβολή» ή να δημοσιεύουν ότι «δεν πιστεύουν αυτούς τους αριθμούς». Ο Redditor unfuckingstoppable δημοσίευσε το εξής post:

«Ακούγεται πολύ υψηλός αριθμός. Εγώ, δεν ξέρω ούτε ένα άτομο που να κατέχει (ενν. Bitcoin). Kαι αυτό μας λέει ότι 1 στους 6 ή στους 7 πολίτες είναι κάτοχοι»


Ο αριθμός των 46 εκατομμυρίων ως κατόχων κρυπτονομισμάτων στην Αμερική, προέρχεται από μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως τις 7 Ιανουαρίου του 2021, από την New York Digital Investment Group ή αλλιώς NYDIG. Η NYDIG είναι θυγατρική της Stone Ridge, ενός διαχειριστή εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η έρευνα του Ιανουαρίου είναι σημείο αναφοράς και για μια πιο πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στις 22 Μαρτίου από την NYDIG σχετικά με το Bitcoin και τον κλάδο ασφαλειών ζωής, η οποία αποτέλεσε τη βάση του άρθρου του Newsweek. Αν και πέρασε καιρός από τη δημοσίευση, η νέα έρευνα έχει τραβήξει την προσοχή των ανθρώπων χάρη στην προβολή της από σημαντικό μέρος μεγάλων μέσων ενημέρωσης.

Τα μεγέθη του δείγματος και από τις δύο έρευνες είναι σχετικά μικρά, ωστόσο θεωρούνται στατιστικά έγκυρα. Το πρώτο πραγματοποιήθηκε σε 1050 συμμετέχοντες με εισόδημα άνω των 50.000$ και έχει περιθώριο σφάλματος 3,1%. Το δεύτερο πραγματοποιήθηκε σε 2.184 Αμερικανούς καταναλωτές, με περιθώριο σφάλματος 2,1%.

Δημιουργώντας κάποια σύγχυση, η πρώτη γραμμή του άρθρου του Newsweek υποδηλώνει ότι 46 εκατομμύρια Αμερικανοί αντιστοιχούν στο «17% του ενήλικου πληθυσμού», ενώ η αρχική έρευνα της NYDIG ισχυρίζεται ότι το ποσοστό αντιστοιχεί στο 22% του ενήλικου πληθυσμού.
Δεδομένου ότι η NYDIG ερεύνησε μόνο εκείνους με εισόδημα άνω των 50.000$ (μια υπο-ομάδα του συνολικού ενήλικου πληθυσμού), αυτό μπορεί να εξηγεί τη διαφορά στα ποσοστά.

Ένα άλλο ενδιαφέρον εύρημα, που επισημάνθηκε από το Newsweek, ήταν ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (53%) είπε ότι «δεν κατέχουν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία», αλλά το 55% εξ αυτών δήλωσε ότι «θα σκεφτόταν να προσθέσουν crypto στο χαρτοφυλάκιό τους».

Η έρευνα της NYDIG διαπίστωσε μεγάλο ενδιαφέρον για το Bitcoin:

  • Περίπου το 50% από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι επιθυμούν να λάβουν μέρος ή το σύνολο των ασφαλιστικών παροχών τους σε Bitcoin
  • Σχεδόν το 90% είπε ότι ενδιαφερόταν για προϊόντα ασφάλισης ή προσόδων, που έχουν τουλάχιστον κάποια έμμεση σύνδεση με το Bitcoin. Δεν είναι σαφές πώς, ή εάν, αυτό μπορεί να επηρεάσει την επενδυτική απόφαση των μεγάλων ασφαλιστικών φορέων. Συνήθως, οι ασφαλιστικές εταιρείες διατηρούν τα βασικά και διαχέουν τον κίνδυνο σε πολλές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων για να αποφέρουν αποδόσεις για τους πελάτες.
  • Η έρευνα ρώτησε επίσης τους συμμετέχοντες, πώς θα ένιωθαν εάν ο ασφαλιστικός τους φορέας επένδυε λιγότερο από το 2% των μετρητών του σε Bitcoin. Το 43& είπε ότι μια τέτοια κατανομή θα ήταν αποδεκτή, ενώ το 42% είπε ότι μπορεί να είναι εντάξει και μόνο το 15% είπε ότι δεν τους άρεσε η ιδέα.

Τα στοιχεία της έρευνας της NYDIG, καταγράφουν υψηλότερα ποσοστά από μια πρόσφατη έρευνα του ανταλλακτηρίου Gemini, που είχε μεγαλύτερο δείγμα 3000 ατόμων.

Το ανταλλακτήριο, σημείωσε στην έκθεσή του ότι «με βάση το δείγμα μας, εκτιμούμε ότι περίπου το 14% του πληθυσμού των ΗΠΑ κατέχει κρυπτονομίσματα», τα οποία μεταφράστηκε σε 21,2 εκατομμύρια άτομα. Αν και τα αριθμητικά στοιχεία δημοσιεύθηκαν στα τέλη Απριλίου, η ίδια η έρευνα διεξήχθη τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2020, πριν από την πλήρη εξέλιξη του bull run του 2021.

