BTC: κάθοδος και διστακτικοί επενδυτές λιανικής

Η τιμή του Bitcoin κυμαίνεται κάτω από τα 35.000$, ενώ οι επενδυτές λιανικής, από τα παρασκήνια, παρακολουθούν απλώς την πτώση.

Η αγορά κρυπτονομισμάτων αντιμετώπισε ένα νέο κύμα πίεσης πωλήσεων στις 28 Μαΐου, που συνεχίζεται ακάθεκτο και σήμερα, καθώς η τιμή του Bitcoin (BTC) έπεσε στα 35.100 δολάρια και οι traders δείχνουν γενικά να μην ενδιαφέρονται να αγοράσουν στην πτώση, πριν από το Σαββατοκύριακο.

Παρά τις αρνητικές κινήσεις που παρατηρήθηκαν στην αγορά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι θεσμικοί επενδυτές έχουν ως επί το πλείστον σταθερή αποφασιστικότητα να παραμείνουν αφοσιωμένοι στα κρυπτονομίσματα, αλλά η απουσία ανακοινώσεων του τύπου «αγοράσαμε στην πτώση», κάνει τους traders λιανικής να αναρωτιούνται αν η τιμή του Bitcoin προορίζεται για περαιτέρω πτώση.

BTC/USDT γράφημα 4 ωρών. Πηγή: TradingView

Ενώ ορισμένοι αναλυτές βλέπουν την πιθανότητα του να πέσει το Bitcoin τόσο χαμηλά όσο τα 20.000$ ως το χειρότερο σενάριο, η συνολική πορεία της τιμής του BTC, παραμένει σε ανοδική κλίση, με την εβδομαδιαία τάση των υψηλότερων χαμηλών τιμών να υλοποιείται ακόμα αδιατάρακτη.
Χαρακτηριστικό είναι το tweet του γνωστού σχολιαστή και trader, Rekt Capital:

Rekt Capital@rektcapital : το #BTC έχει ήδη τεθεί σε υψηλότερο χαμηλό σε εβδομαδιαία βάση. Τώρα το $BTC αγωνίζεται να διατηρήσει την ακολουθία υψηλότερων χαμηλών σε ημερήσια βάση.

Τα Altcoins πέφτουν παράλληλα με το Bitcoin

Τα Altcoins επίσης υποχώρησαν απότομα την Παρασκευή, καθώς η αβεβαιότητα της αγοράς πριν από το Σαββατοκύριακο της Memorial Day*, οδήγησε σε χαμηλό όγκο συναλλαγών και το τρέχον περιβάλλον που αποφεύγει τον κίνδυνο, μείωσε τον αντίκτυπο σημαντικών ανακοινώσεων όπως αυτή του Polygon (MATIC), που ενσωματώνει τα σύνολα δεδομένων του στην τεχνολογία Google Cloud.

Polygon (previously Matic)@0xPolygon1/: Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε ότι ολοκληρώσαμε την ενσωμάτωση του συνόλου των δεδομένων Polygon στο @GoogleCloudTech#BigQuery! Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ζητήσετε σύνολα δεδομένων του Polygon, να εκτελέσετε αναλυτικά στοιχεία και να εξαγάγετε πληροφορίες, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα #BigQuery της Google.


* Memorial Day: Η Ημέρα μνήμης ή Ημέρα παρασημοφόρησης, είναι μια ομοσπονδιακή γιορτή στις Ηνωμένες Πολιτείες για να την απόδοση τιμών και πένθους στο στρατιωτικό προσωπικό που πέθανε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων ενώ υπηρετούσε στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ. Είναι ουσιαστικό τριήμερο αργίας, αφού γιορτάζεται πλέον την τελευταία Δευτέρα του Μαΐου. Η αργία γινόταν στο παρελθόν στις 30 Μαΐου (1868 – 1970).
Δεδομένης της καθολικής αργίας, το τραπεζικό σύστημα λειτουργεί με κάποια καθυστέρηση. Ηδη πολλές πλατφόρμες στα crypro, όπως π.χ. η Nexo, έχουν ειδοποιήσει τους χρήστες τους ότι εντολές αναλήψεων που θα δοθούν εντός του τριημέρου θα εκτελεστούν την πρώτη εργάσιμη δηλ. την Τρίτη 02/06, ενώ επίσης το ίδιο είναι δυνατόν να συμβεί με εντολές κατάθεσης μέσω τραπεζικών εμβασμάτων.

Παρά την υπαναχώρηση σε όλη την αγορά, υπήρχαν μερικά tokens που κατάφεραν να κάνουν ράλι. Το Helium (HNT) σημείωσε άνοδο 28%, σε ένα νέο υψηλό όλων των εποχών στα 23,01$, μετά από ένα tweet που ανακοίνωσε ότι το έργο ξεπέρασε τα 45.000 ενεργά hotspot παγκοσμίως, που παρέχουν αποκεντρωμένη ασύρματη κάλυψη για συσκευές διαδικτύου των πραγμάτων (IoT).

Το MaidSafeCoin (MAID) σημείωσε επίσης ράλι 20%, για να φτάσει το υψηλό εντός της ημέρας στα 0,52 $ μετά την κυκλοφορία του testnet v2 και το Zcash (ZEC) κέρδισε 5% και τώρα διαπραγματεύεται περίπου στα $155.

Οι ημερήσιες επιδόσεις της αγοράς κρυπτονομισμάτων στις 28/05. Πηγή: Coin360

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων έφτασε στις 28/05 στα 1.567 τρισεκατομμύρια δολάρια με ποσοστό κυριαρχίας του Bitcoin στο 42,8%. Σήμερα, η κεφαλαιοποίηση έχει μειωθεί στα 1.479 τρισεκατομμύρια δολάρια με ποσοστό κυριαρχίας του Bitcoin στο 43,4%

Πηγή: JORDAN FINNESETH – 29/05/2021- https://cointelegraph.com/news/bearish-signals-grow-as-bitcoin-price-drops-to-35k-and-traders-ignore-the-dip


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς
που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF,
ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live
και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

E64.GR - Κατασκευή ιστοσελίδων
Ιωάννη Ντέκα 7, Θεσσαλονίκη
 
https://e64.gr/
https://www.facebook.com/e64gr/   

FITNESS TEMPO - Γυμναστήριο, κέντρο σωματικής ευεξίας
Πύλης 36, Τρίκαλα

https://www.facebook.com/fitnesstempo/ 

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.