Ερευνα: χαμηλό επίπεδο γνώσης το κύριο εμπόδιο στην υιοθέτηση των crypto

Ερευνα: Χαμηλό επίπεδο γνώσης το κύριο εμπόδιο στην υιοθέτηση των crypto

Η έλλειψη γνώσεων είναι το κύριο εμπόδιο στην υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων, συμπεραίνει μία νέα έρευνα. Το 55% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι γνωρίσουν τα κρυπτονομίσματα, παρά το γεγονός ότι δεν κατέχουν ούτε χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα.

Μεταξύ των πολλών περίπλοκων θεμάτων που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin (BTC), η έλλειψη γνώσης και κατανόησης των κρυπτονομισμάτων είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ευρύτερη υιοθέτηση, σύμφωνα με τη νέα έρευνα.
Το Economist Intelligence Unit, το τμήμα έρευνας και ανάλυσης του Economist Group, δημοσίευσε τη νέα έκθεση με τίτλο Digimentality 2021.

Η μελέτη ανατέθηκε από την μεγάλη πλατφόρμα πληρωμών και κρυπτονομισμάτων, την Crypto.com και περιέχει μια έρευνα για καταναλωτές, με τη συμμετοχή 3.053 ατόμων, που πραγματοποιήθηκε από τον Φεβρουάριο έως τον Μάρτιο του 2021.

Η δημογραφική ταυτότητα της έρευνας

Από το δείγμα των 3.053 ατόμων, το 46% ήταν άνδρες και το 54% γυναίκες. Σχετικά με το επίπεδο εισοδήματος, σύμφωνα με όσα δηλώνουν οι ίδιοι, το 57% θεωρεί ότι βρίσκεται κάτω του μέσου όρου, το 37% ότι βρίσκεται άνω του μέσου όρου και το 6% δεν απάντησε στην ερώτηση.
Αλλά στοιχεία που περιγράφουν το δείγμα των συμμετεχόντων είναι:

α. Η γεωγραφική κατανομή των ερωτηθέντων

β. Ηλικιακή κατανομή της ομάδας των ερωτηθέντων

γ. Το εκπαιδευτικό επίπεδο των ερωτηθέντων

Αποτελέσματα της έρευνας

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το κύριο εμπόδιο στην υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων :

  • για το 51% των ερωτηθέντων είναι η έλλειψη γνώσεων το κύριο εμπόδιο στην υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων ανοιχτού κώδικα όπως το Bitcoin και το Ether (ETH),
  • για το 34% των συμμετεχόντων στην έρευνα το βασικό εμπόδιο είναι οι ανησυχίες περί ασφαλείας
  • και για το 29% η δυσκολία το να γνωρίζει πού να αγοράσει crypto.

Όσον αφορά την αποδοχή των κρυπτονομισμάτων από θεσμικούς επενδυτές και εταιρείες:

  • το 47% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η συνολική εμπιστοσύνη στην αγορά ή η κατανόηση των ψηφιακών νομισμάτων, ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο στην υιοθέτηση.
  • Περίπου το 32% των συμμετεχόντων ανέφεραν τη νομοθεσία για τα κρυπτονομίσματα ως κύριο εμπόδιο στην ευρύτερη θεσμική αποδοχή,
  • το 43% δήλωσε ότι οι δομές των χρηματοοικονομικών αγορών εμποδίζουν την ευρύτερη υιοθέτηση από θεσμικούς επενδυτές και εταιρείες
  • και το 36% ότι η αστάθεια αυτών των περιουσιακών στοιχείων είναι το σημαντικότερο εμπόδιο.
Πηγή: The Economist Intelligence Unit

Η έρευνα αναφέρει επίσης ότι το 55% των ερωτηθέντων γνωρίζουν τα κρυπτονομίσματα, παρόλο που ποτέ δεν κατείχαν ή τα ποτέ δεν τα χρησιμοποίησαν. «Καθώς περισσότεροι άνθρωποι υιοθετούν και έχουν πρόσβαση σε ψηφιακά πορτοφόλια, μπορείτε να δείτε τον αριθμό των ανθρώπων που έχει πρόσβαση και επενδύει σε κρυπτονομίσματα να συνεχίζει να διευρύνεται», ανέφερε στην έκθεση ο επικεφαλής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της Goldman Sachs, Mathew McDermott.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Gemini, σχεδόν τα δύο τρίτα των ενηλίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα σχετικά με τα κρυπτονομίσματα ή να αποκτήσουν σύντομα.

Πηγές:
HELEN PARTZ -27/05/2021- https://cointelegraph.com/news/lack-of-knowledge-is-main-barrier-to-crypto-adoption-new-survey-says
https://digitalcurrency.economist.com/wp-content/uploads/2021/05/Digimentality-Crypto-EIU-Final2-1.pdf


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς
που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF,
ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live
και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

ΙΚΤΕΟ ΕΚΗΒΟΛΟΣ ΑΕ
Ιδιωτικό κέντρο τεχνικού ελέγχου οχημάτων
Αγ. Γεώργιος Ιστιαίας, Εύβοια  
Κιν. εκτάκτου ανάγκης +30 6948 107 387
https://www.ikteo-istiaias.gr 

HERSONISSOS PHARMACY -  Χατζηδάκη Κ. & Χατζάκης Μ.
Φυσικό και ηλεκτρονικό κατάστημα ιατρικών ειδών & προϊόντων ομορφιάς
Ελ. Βενιζέλου 127, Χερσόνησος, Κρήτη
http://hersonissospharmacy.com/gr/ 
https://www.facebook.com/HersonissosPharmacy/ 

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.