Άλλες έρευνες έχουν διαπιστώσει επίσης παρόμοιο ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα, καθώς και μεγάλη αισιοδοξία στη μακροπρόθεσμη αξία αυτού του περιουσιακού στοιχείου.

Μια έρευνα σε 1.000 Αμερικανούς από το MagnifyMoney, ένα τμήμα του Charlotte, LendingTree που εδρεύει στη Βόρεια Καρολίνα, διαπίστωσε ότι το 62% των επενδυτών κρυπτονομισμάτων πιστεύουν ότι θα γίνουν πλούσιοι. Στην ίδια έρευνα διαπιστώνεται ότι:

  • Περίπου το 46% των Αμερικανών δήλωσαν ότι μετανιώνουν που δεν αγόρασαν Bitcoin πριν από χρόνια, ενώ το 55% είπε ότι δεν έχει μετανιώσει.
  • Οι υποστηρικτές του Bitcoin λένε ότι το crypto σχεδιάστηκε για χρήση στο εμπόριο και το 29% των ερωτηθέντων στην έρευνα του MagnifyMoney, δήλωσε ότι θα χρησιμοποιούσαν τα κέρδη για να αγοράσουν δωροκάρτες. Ένα άλλο 14% είπε ότι θα πήγαινε για ψώνια.
  • Το 26% δήλωσε ότι θα εξοφλήσει τα χρέη του, αλλά το 23% είπε ότι θα επενδύσει εκ νέου σε κρυπτονομίσματα ή NFTs και το 12% ότι το θεωρεί «τρελό χρήμα» και θα χρησιμοποιούσε οποιοδήποτε κέρδος στο τζόγο.
  • Περίπου το 30% εκείνων που δεν έχουν επενδύσει ποτέ σε κρυπτονομίσματα, δήλωσαν ότι θα το επανεξέταζαν, αλλά η προθυμία να το κάνουν μειώνεται στις μεγαλύτερες ηλικίες
  • Μεταξύ αυτών που έχουν επενδύσει σε crypto: το 39% έχει επενδύσει 1.000$ ή λιγότερο και μόνο το 12% έχει επενδύσει 10.000$ ή περισσότερα. Ωστόσο, το 34% επένδυσε από 1.000 έως 4.999$ και το 16% έχει επενδύσει από 5.000 έως 9.999 $, σύμφωνα με την έρευνα της MagnifyMoney.
  • Παρά το, γενικά μικρό ποσό επενδυμένων κεφαλαίων, οι επενδύσεις σε Bitcoin μπορούν να αποτελέσουν πηγή τριβής στα νοικοκυριά.

Ίσως ο μαζικός ενθουσιασμός για το Bitcoin οφείλεται στο γεγονός ότι το αποδέχονται και μιλούν γι’ αυτό διάφορες διασημότητες. Σε τελική ανάλυση, πολλοί πιστεύουν, ότι αν ένας σταρ του σινεμά ή ένας δημοφιλής αθλητής συνδέει το όνομά του με ένα προϊόν, αυτό πρέπει να είναι καλό προϊόν.
Αυτή η τακτική πουλάει οδοντόκρεμες, δημητριακά και αυτοκίνητα, οπότε γιατί όχι χρηματοοικονομικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin;

Απλά μην ξεχνάτε εκείνον τον σοφό άντρα που επισήμανε ότι το 98,6% όλων των στατιστικών ερευνών είναι χαλκευμένες ή την παρατήρηση του Mark Twain ότι «Υπάρχουν τρία είδη ψεμάτων: τα ψέματα, τα φριχτά ψέματα και στατιστικά στοιχεία.»

Πηγές:
BRIAN QUARMBY – 12/05/2021 – https://cointelegraph.com/news/do-46-million-americans-really-own-crypto
SCOTT REEVES – 11/05/21 – https://www.newsweek.com/46-million-americans-now-own-bitcoin-crypto-goes-mainstream-1590639
https://www.newsweek.com/majority-crypto-investors-believe-it-will-make-them-rich-1583964


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς
που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF,
ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live
και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

WOD STREET 47
Γυμναστήριο – Κέντρο σωματικής ευεξίας
Τζαβέλλα 47, Εύοσμος, Θεσσαλονίκη
https://www.facebook.com/WOD.Street.47/wod_st47

ΧΙΩΤΗΣ – FIRESHOP
Πυροσβεστήρες, Πυρανίχνευση & συστήματα τοπικής κατάσβεσης
Αλαμάνας 25, Νέα Ιωνία, Αττική
https://fireshop.gr/
https://www.facebook.com/pyrasfaleia/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.