Ευρωπαϊκή Ένωση: ανακοινώνει ψηφιακό πορτοφόλι ενώ η ΕΚΤ εκτιμά ότι θέλει 5 χρόνια (ίσως) για το ψηφιακό ευρώ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) πρόκειται να παρουσιάσει τα σχέδια της για ένα ψηφιακό πορτοφόλι, μετά από αιτήματα των κρατών- μελών για την εξεύρεση ασφαλούς τρόπου πρόσβασης των πολιτών σε δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες στο Διαδίκτυο, ανέφεραν οι Financial Times.

Η εφαρμογή θα επιτρέπει στους πολίτες σε ολόκληρη την ΕΕ να έχουν ασφαλή πρόσβαση σε μια σειρά ιδιωτικών και δημόσιων υπηρεσιών, με ένα μόνο διαδικτυακό αναγνωριστικό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Τρίτης.

Το ψηφιακό πορτοφόλι θα αποθηκεύει με ασφάλεια: στοιχεία πληρωμής και τους κωδικούς πρόσβασης και θα επιτρέψει στους πολίτες και από τις 27 χώρες να συνδεθούν σε ιστοσελίδες της  τοπικής αυτοδιοίκησης ή να πληρώσουν λογαριασμούς κοινής ωφέλειας, χρησιμοποιώντας μία μόνο αναγνωρισμένη ταυτότητα, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη άτομα με άμεση γνώση των σχεδίων.

Η εφαρμογή θα είναι προσβάσιμη σε όλη την ΕΕ, μέσω σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων ή/και  αμφιβληστροειδούς, μεταξύ άλλων μεθόδων, και θα χρησιμεύσει επίσης ως χώρος αποθήκευσης για επίσημα έγγραφα όπως η άδεια οδήγησης, ανέφερε η εφημερίδα, ενώ θα υπάρχει διαρθρωτικός διαχωρισμός  για να εμποδιστούν εταιρείες που έχουν πρόσβαση σε δεδομένα των χρηστών,  να χρησιμοποιούν το πορτοφόλι για οποιαδήποτε άλλη εμπορική δραστηριότητα, όπως οι διαφημίσεις προϊόντων κλπ

Οι Βρυξέλλες οργανώνουν το διάλογο με τα κράτη –μέλη,  για την διαμόρφωσης των κατευθυντήριων γραμμών σχετικά με τα τεχνικά πρότυπα ανάπτυξης του ψηφιακού πορτοφολιού, το οποίο αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργικό σε περίπου ένα χρόνο, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει αποφασίσει να εκδώσει ψηφιακό ευρώ και βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία διερεύνησης των επιπτώσεων των ψηφιακών νομισμάτων των Κεντρικών τραπεζών (CBDC), αυτό το πορτοφόλι θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για την προώθηση ενός τέτοιου νομίσματος, αν και όποτε έρθει (σε 5 χρόνια ίσως, εκτιμούν από την ΕΚΤ).
Σε συνδυασμό με την εφαρμογή πορτοφολιού, το ψηφιακό ευρώ θα μπορούσε να δώσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση μόχλευση για να ρυθμίσει την άνοδο άλλων, μη ελεγχόμενων, ψηφιακών νομισμάτων.

Σχετικά άρθρα:
LAGARDE: ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΥΡΩ ΩΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΑ STABLECOINS
ΕΚΤ: Η ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ BLOCKCHAIN ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΥΡΩ
LAGARDE: Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

Το σύστημα, εάν εφαρμοστεί πραγματικά, θα είναι το μεγαλύτερο ψηφιακό CBDC μέχρι σήμερα, καλύπτοντας τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υπάγονται στην περιοχή επιρροής του. Ωστόσο, δεν θα ήταν το πρώτο: οι Μπαχάμες και η Κίνα βρίσκονται ήδη στη διαδικασία έκδοσης των δικών τους ψηφιακών νομισμάτων.

Πηγή: https://news.bitcoin.com/european-union-to-release-digital-wallet-for-payments-next-year/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς
που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF,
ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live
και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

HOSTCHEFS 

Web Hosting & Design Services
Μπορέλ 8, Βόλος

https://hostchefs.eu/
https://www.facebook.com/HostChefs

ΣΠΙΤΙΚΟ

Παραδοσιακά προϊόντα ζύμης,  χειροποίητες πίτες 
Ιωαννίνων 13, Θεσσαλονίκη
Τηλ.   231 085 0003
https://www.facebook.com/pita.thessaloniki/ 

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.