Λίγα λόγια για την επένδυση με μόχλευση κεφαλαίων στα crypto

Λίγα λόγια για την επένδυση με μόχλευση κεφαλαίων στα crypto

Στον απόηχο των ταραγμένων ημερών που γνώρισαν τα κρύπτο, ο Adam Back, μέσω ενός νήματος στο Twitter, θέλησε να δώσει μερικές συμβουλές προς τους επενδυτές (κυρίως λιανικής) των κρυπτονομισμάτων, ειδικότερα σε σχέση με τη χρήση μόχλευσης στα κεφάλαια που επενδύουν.

Για όσους δεν τον γνωρίζουν, ο Adam Back είναι ένας από τους προπάτορες των κρυπτονομισμάτων. Όπως περιγράφει ο ίδιος τον εαυτό του: cypherpunk, κρυπτογράφος, privacy/ecash, εφευρέτης του hashcash (χρησιμοποιείται στην εξόρυξη του Bitcoin), PhD στην επιστήμη των υπολογιστών και συνιδρυτής / Διευθύνων Σύμβουλος της Βlockstream.

O Adam Back


Κατά τεκμήριο, ένας βαθύς γνώστης του χώρου, τα λόγια του οποίου αξίζει να λάβουμε υπ’ όψη μας, ειδικά τώρα που έχουμε γεμίσει με πλήθος «ειδικών, αναλυτών και ειδημόνων» στο crypto trading.

Μερικές σκέψεις για την επένδυση με μόχλευση κεφαλαίων στα κρυπτονομίσματα.

«ΜΗΝ το κάνετε!» καλύτερα κάνετε απλά hodl και ψυχρή αποθήκευση. Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε μόχλευση για διασκέδαση / κέρδος, αυξάνετε τον κίνδυνο πολύ. Κάντε το, στο μέγιστο, επί του 10% των νομισμάτων σας (ή λιγότερο).
Ποτέ μην τοποθετείτε συναλλαγές μόχλευσης χωρίς stop order ή σιωπηρή διακοπή από την εκκαθάριση μικρής θέσης

Η χαμηλή μόχλευση είναι μια άλλη επιλογή, π.χ. 1,1-1,5x. αλλά προσέξτε για τα ποσοστά χρηματοδότησης. Φτάνουν το 30% APY. Μπορείτε να επαναφέρετε και να προσθέσετε περισσότερη ασφάλεια, αλλά στη συνέχεια η έκθεση της θέσης σας μεγαλώνει και έτσι ο κίνδυνος θα μπορούσε να ξεπεράσει τον στόχο σας, εάν, ούτως ή άλλως, το σύνολο ρευστοποιηθεί.

Μερικοί άνθρωποι κάνουν πολλές μικρότερες παραγγελίες με υψηλότερη μόχλευση, οπότε σχεδιάζουν ότι θα ρευστοποιηθεί εάν η αγορά έχει μεγάλη κινητικότητα π.χ. 10x long . Εάν η τιμή πέσει κατά 10% ρευστοποιείται. Αλλά μόνο στο 1%.Τότε ελπίζουν να κερδίσουν περισσότερα από όσα χάνουν.

Μπορείτε να απομονώσετε θέσεις σε δευτερεύοντες λογαριασμούς ή να θέσετε μια εντολή διακοπής σε πλατφόρμες όπου η θέση btc-perp συνδυάζεται. π.χ. όπως παραπάνω, αλλά 10x στα 1000$, δίνοντας εντολή stop για να πουλήσετε 10 συμβόλαια στα 900$. (λάβετε υπ’ όψη ότι το stop είναι εντολή αγοράς, οπότε πιθανότατα θα μειωθεί κάτω από τα 900$).

Δώστε επίσης προσοχή ποια ανταλλακτήρια έχουν ιστορικό συντριβής υπό συνθήκες υπερφόρτωσης, δεν ανταποκρίνονται σε παραγγελίες, παρουσιάζουν κενά λειτουργίας ή ελαττώματα αναφοράς τιμών.
Τα ανεπαρκώς διαχειριζόμενα ανταλλακτήρια, είναι σχεδόν σίγουροι κίνδυνοι. Όταν το χρειάζεστε περισσότερο μπορεί να μην είναι λειτουργικό και εσφαλμένα να ρευστοποιήσει τη θέση σας.

Όλα αυτά, εκ των υστέρων (ενν. της πρόσφατης κατάρρευσης). Οι άνθρωποι αγόρασαν πολλαπλά επίπεδα, που πίστευαν ότι ήταν φθηνά ή στο κατώτατο σημείο τους, αλλά αποδείχτηκε ότι δεν ήταν έτσι.
Στην πραγματικότητα [ενν. η πρόσφατη πτώση] ήταν μια μάχη ανάμεσα στους traders μόχλευσης, που προσπαθούσαν να αλιεύσουν επίπεδα ρευστοποίησης.

Η ουσία είναι ότι το trading με μόχλευση είναι απατηλά επικίνδυνο. Μπορείς να μπεις σε προβλήματα γρηγορότερα από ό, τι θα φανταζόσουν ποτέ. Αν το κάνετε, τότε να κάνετε αυστηρή κατανομή με νοοτροπία «ετοιμαστείτε να χάσετε» στο 10%, ενώ το 90% των νομισμάτων σας να βρίσκεται σε ψυχρή αποθήκευση.
Ξεκινήστε με το 1/10. Η αγορά είναι ασταθής, οπότε οι στρατηγικές μετατρέπονται σε καρδιοχτύπι. Τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Πηγή: 20/05/2021 – https://twitter.com/adam3us/status/1395312490557358084


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς
που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF,
ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live
και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

PHARMACY 128
Φυσικό και ηλεκτρονικό φαρμακείο
Διεύθυνση: Αγίου Δημητρίου 128, Θεσσαλονίκη

https://www.pharmacy128.gr/
MEDICAL DENT
Αισθητική Οδοντιατρική και Εμφυτεύματα
Καισαρείας 6, Αθήνα
Web: www.medicaldent.gr
Fb: www.facebook.com/MedicalDentGreece 

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.