BTC: η πορεία της τιμής του θυμίζει έντονα 2013, κατά τον PlanB

BTC: Η πορεία της τιμής του θυμίζει έντονα 2013, κατά τον PLANB

Οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις της τιμής του Bitcoin που βασίζονται στο μοντέλο απόθεμα προς ροή (stock-to-flow) παραμένουν «άθικτες», δήλωσε ο PlanB, μετά το κόκκινο κερί του μήνα που μόλις μας πέρασε.
Το Bitcoin (BTC) μπορεί να είχε το χειρότερο μηνιαίο κερί του μέσα σε 10 χρόνια, αλλά θα μπορούσε ακόμα να επιτύχει νέα υψηλά όλων των εποχών φέτος, δήλωσε ο δημοφιλής αναλυτής PlanB.

Σε ένα tweet την Τρίτη, ο δημιουργός του μοντέλου πρόβλεψης της τιμής του BTC με βάση το «απόθεμα προς ροή, δήλωσε ότι το Bitcoin συμπεριφέρεται όπως κατά τη διάρκεια του bull run του 2013.

Το Stock-to-flow “άθικτο” μετά την πτώση του Μάϊου

Μετά την πτώση του στα 30.000$ και αρκετές δοκιμές αυτού του επιπέδου, αρχίζουν να εμφανίζονται ανησυχίες σχετικά με μια μεγαλύτερη πτώση, που θα οδηγήσει το BTC/USD στα 20.000$ και ίσως χαμηλότερα.
Αυτό θα σήμαινε ότι για πρώτη φορά, το Bitcoin θα διασχίσει την περιοχή της ανώτατης τιμής του από μια προηγούμενη ανοδική αγορά, σε αυτήν την περίπτωση από το bull run του 2017.

Για τον PlanB, ωστόσο, ένα τέτοιο συμβάν είναι απίθανο. Επιπλέον, η πρόσφατη δράση της τιμής, απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί άγνωστη. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσε απλώς να σημαίνει ότι η αγορά αναθεωρεί την απόδοσή του 2013 παρά την απόδοσή του 2017.

Επισυνάπτοντας στο tweet την τελευταία ενσάρκωση του μοντέλου stock-to-flow cross-asset (S2FX), επισήμανε ομοιότητες μεταξύ του 2021 και της συμπεριφοράς του Bitcoin από το μακρινό παρελθόν.

«Νέα κουκκίδα: Μπορεί να κλείσει στα $37.341 .. -35% .. γνωρίζαμε ότι το bitcoin δεν θα ανέβαινε σε ευθεία γραμμή και αρκετές πτώσεις -35% είναι πιθανές (και μάλλον αρκετά πιθανές) σε μια αγορά ταύρων», έγραψε στα συνοδευτικά σχόλια.

“Αρχίζει να μοιάζει με το 2013. Το μοντέλο S2F (X) ανέπαφο.”

Το γράφημα του Bitcoin stock-to-flow cross-asset, την 01/06/2021. Πηγή: PlanB/Twitter

Το νέο ΑΤΗ ακόμα στο παιχνίδι

Το S2FX τοποθετεί το Bitcoin σε πολλές φάσεις, στις οποίες εξελίσσεται από ένα περιθωριακό φαινόμενο σε μια πλήρη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων. Οι φιλόδοξες προβλέψεις του, προσδιορίζουν τη μέση τιμή του BTC στα 288.000$ κατά τον κύκλο του τρέχοντος halving , ο οποίος διαρκεί από το 2020 έως το 2024.

Η υπαναχώρηση της τιμής προκάλεσε ερωτήματα σχετικά με τη βιωσιμότητα του μοντέλου, για την οποία πάντα τόνιζε ο PlanB ότι δεν είναι εγγυημένη. Παρ’ όλα αυτά, με τις απαιτήσεις του να ικανοποιούνται ακόμη από την αγορά, το αφήγημα του 2013 παραμένει ισχυρό παράδειγμα για να εξηγήσει την άγρια πορεία του Bitcoin φέτος.

Το γράφημα BTC/USD, με το μηνιαίο κερί της τιμής από το 2013 (Bitstamp). Πηγή: TradingView

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Cointelegraph, οι πρακτικές συσσώρευσης μεταξύ των μακροχρόνιων κατόχων, ενδέχεται επίσης να οδηγήσουν σε ένα σενάριο «διπλής κορυφής» το 2021, όπως έγινε το 2013.

Για τον βετεράνο trader Peter Brandt, ο οποίος υποστηρίζει ένα τέτοιο σενάριο αυτήν την εβδομάδα, μια ορμή για νέα υψηλά όλων των εποχών, μπορεί να έρθει μόνο μετά από μια περαιτέρω δραματική υποχώρηση. Αυτό από μόνο του, ωστόσο, θα ήταν επίσης σύμφωνο με το ιστορικό προηγούμενο.

Πηγή: WILLIAM SUBERG – 01/06/2021 -https://cointelegraph.com/news/bitcoin-price-bull-run-starting-to-look-like-2013-after-record-red-monthly-can


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς
που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF,
ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live
και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

DNSNETWORK
Συστήματα ασφαλείας, κάμερες & συναγερμοί
Λυκούργου 248, Αθήνα
http://www.dnsnetwork.gr
https://www.facebook.com/dnsnetwork.gr/ 

WESTCITY
Ενημερωτικό site & επαγγελματικός οδηγός για τη περιοχή της δυτικής Αχαΐας, 
πανελλήνια νέα & άρθρα για καλύτερη ποιότητα ζωής.
Αγίου Ιωάννου 96, Δήμος Δύμης

https://westcity.gr/
https://www.facebook.com/westcity.gr/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.