Crypto markets: το «δύσκολο» σενάριο και οι συμβουλές ενός έμπειρου trader

O Mr. Whale, όπως ο ίδιος συστήνεται στο κοινό, είναι αναλυτής και επενδυτής στα crypto από το 2013. Ο ίδιος θεωρεί ότι ακολουθεί μια αμερόληπτη και αντιφατική θεώρηση, για την προοπτική εξέλιξης των αγορών μετοχών και Crypto!
Στο παρόν άρθρο του, ασχολείται με την προοπτική του Bitcoin Bull Run, την πιθανή altseason το καλοκαίρι, τη βαρύτητα των αποφάσεων της Κίνας για την αγορά των κρυπτονομισμάτων και, στο τέλος, δίνει μερικές συμβουλές, ως έμπειρος και ειδικός, για όσο το δυνατόν ασφαλές και, γιατί όχι, προσοδοφόρο trading, ακόμα και εν καιρώ φούσκας!

Οι τελευταίες δύο εβδομάδες (του Μάϊου) ήταν πολύ σημαντικές καθώς οι αγορές κρυπτονομισμάτων έπεσαν κάτω από 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια, κάτι που ήταν μια απροσδόκητη κίνηση για πολλούς συμμετέχοντες στην αγορά.
Αυτή η συντριβή, ήταν κάθε άλλο παρά απροσδόκητη, για όσους είχαν μια σκεπτικιστική θεώρηση για την τρέχουσα κατάσταση των αγορών. Κατά τη γνώμη μου, βρισκόμαστε σε μια φούσκα μανίας τους τελευταίους μήνες, κάτι που είναι εμφανές από την άνοδο πολλών memes κρυπτονομισμάτων, τα οποία δεν παρέχουν καμία αξία και είναι άχρηστα.

Είναι σαφές ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στα κρυπτονομίσματα αυτή τη στιγμή είναι απελπισμένοι για γρήγορα κέρδη, αντί να κάνουν έρευνα και να επενδύσουν σε μακροπρόθεσμα έργα που έχουν προοπτικές επιτυχίας.
Αυτός ο απερίσκεπτος εθισμός στα τυχερά παιχνίδια, που παρατηρείται συχνά σε νέους traders, είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο σε όλες τις φούσκες της αγοράς και είναι μια ανησυχητική προειδοποιητική βολή για πολλούς συνετούς και ρεαλιστές επενδυτές .

Τελείωσε το Bitcoin Bull Run;

Κατά τη γνώμη μου, αυτή ήταν η κορυφή που περιμέναμε. Η πρόσφατη πτώση της αγοράς ήταν διαφορετική από οτιδήποτε έχουμε δει, εδώ και χρόνια. Μειώθηκε κατά 29.500$ σε δύο εβδομάδες, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη διόρθωση τιμής σε ολόκληρη την ιστορία του Bitcoin.

Αυτό που μου προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση περισσότερο, ήταν η αντίδραση που είδαμε αμέσως μετά το γεγονός της απότομης συντριβής. Συνήθως, μετά από τις νορμάλ πτώσεις κατά 20-30% που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια των ανοδικών φάσεων της αγοράς, επέρχεται μεγάλη αβεβαιότητα.
Σε αυτήν εδώ την πτώση, έγινε το αντίθετο. Είδαμε μια τεράστια αύξηση στους επενδυτές λιανικής, να αγοράζουν και να γεμίζουν περισσότερες «τσάντες» και να προετοιμάζονται για μια συνέχιση της αγοράς των «ταύρων».

Αυτό συνέβη μια άλλη φορά μόνο, η οποία ήταν το 2017. Η φορά που όλοι αγόραζαν στην πτώση, ήταν ο χρόνος που βυθιστήκαμε κατά -85% σε 12 μήνες και μπήκαμε σε μια μακρά και αιματηρή αγορά «αρκούδων».

Στις 18 Απριλίου του 2021, στο αποκορύφωμα της φούσκας, έστειλα μια προειδοποίηση στους επενδυτές για μια πιθανή κάθοδο της αγοράς. Μοιράστηκα ένα διάγραμμα που έδειχνε ότι το χρονικό πλαίσιο του bull run του Bitcoin ευθυγραμμίστηκε ακριβώς με το προηγούμενο bull run.

Αυτό το μοτίβο, μαζί με την καταχώριση του CoinBase στον NASDAQ, τα tweets του Elon Musk, την Κίνα και το Ιράν που εκδιώκουν την εξόρυξη Bitcoin, καθώς και ο διακανονισμός του Tether με τους πρόσφατους ελέγχους, είναι όλοι λόγοι για αυτήν τη διόρθωση της τιμής.

