Διαζύγιο; Ποιος παίρνει τα crypto;

.

Όταν ένα ζευγάρι παίρνει διαζύγιο, οι σύζυγοι υποτίθεται ότι διαιρούν και μοιράζονται τα περιουσιακά στοιχεία. Βέβαια, μερικοί επιλέγουν να κρύψουν κάποια από αυτά.
Η απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων είναι ένα παλιό πρόβλημα, αλλά πρόσφατα παίρνει μια νέα διάσταση, καθώς οι σύζυγοι (συνήθως οι άνδρες) προσπαθούν να αποφύγουν το λογαριασμό του διαζυγίου, αποθηκεύοντας χρήματα σε μυστικά πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων.
Το άρθρο μας δίνει μία εικόνα γι’ αυτά που συμβαίνουν στην Αμερική, αλλά, όπως όλα στις μέρες μας είναι θέμα χρόνου να φτάσει και σε μας. Ας έχουμε μία ιδέα…

Είναι ένα πρόβλημα που η Sandra Radna γνωρίζει καλά. Η δικηγόρος διαζυγίων του Long Island εκπροσωπεί τώρα πολλούς πελάτες, των οποίων οι κάποτε πλούσιοι σύντροφοι, επικαλούνται ξαφνικά και ανεξήγητα «φτώχεια».

«Σε μια περίπτωση, ο σύζυγος ήταν υψηλόμισθος, που κέρδιζε πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια ως διαχειριστής επενδύσεων, αλλά ισχυρίστηκε ότι είχε μόνο ένα λογαριασμό συνταξιοδότησης, με 200.000$. Η σύζυγος ήξερε ότι είχε περιουσιακά στοιχεία, αλλά δεν ήξερε πού ήταν» λέει η Radna.
Τα χρήματα που έλειπαν, αποδείχθηκε ότι ήταν σταθμευμένα σε λογαριασμούς crypto, τους οποίους η Radna κατάφερε να βρει μέσω εγκληματολογικών ερευνών και δικαστικών εντολών.

Η επιτυχία της στον εντοπισμό των κεφαλαίων είναι αξιοσημείωτη, διότι αντικατοπτρίζει το πώς τα νομικά και λογιστικά επαγγέλματα, γίνονται πιο έξυπνα στην περίπτωση των κρυπτονομισμάτων.
Ενώ οι ιστορίες για τα διαζύγια και τα κρυπτονομίσματα δεν είναι καινούργιες – πρωτοσέλιδα σχετικά με το Bitcoin  και τον γάμο, άρχισαν να εμφανίζονται το 2018 – περισσότεροι πρώην σύζυγοι (κυρίως γυναίκες) παίρνουν τώρα στα χέρια τους τα κρυμμένα κεφάλαια, με κινήσεις που οι ίδιες και οι δικηγόροι τους κάποτε υπέθεταν ότι ήταν αδύνατον να γίνουν.

Ένας βασικός λόγος για αυτό, είναι άνθρωποι όπως ο Mark DiMichael. Είναι ειδικός εγκληματολόγος στη λογιστική εταιρεία Citrin Cooperman και βοηθά τις εταιρείες να ξεριζώσουν την απάτη, αλλά επίσης βοηθά τους δικηγόρους διαζυγίων να εντοπίσουν περιουσιακά στοιχεία.
Στο παρελθόν, λέει, οι άπληστοι σύζυγοι έκρυβαν τα χρήματά τους σε ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς ή ακόμα και σε μυστικούς σωρούς μετρητών, αλλά, καθώς τα κρυπτονομίσματα αυξήθηκαν σε δημοτικότητα, οι περισσότεροι έχουν στραφεί σε ψηφιακά πορτοφόλια, κυρίως επειδή μπορούν να μεταφέρουν τα χρήματα όπου θέλουν, χωρίς καν να βγουν από το σπίτι του.

Ωστόσο, ενώ οι συναλλαγές με κρύπτο μπορεί να είναι εξαιρετικά ανώνυμες, ο DiMichael λέει ότι πολλοί υποψήφιοι «απατεώνες διαζυγίου» αποτυγχάνουν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να καλύψουν τα ίχνη τους.
Αντ’ αυτού, χρησιμοποιούν μια υπηρεσία όπως η Coinbase, η οποία πρέπει να καταγράφει τις ταυτότητες των πελατών για να συμμορφώνεται με τους ομοσπονδιακούς τραπεζικούς νόμους και πρέπει να ανταποκρίνεται σε κλήσεις που έχουν διαταχθεί από δικαστήριο.

