BTC: το επίπεδο- κλειδί της τιμής, για την ανάκτηση των $40K

Θα κρατηθούν τα 37.000$ για περισσότερη ανοδική πορεία στο άμεσο μέλλον για το Bitcoin; Στις 25 Μαΐου η τιμή του Bitcoin ( BTC) υποχώρησε, σκουπίζοντας ένα μικρό μέρος των κερδών που είχε σημειώσει κατά την προηγούμενη συνεδρία, εν μέσω μιας ακόμα ημέρας με αστάθεια των συναλλαγών.

Η ισοτιμία BTC / USD υποχώρησε κατά 6,11% μετά το άνοιγμα ης συνεδρίασης στη ζώνη Ασίας-Ειρηνικού, στα 38.856$. Το ζεύγος συνάντησε μια ισχυρή δύναμη αντίστασης κοντά στον απλό κινούμενο μέσο όρο των 200 ημερών (SMA 20 ημερών), που ώθησε την πλειονότητα των traders να κατοχυρώσουν τα ημερήσια κέρδη τους.

Ως αποτέλεσμα, οι προσφορές για το ζεύγος BTC / USD άρχισαν να πέφτουν, ενώ κατευθυνόμασταν στην έναρξη της συνεδρίασης του Λονδίνου, βρίσκοντας τελικά υποστήριξη, σε ένα επίπεδο που συνέβαλε στον περιορισμό της πτωτικής τάσης της αγοράς κατά τη διάρκεια της πτώσης των τιμών της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο trader κρυπτονομισμάτων με το ψευδώνυμο Rekt Capital, αποκάλεσε τη μαύρη οριζόντια γραμμή στο παραπάνω διάγραμμα – περίπου στα 37.000$ένα επίπεδο «βασικής δοκιμής», σημειώνοντας τη σημασία του στον καθορισμό της βραχυπρόθεσμης τάσης της αγοράς τουBitcoin.

Ο trader και αναλυτής, έβαλε ένα μπλε βέλος πάνω από το επίπεδο στήριξης που έδειχνε βόρεια, δηλώνοντας ότι περίμενε να ανακάμψει το BTC / USD στις επόμενες συνεδρίες.

«Το Bitcoin μετατρέπει βραχυπρόθεσμα τα 37.000$ σε υποστήριξη«, ανέφερε σε ένα tweet ο Rekt Capital. «Αλλά ίσως χρειαστεί να ξαναδοκιμάσουμε αυτήν την περιοχή για άλλη μια φορά, δεδομένου ότι το χθεσινό κλείσιμο ημέρας ήταν ακόμα σε καλό δρόμο για να ακολουθήσει το μπλε μονοπάτι.»

Η δήλωση εμφανίστηκε καθώς το Bitcoin συνέχισε την τάση του για ακραίες κινήσεις, καταγράφοντας ξαφνικές ημερήσιες αντιστροφές υψηλών ποσοστών περιθωρίων.
Οι ασταθείς μεταβολές των τιμών αντικατοπτρίζουν την απουσία σαφών κατευθυντήριων προτιμήσεων μεταξύ των traders , ειδικά καθώς οι αναλυτές εξέταζαν, εξίσου πειστικούς, πτωτικούς και ανοδικούς παράγοντες μεταξύ τους.

Θα συνεχίσει το Bitcoin την περαιτέρω πτώση; Οι απόψεις διαφέρουν.

Ο Victor Dergunov, ιδρυτής της Albright Investment Group, παραδέχτηκε ότι αγόρασε στην πτώση της τιμής του Bitcoin, προσθέτοντας ότι αναμένει ότι το κρυπτονόμισμα θα φτάσει τουλάχιστον στην περιοχή των 40.000$ – 42.000 $ στο προσεχές μέλλον.

