Η συνέντευξη του προέδρου του El Salvador (ηχ.)

Το πρόσωπο της ημέρας, ο Πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ NayibBukele (@NayibBukele), συμμετείχε σε συζήτηση στο Twitter Spaces, που φιλοξενήθηκε από τον Nic Carter (@Nic__Carter). Ακολουθεί μια σύνοψη όλων των βασικών σημείων της συνέντευξης, που διάρκεσε πάνω από μία ώρα, καθώς και ο σύνδεσμος για το πλήρες ηχητικό αρχείο της.

Τα βασικά σημεία που εκφράζουν τόσο της απόψεις του Προέδρου σχετικά με την κίνηση να νομιμοποιήσει το Bitcoin ως νόμισμα στη χώρα του, όσο και τα μέτρα που προτίθεται να λάβει για την ομαλή υλοποίηση αυτής της απόφασης.

 • Το κρατικό πορτοφόλι Bitcoin θα αναπτυχθεί από τον Jack Mallers της Strike. Δωρεάν διαθέσιμο σε όλους στο Ελ Σαλβαδόρ, εθελοντικά μόνο.
 • οι άνθρωποι θα είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε πορτοφόλι.
 • Η αποδοχή του Bitcoin θα είναι υποχρεωτική για όλους τους επαγγελματίες. Οι έμποροι και όλοι οι επαγγελματίες δεν μπορούν να αρνηθούν την πληρωμή με Bitcoin.
 • Το USD θα παραμείνει αποκλειστική μονάδα λογαριασμού για εταιρικούς ισολογισμούς.
 • Οι φόροι θα μπορούν να καταβληθούν σε Bitcoin.
 • Οι εμπορικές συμβάσεις μπορούν να διευθετηθούν σε Bitcoin, όπου προηγουμένως ήταν σε δολάρια ΗΠΑ.
 • Κρατικό Ταμείο 150 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, θα συσταθεί για τη προστασία των μικρών επιχειρήσεων από τον συναλλαγματικό κίνδυνο του BTC (λόγω της έντονης μεταβλητότητας). Το ποσό για το ταμείο αποτελεί αρχική εκτίμηση, ενώ η ένταξη των μικρών επιχειρήσεων σε αυτό θα είναι επίσης εθελοντική.
 • Θα παρασχεθεί Μόνιμη Αδεια διαμονής σε οποιονδήποτε επενδύει 3 BTC στο Ελ Σαλβαδόρ.
 • Η κυβέρνηση θα δημιουργήσει/ βελτιώσει τις υποδομές του διαδικτύου για την προώθηση της συνδεσιμότητας με το Bitcoin.
 • Δεν ανησυχεί για την αντίδραση του διεθνούς χρηματοοικονομικού τομέα, διότι αυτή η κίνηση είναι μια ευκαιρία για όλους. Θα μειωθούν οι προμήθειες των εμβασμάτων από το σημερινό 30% σε σχεδόν μηδενικό κόστος, ενώ επιπλέον θα ευνοηθεί η δημιουργία θέσεων εργασίας. Αυτά είναι καλά για όλους.
 • Για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, τόνισε ότι θα μειωθεί το πρόβλημα της προσέλευσης στα σύνορα οικονομικών μεταναστών από τη χώρα του, λόγω των περισσότερων ευκαιριών να βρουν εργασία στο Ελ Σαλβαδόρ οι κάτοικοι της χώρας
 • Πρέπει να αναλάβει η Κυβέρνηση εκτεταμένη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού.
 • Το Bitcoin δεν είναι μόνο για τους πλούσιους, είναι για όλους.
 • Μεγάλο ποσοστό της ανισότητας προέρχεται από το κεντρικό τραπεζικό σύστημα. Όλοι πληρώνουν το τίμημα, αφού μειώνεται η αξία των χρημάτων τους. Το Bitcoin λύνει πολλά τέτοια ζητήματα.
 • Εάν μπορέσουμε να αλλάξουμε το μέλλον μας, θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες.
 • Για τη χρήση των crypto σε παράνομες ενέργειες: Τα όπλα αγοράζονται με USD. Η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες γίνεται με το δολάριο ΗΠΑ επίσης με κοσμήματα, με το ευρώ, με το Yen… Το πρόβλημα είναι η παράνομη δραστηριότητα, όχι το Bitcoin.
 • Κρατική εξόρυξη: Δεν το σκεφτόμαστε, αλλά μπορούμε να κάνουμε ενέργειες για να το προωθήσουμε.
 • Έχουμε ένα σχέδιο για την εκμετάλλευση της γεωθερμικής ενέργειας, από τα ηφαίστεια, που είναι 100% καθαρή.
 • Χάνουμε πολλή ενέργεια στις μεταφορές που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη βιομηχανία – πιθανώς και για την εξόρυξη Bitcoin.
 • Πολλοί άνθρωποι θα επιτεθούν σε αυτό (την υιοθέτηση του Bitcoin) επειδή υποστηρίζουν άλλες ιδέες, αλλά θα πρέπει να υποστηρίξουμε την υιοθέτηση του Bitcoin, έτσι ώστε αυτό να στεριώσει. Το Bitcoin αποδεικνύει ότι φέρνει οφέλη για τους απλούς ανθρώπους.
 • Εμπνευστήκαμε για την κίνηση αυτή από το έργο του Bitcoin Beach και το έργο που έκανε ο Jack Mallers στο Ελ Σαλβαδόρ.

Σε μεταγενέστερο tweet του, ο οικοδεσπότης της συνέντευξης Nic Carter, έγραψε:
Ρώτησα τον Bukele δύο σημαντικές ερωτήσεις χθες το βράδυ: είναι αυτή η αρχή της απεξάρτησής σας από το Δολάριο ΗΠΑ και είναι η κίνησή σας υποκινημένη από τους φόβους πληθωρισμού στο δολάριο. Η απάντησή του και στα δύο ήταν όχι. Αρκετά ενδιαφέρον

Ακολουθεί το ηχητικό αρχείο της συνέντευξης.

Πηγή:  Twitter – 09/06/2021


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς
που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF,
ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live
και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

ΣΠΙΤΙΚΟ
Παραδοσιακά προϊόντα ζύμης, χειροποίητες πίτες 
Ιωαννίνων 13, Θεσσαλονίκη
https://www.facebook.com/pita.thessaloniki/ 
ΙΚΤΕΟ ΕΚΗΒΟΛΟΣ ΑΕ
Ιδιωτικό κέντρο τεχνικού ελέγχου οχημάτων
Αγ. Γεώργιος Ιστιαίας, Εύβοια
https://www.ikteo-istiaias.gr 

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.