Οι crypto αγορές κατρακυλούν αφού οι miners ξεφόρτωσαν 5.000 BTC σε μία εβδομάδα

Με την τιμή του Bitcoin να κυμαίνεται σταθερά κάτω από τους κινούμενους μέσους όρους των 200 ημερών, και το βαρύ κύμα πώλησης που εντοπίζεται μεταξύ των κρυπτωρύχων, ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν την άποψη για περαιτέρω πτωτική δυναμική της αγοράς. Υπάρχουν δεδομένα που στηρίζουν την αντίθετη άποψη;

Οι αγορές κρυπτονομισμάτων βρίσκονται αντιμέτωπες με την πτώση, με το Bitcoin να πέφτει κάτω από τα 33.000$ για πρώτη φορά από τις 23 Μαΐου, καθώς το Ethereum πέρασε επίσης κάτω από την υποστήριξη των 2.500$.

Η πτωτική δυναμική έρχεται καθώς οι πτωτικοί δείκτες συνεχίζουν να συσσωρεύονται για το Bitcoin, με τον δημοφιλή αναλυτή William Clemente II, να αναγνωρίζει ότι οι κρυπτωρύχοι πούλησαν περισσότερα από 5.000 BTC την περασμένη εβδομάδα, αξίας περίπου 164 εκατομμυρίων δολαρίων σε τρέχουσες τιμές.

Πηγή: Twitter

Ο συγγραφέας του χώρου των Crypto, Timothy Peterson, τόνισε επίσης ότι η τιμή του BTC παρέμεινε κάτω από τον απλό μέσο όρο των 200 ημερών (SMA) για 17 ημέρες διαδοχικά, σχολιάζοντας:

«Αυτή η μέτρηση *πάντα* σηματοδότησε το τέλος μίας ανοδικής αγοράς και την έναρξη μιας πτωτικής»

Πηγή: Twitter

Παρόλο που οι αγορές φαίνεται να επιτυγχάνουν μια μικρή ανάκαμψη εντός της ημέρας – με το BTC να κυμαίνεται σήμερα στη περιοχή των 33.000$ μετά από πτώση στα 32.400 $ και το ETH να αλλάζει χέρια στα 2.500$ μετά την ανάκαμψη από ένα τοπικό χαμηλό περίπου στα 2.430 $ – και οι δύο αγορές έχουν καταρρεύσει περίπου 15% από την επίτευξη τοπικών υψηλών στα $39.600 και στα 2.900$ αντίστοιχα, στις 3 Ιουνίου.

Ωστόσο, ενώ τόσο το Ether όσο και το Bitcoin, έχουν μειωθεί σε αξία τις τελευταίες εβδομάδες, οι ροές κεφαλαίων για προϊόντα κρυπτονομισμάτων δείχνουν ότι οι θεσμικοί επενδυτές στρέφονται προς το Ether.

Ροές κεφαλαίων για προϊόντα κρυπτονομισμάτων: CoinShares

Σύμφωνα με έκθεση της CoinShares της 7ης Ιουνίου, τα επενδυτικά προϊόντα Bitcoin σημείωσαν ρεκόρ εκροών, αξίας 141 δισεκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα προϊόντα Ether κατέγραψαν εισροές 22 εκατομμυρίων δολαρίων.

Παρά το γεγονός ότι η εν λόγω έκθεση περιγράφει το συναίσθημα των θεσμικών επενδυτών προς το BTC ως μετατρεπόμενο σε πτωτικό από τις αρχές Μαΐου, η CoinShares τονίζει ότι οι εκροές αυτές αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 1/10 των εισροών του 2021:
«Οι εκροές αντιπροσωπεύουν το 8,3% των καθαρών εισροών που παρατηρήθηκαν φέτος και παραμένουν ελάχιστες σε σχετικούς όρους με τις εκροές που παρατηρήθηκαν στις αρχές του 2018.»

Από τις αρχές του 2021, περισσότερα από 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια κεφαλαίων έχουν εισέλθει σε προϊόντα Bitcoin, με το τρέχον BTC να αντιπροσωπεύει το 65,9% του συνόλου των κεφαλαίων που είναι κλειδωμένα σε προϊόντα επενδύσεων κρυπτονομισμάτων.
Η φθίνουσα θεσμική ζήτηση για BTC ταυτίστηκε και πάλι με την αύξηση της θεσμικής όρεξης για το Ethereum, με το Ether να αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 26,8% των υπό διαχείριση συνδυασμένων περιουσιακών στοιχείων (AUM) που σήμερα είναι κλειδωμένα σε επενδυτικά προϊόντα κρυπτονομισμάτων, μετά από εισροές 33 εκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα.
Η CoinShares σημείωσε επίσης ότι οι επενδυτές ζητούν έκθεση σε επενδυτικά προϊόντα Ripple (XRP) και Cardano (ADA) που προσελκύουν ενδιαφέρον, με τις εισροές του XRP να ανέρχονται σε 7 εκατομμύρια δολάρια – τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία εισροή από τον Απρίλιο – και οι εισροές του ADA να ανέρχονται σε 4,5 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με στοιχεία από το CoinGecko, το Ether συνεχίζει να σφετερίζεται την θέση του Bitcoin ως το πιο διαπραγματεύσιμο μη stablecoin στοιχείο στις ευρύτερες αγορές crypto.
Περίπου 37,4 δισεκατομμύρια δολάρια αξίας Ether διαπραγματεύτηκε τις τελευταίες 24 ώρες, η δεύτερη θέση μετά το stablecoin Tether αξίας 75,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Συγκριτικά, το Bitcoin έχει επεξεργαστεί 32,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε 24ωρο όγκο συναλλαγών.

Πηγές:
SAMUEL HAIG – 08/06/2021 – https://cointelegraph.com/news/crypto-markets-tumble-after-miners-unload-5-000-btc-in-one-week
BRIAN QUARMBY – 08/06/2021 – https://cointelegraph.com/news/record-141m-outflow-from-bitcoin-products-signals-institutions-are-bearish-on-btc-coinshares


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς
που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF,
ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live
και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

WOD STREET 47
Γυμναστήριο – Κέντρο σωματικής ευεξίας
Τζαβέλλα 47, Εύοσμος, Θεσσαλονίκη
https://www.facebook.com/WOD.Street.47/wod_st47

ΧΙΩΤΗΣ – FIRESHOP
Πυροσβεστήρες, Πυρανίχνευση & συστήματα τοπικής κατάσβεσης
Αλαμάνας 25, Νέα Ιωνία, Αττική
https://fireshop.gr/
https://www.facebook.com/pyrasfaleia/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.