Η αγορά των κρύπτο στην Αυστραλία

Η Jane Hume, υπουργός χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Αυστραλίας, δήλωσε ότι τα κρυπτονομίσματα θα αναπτυχθούν ως κατηγορία περιουσιακών στοιχείων και η αυστραλιανή κυβέρνηση δεν θα εμποδίσει τους crypto traders.
Το μήνυμα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις που έλαβαν άλλες κυβερνήσεις και ρυθμιστικές αρχές ανά τον κόσμο.

«Θα ήθελα να κάνω κάτι σαφές: τα κρυπτονομίσματα δεν είναι μόδα (fad). Είναι μια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που θα αυξηθεί σημαντικά«, δήλωσε η Hume στο ετήσιο συνέδριο της Stockbrokers and Financial Advisers Association νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. «Αν θέλετε να επενδύσετε στο Dogecoin, δεν θα σας εμποδίσω. Η προσωπική ευκαιρία και η προσωπική ευθύνη είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, είπε.

Εν μέσω εκκλήσεων για αυστηρότερη ρύθμιση της βιομηχανίας των κρυπτονομισμάτων, η Hume αφιέρωσε χρόνο της ομιλίας της, για να απορρίψει αμφίβολες οικονομικές συμβουλές που βρέθηκαν σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το TikTok. «Ο influencer του TikTok δεν είναι τόσο διαφορετικός από τον μάγκα στο μπαρ, που θέλει να σας πει τα πάντα για την πραγματικά υπέροχη εταιρεία στην οποία μόλις επένδυσε», είπε.
«Αυτό δεν είναι οικονομική συμβουλή, αλλά όπως συμβαίνει από τότε που οι οδηγοί ταξί άρχισαν να παρέχουν συμβουλές για τις μετοχές, είναι αναπόφευκτο μέρος ενός χρηματοοικονομικού συστήματος».

Η Hume πρόσθεσε ότι ενώ οι επαγγελματίες επενδυτές μπορεί να απογοητευτούν με τέτοιες συμβουλές, «σε κάποιο σημείο πρέπει να αφήσουμε τους ανθρώπους να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις, πρόκειται για προσωπική ευθύνη και κοινή λογική». Τα σχόλια της Hume έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις σκληρότερες στάσεις που υιοθέτησαν άλλες κυβερνήσεις σχετικά με τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων

Η Αυστραλία vs o υπόλοιπος κόσμος

Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, η Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου (FCA) απαγόρευσε τα παράγωγα κρυπτονομισμάτων για ιδιώτες επενδυτές. Η FCA ισχυρίστηκε, ότι τα προϊόντα που βασίζονται σε κρυπτονομίσματα ήταν «ακατάλληλα» για τους πελάτες λιανικής , λόγω της επικράτησης του οικονομικού εγκλήματος, της αστάθειας των τιμών, της έλλειψης κατανόησης των προϊόντων αυτών εκ μέρους των πελατών και επειδή δεν διαθέτουν αξιόπιστες εκτιμήσεις.
«Αυτή η απαγόρευση αντικατοπτρίζει πόσο σοβαρά βλέπουμε την πιθανή βλάβη στους καταναλωτές λιανικής από αυτά τα προϊόντα», δήλωσε ο προσωρινός εκτελεστικός διευθυντής στρατηγικής και ανταγωνισμού Sheldon Mills, τον Οκτώβριο.

Στην Ινδία – όπου η κυβέρνηση εξετάζει απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων εδώ και μήνες – ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Anurag Thakur, δήλωσε στο Times Now τον περασμένο μήνα, ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να προστατεύσει τους επενδυτές από την αστάθεια των τιμών.

Χθες, οι ΗΠΑ χτύπησαν μία παρόμοια χορδή για την προστασία των επενδυτών. Ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler, δήλωσε στο Συνέδριο FINRA 2021 ότι «Χρειαζόμαστε κανόνες για την προστασία των καθημερινών επενδυτών …. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει ρυθμιστής της αγοράς γύρω από αυτά τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και έτσι δεν υπάρχει πραγματικά προστασία γύρω από την απάτη ή τη χειραγώγηση», πρόσθεσε.