Mr. Whale@CryptoWhale : Με τη μείωση της ζήτησης εκ μέρους των θεσμικών, τους επερχόμενους ελέγχους του Tether και τα meme coins να βρίσκονται σε άνθηση, είναι σαφές ότι το bull run παραπαίει. Αυτό το ράλι κορυφώθηκε ακριβώς σε 854 ημέρες, το ίδιο χρονικό διάστημα που κράτησε και το προηγούμενο. Μια ακόμα «σύμπτωση» σε μια καθαρά οργανική αγορά κρυπτονομισμάτων.

Τι είναι το Dead Cat Bounce (άλμα της νεκρής γάτας); 

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα (ερμηνεύοντας το παρακάτω γράφημα), είναι οι επενδυτές (ίσως οι HODLers που είναι οι πιο ενθουσιώδεις ευαγγελιστές για τα κρυπτονομίσματα) που αγοράζουν στο χαμηλό σημείο της τιμής για να στείλουν το νόμισμα της επιλογής τους υψηλότερα; Ή μήπως αυτό το φαινόμενο (στο γράφημα) είναι ένα Dead Cat Bounce (άλμα της νεκρής γάτας); 

Ο όρος άλμα της νεκρής γάτας, που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια βραχύβια ανάκαμψη εν μέσω μίας παρατεταμένης πτώσης, εμφανίζεται πάντα όταν βλέπετε ένα μικρό ράλι μετά από μια πτωτική τάση.
Και όλα τα μεγάλα crypto το έχουν γνωρίσει στο ένα ή στο άλλο σημείο. Το Bitcoin, για παράδειγμα, γνώρισε αρκετά τέτοια άλματα το 2018, καθώς οι τιμές μειώθηκαν από τις 13.434$ στις αρχές του έτους σε λίγο πάνω από τα 3.800$ στο τέλος. Επίσης, το Ethereum γνώρισε ένα μεγάλο τέτοιο άλμα τον Απρίλιο του ίδιου έτους, με τις τιμές σχεδόν να διπλασιάζονται από τα 383$ στα 687$, πριν να μειωθούν στα 139$, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Από το προσωρινό κατώτατο χαμηλό του Bitcoin στα 30K, έχουμε ήδη αναπηδήσει περίπου το 37%. Ενώ αυτό έχει αναζωογονήσει, βολικά, πολλούς «bullish influencers», που ωστόσο παρέμειναν σιωπηλοί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της μεγάλης πτώσης, είναι πιθανό να οδηγήσει σε ακόμη περισσότερες απώλειες εκείνους που αποτυγχάνουν να εισπράξουν το κέρδος τους από αυτό το άλμα της νεκρής γάτας, ή όπως θα ήθελα να το ονομάσω «η δεύτερη ευκαιρία όλων στην είσπραξη κερδών».

Mr. Whale@CryptoWhale: Η καθοδική αγορά για το #Bitcoin έχει πολύ δρόμο να διανύσει. Βρισκόμαστε επί του παρόντος στη φάση «Bull Trap» και πιθανότατα θα δούμε κάποια πλάγια/ πράσινη τιμή (άνοδο) καθώς οι άνθρωποι αγοράζουν στην πτώση. Μόλις απορροφηθούν αρκετοί αγοραστές, θα συνεχιστεί η συντριβή. Ο στόχος που υπολογίζω για την τιμή είναι κάτω από 7K$ έως το 2022.

Οι Κανονισμοί της Κίνας για τα κρυπτονομίσματα.

Με τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία να κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ παγκοσμίως και να γεμίζουν τα χαρτοφυλάκια των επενδυτών σε όλο τον κόσμο, βλέπουμε πολλές εταιρείες να δίνουν έμφαση σε αυτόν τον μη υπαγόμενο σε συγκεκριμένη νομοθεσία τομέα.

Η Κίνα ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα αυστηροποιήσει τη Νομοθεσία για τα κρυπτονομίσματα για τους θεσμικούς επενδυτές. Το IRS μόλις ανακοίνωσε ότι θα επικεντρωθεί στη φορολόγηση των συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, και τέλος, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και οι Ευρωπαϊκοί χρηματοοικονομικοί θεσμοί, έχουν περιγράψει αρκετά τους μελλοντικούς κανονισμούς για τα κρυπτονομίσματα.