Ακόμα και οι σύζυγοι που φροντίζουν περισσότερο να αποκρύψουν τις κρύπτο συναλλαγές τους δεν έχουν καθαρίσει. Σύμφωνα με τη Radna, η ίδια έχει λάβει δικαστικές εντολές για να κατάσχει υπολογιστές και να διενεργήσει εγκληματολογικούς ελέγχους, για αναζήτηση δραστηριότητας που σχετίζεται με τα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων νομισμάτων υψηλής προστασίας του απορρήτου, όπως το Dash ή το Monero.

Εν τω μεταξύ, ο DiMichael λέει ότι έχει δημιουργήσει το δικό του λογισμικό για να αναλύει διάφορα blockchains, πράγμα που σημαίνει ότι η ανακάλυψη ακόμη και μιας μόνο συναλλαγής, μπορεί να είναι αρκετή για να εντοπίσει τα κρυμμένα κρύπτο του συζύγου.

«Εφόσον έχετε μια διεύθυνση πορτοφολιού, έχετε να ξεκινήσετε από κάπου», λέει ο DiMichael, προσθέτοντας ότι συμβουλεύει τους συζύγους που βρίσκονται ακόμα στο συζυγικό σπίτι , να αναζητούν πορτοφόλια hardware ή πορτοφόλια paper , που περιέχουν κλειδιά Bitcoin που μπορεί να βρίσκονται κάπου το σπίτι.

Προσθέτει, ωστόσο, ότι δεν είναι πάντα δυνατό να εντοπιστούν περιουσιακά στοιχεία σε κρύπτο, ειδικά εάν ένας σύζυγος κατάφερε να τα μεταφέρει απευθείας σε μια συναλλαγή στο εξωτερικό, όπως στη Binance, η οποία συνήθως αγνοεί τις κλήσεις που προέρχονται από δικαστήρια των ΗΠΑ.

Ωστόσο, δεν είναι όλοι τόσο προσεκτικοί. Ο DiMichael, ο οποίος λέει ότι έχει λάβει περισσότερες από 25 κλήσεις σχετικά με την ανίχνευση κρυπτονομισμάτων σε περιπτώσεις διαζυγίου, σημειώνει ότι τα σχέδια απόκρυψης των περιουσιακών στοιχείων των συζύγων, μπορούν να χαλάσουν επειδή αυτοί δεν μπορούν να σταματήσουν να καυχώνται για τις δραστηριότητές τους.

«Μια γυναίκα με κάλεσε να καταθέσω, ότι ο σύζυγός της είπε σε όλους τους φίλους του ότι είναι μια φάλαινα στα κρύπτο και είναι εδώ και χρόνια», δήλωσε ο DiMichael, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο σύζυγος ήταν πρώην επαγγελματίας αθλητής και ότι η υπόθεση είναι σε εξέλιξη.

Και όπως οι δικηγόροι πλησιάζουν τα κρυμμένα κρυπτονομίσματα σε περιπτώσεις διαζυγίου, το ίδιο ισχύει και για τους δικαστές. Ενώ πριν από πέντε χρόνια, πολλοί δικαστές μπορεί να μπερδεύονταν με το Bitcoin, η Radna λέει ότι η δικαστική αρχή της Νέας Υόρκης, η οποία εδώ και πολύ καιρό είναι υπεύθυνη όταν πρόκειται για περίπλοκες οικονομικές υποθέσεις, είναι πλέον άπταιστη γνώστης των κρύπτο.

Η ουσία είναι ότι, όταν ένας γάμος πνέει τα λοίσθια, υπάρχει πλέον μια σοβαρή πιθανότητα ο ένας σύζυγος να έχει κρυπτονομίσματα, τα οποία είναι υποχρεωμένος να μοιραστεί με τον πρώην του και ότι, σε αντίθεση με το παρελθόν, οι δικηγόροι διαζυγίων γνωρίζουν τώρα ότι έχουν αρκετές δυνατότητες για τον εντοπισμό τους.

«Η εσφαλμένη αντίληψη, σε περιπτώσεις διαζυγίου, ότι εάν κάποιος έχει επενδύσει σε κρυπτονομίσματα, ο σύζυγός του δεν θα τα βρει ποτέ, είναι μεγάλο λάθος», λέει η δικηγόρος Radna .

Πηγή: Jeff John Roberts – 22/05/2021- https://decrypt.co/71333/who-gets-the-crypto-divorces-bitcoin-era


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς
που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF,
ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live
και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

BRAINWIRE
Κατασκευή και ανάπτυξη ιστοσελίδων & eshop καταστημάτων
Ειρήνης 9, Μυρσίνη Ηλείας
https://brainwire.gr/
https://www.facebook.com/Brainwire.gr/
https://twitter.com/Brainwire_gr/

DOS.gr
Διαδικτυακό ραδιόφωνο, οπτικοακουστική κάλυψη εκδηλώσεων & Live streaming
Βαρνακιώτη 2, Αμπελόκηποι – Αθήνα
https://www.dos.gr/#
https://www.facebook.com/dos.gr/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.