«Υπήρχε τεράστιος όγκος που οδηγούσε προς τα πάνω και στην περιοχή των περίπου 30K$, αυτό είναι που θέλουμε να δούμε στο επίκεντρο της διαδικασίας διόρθωσης», εξήγησε ο Dergunov σε ένα μήνυμά του.

«Στη συνέχεια, βλέπουμε μια προσπάθεια επανεξέτασης, περίπου στα 31K$, αλλά ο όγκος είναι σημαντικά χαμηλότερος από ό,τι κατά την αρχική πτώση.»


Ως αντιστάθμιση της αισιόδοξης γνώμης του Dergunov, εμφανίστηκε η εταιρεία διαχείρισης χαρτοφυλακίου και αναλυτικών στοιχείων, το Income Generator.
Δήλωσε ότι η αγορά Bitcoin κινδυνεύει να αντιμετωπίσει τον «χειρότερο χειμώνα των κρυπτονομισμάτων» στη διάρκεια των δώδεκα ετών της, επικαλούμενη την ανοδική ανταπόκριση του δολαρίου ΗΠΑ στα στοιχεία του ανερχόμενου πληθωρισμού, που θα μπορούσαν να εξουδετερώσουν την όρεξη των επενδυτών για τα κρυπτονομίσματα.

«Φαίνεται τώρα σαν τα αυξανόμενα επίπεδα του πληθωρισμού, στην πραγματικότητα να λειτουργούν προς την αντίθετη κατεύθυνση και να επαναφέρουν την ανανεωμένη αγοραστική δραστηριότητα στο δολάριο των ΗΠΑ», ανέφερε σε σημείωμα της η Income Generator.

Εν τω μεταξύ, ο Mike McGlone, ο ανώτερος στρατηγικός αναλυτής εμπορευμάτων στο Bloomberg Intelligence, επανέλαβε την ανοδική του θεώρηση για το Bitcoin, σημειώνοντας ότι εξακολουθεί να βλέπει την ισοτιμία BTC / USD να φτάνει τα 100.000$, στην προοπτική μιας πτώσης του βαθμού προσφοράς.

«Το Bitcoin έχει εξασφαλίσει το υπόβαθρο για να υποστηρίξει μια εκτεταμένη ανοδική αγορά και μια πορεία προς τις 100.000$», είπε.

… ένας πρωταρχικός παράγοντας που αντανακλά στους λόγους διόρθωσης του κρυπτονομίσματος- υπερβολική χρήση ενέργειας – αντιπροσωπεύει τη δύναμη του μεγαλύτερου αποκεντρωμένου δικτύου στον κόσμο, που φαίνεται ότι γίνεται πιο «πράσινο.»

Με το πιο πράσινο, ο McGlone αναφέρεται στην πρόταση του Elon Musk για τη δημιουργία ενός συμβουλίου των εταιρειών εξόρυξης στη Βόρεια Αμερική, που θα μπορούσε να παρακολουθεί και να επιδοτεί τις εκπομπές άνθρακα του Bitcoin.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πτώση της τιμής του bitcoin από τα 59.000$ στα 30.000$ τις τελευταίες εβδομάδες. Επέκρινε το κρυπτονόμισμα για τις πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις της διαδικασίας εξόρυξης και σταμάτησε να το αποδέχεται ως μέσο πληρωμής για τα ηλεκτρικά οχήματα της Tesla

Πηγή: YASHU GOLA – 25/05/2021- https://cointelegraph.com/news/will-bitcoin-successfully-turn-37-000-into-a-new-support-zone


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς
που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF,
ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live
και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

EXTRA VAGANT
The only hair saloon espresso bar in town 
Ελ. Βενιζέλου 141, Νέα Ερυθραία
https://www.facebook.com/ExtraVagantCoiffure/ 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ
Δικηγόρος - Καθηγητής ΑΠΘ
Οδυσσέως 7, Θεσσαλονίκη 
Skype: ioannis.iglezakis
http://iglezakis.gr/ 

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.