Το νέο και αμφιλεγόμενο Συμβούλιο Εξόρυξης

Ο Michael Saylor διατείνεται ότι το «Συμβούλιο Εξόρυξης» ή αν προτιμάτε το «Συμβούλιο των κρυπτωρύχων», θα «υπερασπιστεί» το Bitcoin ενάντια στους «ανενημέρωτους» και «εχθρικούς» επικριτές του, σε σχέση με την κατανάλωση ενέργειας στη διαδικασία εξόρυξης.
Ας δούμε που στοχεύει ο νέος, υπό ίδρυση φορέας, που μόλις πριν δύο μέρες έκανε την εμφάνισή του ως ιδέα, με άμεσα εμπλεκόμενο και εμπνευστή του ίσως τον Elon Musk και που κατάφερε να επιφέρει προβληματισμό στην κοινότητα του Bitcoin .

Το Bitcoin Mining Council (Συμβούλιο Εξόρυξης του Bitcoin), ελπίζει να «διαχειριστεί τις ανησυχίες, ειδικά από μη ενημερωμένα μέρη» σχετικά με την ενεργειακή χρήση του κρυπτονομίσματος, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microstrategy και Ευαγγελιστής του bitcoin, ο Michael Saylor.
Ο Michael Saylor εξηγεί τους στόχους του Bitcoin Mining Council και απαντά στις κριτικές που δέχεται η συνάντηση κατά την οποία αποφασίστηκε η σύσταση του.

Το Bitcoin Mining Council γεννήθηκε από την επιθυμία να υποστηριχτεί το αφήγημα σχετικά με την ενεργειακή χρήση του κρυπτονομίσματος, δήλωσε ο Michael Saylor.
Μιλώντας την Τρίτη στο διαδικτυακό συνέδριο Consensus 2021 που διοργανώνεται από το CoinDesk, ο Ευαγγελιστής του bitcoin δήλωσε ότι συνεργάστηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Elon Musk, και μια χούφτα κρυπτωρύχων της Βόρειας Αμερικής, για να δημιουργήσουν έναν χαλαρό οργανισμό, που θα μπορούσε να δημοσιεύει δεδομένα χρήσης ενέργειας, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες που εγείρονται ότι το κρυπτονόμισμα δεν είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

«Έγινε πολύ σαφές ότι οι bitcoiners έχουν μια καλή ιστορία, αλλά είναι μια πολύ περίπλοκη ιστορία και πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να επικοινωνήσουμε την ιστορία μας», είπε.

Ο Saylor είπε ότι έφερε σε επαφή τον Musk με τους οκτώ εξορύκτες bitcoin της Βόρειας Αμερικής, για να φιλοξενήσει μια συζήτηση σχετικά με τη χρήση της ενέργειας.
Τα ιδρυτικά μέλη του Συμβουλίου, αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% του hashrate, ή της υπολογιστικής δύναμης που διασφαλίζει το δίκτυο Bitcoin. Το μεγαλύτερο μέρος του hashrate παγκοσμίως, προέρχεται από μηχανήματα που βρίσκονται στην Κίνα. Δεν έχουν ανακοινωθεί επιπλέον μέλη από τότε που ο Saylor ανακοίνωσε τη σύσταση του συμβουλίου τη Δευτέρα. Η τιμή του bitcoin πέφτει αυτόν τον μήνα μετά την ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας του Musk ότι δεν θα δέχεται πλέον το bitcoin ως μέσο πληρωμής, λόγω των ανησυχιών του για τη χρήση μη καθαρής ενέργειας.

«Σκέφτηκε (ο Musk ) ότι θα ωφεληθούμε όλοι εάν μπορούσαμε να δημοσιεύουμε τα δεδομένα χρήσης ενέργειας και τις πηγές της χρησιμοποιούμενης ενέργειας στην εξόρυξη», δήλωσε ο Saylor την Τρίτη.
Αυτές οι πληροφορίες δεν γίνονται γνωστές μέχρι τώρα από τον κλάδο των κρυπτονομισμάτων, συνέχισε ο Saylor, πράγμα που επιτρέπει σε άλλα μέρη να δημιουργούν τα δικά τους μοντέλα (κατανάλωσης ενέργειας) που μπορεί να είναι λιγότερο κολακευτικά για τη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων.

Ο Saylor, ο οποίος είναι συνήγορος και μεγάλος επενδυτής του bitcoin, καθώς πρόσθεσε πάνω από 92.000 BTC στον ισολογισμό της εταιρείας του, ξεσήκωσε την οργή της κοινότητας τη Δευτέρα, ανακοινώνοντας ότι φιλοξένησε τον σύντροφο δισεκατομμυριούχο Musk και μια χούφτα εταιρειών εξόρυξης, για τη δημιουργία του Bitcoin Mining Council.

Οι επικριτές παρομοίασαν την κίνηση αυτή με την κακή συμφωνία της Νέας Υόρκης του 2017, μιας κλειστής ομάδας που προσπάθησε να επηρεάσει τον τρόπο κλιμάκωσης του bitcoin.
Η κλειστή συνεδρία της Κυριακής, των κρυπτωρύχων bitcoin που επιδιώκουν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο οι συμμετέχοντες στο δίκτυο θα αναφέρουν ην ενεργειακή τους χρήση και κατανάλωση, δημοσιοποιήθηκε μετά την πραγματοποίηση της, δείχνοντας έλλειψη «αυτογνωσίας», όπως έγραψε ο συνιδρυτής της Great American Mining, Marty Bent.