Μόλις ανακοινωθούν επίσημα νέοι Κανονισμοί, πιθανότατα θα δούμε βραχυπρόθεσμη πτώση των τιμών. Ωστόσο, πιστεύω ακράδαντα, ότι οι κανονισμοί είναι στην πραγματικότητα μια θετική εξέλιξη για τον κλάδο των κρυπτονομισμάτων.

Με τον αριθμό των δόλιων έργων να ξεπηδούν άφθονα κάθε μέρα, η ύπαρξη ενός φύλακα ή ενός κανονιστικού πλαισίου, θα μπορούσε σίγουρα να υποστηρίξει την αντιμετώπιση της απάτης, της χειραγώγησης των τιμών, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της φοροδιαφυγής.

Πιθανή Alt Season αυτό το καλοκαίρι

Έχοντας διαπραγματευτεί σε πολλούς κύκλους της αγοράς κρυπτονομισμάτων στο παρελθόν, παρατήρησα ότι μετά την κορύφωση, βλέπουμε συχνά μια στροφή στην ποιότητα ή μια στροφή στην απληστία. Με τα ποσά – ρεκόρ των επενδυτών λιανικής να βρίσκονται βαρέως εκτεθειμένα στις αγορές, υποψιάζομαι ότι βλέπουμε μια στροφή προς την απληστία, η οποία χαρακτηρίζεται από μια ξαφνική αύξηση της τιμής των altcoin.

Το 2017, είχαμε ένα παρόμοιο φαινόμενο: Μόνο όταν το Bitcoin έπεσε κατακόρυφα, τα δισεκατομμύρια δολάρια πέταξαν σε κρυπτονομίσματα όπως XRP, NEO, ADA, DOGE, LTC, XLM και πολλά άλλα.

Στο παρακάτω διάγραμμα, έχω δείξει με ένα βέλος το σημείο όπου διαπραγματευόταν το XRP κατά τη διάρκεια της ημέρας που το Bitcoin κορυφώθηκε τον Δεκέμβριο του 2017. Πήγαμε από τα 0,65 στα 3,3 δολάρια, σε λίγες μόνο εβδομάδες, που είναι μία φούσκα της τάξης του 400% +.


Αν και σίγουρα δεν συστήνω σε κανέναν να παίξει με τα altcoins που έχουν ήδη αυξηθεί κατά χιλιάδες επί τοις εκατό και είναι ήδη εξαιρετικά υψηλά, υπογραμμίζω απλώς την πιθανότητα να δούμε πολλές αυξήσεις τιμών σε υποτιμημένα νομίσματα που βασίζονται στη χρησιμότητα.
Ο κίνδυνος διαπραγμάτευσης των altcoins κατά τη διάρκεια μιας πτωτικής αγοράς για το BTC, είναι πόσο γρήγορα ανεβαίνουν και πέφτουν. Πολλοί που αγόρασαν altcoins κατά τη διάρκεια της alt-season του 2017, εξακολουθούν να καταγράφουν τεράστιες απώλειες αφού απέτυχαν να εισπράξουν τα κέρδη τους.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ: ΔΕΝ υπάρχουν κέρδη αν δεν τα εισπράξεις. Μην αισθάνεστε ποτέ άσχημα για την είσπραξη των κερδών σας.

Πηγή: Mr. Whale -25/05/2021 – https://cryptowhale.medium.com/the-bitcoin-bubble-is-popping-heres-how-to-play-it-66b1ba94a31f


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Η νέα προσφορά της Ledger, Crypto Starter pack, στοχεύει να βοηθήσει κυρίως αυτούς
που ξεκινούν τώρα τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Πρόκειται για ένα πακέτο που περιλαμβάνει: έναν οδηγό 26 σελίδων σε μορφή PDF,
ένα voucher 25 δολ. για τις πρώτες αγορές στο Ledger Live
και ένα πορτοφόλι Nano S.
Δείτε την προσφορά εδώ

VAPER STORE
Ηλεκτρονικά τσιγάρα, υγρά αναπλήρωσης, ατμοποιητές
Στρατώνος 22β, Αρτα
http://www.vaperstore.gr
https://www.facebook.com/Vaperstoregr-294421544620745/ 
https://www.instagram.com/vaperstore.gr/ 
NORTHWIND
Data Recovery - Ανάκτηση δεδομένων
Νίκης 30, πλ. Συντάγματος, 2ος όροφος,  Αθήνα 
Γεωργ. Παπανδρέου 45 & Λασκαράτου,  (πρώην Ανθέων), Θεσσαλονίκη
https://www.northwind.gr/gr/    
https://www.facebook.com/northwind.data.recovery/ 
https://twitter.com/northwindgr  

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.