Όλες αυτές οι θέσεις έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την έκκληση της Αυστραλίας για προσωπική ευθύνη, αλλά η Hume πρόσθεσε επίσης ότι τα κρυπτονομίσματα υπόκεινται σε αυστραλιανούς νόμους σχετικά με τη συμπεριφορά της αγοράς, τους φόρους και το KYC, όπως και κάθε άλλη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων. «Δεν είναι κάρτα ελευθέρας», είπε.

«Ο ELON MUSK ΕΙΝΑΙ Ο ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΤΟΥ BITCOIN» απαντούν οι Αυστραλοί σε έρευνα!!

Οι Αυστραλοί μαθαίνουν όλο και περισσότερο για τα κρυπτονομίσματα, αλλά αποδεικνύεται ότι ορισμένοι μύθοι και παρανοήσεις εξακολουθούν να είναι διαδεδομένες στο ευρύ κοινό. Ως ένα από τα πιο εκπληκτικά παραδείγματα είναι η απάντηση στη νέα δημοσκόπηση του Finder, όπου οι περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες πιστεύουν ότι ο Elon Musk είναι ο εφευρέτης του Bitcoin.

Το Finder τεστάρει τους Αυστραλούς με 8 ερωτήσεις για το Bitcoin

Ο ιστότοπος Finder.com πρόσφατα διενήργησε έρευνα σε 1.000 Αυστραλούς, για να εκτιμήσει τις γνώσεις τους σχετικά με το Bitcoin. Η μελέτη, που διενεργήθηκε μέσω του Consumer Sentiment Tracker, διαπίστωσε ότι ένα εκπληκτικό 98% των ερωτηθέντων δεν μπόρεσε να απαντήσει σωστά σε συνολικά 8 αληθινές ή ψευδείς ερωτήσεις σχετικά με το κρυπτονόμισμα.

Το «Bitcoin δεν φορολογείται» ήταν η πιο προφανής απόκλιση από την πραγματικότητα, με το 59% των συμμετεχόντων να προσδιορίζουν ότι η δήλωση είναι αληθινή. Τα κέρδη κρυπτονομισμάτων, σημειώνει το Finder, μπορούν να αντιμετωπίζονται είτε ως εισόδημα είτε ως επένδυση για φορολογικούς σκοπούς.
«Όταν το πουλάτε, θα πρέπει να πληρώσετε φόρο υπεραξίας στα κέρδη σας. Σας συνιστούμε να ζητήσετε ανεξάρτητη συμβουλή από έναν λογιστή», προσθέτουν οι συγγραφείς της μελέτης.

Ένας δημοφιλής μύθος είναι ότι «ο Elon Musk δημιούργησε το Bitcoin» και όχι κάποιος ανώνυμος προγραμματιστής γνωστός ως Satoshi Nakamoto . Ο ιδρυτής της Tesla και της Spacex αρνήθηκε τις εικασίες πριν από πολύ καιρό, αλλά το 56% των Αυστραλών εξακολουθούν να συμφωνούν με αυτήν. Οι άνδρες (62%) είναι πιο πιθανό να κάνουν αυτό το λάθος από τις γυναίκες (51%).
Ο διάσημος επιχειρηματίας που μετατράπηκε πρόσφατα σε crypto-influencer και σπρώχνει τις αγορές πάνω ή κάτω με τα tweets του, είναι κάτι που πιθανότατα οδήγησε στην εσφαλμένη εντύπωση.

