Η πτώση του BTC κάτω από τις $36K & το μοντέλο 100 ετών που προβλέπει «BIG BTC CRASH»

Η πτώση του BTC κάτω από τις $36K & το μοντέλο…

Μια ώθηση στα 40.000$ – 42.000$, δεν θα προστατεύσει το Bitcoin από τον κίνδυνο να υποστεί σημαντική πτώση της τιμής του αργότερα, υποδηλώνει ένα μοντέλο πρόβλεψης των τιμών, ηλικίας ενός αιώνα, που δημιουργήθηκε από τον τιτάνα τεχνικό αναλυτή Richard Wyckoff.

Οι «ταύροι» του Bitcoin (BTC), με την υπερβολική αυτοπεποίθηση, θα πρέπει να πολεμήσουν πολύ περισσότερα πράγματα από τον Elon Musk, καθώς το μοντέλο πρόβλεψης τιμών – το οποίο δημιουργήθηκε από τον πρωτοπόρο τεχνικό αναλυτή Richard Wyckoff πάνω από 100 χρόνια πριν- αντιτίθεται επίσης στις τρελές ανοδικές προβλέψεις τους.

Με το όνομα Wyckoff Method, το μοντέλο περιλαμβάνει μια προσέγγιση πέντε φάσεων για τον προσδιορισμό των τάσεων των τιμών, που περιλαμβάνουν κυρίως την ψυχολογική αντίδραση των επενδυτών στην προσφορά και τη ζήτηση ενός περιουσιακού στοιχείου.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση της συσσώρευσης, όταν ένα περιουσιακό στοιχείο τείνει να πέσει κάτω μετά από απότομη κίνηση της τιμής καθοδικά, οι πέντε φάσεις της σειράς περιλαμβάνουν*: το Selling Climax (SC), το Successful Secondary Test (ST), το Last Point of Support (LPS), το Sign of Strength (SOS) και «σκαλοπάτια» – που σημαίνει περισσότερη ζήτηση για το περιουσιακό στοιχείο.
* Selling Climax/ κλίμακα πώλησης (SC), Successful Secondary Test/ επιτυχής δεύτερη εξέταση (ST), Last Point of Support/ ύστατο σημείο υποστήριξης (LPS), Sign of Strength/ σήμα δύναμης (SOS)

Γεγονότα και φάσεις κατά τη συσσώρευση κατά το μοντέλο Wyckoff. Πηγή: Stockcharts.com

Από την άλλη πλευρά, η υπόθεση Distribution/ Διανομή, εμφανίζεται σαν μία 180 μοιρών εκδοχή της υπόθεσης Accumulation /Συσσώρευσης, που αποτελείται από πέντε φάσεις, που ακολουθούν μια ισχυρή τάση των τιμών προς τα πάνω.

Γεγονότα και φάσεις κατά τη Διανομή κατά το μοντέλο Wyckoff. Πηγή: Stockcharts.com

Η προκαταρκτική προσφορά (PSY) σηματοδοτεί μια ισχυρή μετατόπιση της ζήτησης προς τα πάνω, καθώς οι τάσεις της τιμής τιμών αυξάνονται συνοδευόμενες από αυξανόμενους όγκους.
Ωστόσο, η ανοδική τάση τελικά εξαντλείται, οδηγώντας σε μια ομοιόμορφη αγοραστική κορύφωση (BC). Ακολουθεί μια πώληση που προκαλείται από την έλλειψη ζήτησης, κοντά στη στάση της τιμής του περιουσιακού στοιχείου έναντι της άφθονης προσφοράς. Ο Wyckoff αποκάλεσε τη διόρθωση ως Αυτόματη Αντίδραση (AR).

Όλα μαζί τα: PSY, BC, και AR αποτελούν τη Φάση A.

Εν τω μεταξύ, η Φάση Β περιλαμβάνει μια ψεύτικη ανάκαμψη προς την BC, που ονομάζεται Secondary Test (SET), ακολουθούμενη από μια άλλη πτώση που δείχνει το Σημάδι Αδυναμίας (SOW) του περιουσιακού στοιχείου.
Η Φάση Β βλέπει επίσης αδύναμες προσπάθειες ανάκαμψης από το SOW προς το Upthrust (UT).
Αργότερα, η μετάβαση στη Φάση Γ μαρτυρά μια τελική αναταραχή στη διανομή, γνωστή ως Upthrust After Distribution (UTAD).
Η Φάση Δ περιλαμβάνει μια ανησυχητική διακοπή της ζήτησης έναντι της προσφοράς, επίσης γνωστή ως το τελευταίο σημείο προσφοράς (LPSY), που οδηγεί σε μια γενική πτώση των τιμών στη Φάση Ε.