Το νέο Συμβούλιο Εξόρυξης Bitcoin που ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy, Michael Saylor και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, δεν θα λειτουργήσει «αν προσπαθήσουν να κάνουν κάτι παρόμοιο με τον ΟΠΕΚ» γιατί «ο καθένας μπορεί να έρθει και να εξορύξει bitcoin», σύμφωνα με τον Sam Bankman -Fried, Δ/νων Σύμβουλο του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX.
Τούτου λεχθέντος, η προσπάθεια ανοίγει «αυτό το ενδιαφέρον κουτί σκουληκιών», δήλωσε ο Bankman-Fried σε συνέντευξή του κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου της εκπομπής First Coover της CoinDesk TV, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Consensus 2021 του CoinDesk.
«Εάν σε ένα εντελώς ανοιχτό δίκτυο όπου οι μεγάλοι ανοιχτοί παίκτες σε αυτό το ανοιχτό δίκτυο, ανοιχτά και χωρίς κανένα εξαναγκασμό, αποφασίσουν να συνεργαστούν μεταξύ τους, είναι αυτή η αποκέντρωση; Είναι λίγο καθοριστικό ζήτημα», είπε ο Bankman-Fried.

Εν ολίγοις, ο προβληματισμός έγκειται στην αδιευκρίνιστη φύση αυτού του Συμβουλίου. Πρόκειται για μία συνεργασία με σκοπό τη διαφάνεια και τη προστασία του περιβάλλοντος ή για την απαρχή ενός καρτέλ φτιαγμένο από δισεκατομμυριούχους, που θα χειραγωγεί το δίκτυο και την κοινότητα στο μέλλον;

Ωστόσο, ο Peter Wall, Διευθύνων Σύμβουλος, του μέλους του Συμβουλίου, Argo Blockchain, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η ομάδα δεν σκοπεύει να αλλάξει καμία πτυχή του οικοσυστήματος bitcoin, απλώς αντιμετωπίζει τις περιβαλλοντικές ανησυχίες που αναδύονται.

«Νομίζω ότι η πρώτη σε βαρύτητα ερώτηση του Elon ήταν hey, μπορούμε να βρούμε έναν τρόπο δημοσιοποίησης ή [ενίσχυσης] της διαφάνειας για τη χρήση ενέργειας στην εξόρυξη bitcoin, δήλωσε ο Saylor την Τρίτη.
«Νομίζω ότι το πρώτο βήμα είναι, ας προτείνουμε ένα πρωτόκολλο για να δημοσιεύουμε ενεργειακές πληροφορίες, με τρόπο που να μπορούμε να τις μοιραστούμε με τον κόσμο και στη συνέχεια να συνεργαστούμε για να διασφαλίσουμε ότι επιδιώκουμε βιώσιμους ενεργειακούς στόχους».

Ο Michael Saylor αποκάλυψε τη «Μυστική Συνάντηση» με τους Musk και MinersCrypto, κατά τη διάρκεια της βασικής συνέντευξής του στο Consensus 2021 την Τρίτη και το Twitter πήρε το όπλο του.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy απέρριψε τις κατηγορίες περί μιας μυστικοπαθούς συνάντησης πίσω από κλειστές πόρτες και εξήγησε τους στόχους βιωσιμότητας του νέου Συμβουλίου Bitcoin Mining Council .
«Εάν ο Saylor και ο Musk σκόπευαν να προσπαθήσουν κρυφά να ελέγξουν το bitcoin με μια ιδιωτική συνάντηση, δεν θα είχα ανακοινώσει την ύπαρξη της συνάντησης σε όλο τον κόσμο σήμερα», είπε ο Saylor.

«Όλοι σε αυτή τη συνάντηση, συμπεριλαμβανομένου του Elon, είναι παθιασμένοι πιστοί της αποκέντρωσης», είπε ο Saylor προσθέτοντας ότι: Η ομάδα ενδιαφέρεται περισσότερο για τη «διαχείριση των ανησυχιών, ειδικά από μη ενημερωμένα σωστά τρίτα μέρη», σχετικά με τη χρήση ενέργειας του bitcoin.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι που είναι εχθρικοί με το bitcoin και εχθρικοί με τον κλάδο των κρυπτονομισμάτων, δεν θα καθορίζουν αυτές τις αφηγήσεις και δεν θα καθορίζουν αυτά τα μοντέλα ούτε θα καθορίζουν αυτά τα μετρήσιμα δεδομένα«, είπε. «με την απουσία καλών πληροφοριών ή με την απουσία οποιασδήποτε απάντησης εκ μέρους μας, αυτοί θα καθορίζουν αυτά τα μοντέλα. (κατανάλωσης ενέργειας)»

Πηγές:
Nikhilesh De- 25/05/2021-https://www.coindesk.com/michael-saylor-bitcoin-mining-consensus
https://finance.yahoo.com/news/sam-bankman-fried-says-bitcoin-182856594.html?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cuZ29vZ2xlLmNvbS8&guce_referrer_sig=AQAAAI_Ezd458mOO8tTG_jEjQqmI_ydT51rhJTk5mK6fP9TZlkmmvOHI_lni71xGSGQzG5cCbiJYrK-RjFklG18JaJHMdpy0Zaz4i39gGajbVzCXm-IbtMUMUel6BxRcOhoVI8kRXRb2lDOHawI8QWVYwl8sk2UtHHpeecHf2Gizmuv4


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς
που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF,
ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live
και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΟΣ
Ιατρός, Καρδιολόγος
Δασκαλογιάννη 1 Α, Σητεία, Κρήτη
Τηλ. 28430 28750
Κιν. 694 201 4936
e-mail nikosbernardos@yahoo.gr

ΦΡΟΝΤΙΔΑ
Ορθοπεδικά, ιατρικά εξαρτήματα & υποδήματα
Παυσιλύπου 14, Θεσσαλονίκη
https://www.facebook.com/frontidathessaloniki/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.