«Το Bitcoin είναι τουλάχιστον 15 ετών», σύμφωνα με το 44% των ερωτηθέντων

Πολλοί από τους ερωτηθέντες είναι επίσης πεπεισμένοι ότι το BTC είναι παλαιότερο από ό,τι είναι στην πραγματικότητα, με το 44% να υποστηρίζει τον ισχυρισμό ότι «Το Bitcoin υπάρχει εδώ και περισσότερα από 15 χρόνια».
Ενώ ένα άλλο 44% πιστεύει ότι «Υπάρχει ένας απεριόριστος αριθμός Bitcoin που θα εξορύσσονται», όταν η προσφορά του είναι στα 21 εκατομμύρια νομίσματα το πολύ. Πάνω από τα μισά μέλη της Generation Z (51%) πιστεύουν αυτή την ψευδή δήλωση σε σύγκριση με μόνο το 34%των Baby Boomers.

Πολλοί Αυστραλοί δεν γνωρίζουν τον μεγάλο αριθμό κρυπτονομισμάτων που έχουν δημιουργηθεί από τη γέννηση του Bitcoin. Από τα ερωτηθέντα άτομα, το 39% ήταν θετικό στο ότι «Υπάρχουν λιγότερα από 100 διαφορετικά κρυπτονομίσματα».
Στην πραγματικότητα, περισσότερα από 9.000 κρυπτονομίσματα υπάρχουν και ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς. Στη συνέχεια, σχεδόν το ένα τρίτο των συμμετεχόντων στη μελέτη, το 31%, εκτιμά ότι «Ένα Bitcoin αξίζει πάνω από 100.000 AUD» (περίπου 77.000$), βάζοντας την τιμή του πολύ πάνω από την τρέχουσα τιμή αγοράς.

Μια άλλη λανθασμένη υπόθεση που συμμερίστηκε το 31% των ερωτηθέντων είναι ότι «Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Bitcoin για να αγοράσετε πράγματα». Στην πραγματικότητα, χιλιάδες επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Αυστραλία δέχονται πληρωμές σε κρυπτονομίσματα, σημειώνει το Finder.
«Υπάρχουν  Bitcoin ATM και χρεωστικές κάρτες που διευκολύνουν τη μετατροπή των Bitcoin σας σε μετρητά και τα ξοδεύετε όπως οποιοδήποτε άλλο νόμισμα», αναλύει η έκθεση του ιστότοπου. Αλλά αυτό που είναι ακόμη πιο εκπληκτικό είναι ότι το ένα πέμπτο των Αυστραλών (22%) είναι σίγουροι ότι «Τα Bitcoin είναι ένα φυσικό νόμισμα».

Η έρευνα βγήκε την περίοδο που σε μια επιτροπή της Γερουσίας στην οποία είχε ανατεθεί να διερευνήσει επιλογές για την εφαρμογή νέων χρηματοοικονομικών τεχνολογιών στη χώρα, ετοιμάζεται να ολοκληρώσει μια έρευνα που ξεκίνησε το 2019.
Η Επιτροπή Επιλογής της Γερουσίας για την Αυστραλία ως Τεχνολογικό και Χρηματοοικονομικό Κέντρο, σχεδιάζει να αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο κανονιστικό πλαίσιο για κρυπτονομίσματα και άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, ακολουθώντας τα βήματα παρόμοιων κρατών όπως ο Καναδάς αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγές:

Scott Chipolina – 21/05/2021- https://decrypt.co/71624/i-wont-stand-in-cryptos-way-australias-financial-services-minister
Lubomir Tassev -20/05/2021-https://news.bitcoin.com/elon-musk-invented-bitcoin-if-you-ask-half-of-australians-polled-by-finder/?utm_source=OneSignalPush&utm_medium=notification&utm_campaign=PushNotifications


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς
που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF,
ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live
και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

METABOOK  - online marketplace μεταχειρισμένων βιβλίων
https://www.facebook.com/metabookgr/
https://metabook.gr/
https://metabook.gr/support?fbclid=IwAR1fVw0o3jI_iImO5pYI3kDVBQpk_8-MPXbG39Cle95naSxLQ3tsyhMqdEA 
TICTAC - Ανάκτηση δεδομένων  (Data Recovery) 
Βουλιαγμένης 112 Α & Τύχης 2, Ελληνικό
https://tictac.gr/ 
https://www.facebook.com/tictac.anaktisi.dedomenon.data.recovery/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.