Το Bitcoin στη «Φάση Γ»

Ο Tempting Beef, ένας ανεξάρτητος αναλυτής της αγοράς, προειδοποίησε τους followers του, ότι το Bitcoin έχει εισέλθει στον κύκλο συσσώρευσης του κλασικού μοντέλου Wyckoff.
Η εν λόγω ψευδώνυμη οντότητα, προκάλεσε πρόσφατα αναταράξεις στην αγορά Bitcoin, δείχνοντας ακατανόητα την πιθανότητα το ζεύγος BTC / USD να διατηρήσει μια ανοδική τάση πάνω από τα 40.000$ λόγω της εξασθένισης της προσφοράς και της αυξανόμενης ζήτησης.

«Η προσφορά εξαντλείται. [Θα μπορούσε] να είναι έτοιμο για τη φάση Γ»


Όμως, ο/η Tempting Beef παρουσίασε ένα σενάριο που έρχεται σε διένεξη, επαναπροσδιορίζοντας τα σχήματα της Φάσης Α κατά Wyckoff Distribution. Ο αναλυτής σημείωσε την ανάκαμψη του Bitcoin από τα χαμηλά των $30.000 ως ένδειξη PSY, που οδήγησε σε BC, AR, ST, SOW και άλλα διαδοχικά γεγονότα που αναφέρονται στις φάσεις Διανομής.

Αντικρουόμενα σενάρια κατά Wyckoff εμφανίζονται στο γράφημα πρόβλεψης της αγοράς Bitcoin από τον Tempting Beef. Πηγή: Twitter

Το Bitcoin προσγειώθηκε ξανά στη Φάση Γ, η οποία είχε δεχθεί την προειδοποίηση για την εξάντληση της ζήτησης στην υπόθεση γεγονότων της τάξης Διανομής κατά Wyckoff. Αυτό θα σήμαινε ότι το ελάχιστο ρίσκο του κρυπτονομίσματος είναι μια πτώση της τιμής.

Τα τεχνικά στοιχεία κλίνουν προς την κάθοδο

Η τελευταία διόρθωση του Bitcoin στην αγορά spot, εμφανίστηκε μετά από ένα ράλι ετήσιας διάρκειας. Μεταξύ Μαρτίου 2020 και Απριλίου 2021, η ισοτιμία BTC/USD αυξήθηκε κατά 1.582%, καταγράφοντας υψηλό όλων των εποχών κοντά στα 65.000$.

Ωστόσο, το ζεύγος συμμαζεύτηκε περισσότερο από το 50% των κεκτημένων του από το ράλι της τιμής του. Οι τιμές κατέρρευσαν, ανέκαμψαν και τώρα ενοποιούνται με πλάγια κίνηση, χωρίς να δείχνουν καθαρά μια συγκεκριμένη βραχυπρόθεσμη προτίμηση για την κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθούν.
Επομένως, τώρα μοιάζει περισσότερο με ένα μοντέλο Wyckoff Distribution, καθώς οι φάσεις ακολουθούν μια ετήσια κίνηση προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω.

Εν τω μεταξύ, το Bitcoin συσσωρεύεται μέσα σε μια συμμετρική τριγωνική δομή (τριγωνικό σημαιάκι), μετά την απότομη διόρθωσή του μετά τα μέσα Μαΐου, υποδεικνύοντας ότι το μοτίβο είναι – στην πραγματικότητα – μια πτωτική τάση.
Από τεχνικής άποψης, τα τριγωνικά σημαιάκια (σχηματικά στο γράφημα) είναι πτωτικά σήματα που στέλνουν την τιμή χαμηλότερα, μέχρι και την κλίμακα της προηγούμενης καθοδικής κίνησης.

Το στήσιμο στο τριγωνικό σημαιάκι του Bitcoin, βλέπει το BTC να πέφτει κάτω από τα 20.000$. Πηγή: BTCUSD στο TradingView.com

Το BTC / USD διαπραγματεύεται περίπου στα 36.000$, ή 44,59% χαμηλότερα από το ΑΤΗ των 65,000 $, τη στιγμή της συγγραφής αυτού του άρθρου.

Πηγή: YASHU GOLA– 05/06/2021- https://cointelegraph.com/news/bitcoin-drops-below-36k-as-century-old-financial-model-predicts-big-btc-crash


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς
που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF,
ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live
και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

BRAINWIRE
Κατασκευή και ανάπτυξη ιστοσελίδων & eshop καταστημάτων
Ειρήνης 9, Μυρσίνη Ηλείας
https://brainwire.gr/
https://www.facebook.com/Brainwire.gr/
https://twitter.com/Brainwire_gr/

DOS.gr
Διαδικτυακό ραδιόφωνο, οπτικοακουστική κάλυψη εκδηλώσεων & Live streaming
Βαρνακιώτη 2, Αμπελόκηποι – Αθήνα
https://www.dos.gr/#
https://www.facebook.com/dos.gr/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.